تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 3 فروردین 1404    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سه ويژگى است كه در هر كس يافت شود، ويژگى هاى ايمان كامل مى گردد: آن كه وقتى خشن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1868403904




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

باروري پايين دليل كاهش بعد خانوار نيست


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: باروري پايين دليل كاهش بعد خانوار نيست
بيشترين رشدي كه در دهه 1380 وجود داشته است مربوط به خانواده‌هاي زن و شوهري به همراه يك فرزند است. اين خانواده‌ها از 7 /15 درصد در سال 1380 به 2 /27 درصد خانوارها در سال 1390 رسيده است
کد خبر: ۴۱۳۷۱۱
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۶ - 06 July 2014


در سال‌هاي اخير به ويژه بعد از منتشر شدن نتايج سرشماري 1390، هشدارهاي متعددي در مورد كاهش بعد خانوار داده شد. از جمله اينكه خانوار‌هاي ايراني در طول يك دهه از بعد خانوار 6/4 به 5/3 رسيده است. در اين ميان كاهش باروري و تمايل اندك خانواده‌ها به داشتن فرزند بيشتر به عنوان عامل اصلي كاهش بعد خانوار عنوان مي‌شد اين در حالي است كه تحقيقات تخصصي جمعيت‌شناسي نشان مي‌دهد اگرچه كاهش بعد خانوار در سال‌هاي بين 1385 تا 1390 بي‌سابقه بوده اما عامل اصلي كاهش در بعد خانوار، تشكيل خانواده‌هاي جديد بوده است نه كاهش باروري. نتايج مطالعه دكتر عليار احمدي، استاد جمعيت‌شناسي كه بخشي از نتايج آن در هفتمين همايش ملي انجمن جمعيت‌شناسي ايران، ارائه شد بيانگر اين است كه كاهش باروري تاثير اندكي بر كاهش بعد خانوار در كشور ما داشته است.

به گزارش اعتماد، اين مطالعه كه با تجزيه داده‌هاي سرشماري 1390، بررسي جمعيتي سلامتي 1379 و سرشماري 1385 انجام گرفته نشان مي‌دهد تغييرات باروري در دهه 1380 تاثير زيادي روي بعد خانوار نداشته است. اگر ايران ميزان رشدي كه در دوره 1375 تا 1385 داشته است را در طول دوره 1385 تا 1390 حفظ مي‌كرد باز هم بعد خانوار نمي‌توانست بيشتر از 58/3 باشد. حتي اگر ميزان رشد به دوره 75-1365 كه نزديك به 2 درصد بوده است افزايش پيدا مي‌كرد باز هم بعد خانوار كوچك‌تر از 7/3 مي‌بود.

78 درصد، خانوارهاي هسته‌اي

در اين پژوهش بيش از 78 درصد خانوارها از نوع خانواده هسته‌اي و از نوع خانواده‌هاي زن و شوهري بدون فرزند يا داراي فرزند هستند. همچنين بيش از 7 درصد خانوارها، خانواده گسترده و 8/7 درصد خانوارها، خانواده‌هايي هستند كه سرپرست خانوار، به همراه فرزندان، يا يكي از بستگان زندگي مي‌كند. 2/7 درصد خانواده‌ها هم خانوارهاي تك نفره است.

براساس اطلاعات اين پژوهش خانوارهاي دو نفره زن و شوهري از 5/ 11 درصد در سال 1380 به 4 /18 درصد در سال 1390 رسيده است كه يك افزايش 59 درصدي را نشان مي‌دهد. اكثريت اين خانواده‌ها، زوج‌هاي جواني هستند كه به تازگي تشكيل خانواده داده‌اند و تعداد كمتري از اين خانواده‌هاي زن و شوهري خانواده‌هايي هستند كه فرزندان آنها به واسطه تشكيل خانواده از آنها جدا شده‌اند و خانواده دو نفري را تشكيل داده‌اند.

73 درصد رشد در 10 سال

براين اساس بيشترين رشدي كه در دهه 1380 وجود داشته است مربوط به خانواده‌هاي زن و شوهري به همراه يك فرزند است. اين خانواده‌ها از 7 /15 درصد در سال 1380 به 2 /27 درصد خانوارها در سال 1390 رسيده است كه 73 درصد رشد را در دوره 10 ساله نشان مي‌دهد. اين گروه اكثرا جوان‌هايي هستند كه در اوايل دوران زندگي خود هستند و به صورت نرمالي داراي يك فرزند هستند.

براساس سرشماري سال 90 همچنين خانوارهاي 4 نفره يعني خانواده‌هاي زن و شوهري به همراه 2 فرزند نيز از 18 درصد به 26 درصد رسيده‌اند كه اين نيز نشانه خوبي از وضعيت خانواده‌ها در ايران است. خانواده‌هاي 5 نفره يعني خانواده‌هاي زن و شوهري كه 3 فرزند دارند از 15 درصد به 12 درصد رسيده است كه كاهش اندكي را نشان مي‌دهد. اما تغيير عمده در خانواده‌هاي 6 نفره و بيشتر رخ داده است. نسبت اين خانواده‌ها در اوايل دهه 1380 بيش از 34 درصد بوده است كه به 4 /9 درصد رسيده است. بنابراين نتايج مطالعه نشان مي‌دهد كاهش بعد خانواري كه تجربه شده است ناشي از ازدواج و تشكيل خانواده فرزندان خانواده‌هاي پرجمعيت بوده است كه اتفاق مثبتي به نظر مي‌رسد.

با بررسي ميزان رشد خانوار‌هاي جديد، همچنين اين نتيجه به دست مي‌آيد كه در دهه گذشته تعداد خانوارها با ميزان رشد بالايي رشد كرده است. براساس نتايج اين تحقيق تعداد خانوارها در دوره 1375 تا 1385 با 51/3 درصد رشد سالانه و در دوره 1385 تا 1390 با رشد سالانه 85/3 افزايش يافته كه در مقايسه با رشد جمعيت افزايش زيادي داشته است.

بنابراين مهم‌ترين عامل در كاهش بعد خانوار تشكيل خانواده‌هاي جديد و كوچك شدن خانواده‌هاي خيلي بزرگ به دليل ازدواج اعضاي جوان خانواده بوده است. اين كاهش عمدتا در خانواده‌هاي 6 نفره و بزرگ‌تر است.

براساس نتايج اين تحقيق، خانوارهاي تك نفره در طول دهه گذشته از 5 درصد آغاز دهه به 2/7 درصد رسيده است. اين افزايش، چشمگير نيست. از طرف ديگر اكثريت افرادي كه در خانوارهاي تك نفره هستند افراد گروه‌هاي سني بالا و به خصوص سالخوردگاني هستند كه بيوه شده و در حال حاضر تنها زندگي مي‌كنند. از طرف ديگر نزديك به 70 درصد اين خانوارها، مربوط به زنان هستند كه عمدتا در سنين بالاتر از 50 هستند. تنها 3/4 درصد اين زنان كمتر از 30 سال سن دارند. در ميان مردان نيز خانوارهاي تك نفره مرد تنها 6/2 درصد كل خانوارها را در بر مي‌گيرد كه نزديك به 60 درصد آنها بيشتر از 40 سال سن دارند.












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن