واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ تير ۱۳۹۳ (۹:۲۳ق.ظ)
آفرينش: زيرزمين ها جاي خوبي براي جوانان نيست
به گزارش خبرگزاري موج، روزنامه آفرينش چنين نوشت:
اصولا هنگامي که افراد از طريق قانوني و اصولي نتوانند به خواسته هايشان برسند و در اين مسير شکست بخورند، دچار سرخوردگي هايي مي شوند که احتمال انحراف آنها را در جامعه دوچندان مي کند. به عبارتي بازخورد حرکت هايي که خودشان به اشتباه انجام مي دهند و يا اقداماتي که درطي مسير از سوي متوليان امرحادث مي شود و مانع از تحقق خواسته هاي منطقي و غير منطقي آنان مي گردد، در قالب" حرکت هاي زيرزميني" بروز پيدا مي کند. حرکت هاي زيرزميني به آن دسته از اقداماتي اطلاق مي شود که به طور غير علني و در زير پوشش واقعيت هاي جامعه صورت مي گيرند و خسران به بار مي آورند.
هرچند درتمام وجوه و لايه هاي زندگي امروز اين سرخوردگي ها و انحرافات خود را به شکل فعاليت هاي زيرزميني نشان مي دهند و مبتلايان به آن ازهرقشري مي توانند باشند، اما جوانان مستعدترين گروهي هستند که دچار اين عارضه مي شوند. خاصيت جواني حرکت به سمت خواسته هاست لذا دراين مسير ممکن است با موانعي برخورد کنند که امکان دستيابي به مقصود را براي آنها ميسر نمي کند. با توجه به علقه هاي متنوعي که افراد درسن جواني دارند، اهداف متنوعي را در زمينه سياسي، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي دنبال مي کنند.
اما آنچه به عنوان علت اصلي بروز فعاليت هاي زيرزميني درعرصه هاي مختلف مي شود، بي توجهي به وضعيت افراد و خواسته هاي آنها مي باشد. اين عدم بي توجهي گاهاً افراد را به انحراف مي کشاند و درپاره اي اوقات فرصت را براي سواستفاده کنندگان فراهم مي سازد. عدم آموزش و کسب مهارت کافي از سوي جوانان زمينه را براي گرايشات زيرزميني فراهم مي سازد و اين عدم آگاهي زمينه سو استفاده ها راگسترش مي دهد. در زمينه هاي سياسي معمولاٌ جوانان مورد هجمه فکري قرار مي گيرند و گروه هاي سياسي آنها را به ابزاري براي رسيدن به اهدافشان تلقي مي کنند. لذا با سو استفاده از بي توجهي ها و عدم آموزش کافي در ميان جوانان استفاده مي کنند و آنها را درگير فعاليت هاي سياسي زيرزميني مي نمايند که عواقب بسياري به همراه خواهد داشت که مورد بحث نيست.
در عرصه هاي اقتصادي نيز بر اثر بي توجهي و تبعيضاتي که درميان اقشار جامعه به وجود مي آيد، افراد دچار سرخوردگي اقتصادي مي گردند و تلاش براي رسيدن به اهداف خود را بي نتيجه مي پندارند. لذا به تحقق آنها از طرق غيرمنطقي و غيرقانوني گرايش پيدا مي کنند. امروز گسترش اقداماتي همچون توليد و فروش مواد مخدر، گرايش به سمت گروه هاي هرمي، کلاه برداري و فسادهاي مالي از آن دست فعاليت هاي زيرزميني در عرصه اقتصاد مي باشند. بسياري ازجوانان ما به سبب سرخوردگي از وضعيت نامناسب اقتصادي خواسته يا ناخواسته در دام اين معضلات گرفتار مي شوند که جز تباهي انرژي و عمر آنها حاصل ديگري درپي نخواهد داشت. درزمينه فرهنگي و اجتماعي نيز بروز فعاليت هاي زيرزميني گسترش فراوان يافته است. جوانان و افراد جامعه به لحاظ فرهنگي خواستار تنوع با توجه به شرايط روز هستند. اگر اين خواسته ها مورد بي توجهي و سرکوب واقع شود، خود را در قالب فعاليت هاي زيرزميني نشان خواهد داد. اگر درحال حاضر تعداد گروه ها و خوانندگان غير مجاز و به قولي زيرزميني افزايش پيدا کرده به اين سبب است که درابتدا ابزار و امکانات لازم براي تخليه انرژي هنري آنها فراهم نشده و امروز خود را به اين شکل بروز داده است.
آيا زيرزمين ها جاي خوبي براي نسل جوان ماست؟ اصولا اين نسل چگونه بايد تحت تعليم استادان و آموزش قرار بگيرند و امکانات سالم براي تحقق خواسته هاي آنها فراهم شود؟ ما الان در شرايطي هستيم که به سبب عدم زير سازي مناسب ديگر نسل جديد حاضر به پذيرش دلايل واهي و صبوري در مقابل مشکلات نيست. بلکه به دنبال واسطه اي است که سريع تر آن را به خواسته هايش برساند. لذا يک واسطه نامناسب مي تواند جوانان مارا به سمت فعاليت هاي زيرزميني سوق دهد و خطربزرگي براي سلامت جامعه و نسل هاي بعد تلقي گردد.
اما آن چيزي که قادر به کنترل اين هيجانات مي باشد، ايجاد انگيزه و اميد در دل آنهاست. البته اميدي که پشتوانه عملي داشته باشد و درنهايت به فريب و وعده هاي پوشالي مبدل نگردد. مسلما با حمايت و توجه به خواسته هاي جوانان و ديگر اقشارجامعه، شاهد کاهش انحرافات و گرايشات زير زميني در عرصه هاي سياسي، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي خواهيم بود.
نويسنده: حميدرضا عسگري
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]