واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
سه نفع عمده استیضاح وزرا برای تندروها تهران- ایرنا- سوال این هفته باشگاه سیاست روزنامه اعتماد درباره این است که هدف برخی از نمایندگان از تاکید بر استیضاح وزرا یا کشاندن آنها به مجلس چیست؟
ˈاحمد حکیمی پورˈ فعال سیاسی اصلاح طلب و عضو شورای شهر تهران به این پرسش این گونه پاسخ داد:
به نظر می رسد این دست اقدامات یک سری اهداف چند بعدی را دنبال می کند. اول از همه این طرح های متعدد سوال و استیضاح یک حرکت ایضایی برای فلج کردن دولت است. تندروها به خوبی می دانند که موفقیت دولت به معنای از دست دادن اثربخشی آنها در عرصه سیاست خواهد بود و در صورت اینکه دولت بتواند به بخشی از شعارهای خود عمل کند، می تواند اقشار مختلف را همچنان در کنار خود داشته باشد و حتی بر کمیت هواداران خود هم بیفزاید.
کشاندن پی در پی وزرا به مجلس قطعا تمرکز دولت را برای برنامه ریزی و کار اجرایی تضعیف می کند و دولت را درگیر مشکلاتی می سازد که در حاشیه، امکان رفتن به سمت اجرای وعده ها را سلب می کند.
نکته بعدی این است که کم تعداد بودن طیف های تندرو آنها را وادار می کند طوری رفتار کنند که از مجموعه اقدامات آنها این گونه برداشت شود که تعداد آنها بیش از واقعیت موجودشان است. رفتارهایی چون راه انداختن جریاناتی مثل دلواپسی در همین راستا است. آنها سعی دارند تا با ایجاد سر و صدا تصوری فراتر از واقعیت از تعداد خود نشان دهند. همین هم باعث شده تا در اکثر مواقع و با وجود تعداد کمشان به نام «ملت ایران» در صحنه ظاهر شوند. آنها در مجلس هم در اقلیتی جدی قرار گرفته اند و سعی دارند تا با طرح استیضاح های پی در پی این تصور را به وجود بیاورند که کلیت مجلس در مواجه با دولت جانب آنها را دارد.
اما نکته دیگر به نظر می رسد این باشد که طیف های تندرو درصدد هستند تا با طرح مکرر استیضاح و سوال از وزرا امکان شکل گیری ائتلاف های سیاسی قبل از انتخابات مجلس دهم را از نیروهای معتدل دو جناح سلب کنند. قطعا در فضایی که اختلاف و شکاف جدی به عنوان یکی از شاخصه های آن به فضای عمومی تلقین شده است، امکان همگرایی و ایجاد ائتلاف پایین می آید و این بهترین فرصت برای تندروهای کم تعدادی است که می توانند از این شکاف ها در رقابت های سیاسی به نفع خود استفاده کنند و حداقل سطح نفوذ خود در قدرت را نگه دارند.
تندروها می دانند که اگر نیروهای معتدل بخواهند در انتخابات سال 94 کنار هم قرار بگیرند قطعا یکی از محورهای اصلی ائتلاف آنها حذف تندروها از صحنه تصمیم گیری خواهد بود و اگر در هر موردی با هم اختلاف داشته باشند، در این یک مورد توافق نظر وجود خواهد داشت. بنابر این در تلاش هستند تا هر جور که شده این توافق را به یک موقعیت حداقلی تقلیل دهند. با این شیوه البته صدای جریان سنتی و معتدل اصولگرا که همچنان رقیب اصلی جریان تندرو است نیز کمتر شنیده خواهد شد.
اول**1368**
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
15/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]