واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
یک متخصص روزه داری در بیماران دیابتی نوع دو به کاهش قند خون کمک می کند زنجان- ایرنا- یک متخصص داخلی بیمارستان ولی عصر(عج) استان زنجان گفت: روزه داری در بیماران دیابتی نوع دو به کنترل بهتر قند خون و کاهش آن کمک فراوانی می کند..
علیرضا خادم المله روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: بیماران دیابتی نوع دو با توجه به شرایطی خاص و توجه به نکاتی می توانند نسبت به روزه داری خود در ماه میهمانی خدا اقدام کنند.
وی یادآورشد: بر این اساس بیماران دیابتی نوع دو برای روزه داری باید درمرحله نخست با پزشک معالج خود مشورت کنند و در صورتیکه این بیماری عوارض کلیوی و قلبی برای آنها نداشته باشد، با قند خون کنترل شده، (کمتر از 70 و بیشتر از 200 نباشد) اقدام به روزه داری کنند.
خادم المله افزود: مصرف وعده سحری، رعایت برنامه غذایی اعلام شده و تغییر زمان مصرف داروها از جمله مسایل مهمی است که بیماران دیابتی نوع دو برای روزه داری باید به آن توجه داشته باشند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان، تصریح کرد: زمان مصرف داروهای بیماران دیابتی نوع دو ممکن است توسط پزشک معالج از سحر به افطار تغییر کند و حتی مقدار داروها کاهش یابد.
وی بابیان اینکه داشتن دستگاه اندازه گیری قند خون کمک زیادی به فرد روزه دار می کند اظهار کرد: این بیماران در صورت احساس ضعف شدید، باید قند خود را کنترل کنند و در صورت قند کمتر از 70 و بیشتر از 200 لازم است روزه خود را افطار کنند.
این متخصص داخلی بیمارستان ول عصر(عج) استان زنجان، گفت: روزه داری برای بیماران دیابتی که در چند نوبت انسولین با مقادیر بالا تزریق می کنند، می تواند با خطراتی همراه باشد.
وی، یادآورشد: بر این اساس همه بیماران دیابتی نوع یک که نیاز به انسولین دارند لازم است برای کنترل بهتر قند خون خود در طول روز مقدار مواد غذایی را کمتر ولی در دفعات بیشتر مصرف کنند.
خادم المله تصریح کرد: بیماران دیابتی که به اضافه وزن و چاقی مبتلا هستند با روزه داری دو تا سه ونیم کیلوگرم از وزن آنان کاسته می شود و این وضعیت ضمن احتمال کاهش مقدار و تعداد داروهای مصرفی آنان، کنترل قند بهتری را درپی دارد و از عوارض منفی مصرف طولانی مدت داروهای دیابت نیز جلوگیری می کند.
وی، اظهار کرد: بنابراین روزه داری بیماران دیابتی با توجه به روزهای گرم و بلند و نیاز به تزریق های مکرر انسولین در وعده های سحری و افطار احتمالا باعث افزایش شدید قند بعد از غذا و کاهش شدید قند خون قبل از افطار می شود که در هر دو حالت می تواند با کاهش سطح هوشیاری و حتی به اغما رفتن بیمار منجر شود.
خادم المله، همچنین به دیگر روزه داران توصیه کرد در ایام ماه مبارک رمضان حجم و نوع مواد غذایی خود را مثل گذشته رعایت کنند و دروعده افطار تا سحری، مقدار کافی آب و میوه های مجاز مصرف کنند و برای جلوگیری از یبوست و عوارض بعدی آن در وعده های اعلام شده از سبزی ها، میوه های تازه و آب کافی استفاده کنند.
این متخصص داخلی بیمارستان ولی عصر(عج) استان زنجان، خاطرنشان کرد: روزه داران در صورت اقدام به ورزش و پیاده روی نیز بهتر است دو ساعت پس از صرف افطار این فعالیت ها را انجام دهند و برای جلوگیری از عطش از فعالیت های شدید و طولانی به خصوص در زیر نور مستقیم آفتاب پرهیز کنند.
596/7320
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
15/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]