محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844252161
ضیافت الهی در آسیای مرکزی، افغانستان و شبهقاره/8 سنتهای رمضان در ازبکستان+عکس
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: ضیافت الهی در آسیای مرکزی، افغانستان و شبهقاره/8
سنتهای رمضان در ازبکستان+عکس
مردم ازبکستان به عنوان پرجمعیتترین کشورهای آسیای مرکزی که بیش از 90 درصد ساکنان آن مسلمان هستند، در ماه مبارک رمضان آئینهای خاصی داشته که افطاری دادن، رمضانخوانی و احیاء شب قدر از جمله آنهاست.
به گزارش خبرنگار دفتر منطقهای فارس در بیشکک، ازبکستان پرجمعیتترین کشور آسیای مرکزی است که در سال 1991 از اتحاد جماهیر شوروی مستقل شد. مسلمانان ازبکستان پیش از استقلال نمیتوانستند آئینهای ماه مبارک رمضان را ادا کنند اما پس از استقلال از امکان انجام مراسم در این ماه برخوردار شدند. «اسلام کریماف» رئیس جمهور ازبکستان هر سال با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان در مورد برگزاری باشکوه این ماه مبارک در سراسر کشور فرمانی صادر میکند. کشور ازبکستان قبل از ورود به ماه مبارک رمضان فضای معنوی خاصی پیدا میکند و یکی از سنتهای خوب در این کشور این است که مردم قبل از ورود به ماه مبارک رمضان به صلهرحم و زیارت خویشاوندان به خصوص بزرگسالان میروند.
در ضمن، مسلمانان ازبکستان برای انسانهای کمبضاعت و یتیمها کمک مالی ارائه کرده و از بیماران و پدر و مادر عیادت میکنند. علاوه بر این، مسلمانان ازبکستان در این ماه مبارک خود را از گناه دور نگه میدارند و سعی در انجام دیگر کارهای نیک دارند. مسلمانان ازبکستان نیز مانند دیگر مسلمانان در آسیای مرکزی ماه مبارک رمضان را ارج میگذارند و با برگزاری آئینهای افطاری، محافل قرآنی، مناجات در شبهای قدر و پختن غذاهایی مخصوص در افطار و سحر مراتب اخلاص و بندگی خود را به درگاه احدیت انجام میدهند. از جمله مهمترین آئینهایی که در ماه مبارک رمضان در این کشور برگزار میشود، ضیافت افطاری است که هر کس به اندازه توان مالی خود غذایی را آماده کرده و دوستان و آشنایان و همسایگان را اطعام میکند. افراد با استطاعت مالی برای ضیافت افطاری معمولا دامهایی را قربانی میکنند و با گوشت آن افطاری میدهند و کسانی که توانایی اندکی دارند، مقداری گوشت از بازار خریده و با آن افطاری میدهند. در این آئین صاحبخانه «دستار خان» (سفره) را جلوی مهمانان پهن میکند و عقیده بر این است که هر کس سفره افطاری را پهن کند، از اجر بیشتر و نعمات زیادتر خداوندی برخوردار خواهد شد. معمولا برای مراسم افطار یک «داملا» (روحانی) یا امام خطیب دعوت میشود که این خطیب درباره روزه و آئین روزهداری برای حاضران در مجلس موعظه و سخنرانی میکند. در مجلس افطاری که برای زنان ترتیب داده میشود، «بیبی آتون» (مدرس علوم دینی بانوان) این کار را انجام داده و برای بانوان موعظه میکند. هدف اصلی برپایی مجالس افطاری، اطعام فقرا، خانوادههای بیسرپرست، مستضعفین و یتیمان است اما همسایگان و اعضای خانوادههای و فامیل نیز در آن حضور مییایند.
مسلمانان ازبکستان برای مراسم افطاری شیرینی مخصوصی میپزند که «نشالده» نام دارد. این شیرینی از سفیده تخممرغ، شکر و ریشه گیاه «یتیمک» تهیه میشود.
در ضمن، نشالده را همراه با «تالقان» (یک نوع غذایی که نان سفت را آرد میکنند و به آن بیشتر شکر و برخیها مغز گردو اضافه میکنند) استفاده میکنند و خرما نیز بر سر سفره افطاری میگذارند.
نشالده را فقط در ماه مبارک رمضان میپزند و با اتمام این ماه دیگر آن را نمیپزند. مسلمانان این جمهوری در ایام ماه مبارک رمضان بیشتر به قرآن کریم توجه میکنند به طوری که مردم در منازل یکدیگر دور هم جمع میشوند و یکی از آنها که میتواند قرآن را بخواند، آیات این کتاب آسمانی را تلاوت میکند و بقیه افراد که با حروف عربی آشنا نیستند، به امید کسب ثواب به قرائت او گوش میدهند. مسلمانان این سرزمین در ایام ماه مبارک رمضان برنامهها و عبادات مخصوصی در مساجد خود برگزار میکنند. مساجد ازبکستان در این ماه از مردم متدین پر میشوند که یکی از این عبادات خواندن نماز تراویح در آخر شب و بعد از نماز عشاء است.
علاوه براین، قاریان قرآن نیز به مساجد اعزام میشوند و آنها هر شب در اثنای خواندن نماز تراویح یک جزء قرآن را نیز ختم میکنند. این مسئله در حالی است که شیخ «عبدالعزیز منصور» معاون رئیس اداره دینی مسلمانان ازبکستان قبلا گفته بود: اوایل استقلال برای تلاوت قرآن در مساجد ازبکستان، قاریان قرآن را بیشتر از کشورهای عرب دعوت میکردیم اما امروزه تمام قاریان فارغالتحصیلان کشور خودمان هستند. وی تصریح کرد: اکنون در ازبکستان یک انستیتوی دینی، یک دانشگاه اسلامی و یک مدرسه دینی در شهر «تاشکند» و مدرسه «میرعرب» در شهر «بخارا» علوم دینی را به جوانان آموزش میدهند. یکی دیگر از مهمترین مراسم ماه مبارک رمضان برای مسلمانان ازبکستان بیداری در شب قدر (لیلةالقدر) است. شب قدر به عنوان شب مهر و عاقبت به خیری، شب الهی، شب پاکی و پاکیزگی در زندگی معنوی انسانها، در میان ازبکها نیز از جایگاه والایی برخوردار است. مسلمانان ازبکستان روز بیست و ششم و شب بیست و هفتم ماه رمضان را به عنوان شب قدر به عبادت میگذارند و تمام شب به خواندن قرآن و دعا مشغول میشوند. شب زندهداری، تلاوت قرآن کریم، نماز و دعا از آئینهایی است که در شب قدر در ازبکستان برگزار میشود. هدف از بیدار ماندن در شب قدر، اجابت دعا، رستگاری و پاکی روح است با این حال، ازبکها عقیده دارند که خداوند رحمان گناهان کسی را میبخشد که در شب قدر از صمیم قلب دعا و توبه کند. به باور مسلمانان ازبکستان، در چنین شبی به اندازه چشم برهم زدنی، غفلت جایز نیست زیرا ممکن است زمان اجابت همان مدت کوتاه باشد و مؤمن نباید آن لحظه حساس را از دست بدهد. بسیاری از افراد بعد از نماز تراویح در مسجد میمانند و از علما در مورد مسائل گوناگون موعظه و پاسخ میشنوند و شب قدر را با بیداری به صبح میرسانند. در همین حال، برخی از مسلمانان ازبکستان نیز با اعضای خانواده خود در منزل با شب زندهداری و تلاوت قرآن کریم، مراسم احیاء را برگزار میکنند. رمضانخوانی از دیگر مراسم ازبکهاست که به آن «یا رمضان» میگویند و در تمام روزهای ماه مبارک رمضان توسط کودکان انجام میشود. در این مراسم کودکان بعد از افطار در یک مکان جمع شده و از میان خود یکی را به عنوان «سردار» برمیگزینند و به همه خانههای محله سر میزنند و «یا رمضان» میخوانند. رمضانخوانان ضمن خواندن سرود رمضان، برای اعضای خانواده بخت و سعادت، فرزند، دارایی، آرامش و آسایش طلب میکنند. ترجمه بیتهای عامیانه معروف چنین است: رب من یا رب من یا رمضان 120ساله شود پسرتان رمضان خوانده آمدیم به درتان مثل قوچ، پسر دهد به گهواره تان بالای در شما ماه دیدیم