واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
افزایش 150 درصدی نمونه گیری خون بند ناف در جهاد دانشگاهی تهران-ایرنا-مدیر پژوهشی جهاددانشگاهی واحد همدان از افزایش 150 درصدی نمونه گیری خون بندناف در سال جاری خبر داد.
به گزارش گروه علمی ایرنا از جهاد دانشگاهی، دکتر کتایون ذوالفقاری گفت:در سال گذشته به طور متوسط هفت نمونه در ماه جمع آوری می شد که در سال جاری به 20 مورد افزایش یافته است.
وی افزود: در سال گذشته استان همدان رتبه 11 کشور را در این زمینه داشت که با این روند افزایشی شاهد ارتقای چشمگیر رتبه همدان خواهیم بود.
ذوالفقاری خاطرنشان کرد:اطلاع رسانی به پزشکان شهر همدان و شهرستان های اطراف مانند تویسرکان و نهاوند و تکرار اطلاع رسانی به صورت ماهانه در افزایش استقبال موثر بوده است.
وی ادامه داد: اطلاع رسانی کارآمد در بیمارستان فاطمیه به عنوان تنها بیمارستان تخصصی زنان و زایمان در همدان از دیگر اقداماتی است که به منظور افزایش میزان نمونه گیری خون بند ناف صورت گرفته است.
ذوالفقاری برگزاری کلاس های آموزشی برای ارتقای نمونه گیران شاغل و آموزش نمونه گیران جدید را از فعالیت های آتی در سال جاری برشمرد و اظهار کرد: در آینده نزدیک پیامکی برای شهروندان همدانی ارسال می شود تا افرادی که تمایل به کسب اطلاعات بیشتری دارند، از فعالیت های تخصصی مرکز خون بندناف مطلع شوند.
وی گفت: سلول های بنیادی که از خون بندناف گرفته می شود بسیار پرتوان و نامیرا است و در اثر تکثیر پی در پی پیر نمی شود؛ بنابراین با تزریق آنها در بخش های آسیب دیده بدن می توان به بهبود آن کمک کرد.
ذوالفقاری اضافه کرد: خون بند ناف را می توان برای اعضای خانواده یا سایر افراد استفاده کرد و به مدت 20 سال قابل نگهداری است.
وی استفاده از این خون را به علت داشتن سلول های بنیادی خون ساز برای درمان حدود 80 نوع بیماری موثر دانست و گفت: خون بندناف برای درمان بیماری های خونی مانند تالاسمی ماژور، بیماری سلول داسی شکل و کم خونی فانکونی و سرطان های خون استفاده می شود.
ذوالفقاری خاطرنشان کرد: پیوند خون بند ناف آخرین راه درمان است و زمانی به کار می رود که بیمار به روش های درمانی دیگر مانند شیمی درمانی واکنش مثبت نشان نداده است.
وی در مورد نحوه نمونه گیری توضیح داد: خون موجود در بند ناف و جفت تنها چند دقیقه بعد از تولد لخته می شود، بنابراین برای دسترسی به این منبع مهم تنها 5 تا 10 دقیقه فرصت وجود دارد و در غیر این صورت سلول های بنیادی بسیار ارزشمند موجود در آن بدون استفاده دور ریخته می شود.
ذوالفقاری گفت: این خون بعد از جدا شدن کامل بند ناف از نوزاد قابل جمع آوری است و نمونه گیری از آن هیچ صدمه ای به نوزاد و یا مادر وارد نمی کند.
علمی(1)1834**1440
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
15/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]