واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۳ تير ۱۳۹۳ (۲۳:۵ب.ظ)
بررسي نقش تكنولوژي ورمي كمپوست درتوسعه پايدارزيستي يكي از مشكلات اساسي بشر در حفظ شرايط بهداشتي محيط، زباله بوده است وبشر همواره به دنبال راه هاي مختلف براي دور ساختن مواد زائدناشي ازفعاليت خود بوده است.
به گزارش خبرگزاري موج، در مقالات اولين همايش زيست بوم پايدار و توسعه، گزيده اي از مقاله بررسي نقش تكنولوژي ورمي كمپوست درتوسعه پايدارزيستي را در زير مي خوانيد.
امروزه با گسترش جوامع بشري ديگر اماكن زيادي براي دور كردن اين مواد زائد وجود ندارد و از طرفي ازدياد آنها موجب آسيب به محيط زيستي مي شود كه موجودات زنده براي بقاي حيات شان به آن نياز دارند. با توجه به محدوديت مكان هاي مناسب دفع انواع زباله ها و از سويي اثرات نامطلوب دفن زباله و ساير روش هاي حذف و يا كنترل زباله ها بر سلامت عمومي و محيط زيست، حركت در جهت مديريت بهينه پسماندها با نگاهي به توسعه پايدار از اهداف اصلي جوامع توسعه يافته و در حال توسعه مي باشد. استفاده از كود و سموم دفع آفات علاوه برآلوده سازي خاك منابع آب هاي سطحي و زيرزميني، باعث فرسايش ژنتيكي و انقراض گونه هاي جانوري و گياهي نيز مي شود. اين فرايندها تعادل هاي زيست محيطي وبومي را به تدريج برهم مي زند و پيامدهاي خطرناكي دارد. اين عوامل باعث ايجاد نگراني عمومي مي شود كه اين نگراني در مفهوم «توسعه پايدار» خلاصه مي شود. درواقع توسعه پايدار بر آن است كه نيازهاي نسل كنوني رابرآورد بي آنكه توانايي نسل آينده را در تامين نيازهايش به خطر اندازد. دراين راستا با استفاده از كرم خاكي و ايجاد ورمي كمپوست توليد كمپوست به طريق بيوتكنولوژي از كليه منابع آلي از جمله زباله هاي خانگي، ضايعات كشاورزي، لجن تصفيه فاضلاب و غيره صورت مي گيرد. در فرايند توليد ورمي كمپوست از زباله ها يك كود آلي بسيار مغذي توليد مي گردد كه نسبت به كودهاي شيميايي بازده بالاتري به همراه دارد و علاوه بر كاهش خطرات زيست محيطي، روند بازگردش آنها را به طبيعت به صورت كود مصرفي تسريع مي نمايد. در نهايت توليد اين نوع كودرابطه دوسويه با توسعه پايدار زيست محيطي خواهد داشت، علاوه بر اينكه از اثرات زيست محيطي مخرب زباله ها جلوگيري شده است، در ضمن يك كود آلي مغذي، تميز و بي بو با توانايي اصلاح خاك و حفظ آب توليد شده كه در صنعت كشاورزي و باغداري و پرورش آبزيان و دام و طيور استفاده بسيار مفيدي خواهد داشت. در نتيجه به نوعي توسعه پايدار زيست محيطي و كشاورزي محقق خواهد شد. اين پژوهش به بررسي نقش ورمي كمپوست در تحقق توسعه پايدار زيستي وكشاورزي مي پردازد. پژوهش به صورت علمي –ترويجي است و روش محقق توصيفي مي باشد.
نويسنده:
-زينب ميرزايي،دانشجوي كارشناسي ارشد مديريت بازرگاني دانشگاه آزاد اسلامي واحداراك
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]