از همه شما را سخیتر دیدیم از رمضانخوانی مگر شکم سیر میشود عادت قدیمی مگر ترک میشود صاحبان خانه معمولا کودکان رمضانخوان را با دست خالی از در منزل برنمیگردانند و با توجه به وضع مالی خود، پول، قند، کلوچه و شیرینیهای گوناگون به آنان میدهند. این هدایا معمولا توسط سردار دسته جمعآوری میشود تا پس از پایان کار در میان رمضانخوانان توزیع شود. یکی دیگر از زیباترین مراسمهای ماه مبارک رمضان بازدید از تازهعروس است اما این مراسم فقط در شهر تاشکند پایتخت ازبکستان عرف است. تازهعروس در این مراسم با غذاهایی که با دست خود پخته، سفره را تزئین میکند و این مراسم روز عید سعید فطر آغاز و 3 روز ادامه دارد. به عبارتی تازهعروس در مدت 3 روز از میهمانانی که برای دیدار وی میآیند، با گشادهرویی استقبال میکند و با دست خود برای آنها چای میریزد و برای دخترهای کوچک نیز سوغاتی میدهد.
عروس وقتی هر بار چای تازهدم میآورد، لباسهای ملی خود را نیز به نمایش میگذارد. مسلمانان ازبکستان در عید فطر 3 شبانهروز جشن میگیرند و به این امر بسیار اهمیت میدهند. به عنوان مثال، همه مردم چه بزرگسال و چه کودک،چه مرد باشند و یا زن حتما در این عید لباس نو میپوشند. در این روز صبح زود هنگامی که مردها برای ادای نماز عید فطر میروند، بانوان خانه و دم در منزل را جارو میکنند و آب میپاشند. روز عید فطر در اطراف مساجد و خیابانهای منتهی به مساجد فروشندهها جمع شده و نان و شیرینیجات را برای عرضه به مردم آماده میکنند.
مردم نیز هنگام برگشت به خانه از این نانها و شیرینیجات خریداری میکنند. مسلمانان ازبکستان پس از ادای نماز عید فطر یکدیگر را به مناسبت فرارسیدن این عید تبریک میگویند ضمن اینکه بیشتر مسلمانان برای اقامه نماز عید سعید فطر به مسجد «حضرت امام» میروند.
به دلیل آنکه این مسجد بزرگترین مسجد تاشکند است و اداره دینی مسلمانان ازبکستان نیز در مجتمع حضرت امام واقع است. در حال حاضر مفتی ازبکستان «عثمانخان عالماف» رئیس اداره دینی مسلمانان ازبکستان است. امروزه در سراسر ازبکستان بیش از 2000 مساجد فعالیت میکند که نیاز روحی مسلمانان این کشور را برآورده میسازند. هماکنون در ازبکستان بیش از ۲ هزار و ۲۲۰ سازمان دینی از 16 دین مختلف به ثبت رسیده که بیشتر آنها یعنی ۲ هزار و ۴۲ سازمانهای دینی اسلامی و یا به عبارتی 90 درصد از کل آنها را سازمانهای مسلمانان تشکیل میدهند. امروزه ازبکستان با 30 میلیون و 492 هزار و 800 نفر جمعیت پرجمعیتترین کشور آسیای مرکزی است که بیش از 90 درصد مردم آن مسلمان هستند. انتهای پیام/
93/04/16 - 11:13
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]
صفحات پیشنهادی
ضیافت الهی در آسیای مرکزی، افغانستان و شبهقاره/2 کاهش ساعت کار ادارات افغانستان همزمان با شروع ماه رمضان
ضیافت الهی در آسیای مرکزی افغانستان و شبهقاره 2کاهش ساعت کار ادارات افغانستان همزمان با شروع ماه رمضاندادستانی کل افغانستان ضمن اعلام کاهش ساعات اداری فردا یکشنبه 8 تیر را در این کشور روز اول ماه مبارک رمضان اعلام کرد به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در کابل دادستانی کل افغاضیافت الهی در آسیای مرکزی، افغانستان و شبهقاره/ 6 حال و هوای «رمضان» در افغانستان + تصاویر
ضیافت الهی در آسیای مرکزی افغانستان و شبهقاره 6حال و هوای رمضان در افغانستان تصاویربا فرا رسیدن ماه مبارک رمضان مردم افغانستان نیز مانند دیگر کشورهای اسلامی با آداب و رسوم خاص خود به استقبال این ماه میروند به گزارش خبرنگارخبرگزاری فارس در کابل ماه مبارک رمضان در افغانسضیافت الهی در آسیای مرکزی، افغانستان و شبهقاره/4 پخت زولبیا و بامیه به سبک افغانها+تصاویر
ضیافت الهی در آسیای مرکزی افغانستان و شبهقاره 4پخت زولبیا و بامیه به سبک افغانها تصاویرپخت زولبیا و بامیه در ایام ماه مبارک رمضان جزئی از مشترکات فرهنگی و سنتی بین جامعه ایران و افغانستان است به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در کابل همسایه شرقی ما افغانستان دارای مشترکات بسیارضیافت الهی در آسیای مرکزی، افغانستان و شبه قاره/3 حال و هوای ماه رمضان در پاکستان+تصاویر
ضیافت الهی در آسیای مرکزی افغانستان و شبه قاره 3حال و هوای ماه رمضان در پاکستان تصاویرمردم پاکستان نیز مانند مسلمانان سایر نقاط جهان برنامههای ویژهای برای ماه مبارک رمضان دارند این مردم با خرید کلاههای مخصوص سنتی عرقچین خرید انواع تسبیح و پهن کردن سفرههای افطار در خیابانضیافت الهی در آسیای مرکزی، افغانستان و شبهقاره/۵ روزه؛ روزنهای به سوی یکرنگی و وفاق
ضیافت الهی در آسیای مرکزی افغانستان و شبهقاره ۵روزه روزنهای به سوی یکرنگی و وفاقروزه روزنهای به سوی یکرنگی و وفاق مسلمانان و به عبارت دیگر در پرتو ماه پر فیض رمضان تمام تفاوتهای نژادی مذهبی و ملیتی رنگ میبازد و همه مسلمانان یکرنگ میشوند به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارضیافت الهی در آسیای مرکزی، افغانستان و شبهقاره/ 7 محبوبترین سحریها در پاکستان؛ وعدهای با رنگ و بوی خاص!
ضیافت الهی در آسیای مرکزی افغانستان و شبهقاره 7محبوبترین سحریها در پاکستان وعدهای با رنگ و بوی خاص ماه مبارک رمضان نمادی از فرهنگ مردم پاکستان است که با توجه به غذاهای مخصوص این ماه و فرهنگ خوردن سحری نمود بیشتری پیدا میکند به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در اسلام آبادضیافت الهی در آسیای مرکزی، افغانستان و شبه قاره/1 شروع روزهداری بیش از 50 میلیون مسلمان در آسیای مرکزی
ضیافت الهی در آسیای مرکزی افغانستان و شبه قاره 1شروع روزهداری بیش از 50 میلیون مسلمان در آسیای مرکزیامروز در هر 5 کشور آسیای مرکزی آغاز ماه مبارک رمضان بود و جمعیت بیش از 50 میلیون نفری مسلمانان این منطقه امروز روزه دار هستند به گزارش خبرنگار دفتر منطقهای فارس در دوشنبه نهاهمزمان با آغاز ماه مبارک رمضان طرح ضیافت الهی در 29 بقعه متبرکه کهگیلویه و بویراحمد برگزار میشود
همزمان با آغاز ماه مبارک رمضانطرح ضیافت الهی در 29 بقعه متبرکه کهگیلویه و بویراحمد برگزار میشودمعاون فرهنگی اوقاف و امور خیریه کهگیلویه و بویراحمد گفت همزمان با سراسر کشور و با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان طرح ضیافت الهی در 29 بقعه متبرکه استان برگزار میشود به گزارش خبرگزاری فارمعاون سازمان اوقاف و امور خیریه: طرح ضیافت الهی در ماه رمضان در 2400 امامزاده کشور اجرا می شود
معاون سازمان اوقاف و امور خیریه طرح ضیافت الهی در ماه رمضان در 2400 امامزاده کشور اجرا می شود کاشان – ایرنا - معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه از اجرای طرح ضیافت الهی در بیش از دو هزار و 400 امامزاده کشور در ماه مبارک رمضان خبر داد حجت الاسلام والمسلمین احمد شرفخدر ماه مبارک رمضان کانونهای فرهنگی و هنری مساجد فارس میزبان میهمانان ضیافت الهی میشوند
در ماه مبارک رمضانکانونهای فرهنگی و هنری مساجد فارس میزبان میهمانان ضیافت الهی میشوندسرپرست دبیرخانه کانونهای مساجد فارس با تشریح برنامههای پیشبینیشده توسط کانونهای فرهنگی ـ هنری مساجد این استان در ماه مبارک رمضان از میزبانی بیش از یکهزار و 80 نفر از میهمانان ضیافت الهیطرح ضیافت الهی ماه رمضان در بقاع متبرکه زنجان برگزار می شود
استانها غرب زنجان حجت الاسلام باقری طرح ضیافت الهی ماه رمضان در بقاع متبرکه زنجان برگزار می شود زنجان - خبرگزاری مهر مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان زنجان گفت طرح ضیافت الهی ماه مبارک رمضان در امامزادگان و بقاع متبرکه شاخص استان زنجان برگزار می شود حجت الاسلام علی باقری در14 بقعه متبرکه و امامزاده آذربایجان غربی میزبان طرح ضیافت الهی در ماه رمضان هستند
14 بقعه متبرکه و امامزاده آذربایجان غربی میزبان طرح ضیافت الهی در ماه رمضان هستند ارومیه - ایرنا - معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه آذربایجان غربی گفت 14 بقعه متبرکه و آستان مبارک امامزاده در این استان طرح ضیافت الهی را همزمان با شب های ماه مبارک رمضان به اجرابرنامه های طرح «ضیافت الهی» ویژه ماه رمضان اعلام شد
از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه زنجان برنامه های طرح ضیافت الهی ویژه ماه رمضان اعلام شد خبرگزاری رسا ـ برنامه های طراحی شده از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه زنجان برای طرح ضیافت الهی در ایام ماه مبارک رمضان اعلام شد به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در زنجان طرح ضیافت الهی از جسیدمهدی طباطبایی: منبرهای ماه رمضان باید به دور از توهین و حرمت شکنی باشد/ کسی که وارد ضیافتخانه الهی شود، قطع
سیدمهدی طباطبایی منبرهای ماه رمضان باید به دور از توهین و حرمت شکنی باشد کسی که وارد ضیافتخانه الهی شود قطعا به رشد معنوی میرسد طباطبایی استاد اخلاق با تاکید براینکه منبرها در ماه رمضان باید به دور از هتک حرمت و توهین باشد خاطرنشان کرد منبرها باید در خدمت دعوت مردم به سوی خهمزمان با ماه رمضان و آغاز فصل تابستان صورت میگیرد اجرای طرح «نشاط معنوی» و «ضیافت الهی»
همزمان با ماه رمضان و آغاز فصل تابستان صورت میگیرداجرای طرح نشاط معنوی و ضیافت الهی در جوار امامزادگان قممدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم از اجرای طرح نشاط معنوی اوقات فراغت تابستان و ضیافت الهی در جوار امامزادگان به همت این ادارهکل همزمان با ماه رمضان و آغاز فصل تابستان خبربرگزاری طرح ضیافتالهی و نشاط معنوی همزمان با ماه رمضان
مدیرکل اوقاف و امور خیریه تهران خبر داد برگزاری طرح ضیافتالهی و نشاط معنوی همزمان با ماه رمضان خبرگزاری رسا ـ مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان تهران با اشاره به اینکه اداره کل برنامهها ضیافتالهی برعهده گروه 312 نفره خواهد بود گفت 144 نفر گروه مذکور از روحانیون و کارشناسان م-
گوناگون
پربازدیدترینها