محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852653967
نرخ رشد 5.8- و 3- در 2 سال اخیر حکایت از رکود شدید حاکم بر اقتصاد کشور دارد / دولت از عرضه سهام برای تأمین بودجه خودداری کند
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: احمد توکلی:
نرخ رشد 5.8- و 3- در 2 سال اخیر حکایت از رکود شدید حاکم بر اقتصاد کشور دارد / دولت از عرضه سهام برای تأمین بودجه خودداری کند
نماینده مردم تهران در یادداشتی گفت: نرخ رشد 5.8- و 3- در این دو سال رکود شدید حاکم بر اقتصاد را نشان میدهد شاخص تولید بنگاههای بزرگ صنعتی (با 50 کارگر به بالا) در این دو سال به ترتیب 8.8- و 6.7- بوده است به طوری که تولید در 92 نزدیک به 30 درصد کمتر از 90 بود.
به گزارش خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران، احمد توکلی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در یادداشتی عوامل کاهش شاخص کل بورس تهران در هفت ماه اخیر را بررسی کرده است.
متن کامل یادداشت توکلی به شرح زیر است:
بسماللهالرحمنالرحیم
قابل توجه همکاران ارجمند، نمایندگان
شاخص کل بورس تهران طی هفت ماه اخیر، پس از 17 ماه صعود کمنوسان، از 15 دیماه 1392 تقریبا با نوسانات مشابه، سیر نزول را آغاز کرد و تا 12 تیرماه این سیر نزولی ادامه داشت. گرچه از روز 11 تیر اندکی بالا رفت هنوز نمیتوان مسیر روزهای آینده را پیشبینی کرد.
چنان که در نمودار زیر میبینید شاخص کل از 18 مرداد 1391 با نوساناتی نه چندان قابل اعتنا به 89 هزار و 501 در 15 دیماه 1392 اوج گرفت. یعنی طی کمتر از یک سال و نیم تقریبا 4 برابر شد و از 16 دیماه 92 سیر نزولی را آغاز کرد که این مسیر همچنان ادامه دارد.
این افزایش مداوم و طولانی چگونه قابل تحلیل است؟
مقدمه:
شاخص، یک معیار آماری است که تغییر حرکت و جهت یک اقتصاد یا یک بازار سهام را نشان میدهد در این جا ارزش بازاری کل سهام موجود در بازار سهام تهران را در سال 1369 عدد 100 فرض کردهاند و تغییرات آن را طی گذشت زمان محاسبه میکنند تا وضعیت بازار را ارزیابی کنند. از حاصلضرب ارزش یک سهم هر شرکت در کل سهام موجود آن شرکت در بورس، ارزش بازاری آن شرکت به دست میآید. با تکرار این محاسبه برای همه شرکتهای حاضر در بورس و جمع آنها ارزش کل بازار حاصل میشود، بعد آن را با ارزش بازار در سال پایه که 1369 بود مقایسه میکنند، اگر ارزش کل بازار در سال 1369 را عدد 100 فرض کنیم و همان را در پایان سال 91 با سال 69 مقایسه کنیم، شاخص عدد 38 هزار و 41 میشود. به همین ترتیب شاخص برای پایان 92، عدد 79 هزار و 15 به دست میآید. مقایسه پایان 92 با 91 حاکی از رشد تقریبا 108 درصدی شاخص کل است. روشن است که این رشد به معنی دو برابر شدن سرمایههای فیزیکی بنگاههای حاضر در بورس طی سال 92 نیست؛ بلکه فقط ارزش بازاری مجموعه دارایی عینی پایان 92 را نسبت به آغاز سال نشان میدهد. حال ممکن است دارایی عینی زیاد یا حتی کم شده باشد.
حباب اقتصادی وقتی رخ میدهد که معاملات با حجم بالا با قیمتهایی که به طور قابل توجهی از ارزش ذاتی و عینی دارایی (intrinsic values) بیشتر است، صورت گیرد (1993 King et ol) با تعریف دیگری، رشد حبابی شاخص به وضعیتی گفته میشود که ارزش بازاری بورس به شکل ناموجه و ناسازگار با چشمانداز آینده، از ارزش ذاتی و عینی کل بنگاههای بورس پیشی بگیرد (2013 Krugman). البته چون برآورد ارزش ذاتی دشوار است، با پسنگری، وقتی افتی ناگهانی در شاخص اتفاق میافتد، حبابی بودن رشد پیشین آشکار، و به وضعیت جدید ترکیدن حباب گفته میشود.
آیا رشد 17 ماهه منتهی به دی ماه 92 رشد حبابی بود؟
توجه به شرایط اقتصادی سالهای 91 و 92 پاسخ را روشن میسازد. نرخ رشد 5.8- و 3- در این دو سال رکود شدید حاکم بر اقتصاد را نشان میدهد شاخص تولید بنگاههای بزرگ صنعتی (با 50 کارگر به بالا) در این دو سال به ترتیب 8.8- و 6.7- بوده است به طوری که تولید در 92 نزدیک به 30 درصد کمتر از 90 بود. تعداد بنگاههای به بهرهبرداری رسیده نیز در این دو سال با رشد منفی 30.1- و 44.6- روبرو بوده است. در چنین شرایطی انتظار طبیعی کاهش شاخص کل است ولی به رغم این وضعیت مشاهده میکنیم که شاخص ارزش کل طی 17 ماه تقریبا 4 برابر شده است و افتی که از 7 ماه پیش آغاز شده مستمر ادامه دارد. این دقیقا همان ترکیدن حباب است.
آیا جهش قیمت ارز در سالهای 90 و 91، این صعود مداوم را توضیح میدهد؟
برخی معتقدند که افزایش قیمت ارز در سالهای اخیر عامل افزایش ارزش سهام واحدهای تولیدی شده است، پس این افزایش واقعی است، نه حبابی. به دو دلیل این ادعا ناتمام است:
1- افزایش قیمت ارز از 30 آبان سال 90 با شیب تندی آغاز و در عرض دو ماه بیش از 55 درصد رشد داشت و تاثیر 1391 پول ملی 77 درصد ارزش خویش را از دست داد. در حالی که روند شاخص کل بورس طی همین 9 ماه که از آغاز بحران در بازار میگذشت، یعنی طی آذر 90 تا مرداد 91 تحول قابل اعتنایی رخ نمیدهد (نمودار 2). در واقع بازار سرمایه که به شدت حساس است اگر میخواست از نرخ ارز متأثر شود وقفه 9 ماهه قابل تصور نیست.
2 - میتوان انتظار داشت بخشی از افزایش شاخص مربوط به افزایش ارزش داراییهای ارزی بنگاهها بوده باشد. ولی این سیر مدام و مقدار آن را توضیح نمیدهد زیرا تنها بخشی از داراییهای بنگاهها که ماشینآلات وارداتی باشد با قیمت ارزی مرتبط است نه همه دارایی عینی.
علل سیر نزولی 7 ماهه اخیر چیست؟
برای این اتفاق دلایل متنوعی برشمرده شده است که اهم آنها به قرار زیر است:
1- دعوت مکرر رئیسجمهور منتخب از مردم برای آوردن سرمایههایشان به بورس و موضع حمایتی وزیر اقتصاد از بازار بورس. در حالی که بعدا معلوم شد که وزیر اقتصاد معتقد به حبابی بودن رشد بوده است. طبیعی است وقتی رشد را حبابی میدانند دیگر جا ندارد با دعوت از مردم تقاضای سهام را در بورس بالا ببرند. این کار، در واقع به خطر انداختن متقاضیان جدید است و تسریع در ترکاندن.
2- دولت در عرصه اقتصاد سیاستهای ضدتورمی را بر سیاستهای ضد رکودی ترجیح داده است. گرچه این تقدم از جهاتی قابل دفاع است ولی در واقع دولت با رکود در بازار در نظر دارد، تورم را کنترل کند که این مسئله منجر به کاهش حجم کسب و کار و تولید شده است.
3- اجرای نامشخص فاز دوم هدفمندی یارانهها و ابهامات فراوان در خصوص تأثیرات اجرای آن بر صنایع هنوز برنامه مدونی از چگونگی خنثیسازی اثرات منفی آن بر صنایع مختلف، اعلام نشده است. بنابراین ریسک ناشی از کاهش سودآوری شرکتها، گریبان بخش اعظمی از بازار سرمایه را گرفته است.
4 - افزایش نرخ سود سپرده بانکی باعث جابهجایی منابع مالی جامعه از بخش سرمایهگذاری به سمت سپردههای بانکی تقاضای سهام را کاهش داده و در نتیجه شاخص را به پایین متمایل ساخته است.
5- نامشخص بودن فرآیند حمایتیِ «صندوق حمایت و توسعه بازار سرمایه» یکی دیگر از عوامل بوده است؛ چون به رغم اینکه مجوز شورای عالی بورس برای راهاندازی صندوق حمایت و توسعه بازار سرمایه صادر شده و وزیر اقتصاد نیز دستور حمایت از بازار را از طریق این صندوق و با وعده ورود نقدینگی قابل توجهی صادر کرده است، اما به نظر میرسد حمایت اصولی و مؤثر از بازار سرمایه توسط این صندوق صورت نگرفته و سیاستهای عملی و اقدامات به کار رفته در جهت حمایت از بازار سرمایه کاملا موردی بوده است.
6- ادعا میشود که تصمیم مجلس در واقعی کردن نرخ خوراک پتروشیمیها چون یکباره نرخ را 5 برابر کرد، علت مهم این سیر نزولی است.
آیا اقدام مجلس در حذف رانت هنگفت اعطایی به پتروشیمیها، علت عمده روند نزولی بوده است؟
صرف نظر از دلایل علمی در جهت افزایش رقابت و کاهش نابرابری در دفاع از اقدام شجاعانه و عاقلانه مجلس در جای خودش مطرح شده است. ادعای فوق به دلایل متعدد بیاساس است:
1- چنان که در نمودار زیر ملاحظه میکنید اولین قدم مجلس در این باره در 8 بهمن 92 تصمیم کمیسیون تلفیق به اعمال فرمولی برای قیمتگذاری خوراک پتروشیمی بود که اتفاقا انجمن تولیدکنندگان پتروشیمی با آن موافق بود. در حالی که نزول شاخص 33 روز پیش از آن در 15 دی آغاز شده بود.
2- دلیل دیگر رفتار شاخص، پیش و پس از هر تصمیم مجلس در این ارتباط است. با این توضیح که برخاف نظر صاحبان آن ادعا، افزایشی که از هفتم آغاز شده بود بدون اعتنا به مصوبه هشتم بهمن کمیسیون تلفیق تا 12 بهمن ادامه مییابد و تحت تاثیر عوامل دیگر راه نزول پیش میگیرد و با اینکه در 15 بهمن مجلس به پیشنهاد 15 سنتی اینجانب رأی میدهد، روند نزولی تا بیستوسوم ادامه دارد و بار دیگر به افزایش رو میکند. روز 28 بهمن که تصمیم نهایی مجلس در 13 سنت اتخاذ میشود با کاهش اندک یک روزه، دوباره سیر صعودی تا 3 اسفند چیره میگردد. ظاهرا اگر هم تأثیر داشته، تکانه و شوکی نداشته است و واقعیت ادعای مذکور را تأیید نمیکند. تأثیر هم از طریق کاهش منطقی سودآوری بنگاههای پتروشیمیایی و از این طریق اثر بر حجم عینی بازار بوده، ولی عامل عمده و واردکننده شوک به بورس نبوده است. البته تأکید بر این امر ضروری است که تصمیم مجلس در حذف رانت هنگفتی که از کیسه تمام ملت به جیب معدودی میرفت باعث شوک در بورس میشد، که چنین نبوده است، باز کار مجلس بر حق بود چرا که حفظ بازار بورس مبتنی بر رانت و فساد نه با شرافت علمی سازگار است نه با وظیفه نمایندگی مردم.
پیشنهاد:
1- دولت از عرضه سهام برای تأمین بودجه تا فرو نشاندن التهاب خودداری کند.
2- با کاهش سود سپردههای بانکی اولا از انتقال سرمایهها از بازار سرمایه به بانکها پیشگیری کند و ثانیا با کاهش هزینه تولید حجم تولید را افزایش دهد و بدین ترتیب بر حجم دارایی عینی بیفزاید و از فاصله ارزش ذاتی اقتصاد واقعی و اقتصاد مالی بکاهد.
3- در اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم، مالیات بر عایدی سرمایه در زمین و مسکن را جدی بگیرد تا سرمایه از سوداگری در این بخش کنار بکشد و به فعالیتهای مولد اختصاص یابد و با یک تیر دو نشان بزند. اول آن که از قیمتهای حبابی در املاک و مستغلات (Real Estate Bubble) جلوگیری کند و دوم آن که فعالیتهای تولیدی را با صرفه نماید. این کار نیز فاصله اقتصاد مالی و اقتصاد واقعی را کم میکند.
4- مسئولان اقتصادی دولت، فعالان بازار سرمایه، به ویژه بازار بورس را به صورت واقعبینانه، نه با خوشبینی و به شکل تبلیغاتی، از فرصتها و تهدیدهای حضور در این بازار آگاه سازند. این اقدام با همگنسازی نسبی اطلاعات، به رقابتیتر شدن بازار و کاهش رانت اطلاعاتی منجر میشود و از این طریق به کارایی و عدالت مدد میرساند.
منابع:
1-king,Ronald R, smith, Vernon L, Wllliams, Arlintton W. and van Boening, Mark V. 1993 The Robutness of Bubbles and Crashes in Experimental Stock Maerkets. In R.H.Day and P.Chen. Nonlinear Dynamics and Evolufionary Economics. New york. Oxfiord Vniversity press.
2- Krugman, paul (9 may 2013). bemanke, blower of Bubbles? Neww York Times. Retreved 10 may 2013
3- سایت بازار بورس
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]
صفحات پیشنهادی
نرخ رشد اقتصادی نه ماهه سال 92 منهای 3،4 درصد
نرخ رشد اقتصادی نه ماهه سال 92 منهای 3 4 درصد خبرگزاری پانا نرخ رشد تولید ناخالص داخلی به قیمت پایه با نفت در نه ماهه نخست پارسال به منهای 3 4 درصد رسید در حالی که در مدت مشابه سال 1391 معادل منهای 8 3 درصد بوده است ۱۳۹۳ دوشنبه ۲ تير ساعت 15 41 به گزارش خبرگزاری پانا به نقلدختر 17 ساله قربانی تصادف شدید دو خودرو در محور شهمیرزاد - مهدیشهرشد
دختر 17 ساله قربانی تصادف شدید دو خودرو در محور شهمیرزاد - مهدیشهرشد سمنان - ایرنا - برخورد شدید دو دستگاه سواری پیکان در محور شهمیرزاد - مهدیشهر دختر 17 ساله را به کام مرگ فرستاد به گزارش روز یکشنبه مرکز اطلاع رسانی فرماندهی انتظامی استان سمنان این سانحه عصر شنبه روبروی دانشکمیزان زاد وولد در صربستان به پایین ترین نرخ در طول یکصدسال اخیر رسید
میزان زاد وولد در صربستان به پایین ترین نرخ در طول یکصدسال اخیر رسید بلگراد-ایرنا- دولت صربستان اعلام کرد میزان زاد و ولد در این کشور اروپای شرقی در سال 2013 میلادی چنان کاهش یافت که در طول یکصد سال اخیر سابقه نداشته است به گزارش ایرنا میزان کاهش زاد و ولد در صربستان در سال گذشپایین ترین نرخ رشد از آغاز رکود بزرگ اقتصادی آمریکا رقم خورد تولید ناخالص داخلی آمریکا، منفی 2.9 درصد در سه ما
پایین ترین نرخ رشد از آغاز رکود بزرگ اقتصادی آمریکا رقم خوردتولید ناخالص داخلی آمریکا منفی 2 9 درصد در سه ماهه نخست 2014سازمان تحلیل اقتصادی ایالات متحده رشد اقتصادی این کشور در سه ماهه نخست سال جاری این کشور را معادل منفی 2 9 درصد ارزیابی کرد به گزارش خبرنگار اقتصاد بین المللرکود اقتصادي شديد آمريکا در سه ماهه نخست سال
۴ تير ۱۳۹۳ ۱۸ ۷ب ظ پس از بحران شديد اقتصادي امسال اتفاق افتاد رکود اقتصادي شديد آمريکا در سه ماهه نخست سال اقتصاد آمريکا در سه ماهه نخست سال جاري ميلادي بدترين سه ماهه خود در پنج سال اخير را تجربه کرده است به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج اقتصاد ايالات متحده در سه مپیشرفت فیزیکی 100 هزار واحد تولیدی زیر 20 درصد است/ نرخ رشد صنعت در سه ماهه امسال هنوز اعلام نشده
معاون برنامهریزی وزیر صنعت معدن و تجارت پیشرفت فیزیکی 100 هزار واحد تولیدی زیر 20 درصد است نرخ رشد صنعت در سه ماهه امسال هنوز اعلام نشده ابویی مهریزی گفت تاکنون 100 هزار واحد تولیدی تنها بین 0 تا 20 درصد پیشرفت فیزیکی داشتهاند به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران ابونرخ بيکاري آمريکا به پايين ترين سطح در شش سال اخير رسيد
۱۳ تير ۱۳۹۳ ۱۶ ۲ب ظ به دنبال افزايش اشتغال زايي در آمريکا نرخ بيکاري آمريکا به پايين ترين سطح در شش سال اخير رسيد روند رو به رشد اشتغال زايي در آمريکا در ماه گذشته ميلادي ادامه يافت به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج طي ماه ژوئن 12 خرداد تا 10 تير 288 هزار شغل در آمرعوامل کاهش شدید شاخص کل در بورس تهران در هفت ماه اخیر به روایت احمد توکلی دولت با رکود در بازار به دنبال کنترل
عوامل کاهش شدید شاخص کل در بورس تهران در هفت ماه اخیر به روایت احمد توکلیدولت با رکود در بازار به دنبال کنترل تورم است اجرای نامشخص فاز دوم هدفمندی یارانهها گریبان بازار سرمایه را گرفته استنماینده مردم تهران در مجلس سیاست دولت در کنترل تورم بوسیله ایجاد رکود در بازار و نیز اجراکاهش شدید درخواست مجوز ساختمان در سال93/ درخواست ها نصف شد
کاهش شدید درخواست مجوز ساختمان در سال93 درخواست ها نصف شد اقتصاد > مسکن - روزنامه دنیای اقتصاد نوشت حجم فعاليتهاي ساختماني در تهران تقريبا با همان شتابي كه طي سه سال گذشته به خود گرفت و بزرگ شد هماكنون رو به انقباض است تازهترين گزارش آمارينرخ بانکی 13 ارز کاهش و قیمت 17 واحد پولی رشد یافت
نرخ بانکی 13 ارز کاهش و قیمت 17 واحد پولی رشد یافت تهران - ایرنا - بانک مرکزی نرخ بانکی 39 ارز را اعلام کرد که بر این اساس نرخ 13 ارز نسبت به روز گذشته یکشنبه کاهش قیمت 17 واحد پولی رشد و نرخ 9 ارز ثابت ماند به گزارش روز دوشنبه ایرنا نرخ دلار آمریکا با 1 ریال کاهش 25 608 ریالتولید فولاد خام در سال جاری 13 درصد رشد داشته است
ایمیدرو تولید فولاد خام در سال جاری 13 درصد رشد داشته است سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران ایمیدرو اعلام کرد تولید فولاد خام و محصولات فولادی کشور طی دو ماهه نخست سال جاری به ترتیب حدود 13 و 10 درصد در مقایسه با مدت مشابه در سال 92 افزایش یافت به گزارش گروه ارکود شدید اقتصادی دامنگیر اوکراین / سقوط 45 درصدی ارزش واحد پولی این کشور
به علت بحران فزاینده سیاسی رکود شدید اقتصادی دامنگیر اوکراین سقوط 45 درصدی ارزش واحد پولی این کشور اقتصاد اوکراین به شدت به تقویت نیاز دارد و قرار است اوکراین با اتحادیه اروپا در مقر این نهاد اروپایی در بروکسل پیمان سیاسی و تجاری امضاء کند به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگنعمت زاده: مهار تورم رکود اقتصادی را تشدید کرد
نعمت زاده مهار تورم رکود اقتصادی را تشدید کرد وزیر صنعت معدن و تجارت گفت در بسیاری از زمینهها به ویژه صنایع مادر و اساسی شاهد افزایش تولید در مقایسه با سال گذشته بودیم آفتاب محمدرضا نعمت زاده در نشست خبری خود اظهار کرد در بسیاری از زمینهها شاهد بهبود و افزایش تولید هستیممصدومیت بسیارشدید برای مدافع مکزیک
مصدومیت بسیارشدید برای مدافع مکزیک مدافع تیم ملی فوتبال مکزیک به علت مصدومیت شدید باید به مدت ۶ ماه به استراحت کامل بپردازد به گزارش نامه نیوز به نقل از تسنیم هکتور مورنو به همراه تیم ملی مکزیک در جام جهانی 2014 برزیل بازی های خوبی به نمایش گذاشت اما در دیدار آخر برابر هلند ازوضعیت فاجعه بار صنعت در 8 سال اخیر با وجود درآمدهای افسانه ای
وضعیت فاجعه بار صنعت در 8 سال اخیر با وجود درآمدهای افسانه ای رییس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی ایران خواستار اجرای دقیق قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار از سوی دولت یازدهم شد به این مطلب امتیاز دهید به گزارش جام نیوز به نقل از ایسنا غلامحسین شافعی در مراسم بزرگمعاون عملیات هوانوردی شرکت فرودگاهها خبر داد رشد 20 درصدی پروازهای بینالمللی در خردادماه امسال
معاون عملیات هوانوردی شرکت فرودگاهها خبر دادرشد 20 درصدی پروازهای بینالمللی در خردادماه امسالمعاون عملیات هوانوردی شرکت فرودگاهها از افزایش 20 2 درصدی نشست و برخاست پروازهای بینالمللی در فرودگاههای کشور در خرداد ماه سال جاری خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابطپس از سه سال تاخیر «دینگو مارو» محسن شریفیان منتشر شد
پس از سه سال تاخیردینگو مارو محسن شریفیان منتشر شدآخرین آلبوم محسن شریفیان به نام دینگو مارو توسط شرکت ایرانگام منتشر شده است این آلبوم قرار بود سه سال پیش منتشر شود که عرضه آن به دلیل پارهای از مشکلات به تاخیر افتاد به گزارش خبرنگار موسیقی فارس دینگو مارو زاری است که دری-
گوناگون
پربازدیدترینها