واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
زیباکلام: اصلاح طلبان رد صلاحیت نشوند، سه چهارم مجلس آینده را خواهند گرفت/ عبور اصلاح طلبان از خاتمی، هاشمی یا روحانی بحثهای بی موردی است
اینکه بگوییم باید به سمت یک اصلاحطلبی جدید و چهرههای جدید و پوستاندازی در جریان اصلاحطلب برویم، درواقع بیشتر از آنکه یک واقعیت باشد، گمراهکردن مردم و مخاطبین و بازیکردن با کلمات است.
به گزارش نامه نیوز، روزنامه آرمان در گفتگو با صادق زیباکلام نوشت؛
این روزها در ضرورت بازتعریف جریان اصلاحات مباحث زیادی مطرح میشود. برخی نظریهپردازان معتقدند که جریان اصلاحطلب نیاز به یک انقلاب درونی و تغییردادن ماهیت و هویت و شعارهای خود دارد و باید با چهرههای جدید بهدنبال «نواصلاحطلبی» باشد و برخی دیگر معتقدند به خاطر ماهیت جریان اصلاحطلبی تغییر در این جریان امری طبیعی و اجتنابناپذیر است و ضرورتی برای جایگزینی جریانی دیگر بهجای جریان اصلاحطلبی وجود ندارد. دکتر صادق زیباکلام در همین زمینه با آرمان به گفتوگوپرداخت که در ادامه میخوانید:
جریان اصلاحطلبی را چطور تعریف میکنید؟
جریان اصلاحات یکسری اهدافی داشت که بعد از پیروزی آقای خاتمی در دوم خرداد76 این اهداف را تحتعنوان جامعه مدنی تعریف کرد. زمان ریاستجمهوری آقای خاتمی، تلاش زیادی برای دستیابی به این مفهوم جامعه مدنی صورت گرفت. نیروهایی که مخالف آقای خاتمی بودند، حالا به هر اسمی که من ترجیح میدهم آنها را جناح راست بنامم، اصلاحطلبان را به این متهم میکردند که جامعه مدنی محصول تفکر غرب است و بر اساس اندیشههای سکولاریسم بنیان نهاده شده که آقای خاتمی هم در آن مقطع فرمودند منظورم از جامعه مدنی همان مدینهالنبی است اما واقعیت این است که جریان اصلاحات بهدنبال جامعه مدنی است.
درحال حاضر تا چه اندازه ضرورت نواصلاحطلبی و حرکت به سمت تعریف مجدد اصلاحات وجود دارد؟
اینکه بگوییم باید به سمت یک اصلاحطلبی جدید و چهرههای جدید و پوستاندازی در جریان اصلاحطلب برویم، درواقع بیشتر از آنکه یک واقعیت باشد، گمراهکردن مردم و مخاطبین و بازیکردن با کلمات است. اصلاحطلبان با آرمانها و شعارهایی بر سر کار آمدند، آیا اصلاحات این شعارها را کنار گذاشته که امروز بهدنبال تعریف جدید برای جریان اصلاحات باشیم؟ بهنظرم خیر! امروز اصلاحطلبان بیش از دهه80 بهدنبال رسیدن به اهداف اصلاحطلبانه هستند و سوال مهم بین اصلاحطلبان هم این است که برای رسیدن به این اهداف باید چه شیوهای اتخاذ کنیم؟ باید بهدنبال راهحل باشیم نه اینکه بهدنبال پوستاندازی و پیداکردن چهرههای جدید. اصلا این چهره جدید از کجا میخواهد بیاید و قصد مطرحکردن چه مسائلی را خواهد داشت؟ آیا چیزی به جز همین خواستههای فعلی اصلاحطلبان را مطرح خواهد کرد؟
ممکن است تحت شعارهایی مثل عبور از خاتمی و عبور از روحانی، نواصلاحطلبی جریانی خارج از جریانات حاضر تعریف شود؟
بههر حال ساختار کشور بهگونهای است که اصلاحطلبان چه بخواهند و چه نخواهند در آن تاثیرگذارند. برخی از مشهورترین چهرههای اصلاحطلب همچون بیژن نامدارزنگنه، فرجیدانا و... یا افرادی دیگری که در کنار وزرا حضوردارند مثل آقای میلیمنفرد یا توفیقی در وزارت علوم، برخی روسای دانشگاهها و بعضی استانداران و فرمانداران از نیروهای اصلاحطلب بهشمار میروند پس نمیتوان گفت همه اصلاحطلبان بیرون از دولت آقای روحانی حضوردارند. بههر حال شماری از اصلاحطلبان در دولت هستند و شماری هم بیرون دولت به فعالیتهای سیاسی و اجتماعی میپردازند. اینکه افرادی بگویند میخواهیم بیرون از دولت فعالیت کنیم، خب اصلاحطلبان زیادی هم بیرون از دولت هستند. بههر حال جریان اصلاحطلبی توانست در این انتخابات 19میلیون رای بیاورد و در انتخابات آینده اگر اصلاحطلبان ردصلاحیتها نشوند، حداقل سهچهارم مجلس دهم را اصلاحطلبان تشکیل خواهند دارد. این نیروها، نیروی جدی در کشور هستند و نمیتوان آنان را نادیده گرفت. صدور احکام کلی یا بحث عبور از روحانی، خاتمی و هاشمی، بحثهای بیموردی است که خیلی از این صحبتها استقبال نمیشود.
آقای حجاریان معتقدند اصلاحطلبان ازجمله شما تلاش زیادی برای آقای روحانی انجام دادید.
اصلاحطلبان هم زمان انتخابات با تمام قوا برای آقای روحانی فعالیت کردند و هم در طول یک سال گذشته تمام تلاش خود را کردند تا از دستاوردهای دولت دفاع کنند. خودم در 24خرداد امسال یک دوجین سخنرانی در دفاع از این دولت در شهرهای مختلف کردم و محور همه سخنرانیهایم هم تائید و تاکید تقویت دولت بود و البته در کنار این صحبتها دلایل ضعف را هم گفتم. اینطور نبود که فقط از دولت روحانی در خرداد 92 حمایت کنیم. در یک سال گذشته هم کماکان این حمایتها ادامه داشت و در عین حال هر جا به نظرمان، دولت اشتباهاتی داشت، انتقادات لازم صورت میگرفت. بنده خیلی صریح و علنی اشکالات دولت را گفتم درصورتی که برخی اطرافیان اینطور نبودند. من دفاع اصولی کردم و آنچه فکر کردم، میتوانستند انجام دهند اما عملی نشده را با خودشان در میان گذاشتم. آقای حجاریان از اساس درست میگوید که اصلاحطلبان از دولت حمایت کردند. دیگران هم در این حمایت بودند و دولت باید به این بخش از صحبتهای حجاریان توجه کند که اگر بدنه اجتماعی اصلاحطلبان را از دست بدهد، آرای دولت ریزش خواهد کرد.
1393/4/14
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]