تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 23 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دانش پيشواى عمل و عمل پيرو آن است. به خوشبختان دانش الهام مى‏شود و بدبختان از آ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852406895




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نتایج یک تحقیق در ایران:باروری پایین دلیل کاهش بعد خانوار نیست


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
نتایج یک تحقیق در ایران:باروری پایین دلیل کاهش بعد خانوار نیست

نتایج یک تحقیق در ایران:باروری پایین دلیل کاهش بعد خانوار نیست
تحقیقات تخصصی جمعیت‌شناسی نشان می‌دهد اگرچه کاهش بعد خانوار در دهه اخیر بی‌سابقه بوده اما عامل اصلی کاهش در بعد خانوار، تشکیل خانواده‌های جدید بوده است.
به گزارش نامه نیوز، در سال‌های اخیر به ویژه بعد از منتشر شدن نتایج سرشماری 1390، هشدارهای متعددی در مورد کاهش بعد خانوار داده شد. از جمله اینکه خانوار‌های ایرانی در طول یک دهه از بعد خانوار 6/4 به 5/3 رسیده است. در این میان کاهش باروری و تمایل اندک خانواده‌ها به داشتن فرزند بیشتر به عنوان عامل اصلی کاهش بعد خانوار عنوان می‌شد این در حالی است که تحقیقات تخصصی جمعیت‌شناسی نشان می‌دهد اگرچه کاهش بعد خانوار در سال‌های بین 1385 تا 1390 بی‌سابقه بوده اما عامل اصلی کاهش در بعد خانوار، تشکیل خانواده‌های جدید بوده است نه کاهش باروری. نتایج مطالعه دکتر علیار احمدی، استاد جمعیت‌شناسی که بخشی از نتایج آن در هفتمین همایش ملی انجمن جمعیت‌شناسی ایران، ارائه شد بیانگر این است که کاهش باروری تاثیر اندکی بر کاهش بعد خانوار در کشور ما داشته است.

روزنامه اعتماد گزارش کرد، این مطالعه که با تجزیه داده‌های سرشماری 1390، بررسی جمعیتی سلامتی 1379 و سرشماری 1385 انجام گرفته نشان می‌دهد تغییرات باروری در دهه 1380 تاثیر زیادی روی بعد خانوار نداشته است. اگر ایران میزان رشدی که در دوره 1375 تا 1385 داشته است را در طول دوره 1385 تا 1390 حفظ می‌کرد باز هم بعد خانوار نمی‌توانست بیشتر از 58/3 باشد. حتی اگر میزان رشد به دوره 75-1365 که نزدیک به 2 درصد بوده است افزایش پیدا می‌کرد باز هم بعد خانوار کوچک‌تر از 7/3 می‌بود.






78 درصد، خانوارهای هسته‌یی

در این پژوهش بیش از 78 درصد خانوارها از نوع خانواده هسته‌یی و از نوع خانواده‌های زن و شوهری بدون فرزند یا دارای فرزند هستند. همچنین بیش از 7 درصد خانوارها، خانواده گسترده و 8/7 درصد خانوارها، خانواده‌هایی هستند که سرپرست خانوار، به همراه فرزندان، یا یکی از بستگان زندگی می‌کند. 2/7 درصد خانواده‌ها هم خانوارهای تک نفره است.

براساس اطلاعات این پژوهش خانوارهای دو نفره زن و شوهری از 5/11 درصد در سال 1380 به 4/18 درصد در سال 1390 رسیده است که یک افزایش 59 درصدی را نشان می‌دهد. اکثریت این خانواده‌ها، زوج‌های جوانی هستند که به تازگی تشکیل خانواده داده‌اند و تعداد کمتری از این خانواده‌های زن و شوهری خانواده‌هایی هستند که فرزندان آنها به واسطه تشکیل خانواده از آنها جدا شده‌اند و خانواده دو نفری را تشکیل داده‌اند.

73 درصد رشد در 10 سال

براین اساس بیشترین رشدی که در دهه 1380 وجود داشته است مربوط به خانواده‌های زن و شوهری به همراه یک فرزند است. این خانواده‌ها از 7/15 درصد در سال 1380 به 2/27 درصد خانوارها در سال 1390 رسیده است که 73 درصد رشد را در دوره 10 ساله نشان می‌دهد. این گروه اکثرا جوان‌هایی هستند که در اوایل دوران زندگی خود هستند و به صورت نرمالی دارای یک فرزند هستند.

براساس سرشماری سال 90 همچنین خانوارهای 4 نفره یعنی خانواده‌های زن و شوهری به همراه 2 فرزند نیز از 18 درصد به 26 درصد رسیده‌اند که این نیز نشانه خوبی از وضعیت خانواده‌ها در ایران است. خانواده‌های 5 نفره یعنی خانواده‌های زن و شوهری که 3 فرزند دارند از 15 درصد به 12 درصد رسیده است که کاهش اندکی را نشان می‌دهد. اما تغییر عمده در خانواده‌های 6 نفره و بیشتر رخ داده است. نسبت این خانواده‌ها در اوایل دهه 1380 بیش از 34 درصد بوده است که به 4/9 درصد رسیده است. بنابراین نتایج مطالعه نشان می‌دهد کاهش بعد خانواری که تجربه شده است ناشی از ازدواج و تشکیل خانواده فرزندان خانواده‌های پرجمعیت بوده است که اتفاق مثبتی به نظر می‌رسد.

با بررسی میزان رشد خانوار‌های جدید، همچنین این نتیجه به دست می‌آید که در دهه گذشته تعداد خانوارها با میزان رشد بالایی رشد کرده است. براساس نتایج این تحقیق تعداد خانوارها در دوره 1375 تا 1385 با 51/3 درصد رشد سالانه و در دوره 1385 تا 1390 با رشد سالانه 85/3 افزایش یافته که در مقایسه با رشد جمعیت افزایش زیادی داشته است.

بنابراین مهم‌ترین عامل در کاهش بعد خانوار تشکیل خانواده‌های جدید و کوچک شدن خانواده‌های خیلی بزرگ به دلیل ازدواج اعضای جوان خانواده بوده است. این کاهش عمدتا در خانواده‌های 6 نفره و بزرگ‌تر است.

براساس نتایج این تحقیق، خانوارهای تک نفره در طول دهه گذشته از 5 درصد آغاز دهه به 2/7 درصد رسیده است. این افزایش، چشمگیر نیست. از طرف دیگر اکثریت افرادی که در خانوارهای تک نفره هستند افراد گروه‌های سنی بالا و به خصوص سالخوردگانی هستند که بیوه شده و در حال حاضر تنها زندگی می‌کنند. از طرف دیگر نزدیک به 70 درصد این خانوارها، مربوط به زنان هستند که عمدتا در سنین بالاتر از 50 هستند. تنها 3/4 درصد این زنان کمتر از 30 سال سن دارند. در میان مردان نیز خانوارهای تک نفره مرد تنها 6/2 درصد کل خانوارها را در بر می‌گیرد که نزدیک به 60 درصد آنها بیشتر از 40 سال سن دارند.




1393/4/15





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن