تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خوش‏گمانى، مايه آسايش قلب و سلامت دين است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831050927




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چطور تب کودکان را پایین بیاوریم؟


واضح آرشیو وب فارسی:بیتوته:
اخبار،سرگرمی,آشپزی,مد,روانشناسی,اینترنت


تشنج,تشنج در کودکان,علت تشنج در کودکان
 تب و تشنج برای بسیاری از مادرها کابوس به حساب می‌آید. به محض آن‌که فرزندشان یک درجه تب می‌کند، شب تا صبح را بالای سر او می‌نشینند و مرتب تبش را اندازه می‌گیرند تا دچار تشنج نشود. نمی‌توان به آن‌ها خرده گرفت چرا که میزان شایع بودن تشنج در سال‌های اول زندگی و آسیب‌های مغزی جبران‌ناپذیر آن، چنین مراقبت‌هایی را نیاز دارد. با این همه و برخلاف تصوری که بسیاری از خانواده‌ها دارند، تب تنها عامل زمینه‌ساز تشنج نیست. دکتر اكبر كوشانفر، متخصص اطفال و استاد دانشگاه علوم‌ پزشكي دانشگاه شهيد بهشتي ضمن بررسی دلایل انواع تشنج در مطلبی که پیش روی شماست، راهکارهایی را برای مراقبت بهتر پیشنهاد کرده است.  

 کمبود کلسیم یا کمبود اکسیژن؟
تشنج از آن دسته بیماری‌هایی است که بنا به دلایل مختلف، در سنین کودکی شایع است و همین امر باعث نگرانی خانواده‌ها و والدین می‌شود. بین 10 تا 20 درصد کودکان معمولا در سنین زیر 5 سال دچار تشنج می‌شوند؛ البته بنا به سن، دلایل مختلفی می‌تواند عامل این اتفاق باشد. در دوران نوزادی، کمبود کلسیم و قند خون از جمله عواملی است که ممکن است باعث بروز تشنج در نوزاد شود. تنها راه بررسی و جلوگیری از وقوع آن، انجام آزمایش خون و بررسی دقیق توسط پزشک متخصص است. درمان‌های ساده‌ای مانند تجویز کلسیم می‌تواند از بروز این حالت در نوزاد جلوگیری کند.

دلیل دیگر بروز تشنج، کمبود اکسیژن در زمان زایمان است. این موضوع صدمات جبران‌ناپذیری بر مغز نوزاد به جا می‌گذارد که می‌تواند باعث بروز تشنج شود. این حالت در خصوص نوزادان نارس بیشتر دیده می‌شود و چنانچه تشنج‌ها مکرر باشد، باید با آزمایش خون و در صورت نیاز انجام MRI بررسی‌های کاملی انجام داد.

تب و تشنج
بیشتر خانواده‌ها تشنج را با تب می‌شناسند و از شکل‌های دیگر آن اطلاعی ندارند. هرچند که باز هم عوامل متعددی در بالا رفتن تب وجود دارد. تب بالا برای سنین پایین و زیر 5-4 سال، یک یا دو درجه بیش از حد نرمال است یعنی اگر کودک شما 38 یا 39 درجه تب دارد باید به سرعت تب او را پایین بیاورید.

زمینه‌های ارثی و سابقه‌های فامیلی در بروز چنین تشنج‌هایی موثر است. ضمن این‌که سرماخوردگی‌های فصلی، آنفلوآنزا و بیماری‌های عفونی هم می‌تواند از عوامل بالا رفتن تب کودک باشد. تزریق واکسن سه‌گانه هم همواره با تب بالایی همراه است تا جایی‌که برخی مواقع واکسن سیاه سرفه را تنها در نوبت اول می‌زنند و در دفعات بعدی، واکسن دیگری جایگزین می‌شود. از آنجا که اولین نوبت سه‌گانه در 2 ماهگی زده می‌شود، والدین باید توجه ویژه‌ای به کودک داشته باشند و دمای بدن او را در فاصله‌های زمانی کم اندازه بگیرند.

استفاده از درجه‌های اندازه‌گیری تب وسیله مناسبی برای اندازه‌گیری دمای بدن است. برای بچه‌ها به هیچ‌وجه دماسنج را در دهان یا مقعد قرار ندهید چراکه خطرناک است و ممکن است شکسته شود. درجه را زیربغل کودک قرار دهید و هر دمایی را که مشاهده کردید، یک درجه به آن اضافه کنید. یعنی اگر درجه تب کودک شما 38 درجه نشان داده مي‌شود، در حقیقت او 39 درجه تب دارد.      

چطور تب را پایین بیاوریم؟
پاشویه یکی از روش‌های سنتی برای کاهش تب است که هنوز هم به خانواده‌ها توصیه مي‌شود. والدين مي‌توانند دستمالی را با آب شیر خیس کنند و روی سر و بدن بچه قرار دهند. حمام کردن روش مناسبی برای کاهش تب نیست چراکه بچه بیمار است و توان بالایی ندارد و حفظ و کنترل او در این حالت کار سختی است و ممکن است زمین بخورد.

با تجویز پزشک متخصص برای زیر 2 سال، قطره استامینوفن و برای بالای 2 سال شربت استامینوفن در کاهش تب تاثیر زیادی دارد. شربت ایپوبروفن هم در کاهش دمای بدن موثر است اما باید توسط پزشک تجویز شود. اگر تب کودک با این روش‌ها پایین نیامد، باز هم ضمن مشورت با پزشک، می‌توان از شیاف‌های استامینوفن استفاده کرد که به سرعت جذب بدن می‌شود و تاثیر سریع‌تری هم دارد.

اگر با وجود همه این کارها باز هم تشنج به بچه دست داد، ضمن حفظ خونسردی، او را به نزدیکترین بیمارستان منتقل کنید. در بیمارستان‌ها دستورالعمل‌های خاصی برای این حالت وجود دارد و اگر به سرعت بچه را به بیمارستان منتقل کنید هم درمان او راحت‌تر است و هم آسیب‌های کمتری می‌بیند. هنگامی که به بیمارستان مراجعه کردید، خیلی سریع و شفاف وضعیت فرزندتان را برای دکتر شرح دهید تا او دلیل اصلی تشنج را متوجه شود. این‌که واکسن زده یا اسهال است یا تب دارد.

معمولا نیمی از بچه‌ها تنها یک بار تشنج می‌کنند و دیگر این اتفاق تا 5 سالگی برای آنها نمی‌افتد اما اگر این حالات در سنین بالای 10 سال اتفاق بیفتد دیگر اسم آن را تشنج نمی‌گذاریم. باید این کودک برای معاینه‌های دقیق به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کند. 

منبع:shahrzadpress.com
 مرتبط با والدین و کودکان تب کودکان را سرماخوردگی ساده تلقی نکنید همه آنچه باید در مورد تب کودکان بدانید وقتی کودک تشنج می‌کند





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: بیتوته]
[مشاهده در: www.beytoote.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن