واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
معاون پژوهشی وزیر صنعت، معدن و تجارت: علم، پژوهش و صنعت در کشور دو بخش جدا از هم هستند قزوین- ایرنا- معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: علم، پژوهش و صنعت در کشور بخش های جدا از هم هستند.
به گزارش ایرنا، دکتر ˈعلی اصغر توفیقˈ روز یکشنبه در همایش تجلیل از صنعتگران و معدن کاران نمونه استان قزوین که با حضور جمعی از مسوولان و تعدادی از فعالان صنعتی و اقتصادی برگزار شد، با بیان اینکه فاصله بین پژوهش و صنعت در حال حاضر در کشور ما زیاد است، افزود: دولت تدبیر و امید برای به حرکت درآوردن چرخ صنعت کشور و رونق دوباره این حوزه، عزم جدی بر نزدیک کردن این دو بخش دارد.
وی بر ارتباط بین پژوهشگاهها و مراکز فناوری کشور و بکارگیری شرکت های دانش بنیان تاکید و اظهارکرد: باید از دانش اساتید دانشگاه ها در تحول صنایع بیشتر استفاده شود و طبق آیین نامه، استادان می توانند یکسال فرصت مطالعاتی خود را در صنایع سپری کرده و دانش خود را به صنایع منتقل کنند.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهارکرد: با وجود اینکه ایران در تولید علم در رتبه های نخست جهانی قرار دارد ولی هنوز نتوانسته ایم نتایج بسیاری از تحقیقات علمی را به تجاری سازی و ثروت تبدیل کنیم و اکنون این موضوع به عنوان یک ضعف در کشور مطرح است.
وی با تاکید بر توسعه اقتصاد دانش بنیان در کشور گفت: واژه هایی مانند اقتصاد و شرکت های دانش بنیان و مراکز رشد در برنامه توسعه سوم به بعد دیده شده است، اما به نوعی این ادبیات به تازگی در کشور متولد شده است.
توفیق گفت: رسیدن به ارزش های مشترک و تلاش در جهت پیشرفت همزمان علم و فناوری و صنعت در کشور از جمله دستاوردهای استقرار نظام علم و فناوری است.
وی خاطرنشان کرد: امروز توسعه نسل سوم دانشگاه ها در جهان مطرح می شود که در آن شرکت های دانش بنیان در کنار فارغ التحصیلان قرار می گیرند، در حالی که تنها خروجی دانشگاه نسل اول نیروی انسانی و خروجی دانشگاه نسل دوم مقالات پژوهشی می باشند.
توفیق با اشاره به دارایی های نامشهود بنگاه های اقتصادی بزرگ دنیا گفت: اکنون حدود 50 درصد دارایی های این بنگاهها، دارایی های نامشهود است، در حالی که این میزان در کشورمان به کمتر از 20 درصد می رسد.
وی از مدیران و مسوولان حسابرسی و مالی بنگاه های اقتصادی کشور خواست ردیفی برای دارایی های نامشهود ایجاد کنند تا انگیزه ای برای فعالان حوزه تحقیق و توسعه کشور باشد.
این مسوول یادآور شد: حدود هشت سال است که بخش آموزش و پژوهش در وزارت صنعت، معدن و تجارت کشور مغفول واقع شده اما امروز دوباره این بخش فعال شده است.
توفیق تصریح کرد: انتظار داریم در آذر ماه سال جاری که هفته پژوهش را در پیش رو داریم، جشنواره ای از دستاوردهای پژوهشی صنایع استان قزوین برگزار شود.
وی خاطرنشان کرد: صنایع استان قزوین در هر موردی که نیاز به آموزش داشته باشند، می توانند از آموزش های سازمان فنی و حرفه ای بهره مند شوند.
توفیق در پایان افزود: منابع عظیمی در مراکز علمی، فنی و حرفه ای و دانشگاه های علمی- کاربردی کشور هزینه می شود که باید از امکانات موجود در این مراکز، برای ارایه آموزش به فعالان بخش صنعت استفاده کرد.
در این مراسم 40 نفر از صنعتگران و معدن کاران برتر استان قزوین با اهدا لوح تقدیر تجلیل شدند.
7389/ 614
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
15/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]