تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):كار خير و صدقه، فقر را مى‏بَرند، بر عمر مى‏افزايند و هفتاد مرگ بد را از صاحب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831513284




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تلاش اتحادیه آفریقا برای بازتنظیم مناسبات بین المللی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

تلاش اتحادیه آفریقا برای بازتنظیم مناسبات بین المللی تهران- ایرنا- تصمیم های اتحادیه آفریقا برای ورود به موضوع های گوناگون از جمله اوضاع شمال، غرب، شرق و مرکز این قاره، از اراده رهبران قاره سیاه برای تقویت ابزارهای میانجی گرانه خود به منظور اثرگذاری بر رخدادهای منطقه ای نشان دارد.


اتحادیه آفریقا طی چند هفته گذشته و به دنبال برگزاری بیست و سومین نشست سران در گینه استوایی بر شدت تلاش های منطقه ای خود افزوده است.
انتصاب فرستاده ویژه در موضوع لیبی که به زودی طی 10 روز سفر دوره ای به لیبی، سودان، تونس، مصر، الجزایر و چاد خواهد رفت، از جمله این تلاش ها است.
به گزارش هشتم تیرماه خبرگزاری انگلیسی «رویترز»، گرچه بیست و سومین نشست اتحادیه با موضوع «کشاورزی و امنیت غذایی در قاره آفریقا» برگزار شد اما آنگونه که «محمد ولد عبدالعزیز» رییس جمهوری موریتانی و رییس دوره ای اتحادیه آفریقا در پایان اعلام کرد، «سران برای فراهم کردن بسترهای لازم به منظور توسعه مبتنی بر صلح و ثبات در آفریقا تصمیم هایی گرفته اند».
وی گفت مرجعی داخلی از نمایندگان الجزایر، تونس، مصر، سودان و چاد برای برون رفت لیبی از بحران های امنیتی تشکیل شده است.
یازدهم تیرماه خبرگزاری فرانسه گزارش کرد «دلیتا محمد دلیتا» نخست وزیر پیشین جیبوتی و فرستاده ویژه اتحادیه آفریقا در لیبی، طی 10 روز آتی سفر دوره ای خود به لیبی و سپس سودان، تونس، مصر، الجزایر و چاد را آغاز می کند.
دلیتا تاکید کرد «اتحادیه آفریقا به لیبی برای رسیدن به ثبات و امنیت کمک می کند» و ماموریت خود در این کشور را دیدار با احزاب سیاسی و کمک به مردم برای پشت سر گذاشتن مرحله انتقالی و دشواری های کنونی دانست.
وی با اشاره به لزوم همکاری کشورهای همسایه لیبی در حل بحران افزود در این راه، با سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب رایزنی هایی خواهد داشت.
لیبی طی ماه های گذشته با درگیری سران سیاسی این کشور بر سر قدرت و نیز سهم خواهی قبایل و گروه های شبه نظامی در دولت روبرو بوده است.
شورش گروه های تکفیری و نیز شبه نظامیان مدعی در مناطق شرقی کشور به اشغال شهرهایی مانند بنغازی و تسلط بر منابع مهم نفتی لیبی منجر شد.
از سوی دیگر، گرد آمدن برخی فرماندهان نظامی گرد «خلیفه حفتر» ژنرال پیشین ارتش لیبی، برای سرکوب شورشیان و عملیات زمینی و هوایی آنان با امکانات گسترده، خطر گسترش ناامنی در لیبی را بیش از پیش کرده است.
** نماینده ویژه در صحرای باختری
انتصاب «خواکیم چیسانو» رییس جمهوری پیشین موزامبیک به عنوان فرستاده ویژه برای صحرای باختری، از دیگر اقدام های شورای صلح و امنیت اتحادیه آفریقا در حاشیه بیست و سومین نشست سران بود که برای پایان دادن به بیش از سه دهه کشمکش با مغرب صورت گرفت و البته با واکنش منفی این کشور روبرو شد.
آنگونه که خبرگزاری رویترز یازدهم تیرماه نوشت وزارت امورخارجه مغرب طی بیانیه ای این انتصاب را مردود دانست و اعلام کرد «رباط، یکی از طرف های کلیدی و غیرقابل چشم پوشی این اختلاف سرزمینی است و به هیچ عنوان از تصمیم یکجانبه اتحادیه آفریقا رضایت ندارد و آن را به طور کامل رد می کند».
مغرب اقدام این اتحادیه را «افراطی و غیرقابل توجیه» خواند و افزود: اتحادیه آفریقا برای مداخله در این پرونده هیچ مبنای حقوقی و سیاسی و هیچ مشروعیت اخلاقی ندارد و فقط سازمان ملل متحد این اختیار را دارد که در پی یافتن راه حل سیاسی جامع برای این مشکل باشد.
به نوشته یازدهم تیرماه خبرگزاری فرانسه، مغرب در سال 1975 میلادی (1354 خورشیدی) صحرای باختری را به عنوان یکی از مستعمره های پیشین اسپانیا در کنترل گرفت.
در این منطقه بیابانی اما ثروتمند از نظر ذخایر معدنی به ویژه فسفات و منابع انرژی مانند نفت، جبهه «پولیساریو» سال ها برای دستیابی به استقلال جنگید و با پشتیبانی الجزایر، در سال 1984 میلادی (1363 خورشیدی) با نام «جمهوری دموکراتیک عربی صحرا» عضوی از اتحادیه آفریقا شد.
از همان زمان مغرب از این اتحادیه بیرون رفت که اکنون سایر کشورهای قاره آفریقا (54 کشور) را در خود دارد.
دولت مغرب اعلام کرده حاضر است به صحرای باختری خودگردانی گسترده بدهد به این شرط که این منطقه در حاکمیت رباط باقی بماند اما پولیساریو خواستار آن شده است که ساکنان صحرای باختری خود درباره سرزمینشان تصمیم بگیرند.
درگیری های خونین میان پولیساریو و مغرب سرانجام به مداخله سازمان ملل متحد برای برقراری آتش بس و استقرار صلحبانان در منطقه از سال 1991 میلادی (1370 خورشیدی) انجامید.
سه ماه پیش نیز ماموریت صلحبانان این سازمان در صحرای باختری یک سال دیگر تمدید شد.
در پاسخ به مخالفت مغرب با انتصاب نماینده ویژه اتحادیه آفریقا در امور صحرای باختری، جبهه پولیساریو چهاردهم تیرماه با انتشار بیانیه ای در خبرگزاری صحرای باختری (اس. پی. اس) اعلام کرد رباط از سال 1991 تاکنون به دلیل مخالفت با برگزاری انتخابات، به تلاش های سازمان ملل متحد و اتحادیه آفریقا برای حل این مساله هیچ توجهی نشان نمی دهد.
این بیانیه با تشبیه رفتارهای مغرب به رژیم آپارتاید (جدانژادی) در آفریقای جنوبی، آن را «اشغالگر» خواند و تاکید کرد باید تلاش های مشترک سازمان ملل و اتحادیه آفریقا ملاک و چارچوب حل همه اختلاف ها و درگیری های قاره آفریقا قرار گیرد و میان این 2 نهاد در انجام ماموریت خود هیچ گونه رقابت و تضادی وجود نداشته باشد.
** اتحادیه آفریقا در پی نقش آفرینی بیشتر
طی چند سال گذشته کشورهای آفریقایی بارها با ناآرامی ها، کشتارها، تنش های سیاسی- اجتماعی داخلی و جنگ های منطقه ای روبرو شدند و هر بار اتحادیه آفریقا به عنوان جایگزین «سازمان وحدت آفریقا» کوشید با قدرت بیشتری به عرصه نقش آفرینی وارد شود تا بلکه برای توسعه بیشتر صلح و ثبات را برقرار سازد.
از این رو به گزارش هشتم تیرماه رویترز، رییس دوره ای اتحادیه آفریقا با اشاره به مسائل امنیتی کشورهای عضو گفت: تدابیری در این زمینه اندیشیده شده است که از جمله آنها می توان به توافق کشورهای عضو این نهاد برای تشکیل نیروی واکنش سریع اشاره کرد.
به گفته عبدالعزیز، قرار است در همین چارچوب پایگاهی در چاد برای استقرار نیروی نظامی منطقه ای شامل سربازان نیجریه، چاد، نیجر و کامرون ایجاد شود تا با گروه تروریستی- تکفیری «بوکوحرام» در نیجریه مبارزه کند؛ گروهی که افزون بر یورش به کلیساها، مساجد، مدارس و مراکز مردمی طی ماه های گذشته شمار زیادی زن و دختر را به گروگان گرفته است.
به نظر می رسد فرستادن واحدهای نظامی برای پایان دادن به درگیری ها در کشورهایی مانند سومالی، سودان، مالی و... طی 2 سال گذشته و در پی ناآرام شدن جمهوری دموکراتیک کنگو و آفریقای مرکزی به طور جدی تری در دستور کار اتحادیه آفریقا قرار گرفته است.
از سوی دیگر، به نوشته یازدهم تیرماه تارنمای قطری «العربی الجدید» که دفتر آن در لندن است، منبعی در اتحادیه آفریقا اعلام کرد با توجه به نبودن گذرگاه های امن برای رسیدن کمک به دست نیازمندان و مرگ روزانه دهها تن از شهروندان در سودان جنوبی، شورای صلح اتحادیه آفریقا در نیمه نخست ماه ژوییه (دهم تا بیست و چهارم تیرماه) نشستی فوق العاده برای بررسی پرونده این کشور برگزار می کند و افزون بر اعمال تحریم هایی علیه 2 طرف درگیری، از شورای امنیت خواسته می شود این کشور را ذیل بند هفتم منشور سازمان ملل قرار بدهد.
به نظر می رسد اتحادیه آفریقا می خواهد به عنوان نهاد مرجع در امور این قاره نزد سازمان ملل متحد و شورای امنیت به رسمیت شناخته شود تا بتواند بر تصمیم گیری ها درباره کشورهای عضو تاثیر لازم را بگذارد.
از سوی دیگر، رهبران کشورهای آفریقایی امیدوارند در چارچوب اصلاح ساختار شورای امنیت سازمان ملل متحد نقش بیشتری به این قاره داده شود و می کوشند دستکم 2 کرسی این شورا را از آن خود کنند.
با این همه نگاهی به جایگاه اتحادیه آفریقا در معادلات شورای امنیت نشان می دهد اعضای ثابت این شورا ترجیح می دهند از سربازان قاره سیاه برای ورود مستقیم به جنگ ها و درگیری های این قاره بهره برده شود و مدیریت نیابتی آنان بر عهده مستشاران و فرماندهان این کشورها قرار گیرد.
به عبارت دیگر، استعمارگران دیروز و سلطه جویان امروز می کوشند در قاره سیاه کمترین تلفات جانی و مالی را بدهند و خود آفریقایی ها را به جنگ با یکدیگر بفرستند. با این همه، کشورهای این قاره را مدیون خود نشان دهند و فضای بیشتری برای سودجویی های سیاسی و اقتصادی خود باز کنند.
به هر روی، از آنجا که برای نمونه در صحرای باختری در زمینه ماموریت ها و خط مشی های سازمان ملل و اتحادیه آفریقا اختلاف های پایدار به چشم می خورد، به نظر نمی رسد کشورهای غربی و شرقی بیرون از قاره آفریقا به این راحتی بپذیرند جایگاه این اتحادیه از نظر سیاسی ارتقای چندانی بیابد؛ چرا که این امر به معنای استقلال سیاسی- امنیتی و حتی اقتصادی منطقه آفریقا و کاهش سودجویی و سلطه دیگران بر ثروت های طبیعی، معادن و چاه های نفت و گاز آفریقا خواهد بود.
از مریم مسعود- گروه تحقیق و تفسیر خبر
پژوهشم**1961**1358

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




16/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن