تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 27 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):تكميل روزه به پرداخت زكاة يعنى فطره است، همچنان كه صلوات بر پيامبر (صلى الله عليه و آل...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

سرور اختصاصی ایران

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

خانه انزلی

تجهیزات ایمنی

رنگ استخری

پراپ فرم رابین سود

سایت نوید

کود مایع

سایت نوید

Future Innovate Tech

باند اکتیو

بلیط هواپیما

بلیط هواپیما

صمغ های دارویی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1799891915




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

قاعده بازی گروه های افراطی


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: قاعده بازی گروه های افراطی
طیف های سیاسی تندرو همواره در گذشته و حال حاضر نشان داده اند که قاعده بازی سیاسی به معنای رقابت و مصالحه با ابزارهای قانونی در چارچوب منافع ملی و البته به دور از حذف حریف را رعایت نمی کنند. با تاسف باید اذعان کرد که در دوره پس از انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری کشور نیز نه تنها مسیر اراده مردم را که با رای به دولت روحانی متجلی شده است، بر نمی تابند بلکه از سنگ اندازی در این راه نیز کوتاه نمی آیند.


آفتاب: سرویس سیاسی - شهروز ابراهیمی*- تجربه 16 سال گذشته نشان می دهد که حتی مصالحه و مصامحه در برابر این طیف ها راه را برای اتحاد ملی باز نمی کند و تنها پیشروی طیف مقابل دوچندان می شود.

دلایل انجام بازی با حاصل جمع صفر چنین طیف هایی به شرح ذیلا بررسی می شود:                            

1- آنها موضوعات را سیاه و سفید می بینند (شکست یا پیروزی). ناحیه خاکستری برای آنها معنا ندارد و اصولأ فرهنگ عمومی شان سیاه و سفید دیدن است. انسانهای "همه" یا "هیچ" هستند. در حالی که عقل و منطق به ناحیه خاکستری تعلق دارد. مصالحه و رقابت نیز متعلق به ناحیه خاکستری است. درمقام مقایسه دولت اعتدال (همانطور که از عنوان آن پیداست) در واقع به ناحیه خاکستری بیش از دو جناح متقابل (اصولگرای افراطی- اصلاح طلب افراطی) توجه دارد و در مقام عمل نشان داده است که پایبند اعتدال است.

2- آنها از تجربیات گذشته نتیجه گرفته اند که حملات خود را همواره تندتر کنند و اکنون در پی این هستند که گربه را دردم حجله بکشند. اگر برای دولت اصلاح طلب هر نه روز یک بحران خلق می نمودند اکنون این بحران سازی را تشدید نموده اند.     
                                                       
3- فردای پیروزی روحانی در انتخابات زمانی که از صاحبنظران سوال می کردند که وضعیت در دولت روحانی چگونه پیش خواهد رفت؟ پاسخ می دادند که جناح های تندرو، بویژه اصولگرایان تندرو سناریوی گذشته را بازنمایی خواهند کرد ولی دولت روحانی هم احتمالأ تجربه قبلی را پیش رو دارد که هرگونه کوتاهی در برابر آن ها به این امید که آنها نیز متقابلأ کوتاه خواهند آمد، نتیجه عکس خواهد داد.

حال سوال این است که دولت روحانی باید در برابر این هجمه ها چه کند؟ آیا باید همچون خود آنها عمل کند؟ یا مماشات نماید؟                                                                     

 تجربه نشان داده است که اتخاذ این دو رویکرد به نتایج خوبی منجر نخواهد شد. اگر رویکرد بازی با حاصل جمع صفر (مثل همان بازی ای که گروه های افراطی پیش گرفته اند) اتخاذ شود، جامعه دو قطبی شده و این در راستای وفاق ملی و اعتدال گرایی نخواهد بود و پتانسیل جامعه و دولت به جای رویارویی با مشکلات اقتصادی مردم و حل موضوعات فرهنگی و اجتماعی و سیاست خارجی، صرف رویارویی جناح های سیاسی خواهد شد. اگررویکرد دوم پیش گفته شود یعنی دولت تنها مماشات نماید اولأ به ارای مردم وفادار نمانده و دوم این که آن ها نه تنها هجمه خود را کم نخواهند کرد بلکه تشدید نیز خواهند کرد و البته این رویکرد بدتر از رویکر قبلی خواهد بود و سوم اینکه دولت بپذیرذ که به تنهایی نخواهد توانست بار رویارویی با این طیف ها را بردوش بکشد.                                                                                              

 پس در اینجا رویکردحد وسط (که در نوع خود در چارچوب اعتدال گرایی خواهد بود) مهم است. دولت، لازم است از طریق تشکیلات و سازماندهی اجتماعی اقدام نماید. تنها از طریق سازماندهی و کار تشکیلاتی است که اولأ رویارویی با تندروی ها و هجمه های گروه های افراطی نمایانگر رویارویی بدنه اجتماعی (اکثریت جامعه) خواهد بود که البته آرای بیشتری را به روحانی داده و او را پیروز انتخابات نموده اند.

به بیان دیگر، اگر دولت روحانی با اکثریت رأی پیروز شده است، حال باید در برابر هجمه های اقلیت معدود، به پشتوانه پایگاه اکثریت خود همچنان به وعده های انتخاباتی خویش پایبند بماند. شاید یکی از سازوکارهای آن، فعال کردن احزاب سیاسی قانونی است. با این رویکرد، دولت و بویژه شخص رئیس جمهور به تنهایی بار سنگین پاسخگویی را بردوش نخواهد کشید. از طرفی باید خط قرمزهای دولت به روشنی تصریح گردد تا دیگر نتوان در حوزه موضوعاتی چون التزام به قانون اساسی، حفظ شئونات اخلاقی، مذاکرات هسته ای که درچارچوب رویکرد نظام و با تأیید مقام رهبری انجام می گیرد... خودسرانه وارد شد و به تخریب پرداخت.

•    استادیار روابط بین الملل دانشگاه اصفهان




مطالب مرتبط
تکثر قومی و زبانی، اساس هویت ایرانی است
دیپلماسی هسته‌ای به سبک دلواپسان


تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن