تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 13 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فاطمه پاره وجود من است، هر که او را بیازارد مرا آزار داده و هر که او را خوشحا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849220593




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگاهی به طب سنتی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

نگاهی به طب سنتی اهواز - ایرنا - طب سنتی اسلامی- ایرانی بدون تردید، میراث گران قدر بجای مانده از تلاش حکیمانه، تحقیقات عالمانه و تجارب ارزشمند ده ها دانشمند و حکیم دوره های پیشین به ویژه دوره یک هزار و 400 ساله تمدن اسلامی - ایرانی است.


احیای طب سنتی با جمع آوری، طبقه بندی، بررسی و ارزیابی این میراث عظیم، نه تنها واپس گرایی نیست، بلکه گامی اساسی در دست یابی به دانش مستحکم و تامین حداکثری سلامت برای همه افراد جامعه است.
به گزارش ایرنا از روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز یک داروساز و پژوهشگر طب سنتی در تشریح تفاوت اصلی میان طب سنتی با طب نوین اظهارداشت: هر دو طب یکی هستند اما روش های آن ها متفاوت است.
ˈمحمود جهانشاهیˈ با اشاره به این که طب نوین 80 درصد به درمان می پردازد و 20 درصد دیگر را پیشگیری می کند، افزود: اساس کار طب سنتی بر عکس طب نوین، پیشگیری است تا درمان، یعنی 80 درصد پیشگیری و 20 درصد به درمان می پردازد که از طریق دخالت در فرهنگ غذایی مردم است.
وی تصریح کرد: در طب سنتی درمان کننده واقعی، نیروی مدیریتی بدن شخص است و طبیب نیست، ولی در طب نوین درمان کننده پزشک و داروهایی است که تجویز می کند.
جهانشاهی با اشاره به این که طب سنتی کل بدن را به عنوان سیستم می داند اما در طب نوین بدن را به اجزای کوچک تقسیم می کنند، خاطرنشان کرد: اساس تشخیص، درمان و حتی پیشگیری در طب سنتی علم مزاج شناسی است یعنی زمان، مکان، فصل ها، نوع و فرهنگ تغذیه محلی بر اساس مزاج افراد مختلف متفاوت است.
این دکتر داروساز اظهارداشت: در پزشکی نوین برای هر بیماری به طور مشخص یک قرارداد وجود دارد به عنوان مثال به همه میگرنی ها داروهای مشخص ضد میگرن و به همه فشار خونی ها داروهای ضد فشار داده می شود و به همه دردها هم مسکن داده می شود.
وی تاکید کرد: در حقیقت در طب سنتی بیماری و علت بیماری درمان می شود نه بیمار، به گونه ای که بیماری ریشه کن شود اما در طب نوین، بیمار درمان می شود، یعنی علامت درمانی صورت می گیرد، نه علت بیماری، البته در مواردی هم با علت برخورد می شود، که می توان سنگ کلیه و امثال آن را مثال زد.
جهانشاهی اضافه کرد: در طب سنتی متناسب با طبع و مزاج بیمار داروهایی به کار گرفته می شود که مبنای علمی و تجربی مصرف چند هزارساله دارد اما در پزشکی جدید از داروهای شیمیایی استفاده می شود که معلوم نیست چه عارضه هایی را ایجاد می کنند و به طور اخیر وارد چرخه درمان شده اند.
این پژوهشگر طب سنتی ادامه داد: برای مثال در طب سنتی برای پیشگیری و درمان برخی از فشار خونی ها از زرشک که مزاج سرد و خشک است استفاده می شود البته زرشک به همه فشار خونی ها داده نمی شود.
وی تصریح کرد: برای این که اگر شخص طبعی سرد و خشک داشته باشد و زرشک مصرف کند فشار خون وی به شدت کاهش پیدا می کند و دچار بی حالی خواهد شد، اما همان زرشک در افراد با طبع و مزاج گرم، بسیار عالی جواب داده است.
جهانشاهی اظهارداشت: اگر طب سنتی بر مبنای علمی به کار گرفته شود کم خطر، کم ضرر و کم عارضه تر خواهد بود.
رییس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز نیز در این خصوص با اشاره به این که دانشکده طب سنتی اهواز، دنبال دست یابی به میراث عظیم طب ایرانی اسلامی است، گفت: شناخت واقعی از طب سنتی در بین همه افراد جامعه ضروری است.
ˈفروغ نامجویانˈ افزود: طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی، طب سنتی به مجموعه ای از روش های تشخیصی و درمانی گفته می شود که با تفکر حاکم بر سیستم های بهداشتی رایج تفاوت کلی دارد.
وی توجه به کل نگری، روش زندگی، معنویت، درمان ریشه ای بیماری، عارضه درمان های رایج، هزینه و دسترسی، رابطه متقابل پزشک و بیمار را از مهم ترین دلایل گرایش به طب سنتی عنوان کرد.
نامجویان گفت: بیش از ده ها نوع مکتب درمانی به عنوان طب مکمل در کشورهای مختلف جهان شناخته شده و در حال انجام و بررسی است که می توان به طب سوزنی، هامیوپاتی، آیورودا، رایحه درمانی و از معروف ترین و مهم ترین آن ها به طب سنتی ایران (طب یونانی) اشاره کرد.
رییس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان این که مبنای طب سنتی پیشگیری است، افزود: طبق اصول این طب در صورت ایجاد بیماری برای فرد، ابتدا تدبیر با غذا و سپس با دارو و در صورت لزوم در مراحل بعدی روش های خاص دیگر بر اساس نیاز بیمار برای وی تجویز می شود.
وی افزود: ظهور عارضه های جانبی شدید داروهای شیمیایی و شیوع بیماری های سخت علاجی چون بیماری های خود ایمنی و غیره باعث روی آوری مجدد مردم به مکاتب دیگر درمانی شده است، به طوری که اهمیت این موضوع برای سازمان بهداشت جهانی نیز پوشیده نمانده و قراردادی برای سامان دهی طب های مکمل و جایگزین به تصویب این سازمان در سال 1389 شمسی رسید.
نامجویان اظهارداشت: چیزی که امروزه بیش از همه با طب سنتی اشتباه می شود، گیاه درمانی است اما باید گفت، اگر چه بسیاری از داروهای طب سنتی منشا گیاهی دارد اما داروهای با منشا حیوانی و معدنی هم در طب سنتی کم نیست.
رییس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اضافه کرد: در گیاه درمانی مبنای تجویز دارو با طب سنتی فرق دارد و اگر داروی گیاهی با رویکرد پزشکی جدید تجویز شود به معنی طب سنتی نیست.
وی اضافه کرد: در واقع تفاوت اصلی طب سنتی با پزشکی رایج در رویکرد به بیماری و علت شناسی آن است نه نوع داروی تجویز شده است.
7157/641

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




14/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن