واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شمال > اردبیل گزارش مهر/
تداوم نارضایتی اردبیلی ها از بو و طعم بد آب شرب/ طرح هایی که نتیجه عکس داد!
اردبیل – خبرگزاری مهر: طی هفته های اخیر شهروندان اردبیلی در حالی بو و طعم نامطبوع آب شرب را تحمل می کنند که قرار بود در همین هفته طرح برداشت آب از رقوم بالای سد یامچی با هدف بهبود کیفیت آب آغاز شود.
به گزارش خبرنگار مهر، کیفیت پایین آب شرب اردبیل در حالی هر سال تکرار می شود که مسئولان آبی شهروندان را دعوت به صبر و حوصله و نتیجه دادن طرح های کارشناسی خود می کنند. البته تا چند وقت پیش گلایه های شهروندان اصلا مورد قبول مدیران آبی و بهداشتی استان نبوده و به بهداشتی بودن آب شرب تاکید داشتند. با این وجود با پیگیری رسانه ها مبنی بر اعلام نارضایتی شهروندان از بوی نامطبوعی که حتی از آب داخل لیوان به مشام می رسد، موجب شد نهایتا امسال مدیران آبی نامطبوع بودن آب را پذیرفته و به شرح دلایل آن بپردازند. دلایلی که حداقل در مرحله اول برای اجرای طرح های کیفی سازی آب مصرفی ایجاد امیدواری کرد و البته با وعده های خوشی همراه بود. آب کشاورزی را به آب شرب اختصاص دادیم مدیر عامل آب منطقه ای اردبیل اصلی ترین دلیل بو و طعم نامطبوع آب را به دلیل غیر شرب بودن آب سد یامچی عنوان کرد.
داوود نجفیان با بیان اینکه سرانه مصرف آب در استان 150 لیتر در نظر گرفته شده که به نسبت سرانه جهانی رقم بالاتری است، گفت: بی توجهی به مصرف درست موجب شده با بحران بی آبی مواجه شویم. وی ادامه داد: همین بحران موجب شده است شرکت آب منطقه ای در سال های اخیر آب پشت سد یامچی را که با هدف کشاورزی احداث شده بود، برای شرب اختصاص دهد. آبی که البته هیچ تصفیه ای نتوانست به کیفیت آن بیفزاید و در نهایت بازار خرید تصفیه کننده های خانگی و مصرف آب معدنی را در اردبیل داغ کرد. طرح موقت بهبود آب را اجرا می کنیم نجفیان که در اظهارات اخیر خود منشا آلودگی را پساب شهری و نیترات عنوان کرده بود با تاکید به اینکه کیفی سازی آب جزو برنامه های آب منطقه ای است از طرح آن در شورای تامین استان خبر داد. وعده شیرینی که البته در سال گذشته اجرایی نشد تا اینکه نهایتا هفته گذشته آب منطقه ای برداشت آب از رقوم پایین سد را اعلام کرد. نجفیان بیان داشت: در سال 90 طرحی مبنی بر راه اندازی برج آبگیر مطرح شد که اجرای آن برای سه سال پیش بینی شده بود. وی با بیان اینکه در وضعیت فعلی با طراحی دانشگاه علم و صنعت دو بارج با هدف برداشت آب از رقوم بالا با ظرفیت 750 لیتر در ثانیه تعبیه شده است قول مساعد داد شهروندان اردبیلی از هفته آینده اجرای این طرح شاهد بهبود کیفی آب باشند. مدیر عامل آب منطقه ای استان تاکید کرد: بعد از بهره برداری از برج آبگیر نهایتا بارج ها نیز کنار گذاشته خواهد شد.
سه سال از آغاز به کار پروژه بارج گذشت تا اینکه اردبیلی ها در هفته های اخیر کیفیت نامطبوعی را برای آب شرب تجربه کردند و در واقع مرکز نشین های استان مشکلات آبی کمتری از سایر مناطق استان ندارند. سوال بی پاسخ شهروندان این است که آیا واقعا طرح کارشناسی اجرا شده است؟ اولویت کاری مسئولان به کجا رسید؟ کیفیت نامناسب آب شرب اردبیل از دغدغه هایی بود که توسط مسئولان مختلفی نیز در سال های اخیر طرح شد تا اینکه نهایتا فرماندار اردبیل شیر، نان و آب را سه دغدغه اصلی خود خواند و تاکید کرد: برای بهبود نیازهای اصلی شهروندان اقدام خواهد کرد. امروز شهروندان اردبیلی با گذشته سه ماه از آغاز سال و درست مصادف با ماه رمضان مشکل خود را حل شده نمی بینند و خواستار اقدامات اساسی برای بهبود آب شرب هستند. اقداماتی که خروجی آن نه در رسانه ها بلکه در لیوان های آب مشاهده خواهد شد و عملکرد مسئولان را به قضاوت خواهد نشست. ................................. گزارش: ونوس بهنود
۱۳۹۳/۴/۱۵ - ۱۲:۴۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]