آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
بهترین دکتر پروتز سینه در تهران
دستگاه آب یونیزه قلیایی کرهای
راهنمای انتخاب شرکتهای معتبر باربری برای حمل مایعات در ایران
چگونه اینورتر های صنعتی را عیب یابی و تعمیر کنیم؟
جاهای دیدنی قشم در شب که نباید از دست بدهید
سیگنال سهام چیست؟ مزایا و معایب استفاده از سیگنال خرید و فروش سهم
کاغذ دیواری از کجا بخرم؟ راهنمای جامع خرید کاغذ دیواری با کیفیت و قیمت مناسب
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
آفریقای جنوبی چگونه کشوری است؟
بهترین فروشگاه اینترنتی خرید کتاب زبان آلمانی: پیک زبان
با این روش ساده، فروش خود را چند برابر کنید (تستشده و 100٪ عملی)
خصوصیات نگین و سنگ های قیمتی از نگاه اسلام
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1870682957

بهره برداری بی رویه از معادن شهر رستملا / کوه هایی که ناپدید می شوند
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
بهره برداری بی رویه از معادن شهر رستملا / کوه هایی که ناپدید می شوند ساری - ایرنا - برداشت بی رویه و بدون نظارت از معادن شهر رستمکلا در استان مازندران موجب همسطح شدن کامل چند کوه بزرگ با سطح زمین و وارد شدن آسیب های غیرقابل جبران به محیط زیست این منطقه در سال های اخیر شده است .

رستمکلا ، شهری کوچک در استان مازندران و از توابع شهرستان بهشهر ، در فاصله 35 کیلومتری از ساری به سمت شرق مازندران واقع است که علاوه بر برخورداری از پیشینه تاریخی بسیار طولانی و قابل اعتنا در تاریخ شهرنشینی ، دارای معادن بسیار فراوان است که همین ویژگی موجب سرازیر شدن سودجویان به این شهر و تخریب محیط زیست شد.
یکی از ویژگی های بارز رستمکلا که البته بسیار کمتر از حد انتظار به آن پرداخته شده است ، وجود شهر تاریخی گوهر تپه در حوالی آن است ، شهری با قدمت بیش از هفت هزار ساله که از جمله اولین شهرهای شکل گرفته در مسیر حرکت اقوام آریایی در مهاجرت به سرزمین ایران است.
گوهر تپه (Ghohartape) یکی از محوطه های بزرگ پیش از تاریخ شمال ایران در استان مازندران شهرستان بهشهر دو کیلومتری شمال غربی شهر رستمکلا یا کیلومتر ۴۰ جاده ساری - بهشهر قرار گرفته است.
آثار و گورهای به دست آمده در گوهرتپه در ارتفاع بسیار کمی از سطح زمین های زراعی قرار داشته و با شخم زدن اهالی جهت کشاورزی به گوهر و گنجینه های تپه دست پیدا می کردند به همین دلیل آن را گوهر تپه نامیدند.
علاوه بر آن ، وجود معاون فراوان ، دیگر ویژگی بارز شهر رستمکلا است که متاسفانه عده ای سودجو و فرصت طلب از نبود نظارت استفاده کرده و با شدت فراوان مشغول بهره برداری از این معادن هستند.
معادن سنگ شهر رستمکلا، به موازات جاده سراسری ساری به مشهد قرار دارد.
بهره برداری از این معادن به حدی گسترده است که در چند سال اخیر چند معدن بزرگ که همانند کوهی بزرگ در مقابل دیدگان مردم این شهر قرار داشت به طور کلی نابود و با برداشت کامل از آن، با سطح زمین برابر شد.
این روند البته در حال حاضر نیز ادامه دارد و ظاهرا هیچ برنامه ای برای جلوگیری از فعالیت و بهره برداری از این معادن وجود ندارد.
برخورد نکردن با این مساله موجب شده که سوء استفاده کنندگان از نبود نظارت نهایت استفاده را برده و با آرامش خاصی به تخریب محیط زیست منطقه اقدام کنند.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت بهشهر با قبول بهره برداری بی رویه از معادن شهر رستمکلا گفت : با بررسی های به عمل آمده مشخص شد که بیش از 70 درصد کسانی که در حال بهره برداری از این معادن هستند ، فاقد مجوز قانونی بوده و به صورت غیرقانونی در حال دست درازی به طبیعت این منطقه هستند.
ˈ حسن ژولیده ˈ افزود : این افراد به تذکرات فراوان برای مراجعه به سازمان صنعت، معدن و تجارت برای کسب مجوز توجهی نکرده و هیچ واهمه ای نیز از برخورد احتمالی قانون ندارند.
وی بیان کرد : برخورد با این سود جویان به دلیل احتمال مقابله با ماموران اداره صنعت، معدن و تجارت بهشهر ، نیازمند نیرو و قدرت قهریه استانی است.
آن چه بیش از همه می تواند دلیل افزایش فراوان سودجویان بهره بردار معادن شهر رستمکلا و تخریب غیرقابل جبران چهره طبیعت این منطقه باشد، نبود نظارت کافی است.
بخشدار بخش مرکزی بهشهر با قبول وجود ضعف در نظارت در این بخش وعده داد بزودی و با تشکیل کارگروه تخصصی ، نحوه فعالیت کسانی که در حال بهره برداری از معادن رستمکلا هستند بازبینی شود.
ˈ مجتبی اسدی ˈ گفت : متاسفانه این افراد از خلاء نبود نظارت در معادن این شهر استفاده کرده و با تجاوز به حریم طبیعت ،صاحب سرمایه های هنگفتی شدند.
تعدادی از این بهره برداران که دارای مجوز قانونی برداشت معدن هستند نیز به تعهدات خود عمل نکرده و هیچ سود و نصیبی را به شهر رستمکلا که بیشترین آسیب را از این تجاوز تحمل می کند ، نمی دهند.
معاون فرماندار بهشهر هم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت : ممکن است پولی که از این معدن داران به شهرداری برسد ، ماهانه کمتر از پنج میلیون تومان باشد.
ˈ محمد حامدی ˈ افزود : بر خلاف انتظار تاکنون هیچ ساماندهی و نظارتی بر عملکرد این بهره برداران که بخش زیادی از آن ها غیرقانونی هستند وجود نداشت.
وی بیان کرد : بسیاری از شهرهای مازندران معادنی مشابه معادن رستمکلا دارند اما با برنامه ریزی مناسب مسوولان آن شهرها ، از معادنی که در جاده سراسری و در مقابل دیدگان مردم قرار دارد ، بهره برداری نشد.
طی چندسال گذشته فعالیت معدن کاران و شرکت های معدنی در رستمکلا به بالاترین میزان خود رسیده است.
بهره برداران معادن بدون توجه به شرایط طبیعی و اکو سیستم منطقه به فعالیت گسترده خود و بهره برداری بیش از حد و بی رویه از معادن ادامه می دهند وهمین عامل موجب تخریب گسترده منابع طبیعی و طبیعت بکر این شهر شده و لطمات جبران ناپذیری بر طبیعت فوق العاده و محیط زیست این منطقه گذاشته است.
مسموم شدن آب های سطحی و زیرزمینی، از بین رفتن اکوسیستم طبیعی منطقه، تخریب مراتع و مزارع و تهدید جدی چشمه سارها و آب های زیرزمینی، از بین رفتن شرایط زیست محیطی برای ساکنین منطقه، به خطر افتادن زندگی جانوری و گیاهی و صد ها موردی که بر کشاورزی و دامپروری منطقه اثرات سوء می گذارد، از پیامد های فعالیت بی حد این معادن است.
یک فعال محیط زیست در شهر رستمکلا گفت : چشم انداز های زیبای رستمکلا بخش قابل توجهی از ظرفیت های عظیمی است که می توانست نقش حیاتی در توسعه این شهر کوچک ایفا کند اما امروز رستمکلا را نه با شهر تاریخی گوهرتپه بلکه فقط با مظاهر ویرانی وآلودگی چون معادن می شناسند.
ˈ مرتضی حسینی ˈ افزود : متاسفانه با وجود همه آسیب هایی که به این شهر وارد شد ، این معادن در بهبود وضع معیشتی مردم کوچکترین نقشی ایفا نکرده اند.
وی گفت : فعالیت شرکت های معدنی با وجود تخریب مزارع و مراتع و امکانات زیست محیطی منطقه به بهانه استخراج معادن، شاید بتواند برای مدت کوتاهی در امر اشتغال زایی موثر واقع شود ، ولی در درازمدت ظرفیت های دامداری، کشاورزی و گردشگری و منابع غنی و مثمر ثمر طبیعی رستمکلا را به ویرانه تبدیل خواهند کرد.
رستمکلا با داشتن آب و هوای کوهستانی و صد ها چشمه آب قابل شرب و مراتع متراکم و فراوان می تواند علاوه بر ایجاد اشتغال و شکوفایی منطقه، در توسعه صادرات دامی و کشاورزی نقش ارزنده ای ایفا کند.
یک شهروند رستمکلایی به خبرنگار ایرنا گفت : فعالیت بی رویه برای بهره برداری از معادن چهره این شهر تاریخی و توریستی را به معادن سنگ های روباز مبدل کرده که علاوه بر تخریب محیط زیست و اکوسیستم طبیعی منطقه و چشم اندازهای طبیعی، حیات ساکنین را با چالش خطرناک مواجه ساخته است.
ˈاحمد رستمیˈ افزود : انفجارهای مهیب، غرش بولدزر و لودر و چکش های ضربه زن، سلب آسایش و امنیت روحی و روانی، با آلودگی صوتی و گرد و بلند شدن گرد و خاک از تخریب و ایجاد آلودگی های حاد تنفسی، ناشی از فعالیت معادن ، زندگی اهالی رستمکلا را با خطر جدی مواجه ساخته است.
وی بیان کرد: مواد حاصل از برش سنگ های معدنی حاوی مقدار زیادی نمک و آهک است که با بارش برف و باران وارد چرخه آب می شود که نتیجه آن بالارفتن آهک و نمک و دیگر مواد معدنی مضر در آب است که در طولانی مدت موجب شور شدن و غیر قابل شرب شدن آب چشمه سارها خواهد شد.
نماینده مردم بهشهر ، نکا و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی و دبیر مجمع نمایندگان مازندران هم با پذیرش این مشکلات ، خواستار جلوگیری از برداشت بی رویه معادن واقع در مسیر جاده بین المللی در محدوده شهر رستمکلا و نظارت بیشتر بر فعالیت بهره برداران این معادن شد.
ˈاحمدعلی مقیمیˈ گفت : بهره برداری بی رویه از معادن سنگ شهر رستمکلا که در مجاورت جاده بین المللی شرق به غرب کشور واقع است ، چهره زشتی به این منطقه داده است.
وی افزود : بر اساس قانون ، بهره برداران معادن موظفند پس از اتمام بهره برداری ، زمین های مورد استفاده را تسطیح کرده ، درختان سازگار با محیط در آن بکارند ، اما نظارت ضعیف سبب شد تا بهره برداران معادن در این منطقه به وظیفه قانونی خود عمل نکنند.
مقیمی گفت : به رغم آن که این زمین ها در مالکیت بخش خصوصی قرار دارد اما باید تهمیداتی اندیشیده شود تا لایه بیرونی این معادن که در معرض دید مسافران و مردم قرار دارد، برداشت نشود.
نماینده مردم بهشهر ، نکا و گلوگاه در مجلس از نظارت مسوولان شهرستان گلوگاه بر استخراج معادن قدردانی کرد و گفت : با وجود این که برای بهره برداری از معادن حاشیه جاده بین المللی در محدوده گلوگاه پروانه صادر شده ولی مسوولان شهرستان به مالکان اجازه چنین کاری را ندادند.
شهردار رستمکلا نیز غفلت سازمان های متولی بهره برداری از معادن را دلیل اصلی تداوم این مساله و پایمال کردن دائمی حقوق مردم این شهر دانست.
ˈ سیدعلی برهانی ˈ اظهار کرد : بهره برداری از معادن رستمکلا ، قدمتی بیش از 50 سال دارد و در این مدت بهره برداران که اغلب آن ها مجوز قانونی ندارند، تلاشی شبانه روزی برای تجاوز به طبیعت منابع طبیعی این شهر انجام می دهند.
وی بیان کرد : در حال حاضر از 10 معدنی موجود در رستمکلا ، کارگران در چهار معدن مشغول بهره برداری هستند که اغلب آن ها نیز جوازی برای بهره برداری از سازمان صنایع و معادن ندارند.
شهردار رستمکلا افزود : این بهره برداران در حدود سه کیلومتر مربع مشغول بهره برداری از معادن سنگ آهک این شهر هستند.
برهانی ادامه داد : معادن ، جزو سرمایه های ملی هستند که لازم است برای رونق و توسعه دیگر بخش های کشور ، از آن ها بهره برداری شود اما آن چه که همواره مورد نظر است ، استفاده صحیح و بهره برداری اصولی از این معادن در کنار حفظ حقوق مردم رستمکلا است .
وی گفت : بخش زیادی از سنگ های بهره برداری شده از معادن رستمکلا صرف ساخت جاده های سراسری چند صد کیلومتری ، بندر بزرگ و بین المللی امیرآباد و چندین و چند پروژه ملی دیگر شد اما از این بهره برداری ها ، منفعت و سودی نصیب شهروندان رستمکلایی نشده است.
شهردار رستمکلا افزود : این بهره برداران به دلیل آن که سال ها است شاهد نظارتی از سازمان های مربوطه نیستد، برای خود قدرتی فرا قانونی متصور شده و نمی خواهند به قوانینی که شهرداری برای دریافت هزینه آمد و شد خودروهای باری تصویب کرد،تمکین کنند.
برهانی بیان کرد : مدتی پیش در شهرداری تصویب کردیم که عوارض دریافتی از این خودروهای را مطابق قیمت سال 89 دریافت کنیم اما به دلیل مقاومت این افراد و معدن داران ، موفق به اجرای آن نشدیم.
وی به عوارض تخریب طبیعت ناشی از برداشت بی رویه این معادن اشاره کرد و گفت : در برخی مناطق ، بیش از 150 متر از دیواره های کوه ها تخریب شده و کوه های این مناطق آرام آرام در حال ناپدید شدن است .
شهردار رستمکلا به وجود معادن سنگ در دیگر مناطق شرق مازندران نیز اشاره کرد و گفت : به رغم آن که شهرهای مجاور رستمکلا نیز از معادن سنگ آهک برخوردارند اما به دلیل برخورداری معادن رستمکلا از صنایع تبدیلی و کیفیت بیشتر سنگ های معادن این شهر ، تجاوز به آن ها مورد اقبال بیشتر تجاوزگران به طبیعت است .
معادن شهر رستمکلا، فاصله چندانی با جاده سراسری ساری به مشهد ندارد و به دلیل تجاوز بی رویه و غیرقابل جبران سودجویان ، بر خلاف دیگر مناطق مازندران ، چهره شهر رستمکلا بدون تردید به مناطق کویری شباهت فراوانی یافته است.
در این بخش ، کوه های پر از پوشش گیاهی مناطق جلگه ای مازندران جای خود را به ماشین آلات در حال بهره برداری و زمین های مسطحی دادند که تا چند سال قبل ، انبوهی از درختان در آن وجود داشت .
حالا از آن همه طبیعت بکر و زیبا ، فقط مشتی سنگ و خاک بر جای مانده است و نمایی که هیچ شباهتی به مازندران همیشه سبز ندارد . چه کسی باید پاسخگویی منابع طبیعی نابود شده این شهر باشد؟ کسی سراغی از آن کوه های گم شده ندارد؟ک/4
7331/608
گزارش از میثم محسنی کوتنایی
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير

[email protected]
15/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
تابلوهای فرهنگی ناحیه مقاومت بسیج شهرستان فیروزکوه به بهره برداری رسید
تابلوهای فرهنگی ناحیه مقاومت بسیج شهرستان فیروزکوه به بهره برداری رسید فیروزکوه- ایرنا- معاون فرهنگی اجتماعی ناحیه مقاومت بسیج شهرستان فیروزکوه گفت به منظور اشاعه و ترویج فرهنگ ناب اسلامی تابلوهای فرهنگی ناحیه مقاومت بسیج شهرستان فیروزکوه در برخی نقاط شهرستان به بهره برداری رسیدشهردار: طرح هایی به ارزش 1200 میلیارد ریال در تبریز به بهره برداری می رسد
شهردار طرح هایی به ارزش 1200 میلیارد ریال در تبریز به بهره برداری می رسد تبریز - ایرنا - شهردار تبریز گفت طرح هایی به ارزش یکهزار و 200 میلیارد ریال به زودی در این کلانشهر به بهره برداری می رسد صادق نجفی روز شنبه در بازدید 12 تن از اعضا شورای اسلامی این شهر از طرح های عمرانی دمعادن چهارمحال وبختیاری و ظرفیت هایی که بهره برداری نمی شود
معادن چهارمحال وبختیاری و ظرفیت هایی که بهره برداری نمی شود شهرکرد- ایرنا- معدن ظرفیتی و گنجینه ای گرانبها در دل عرصه های طبیعی است که دربیشتر موارد به عنوان ظرفیتی مغفول مانده و توسعه نیافته از آن یاد می شود به گزارش ایرنا استان چهارمحال و بختیاری در فعالیت های معدنی در کشوبهره برداري از محور روستايي پلخان - مجدآباد شهرستان مرودشت
۷ تير ۱۳۹۳ ۱۳ ۲۱ب ظ توسط راه و شهرسازي مرودشت صورت پذيرفت بهره برداري از محور روستايي پلخان - مجدآباد شهرستان مرودشت رييس اداره راه و شهرسازي مرودشت از پايان عمليات روكش آسفالت و بهره برداري از محور روستايي پلخان مجدآباد خبر داد به گزارش خبرگزاري موج شمشيري با اعلام اين خبربهره برداري از 14 هزار 428 واحد مسكن مهر درشهريور ماه سال جاري
۲ تير ۱۳۹۳ ۲۰ ۲ب ظ قائم مقام وزير راه و شهرسازي در امور مسكن مهر خبرداد بهره برداري از 14 هزار 428 واحد مسكن مهر درشهريور ماه سال جاري مهندس اصغر مهر آبادي گفت ازمجموع 118 هزار و37 واحد مسكن مهر استان خراسان رضوي حدود 49 هزار و 38 واحد مسكن مهر تحويل شده و حدود 14 هزار 428 وبهره برداری بی رویه منابع آبی از چالش های بخش آب در کردستان است
بهره برداری بی رویه منابع آبی از چالش های بخش آب در کردستان است سنندج - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان گفت بهره برداری سنتی و بی رویه از آبخوان های زیر زمینی از مهمترین چالش های منابع آب کردستان است اقبال شاه نظری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود در صبهره برداري از طرح گازرساني به 4 روستاي شهرستان رومشکان
۱ تير ۱۳۹۳ ۱۱ ۴۳ق ظ بهره برداري از طرح گازرساني به 4 روستاي شهرستان رومشکان طرح گازرساني به 4 روستا در شهرستان رومشکان با حضور مدير کل دفتر مناطق محروم وزارت کشور مدير عامل شرکت گاز استان لرستان امام جمعه و فرماندار رومشکان به بهره برداري رسيد به گزارش خبرگزاري موج مدير عاولين چهار راه هوشمند در نوشهر به بهره برداري مي رسد
استانها شمال مازندران شیخ الاسلامی اولين چهار راه هوشمند در نوشهر به بهره برداري مي رسد نوشهر - خبرگزاری مهر شهردار نوشهر گفت اولين چهار راه هوشمند ظرف چند روز آينده در اين شهر بهره برداری می شود به گزارش خبرنگار مهر فرهاد بني شيخ الاسلامي عصر دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهبهرهبرداری از آزادشهر شیراز – اصفهان
شیراز بهرهبرداری از آزادشهر شیراز – اصفهان آزادشهر شیراز – اصفهان تا سال 95 به بهرهبرداری می رسد به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شیراز مدیرکل راه و شهرسازی فارس گفت مهمترین طرح در استان آزادراه شیراز - اصفهان است که به تازگی با تخصیص 15 میلیارد تومان جان تازهای به خودو پروژه عمران شهری در سوسنگرد به بهره برداری رسید
دو پروژه عمران شهری در سوسنگرد به بهره برداری رسید اهواز- ایرنا- دو پروژه عمران شهری روز شنبه با حضور نماینده مردم دشت آزادگان در مجلس شورای اسلامی فرماندار و مسوولان محلی در شهر سوسنگرد در 55کیلومتری شمال غرب اهواز به بهره برداری رسید به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی این پروژهبهره برداری از پروژه کوهسار مهدی شیراز، مستلزم تکمیل تقاطع جام جم است
بهره برداری از پروژه کوهسار مهدی شیراز مستلزم تکمیل تقاطع جام جم است شیراز - ایرنا - نایب رییس شورای اسلامی شهرشیراز گفت بهره برداری مطلوب از پروژه کوهسار مهدی مستلزم تکمیل تمام حلقه های زنجیره دسترسی این محور از جمله تقاطع جام جم است به گزارش دریافتی روزچهارشنبه ایرنا محمد ربهره برداری از فاز دوم مسكن مهر در شهرستان اشنویه
فرماندار شهرستان اشنویه خبر داد بهره برداری از فاز دوم مسكن مهر در شهرستان اشنویه خبرگزاری پانا فرماندار شهرستان اشنویه از بهره برداری از فاز دوم مسکن مهر شهرستان اشنویه خبر داد ۱۳۹۳ سه شنبه ۳ تير ساعت 14 37 به گزارش خبرگزاری پانا " محمد علی حسین زاده" فرماندار شهرسشهردار کرمان عنوان کرد بهرهبرداری فاز نخست مجموعه خدماتی گودال خشتمالهای کرمان طی 30 ماه
شهردار کرمان عنوان کردبهرهبرداری فاز نخست مجموعه خدماتی گودال خشتمالهای کرمان طی 30 ماهشهردار کرمان گفت فاز نخست مجموعه بزرگ خدماتی گودال خشتمالهای کرمان طی دو سال و نیم آینده به اتمام میرسد به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان ابوالقاسم سیفاللهی عصر امروز در جلسه نشست سرمایمجوز بهرهبرداری از تجهیزات شهربازی ایوان صادر شد
شنبه ۱۴ تیر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۶ مدیرکل استاندارد ایلام گفت پس از بازرسیهای به عمل آمده از وسایل و تجهیزات تفریحی مستقر در شهرستان ایوان بر اساس الزامات استاندارد ملی 8987 و رعایت کلیه موارد ایمنی توسط بهرهبردار این وسایل مجوز بهرهبرداری از 5 دستگاه تفریحی این شهربازی صادر شد مهندبهره برداری از مرغداری 5000 قطعه ای در کوهبنان
بهره برداری از مرغداری 5000 قطعه ای در کوهبنان خبرگزاری پانا با حضور چند تن از مسئولین از مرغداری 5000 قطعه ای در کوهبنان استان کرمان بهره برداری شد ۱۳۹۳ سه شنبه ۱۰ تير ساعت 21 13 با حضور مهندس مهدی مسعودی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کوهبنان نماینده مردم فرماندار و مسئولین محلیمسئولین شهری، فکری به حال بهره برداری از المان میدان بسیج نمایند
عضو شورای اسلامی شهر گرگان مسئولین شهری فکری به حال بهره برداری از المان میدان بسیج نمایند گرگان - ایرنا - عضو شورای اسلامی شهر گرگان و رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی و ورزشی این شورا گفت با توجه به اعلام سپاه نینوا استان مبنی بر نبود مشکل در بهره برداری از المان میدان بسیج گرگاطرح هادی سه روستای شهرستان اهر در هفته دولت به بهره برداری می رسد
طرح هادی سه روستای شهرستان اهر در هفته دولت به بهره برداری می رسد تبریز - ایرنا - مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان شرقی گفت طرح هادی سه روستای شله بران آلمان قدیم و یاورکندی شهرستان اهر در هفته دولت به بهره برداری خواهد رسید قربان محمدی روز سه شنبه در بازدید از وضعیت-