تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس رحم نكند به او رحم نشود، هر كس نبخشد بخشيده نشود و هر كس پوزش را نپذيرد، خدا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826406782




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کدام بیماران روانی می‌توانند روزه بگیرند


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: کدام بیماران روانی می‌توانند روزه بگیرند
کد خبر: ۴۱۳۵۴۸
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۱ - 05 July 2014


رئیس انستیتو روانپزشکی ایران گفت: تحقیقات علمی و موارد درمانگاهی نشان داده است که روزه داری در کاهش اضطراب، امید به زندگی و انگیزه مبتلایان به این اختلالات خفیف روانی موثر است.

به گزارش فارس، جعفربوالهری درباره بلامانع بودن روزه‌داری برای بیماران روانی که به افسردگی مبتلا هستند اظهار داشت: بیماران مبتلا به اختلالات روانپزشکی 2 دسته هستند. بیمارانی که اختلالات خفیف مانند افسردگی، اضطراب و وسواس دارند و بیمارانی که به اختلالات شدید مانند دوقطبی، اسکیزوفرنیا و افسردگی شدید مبتلا هستند.

وی افزود: بیماران مبتلا به اختلالات خفیف در صورتی که ناچار به استفاده از دارو در چند نوبت روز نباشند و فشار شدید بابت بی‌خوابی و گرسنگی تحمل نکنند می‌توانند روزه بگیرند.

رئیس انستیتو روانپزشکی ایران گفت: اتفاقاً تحقیقات علمی و موارد درمانگاهی نشان داده است که روزه داری در کاهش اضطراب، امید به زندگی و انگیزه مبتلایان به این اختلالات موثر است.

وی ادامه داد: طول اثر برخی داروها مانند آلپرازولام  حدود 7 ساعت است بنابراین مبتلایان به اضطراب موقع ظهر بی‌تاب هستند و علائم اضطراب را نشان می‌دهند، مصرف کلردیازپوکساید که طول اثر بیش از 24 ساعت دارد نشان می‌دهد که در صورتی که فردی این دارو را مصرف می‌کند می‌تواند با نظر پزشک خود روزه بگیرد. بنابراین توصیه می‌شود مبتلایان با پزشک خود مشورت کنند زیرا تعدد داروهای روانپزشکی موجب می‌شود تا نتوان برای همه توصیه‌ای واحد کرد.

این روانپزشک با اشاره به مبتلایان به بیماری‌های شدید روانی و روزه‌داری اظهار داشت: همانطور که اشاره شد، گروه دوم مبتلایان به اختلالات شدید مانند دو قطبی، اسکیزوفرنیا و افسردگی شدید هستند که اختیار فرد را از بین می‌برد.

گروهی از مبتلایان به اختلالات اسکیزوفرنیا هستند که علائم آنها کنترل شده و داروهای طولانی اثر را مصرف می‌کنند، این افراد اگر با آرامش و تغذیه مناسب اقدام به روزه‌داری کنند می‌توانند آثار مثبت آن را ببینند.

وی افزود: اگر فرد توهم و هذیان دارد روزه‌داری تأثیری منفی بر سلامت جسم و روان او دارد و طبق دستور شرع مقدس اسلام حرام است. همچنین مصرف‌کنندگان داروهای کوتاه مدت با روزه‌داری ممکن است به جسم و روان خود صدمه بزنند. از طرفی افرادی که دچار بی‌خوابی و تحریک‌پذیری هستند نمی‌توانند روزه بگیرند.

وی در پاسخ به سؤال دیگری درباره تغییر برخی داروها مانند لیتیوم که در اختلال دوقطبی تجویز می‌شود برای اقدام به روزه‌داری گفت: بیماران دو قطبی که روزه می‌گیرند در طول ماه مبارک رمضان عودهای مکرری دارند و آنهایی نیز که می گویند در طول ماه مبارک مشکلی نداشته‌اند حدود 10 روز پس از ماه مبارک، علائم اختلال را نشان می‌دهند. لیتیوم نیاز به مصرف مقداری نمک و آب دارد از این رو مصرف کنندگان آن قادر به روزه‌داری نخواهند بود.

وی افزود: لیتیوم داروی اختصاصی بیماران دو قطبی است که طول مدت اثر آن حدود 7 ساعت است، در حال حاضر لیتیومی که وارد کشور می‌شود با همین طول مدت اثر است و از آنجایی که نتوانسته‌ایم لیتیومی را وارد کنیم که طول مدت اثر آن 12 ساعت باشد روزه‌داری برای مصرف‌کنندگان این دارو مضر است.

این متخصص حوزه بهداشت روان خاطر نشان کرد: توصیه می‌شود آن دسته از مبتلایان به اختلالات روانی که داروهای کوتاه اثر مصرف می‌کنند و علائمی مانند تحریک‌پذیری دارند، با دعا و حضور در مراسم سحر و افطار از فضای معنوی این ماه بهره برده و پس از بهبودی قضای آن را به جا آورند.











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن