تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837197144
حضرت ابوطالب از دیدگاه مورخان اسلامی و ائمه معصومین(ع)
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:
به مناسبت وفات ابوطالب؛
حضرت ابوطالب از دیدگاه مورخان اسلامی و ائمه معصومین(ع) خبرگزاری رسا ـ مدیر مسول مؤسسه میراث نبوت با بیان اینکه اعتقاد هر انسانی در اقوال، سیره رفتاری و شهادت خانواده وی نهفته است، گفت: حضرت ابوطالب از این قائده استثناء نشده است. همچنین ابوطالب با 24 واسطه به اسماعیل و سپس به ابراهیم خلیل میرسد و شریعت ابراهیم نیز به واسطه شریعت حضرت موسی و عیسی در میان فرزندان اسماعیل منسوخ نشد و ایشان مؤمن به دلیل ابراهیم و موحد بودهاند.
به گزارش خبرگزاری رسا، یکی از افتخارات مهم شیعه در عرصه نوشتاری، کتاب «الغدیر» علامه امینی است که منهای ارزش کلامی آن در دفاع تاریخی از عقاید شیعه، در خصوص واقعه غدیر، کتابی با سبک و سیاق پژوهشی ویژه و اثری ارجمند در تاریخ نگاری نقادانه است.حجتالاسلام و المسلمین محمد حسن شفیعی شاهرودی، استاد درس خارج حوزه علمیه و مدیر مسول مؤسسه میراث نبوت، در ادامه سنت دفاعی شیعه از عقاید تاریخی این مذهب و به لحاظ کشف بخشهای ناپیدای تاریخ اسلام، به تألیف سلسله موضوعات الغدیر(32 جلد) پرداخته و کتابی را نیز با عنوان «ابوطالب، حامی پیامبر» برای معرفی شخصیت ناپیدای وی در تاریخ اسلام اختصاص داده است.
به مناسبت سالروز وفات زعیم مکه، شیخ الاباطح، پدر بزرگوار حضرت یعسوب الدین امیرالمومنین(ع) حضرت ابوطالب(ع)، بر آن شدیم تا گفتوگویی با حجتالاسلام محمد حسن شفیعی شاهرودی، نویسنده کتاب «ابوطالب، حامی پیامبر» درباره زندگانی و شخصیت حضرت ابوطالب در دیدگاه تاریخ نویسان اسلامی و ائمه معصومین(ع) داشته باشیم.
رسا ـ مختصری از زندگی حضرت ابوطالب و نام و نسب ایشان بیان بفرمایید؟
نام ابوطالب «عبدمناف» (برگرفته از نوف به معنای بزرگی و شرافت) است و بعضی او را «عمران» نامیدهاند؛ اما چون فرزند بزرگشان «طالب» بود، وی را ابوطالب کنیه نهادند. وی 75 سال قبل از بعثت پیامبر اکرم(ص) در مکه معظمه در خاندان بنی هاشم(شریفترین تیره قریش) دیده به جهان گشود.
ابوطالب در خانوادهای خداپرست و موحد و در سایه پدری همچون عبدالمطلب که از کمالات روحی و امتیازات معنوی برخوردار بود، پرورش یافت و همانند پدرش منصب سقایت و آبرسانی به زایران خانه خدا و پاسداری از جان حضرت محمد(ص) را به نیکویی بر عهده گرفت.
وی که زعیم کعبه و بزرگ خاندان قریش پس از عبدالمطلب بود، در زمان جاهلیت همانند پدر بزرگوارش حضرت عبدالمطلب در مسیر آیین حنیف ابراهیمی قدم برمیداشت و پایبند به توحید بود؛ با توجه به روایتی در جلد 2 حیاة القلوب، صفحه 25، شریعت ابراهیم به واسطه شریعت حضرت موسی و عیسی در میان فرزندان اسماعیل(فرزند ابراهیم خلیل الله) منسوخ نشد و ایشان مؤمن به دلیل ابراهیم و موحد بودهاند.
ابوطالب با 25 واسطه به حضرت ابراهیم خلیل میرسد. پدرش «عبدالمطلب» جد پیامبر اسلام(ص) است که همه قبایل عرب وی را به عظمت و بزرگواری میشناختند و از او به عنوان مردی با کفایت و مبلغ آیین توحید ابراهیم یاد میکردند؛ عبدالمطلب، چنان مورد توجه دنیای آن روز بود که او را با لقب «سید البطحاء» آقای سرزمین مکه و حومه آن، «ساقی الحجیج» آب دهنده حاجیان خانه خدا، «ابوالساده» پدر بزرگواریها و «حافر الزمزم» ایجاد کننده چاه زمزم میخواندند.
مادرش فاطمه مخزومی «دختر عمرو بن عائذ مخزومی»، همسرش فاطمه هاشمیه «فاطمه بنت اسد» و عروسش فاطمه محمدیه «فاطمه بنت رسول الله» بود که هر سه ایشان از خاندان بنی هاشم و سید بودهاند؛ همچنین در فضیلت فاطمه بنت اسد میتوان به روایتی از حضرت رسول اکرم(ص) اشاره کرد که فرمودند «اللهم اغفر لامی فاطمه بنت اسد؛ خداوندا مادرم فاطمه بنت اسد را مورد رحمت خویش قرار ده!»
همچنین ابوطالب تنها برادر تنی عبدالله، پدر حضرت رسول اکرم(ص) است که به همین دلیل نیز، عبدالمطلب سرپرستی حضرت محمد(ص) را به وی واگذار نمودند.
رسا ـ خصوصیات ظاهری و فرزندان حضرت ابوطالب را مختصرا توصیف بفرمایید؟
ابوطالب پیرمردی جسیم(تنومند و درشت اندام) و وسیم(زیباروی) و صاحب چهار پسر و دو دختر بود و همگی آنان در شجاعت معروف بودند. «پیامبر اکرم(ص) میفرمودند، اگر همه مردم از ابوطالب متولد میشدند، شجاع بودند».
پسران ابوطالب هر کدام 10 سال با یکدیگر فاصله سنی داشتند. طالب پسر بزرگ اوست که قبل از ازدواج کشته شد و از او نسلی باقی نمانده است. دومین فرزند او عقیل و سومین آنها جعفر، معروف به جعفر طیار و چهارمین و آخرین فرزند پسری وی حضرت علی(ع) است. دو دخترش یکی فاخته نام داشت که او را «ام هانی» میخواندند و دختر دیگرش «ریطه» یا «اسماء» است.
عقیل که دومین پسر ابوطالب است، پدر مسلم سفیر امام حسین(ع) بود؛ پیامبر اکرم(ص) خطاب به عقیل برای ابراز علاقه خویش به وی فرمودند: «من به دو جهت تو را دوست میدارم؛ یکی نسبت فامیلی تو با من و دیگری علاقه(عمویم) ابوطالب به تو». همچنین این روایت نشانی بر محبت خاص حضرت رسول اکرم(ص) به ابوطالب است.
داستانی از عقیل پسر ابوطالب نقل شده که وی در دوران حکومت ظاهری امیر مؤمنان حضرت علی(ع) گندم بیشتری از بیتالمال طلب کرد؛ اما عدالت علوی مانع از بهره بیشتر بردن عقیل از بیتالمال شد. در توضیح این داستان باید گفت، عقیل در آن زمان دچار فقر بود و تنها 3 کیلوگرم گندم بیشتر طلب کرد که آن نیز به ناحق نبود؛ اما عدالت امیرالمومنین(ع) حتی چنین تبعیضی را نیز نمیپذیرفت؛ علاوه بر اینکه امکان دارد چنین مطالبهای از سوی عقیل به جهت شناساندن عدالت حضرت علی(ع) به عالمیان بوده است؛ همانطور که در زمان معاویه، همین داستان سبب سرزنش معاویه از سوی عقیل شد.
جعفر نیز که سومین پسر ابوطالب است، چندان فضیلتی نزد حضرت رسول اکرم(ص) داشت که پس از شهادتش در جنگ موته، پیامبر اکرم(ص) فرمود، خداوند دو بال به جای دستان قطع شده جعفر به وی عنایت کرد. همچنین ابوطالب نیز هنگام بعثت پیامبر اکرم(ص) و اقتدای حضرت علی(ع) به حضرت محمد(ص)، به جعفر میفرمود: «صل جناح ابن عمک؛ بال پسر عمویت را کامل کن!» بدین معنا که حضرت علی(ع) بال سمت راست پیامبر اکرم(ص) است و تو نیز بال سمت چپ ایشان شو.
رسا ـ برخی میپندارند ابوطالب مشرک از دنیا رفته است. آیا دلیلی بر ایمان وی به خداوند یکتا وجود دارد؟ اگر وجود دارد، بیان بفرمایید.
اعتقاد هر انسانی در اقوال(اشعار، سخنان و کتب)، سیره رفتاری و شهادت خانواده وی نهفته است که با مراجعه به آن میتوان اعتقاد وی را جستوجو کرد. حضرت ابوطالب نیز از این قائده استثناء نشده و برای شناخت اعتقاد وی باید به اقوال، سیره رفتاری و شهادت خانواده وی(ائمه معصومین) رجوع کرد.
ابوطالب قصیدهای دارد که جزء هفت قصیده معلق(آویزان) به کعبه بوده است. اشعار ابوطالب در این قصیده، گنجینهای علمی و ادبی و دارای مضامین عالی توحیدی است. شعر معروف به «لامیه» در این قصیده نشانه ایمان کامل و پایدار حضرت ابوطالب در دفاع و توصیفات رسول مکرم اسلام حضرت محمد(ص) است.
به نقل از ابن کثیر شامى، دانشمند متعصب سنى در جلد 2 تاریخ ابن کثیر، صفحه 42، ابوطالب ضمن اشعارى در قصیده لامیه خود خطاب به پیغمبر(ص) مىگوید: «و دعوتنى و علمت انک ناصح و لقد دعوت و کنت ثم امینا و لقد علمت بان دین محمد من خیر ادیان البریة دینا؛ تو مرا به اسلام دعوت کردى و مىدانم که خیرخواه من هستى، آرى تو که مرا به اسلام دعوت مىکنى، قبلا هم امین بودى. هم اکنون به یقین مىدانم که دین محمد از میان تمامى ادیان مردم روى زمین بهترین دینها است».
همچنین در قسمتی دیگر از این قصیده آمده است، «رسولاً کموسی خطّ فی اوّل الکتب الم تعلموا انّا وجدنا محمداً و لاحیف فیمن خصّه اللّه بالحبّ و انّ علیه فی العباد محبّة؛ ای قریش! آیا نمیدانید که ما او را مانند موسی، پیامبر میدانیم و نام و نشان او در کتابهای آسمانی قید گردیده است. بندگان خدا محبت مخصوص به وی دارند و نباید درباره کسی که خدا محبت او را در دلها به ودیعت گذارده است، تأسف خورد.»
از دیگر اشعار ابوطالب که صراحت بر ایمان وی دارد، شعری است که ابن ابی الحدید در جلد سوم شرح نهج البلاغه به ابوطالب اسناد داده است؛ «انّی علی دین النّبیّ احمد یا شاهد اللّه علیّ فاشهد، من ضلّ فی الدّین فانّی مهتد؛ ای گواهان! شاهد باشید که من بر دین پیغمبر خدا احمد صلی الله علیه و آله استوارم. هر کس از آن خارج است، باشد. من به او هدایت شدم.»
رسا ـ آیا در سیره رفتاری ابوطالب نیز نشانی بر ایمان ایشان موجود است؟
به شهادت تاریخ، ابوطالب همواره در تمام 42 سال حیات در کنار رسول اکرم(ص) از ایشان حمایت همه جانبه میکرده است؛ این حمایتها نمیتواند تنها به دلیل خویشاوندی باشد؛ چرا که وی برادرزادههای دیگری نیز داشت؛ اما هیچگاه حمایت ویژهای آنان نکرده است. علامه طباطبایی در این خصوص در المیزان میگوید: «اثر مجاهدت ابوطالب یک تنه در 10 سال مکه برابری میکند با مجاهدت مهاجرین و انصار در مدینه.»
نوع رفتار ابوطالب با پیامبر(ص) و نحوه فداکاری و دفاع او از ساحت اقدس رسول خدا(ص) میتواند آیینه فکر و روشنگر روحیات وی باشد؛ زیرا ابوطالب شخصیتی است که راضی نشد برادر زاده او دل شکسته شود و علیرغم تمام موانع و نبود امکانات، زحمت بردن او را به شام پذیرفت.
پایه اعتقاد وی به فرزند برادر(حضرت محمد)، تا آن حد است که او را همراه خود به مصلی برد و خدا را به مقام او قسم داد و باران رحمت طلبید. وی در راه حفظ رسول خدا(ص) از پای ننشست و سه سال زندگی در شکاف کوه و اعماق دره را بر ریاست و سیادت مکه ترجیح داد، تا آنجا که این وضعیت او را فرسوده ساخت و سبب رحلت وی شد.
رسا ـ اگر مقدور است، چندی از روایات خانواده ابوطالب از زبان ائمه(ع) در باب شخصیت و اعتقاد ایشان بیان بفرمایید؟
بسیاری از روایات اهلبیت(ع) شهادت بر ایمان ابوطالب میدهد. امیر مؤمنان حضرت علی(ع) میفرمایند: «والله ما عبد ابی وَ لَا جَدِّی عَبْدُ الْمُطَّلِبِ وَ لَا هَاشِمٌ وَ لَا عَبْدُ مَنَافٍ صَنَماً قَطُّ قِیلَ لَهُ فَمَا کَانُوا یَعْبُدُونَ قَالَ کَانُوا یُصَلُّونَ إِلَى الْبَیْتِ عَلَى دِینِ إِبْرَاهِیمَ ع مُتَمَسِّکِینَ بِهِ؛ به خدا سوگند که پدر و جدم عبد المطلب و هاشم و عبد مناف هیچگاه بتى را نپرستیدند. گفتند: پس چه مىپرستیدند؟ فرمود: مطابق دین ابراهیم به جانب خانه کعبه نماز مىخواندند و بدان متمسک بودند.»(کمال الدین و تمام النعمة ابن بابویه، جلد1، صفحه 175)
همچنین حضرت امیرالمؤمنین(ع) در نهجالبلاغه میفرمایند: «اگر ایمان ابوطالب را در یک کفه ترازو و ایمان این مردم را در کفه دیگر قرار دهند، ایمان ابوطالب فزونی خواهد داشت.(الغدیر، ج 7، ص 380؛ نهج البلاغه، ج 14، ص 68.)
تهمت به ابوطالب و نسبت دادن کفر به وی از زمان حضرت امیرالمؤمنین مشهور بود و امر جدیدی نیست. در جلد یکم الاحتجاج طبرسی صفحه 229 آمده است، روزى حضرت أمیرالمؤمنین(ع) در فضاى مسجد نشسته بود و مردم گرد او جمع بودند که مردى برخاسته و گفت: اى أمیرالمؤمنین چطور مىشود که شما در مکانى هستى که خداوند شما را در آن مکان فرو آورده، در حالى که پدر تو به آتش در عذاب است؟ حضرت فرمودند: مَهْ فَضَّ اللّه فاک؛ بس کن، خدا دهانت را بشکند! به حق آن خدایی که محمّد(ص) را مبعوث به نبوّت فرمود قسم، اگر پدرم از تمام گنهکاران روی زمین شفاعت کند، خداوند متعال شفاعتش را میپذیرد! آیا پدر من در آتش عذاب شود در حالی که فرزندش تقسیم کننده آتش است؟
این بیان حضرت امیرالمؤمنین دلیلی محکم و عقللانی بر ایمان ابوطالب است؛ شخصی که به درجه قسیم النار و الجنة(تقسیم کننده آتش و بهشت) رسیده باید از پدری موحد و والامقام متولد شده باشد تا از ابتدا پاک و مطهر باشد. همچنین حضرت علی(ع) در ادامه روایت فوق میفرمایند: « قسم به آنکه محمّد را به پیامبرى مبعوث فرمود بىشک نور پدرم در روز قیامت همه انوار خلایق جز پنج نور، نور محمّد و نور من، حسن، حسین و نور نه فرزند از اولاد حسین را خاموش و بىاثر مىسازد، زیرا نور او از نور ما است، خداوند آن را دو هزار سال پیش از خلق آدم آفریده است.
امام سجاد(ع) برای استدلال به ایمان ابوطالب میفرمایند، خداوند متعال از زندگی کردن زن مؤمن با مرد کافر نهی فرموده است؛ حال آنکه سبقت فاطمه بنت اسد در ایمان به پیامبر اکرم(ص) امری مسلم است؛ اما ایشان تا مرگ ابوطالب از تحت ید وی خارج نشده و از یکدیگر جدا نشدند.(بحار الأنوار، ج 35، ص: 115)
ابان بن محمد از اصحاب امام رضا(ع) میگوید، روزی نامهای به حضرت علی بن موسی الرضا(ع) نوشته و گفتم، من در ایمان ابوطالب شک کردهام. ایشان در پاسخ فرمودند: «بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ وَ مِنْ یَبْتَغِ غَیْرَ سَبِیلِ الْمُؤْمِنِینَ نُوَلِّهِ ما تَوَلَّى أَمَا إِنَّکَ إِنْ لَمْ تُقِرَّ بِإِیمَانِ أَبِی طَالِبٍ کَانَ مَصِیرُکَ إِلَى النَّارِ؛ بدان که اگر اقرار به ایمان ابوطالب نداشته باشی، مصیر و راه تو به سوی جهنم خواهد بود.»
/997/402/ر
۱۳۹۳/۴/۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[مشاهده در: www.rasanews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]
صفحات پیشنهادی
فیلمنامهنویسی اسلامی از دیدگاه سلحشور
فیلمنامهنویسی اسلامی از دیدگاه سلحشور کارگردان سینما و تلویزیون گفت در مقابل فیلمنامهنویسی غربی باید از پنج مؤلفه اسلامی که شامل خدامحوری معناگرایی واقعگرایی عبرت و زیبایی است استفاده شود خبرگزاری فارس فیلمنامهنویسی اسلامی یک تخصص است که از دو مقوله داشتن دانش و تجربهبررسی اقتصاد نفت در ایران از دیدگاه اقتصاد اسلامی
بررسی اقتصاد نفت در ایران از دیدگاه اقتصاد اسلامیبا عنایت به ناتوانی نظام های اقتصادی سرمایه داری و کمونیستی در حل بحران های اقتصادی جهان شاید بتوان چاره کار را در نظام اقتصادی جستجو کرد که بر مبنای کرامات انسانی حفظ حقوق تمام انسانها و ارزش های اخلاقی شکل گرفته است بخش اول چکدر گفتوگو با فارس مطرح شد 5 مؤلفه فیلمنامهنویسی اسلامی از دیدگاه فرجالله سلحشور
در گفتوگو با فارس مطرح شد5 مؤلفه فیلمنامهنویسی اسلامی از دیدگاه فرجالله سلحشورکارگردان سینما و تلویزیون گفت در مقابل فیلمنامهنویسی غربی باید از پنج مؤلفه اسلامی که شامل خدامحوری معناگرایی واقعگرایی عبرت و زیبایی است استفاده شود به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین فیلمنامهرفتار ائمه معصومین (ع) را به مردم نشان دهید
آیت الله علوی گرگانی رفتار ائمه معصومین ع را به مردم نشان دهید تهران - ایرنا - آیت الله محمدعلی علوی گرگانی انتظار خود را از برگزارکنندگان کنگره بین المللی سبط النبی نشان دادن رفتار ائمه معصومین ع به مردم اعلام کرد به گزارش خبرنگار معارف ایرنا در مراسم اختتامیه کنگره بین الحجتالاسلام شفیعی در گفتوگوی مشروح با فارس مطرح کرد ماجرای «قصیده لامیه» حضرت ابوطالب(ع) و بارش بار
حجتالاسلام شفیعی در گفتوگوی مشروح با فارس مطرح کردماجرای قصیده لامیه حضرت ابوطالب ع و بارش باران روایت امیرالمؤمنین ع از مقام شفاعت ابوطالب ع امام علی ع درباره مقام شفاعت پدر بزرگوارش میفرماید قسم به کسی که محمد را به حق به پیامبری برگزید اگر پدرم حضرت ابوطالب ع در حق همؤلفههای اصلی نظام اقتصادی اسلامی از دیدگاه شهید بهشتی
مؤلفههای اصلی نظام اقتصادی اسلامی از دیدگاه شهید بهشتیبه اعتقاد شهید بهشتی در نظام اقتصاد اسلامی اصل بر آزادی اقتصادی است مگر آنکه مخل آزادی اقتصادی دیگران باشد یا به فساد گسترش تبعیض و بیعدالتی منجر شود چکیده نظامهای گوناگون اجتماعی محصول تلاش هزاران سالهی بشر برای به سدشمن به دنبال تغییر دیدگاه و اندیشه نظام اسلامی است
استانها شرق خراسان رضوی حجت الاسلام نبویان دشمن به دنبال تغییر دیدگاه و اندیشه نظام اسلامی است مشهد – خبرگزاری مهر نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه انرژی هسته ای بهانه دشمنان است گفت دشمن به دنبال تغییر دیدگاه و اندیشه نظام اسلامی است به گزارش خبرنگسالروز وفات حضرت ابوطالب عموی پیامبر تا ولایتعهدی امام رضا
سالروز وفات حضرت ابوطالب عموی پیامبر تا ولایتعهدی امام رضاروز قلم وفات حضرت ابوطالب عموی پیامبراکرم تحمیل ولایتعهدی به حضرت امام رضا ع سرنگونی دولت ذوالفقار علی بوتو از رویدادهای تاریخی است به گزارش خبرنگار تاریخ خبرگزاری فارس امروز 14 تیر در تقویم خورشیدی برابر با 7 رمضادر حاشیه اعزام دانشآموزان مددجوی هیرمند به اردوی زیارتی مشهد کریمیان:توسل به ائمه معصومین (ع) از واجبات دین ا
در حاشیه اعزام دانشآموزان مددجوی هیرمند به اردوی زیارتی مشهدکریمیان توسل به ائمه معصومین ع از واجبات دین استمدیر کمیته امداد هیرمند گفت توسل به ائمه معصومین ع و استمداد از آنان در درگاه ایزد منان یکی از سنتها و واجبات دین اسلام است به گزارش خبرگزاری فارس از هیرمند علیرضانوشتاری از آیتالله صافی بهمناسبت سالروز وفات حضرت ابوطالب(ع)
شنبه ۱۴ تیر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۰۳ ابوطالب قبله قبیله عنوان نوشتاری است از آیتالله صافی که به مناسبت هفتم ماه رمضان روز وفات حضرت ابوطالب علیه السلام منتشر شده است به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا متن نوشتار این مرجع تقلید به شرح زیر است او سیّد بطحا رئیسپژوهشی در قلمروی اخلاق اسلامی کتاب «نقش علم و ایمان در خودسازی از دیدگاه قرآن» منتشر میشود
پژوهشی در قلمروی اخلاق اسلامیکتاب نقش علم و ایمان در خودسازی از دیدگاه قرآن منتشر میشودمدیر تدوین و چاپ انتشارات موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره از چاپ کتاب نقش علم و ایمان در خودسازی از دیدگاه قرآن در آیندهای نزدیک خبر داد محمد روحانی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس دربررسي ديدگاه غربي و رويکرد اسلامي به ارتکاز ذهني از ماهيت پول و اعتبار
۷ تير ۱۳۹۳ ۱۹ ۲۱ب ظ بررسي ديدگاه غربي و رويکرد اسلامي به ارتکاز ذهني از ماهيت پول و اعتبار ماهيت هاي وجودي قابل تصور در دنياي پيرامون يا عيني يا ذهني با منشأ عيني هستند در اين ميان برخي پديده ها نه در جهان خارج حضور فيزيکي دارند و نه در زواياي ذهني ارتکاز مي شوند بلکه آنچه هحیات طیبه در سخنان ائمه و معصومین (ع) نهفته است
مترجم کتاب حکمت های رضوی حیات طیبه در سخنان ائمه و معصومین ع نهفته است خبرگزاری پانا مترجم کتاب حکمت های رضوی گفت کلام معصومین ارشمند ترین دارایی شیعیان است ۱۳۹۳ يکشنبه ۸ تير ساعت 20 26 به گزارش خبرگزاری پانا عباس پورعبادی گفت این کتاب شامل هزار سخن حکمت آمیز و گهر بار از اآیا حواریون حضرت عیسی علیه السلام از اوصایای الهی و معصومین به شمار می رفتند؟
آیا حواریون حضرت عیسی علیه السلام از اوصایای الهی و معصومین به شمار می رفتند حواریون حضرت عیسی علیه السلام افراد با ایمان و برگزیده ای بودند که لقب اوصایای الهی در مورد آن ها گزافه نیست به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس دینی جام نیوز یکی از سوالاتی که مطرح است ایننابرابري درآمدي از ديدگاه اسلامي و تاثير آن بر رشد اقتصادي در ايران
۲ تير ۱۳۹۳ ۲۰ ۵۳ب ظ نابرابري درآمدي از ديدگاه اسلامي و تاثير آن بر رشد اقتصادي در ايران مروري اجمالي بر آيات و روايات اقتصادي به وضوح نشان ميدهد که برقراري عدالت رفع فقر و کاهش نابرابري در اجتماع از اهداف اسلام و بالتّبع اقتصاد اسلامي است به گزارش خبرگزاري موج در فصلنامهفرمانده سپاه حضرت ابوالفضل (ع) لرستان: مسیر نورانی انقلاب را در راستای تمدنسازی اسلامی در منطقه و جهان طی کنی
فرمانده سپاه حضرت ابوالفضل ع لرستان مسیر نورانی انقلاب را در راستای تمدنسازی اسلامی در منطقه و جهان طی کنیمفرمانده جدید سپاه حضرت ابوالفضل ع لرستان گفت باید مسیر نورانی انقلاب را در راستای تمدنسازی اسلامی در منطقه و جهان با عقلانیت و اقدامات سلبی طی کنیم به گزارش خبرنگارکلاسهای تابستانه در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی
کلاسهای تابستانه در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی در آستانۀ فصل تابستان مجموعۀ فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی یادمان هفتمتیر کلاسهای فرهنگی و هنری ویژه سنین گوناگون برگزار می کند به گزارش جوانآنلاين به نقل از روابط عمومی مجموعه فرهنگی سرچشمه این دورههای آموزشی در مجموعه-
گوناگون
پربازدیدترینها