تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 21 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سوگند به خدا ، هر كس كه حقيقت سجده را به جاى آورد ، زيان نكرد و كسى كه در سجده، ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851997335




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

قلم هایی که حرمت نمی شناسند...


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

قلم هایی که حرمت نمی شناسند... ایلام- ایرنا- آیه ها و سوره های کتاب مبین و روشنگر قرآن کریم آن چنان دارای مفاهیم ارزشمند الهی و آموزه های دینی، علمی، اقتصادی، فرهنگی و... است که سیر در آنها و تفسیر هر واژه اش دنیایی مفهوم و معانی به همراه دارد که از این بین آیه «ن و القلم و ما یسطرون» دریایی از معرفت است.


وقتی که رب بی همتا به قلم و نوشته هایش سوگند یاد می کند، مگر می توان بی محابا بد نوشت و واقعیت را دور زد! مگر می شود ناحق را حق جلوه داد و قاب اش گرفت؟ مگر می توان هر کجا که باب میل ما نبود، مطلب و جمله ای ناموزون که بر چسب شود ساخت و آن را نشر داد؟
تفاوتی ندارد، خدای ابراهیم خلیل باشد یا پیامبر بزرگ اسلام (ص)؛ مادر طبیعت باشد یا خالق بی همتا، به راستی که با این گستره و بزرگی آفریدگار من و تو و ماست و خیلی هم پرستیدنی و وحی فرستاده اش بی چون و چرا قابل اطاعت و فرمانبری.
چرا قلم تیز یک خبرنگار که باید مشکلات و چالش ها و خوب ها و پسندیده ها را نشانه گیرد چونان تیغ جراحی شود و به جای نگارش نارسایی ها و کمبودها و ظرفیت ها و فرصت ها مانند گیوتن سر از بدن بکند و جان از جسم بیرون کند؟
برخی مواقع به بهانه هوای نفس و تن ندادن مدیری به خواسته ای شخصی عده ای انگشت شمار و خبرنگار نما حرمت می شکنند و دیوار آبرو فرو می ریزند و به سوگند خداوند در قالب نوشته های قلم بی توجه می شوند؟
چرا باید حد و مرزی برای خواسته های نامحدود این دسته از افراد به ظاهر قلم به دست وجود نداشته باشد، انگار باید هر چه می خواهند همان شود و اگر جایی کسی یا مسوولی مقاومتی کند، خدا می داند که چه پیش می کشند و چه می نویسند و آن گونه سد راهش می شوند که آزاد و لجام گسیخته طرف را با قلم های مسموم به رگبار تهمت، دروغ و... می بندند که عبرت دیگر مدیران شود فارغ از اینکه راست بود یا دروغ به امید آن که جایگاه مدیر در اذهان عمومی خدشه دار شود.
اگر هم ضعفی از مدیری پیدا نکنند آن قدر کندوکاو می کنند و هر عامل و حادثه ای را به دور از همه علت ها و معلول ها به عملکردش می چسبانند و آن قدر نیش قلم را به قلبش می فشارند بلکه شاید خواسته ناحق شان اجابت شود.
این در حالی است که اگر همان مدیر غلام حلقه به گوش این افراد شود و با گشاده رویی خواسته های غیرقانونی و نامحدودشان را اجابت کند هر چند دچار ضعف در عملکرد و ناتوانی در کارآیی باشد، جوهری برای نمایان شدن عملکرد این قبیل افراد از سوی این خبرنگارنماها یافت نمی شود تا درست اطلاع رسانی کنند.
چرا باید رابطه این قدر بر ضابطه برتری داشته باشد مگر همین ضابطه و مقررات چه قانون اساسی باشد و چه قوانین عادی همگی بر گرفته از اسلام و دین و شرع مقدس نیست که هیچ گاه خلاف شرع ضابطه و قانونی به تصویب نمی رسد؟
چرا نباید آن قدر جرم نگارش یک نوشته غیر واقعی و سراسر دروغ و غیرمستند در کشور و استان و زیر سووال بردن مسوول و خدمتگزاری که تنها برای رعایت ضوابط و مقررات تن به رابطه و اجابت درخواست های نامعقول و ناممکن برخی افراد و اشخاص در دستگاه نمی دهد، بی اثر و کم رنگ باشد؟
چرا باید برای هر کاری از استخدام گرفته، تا جواز تاسیس و کوچکترین امور دیگر باید ابتدا واسطه ها را پیش قراول خواسته هایمان قرار دهیم؟ مگر قوانین و مقررات ابزاری برای رعایت عدالت و انصاف نیست؟ چرا باید اجازه داد که مدیران خدمتگزار و لایق همسنگ با مدیران نالایق مقایسه شوند و یدک نام خبرنگار بر قلم بدستان اجیرشده همچنان باقی بماند؟
کاش آن قدر رعایت ضوابط و مقررات در کشور اسلامی ما سفت و سخت گرفته می شد که مانند بستن کمربند ایمنی و جریمه های 100 هزار تومانی رانندگی و حفظ محیط زیست کم کم نهادینه می شد تا ناقضان انگشت شمار خود را یا اصلاح می کردند و یا از سوی افکار عمومی تا زمانی که به جاده صراط وارد نشده اند، طرد می شدند و در حاشیه قرار می گرفتند.
در قانون مجازات اسلامی به شکل عام و خاص در مواد مختلف به جنبه های مختلف جرم نشر اکاذیب، افترا و تهمت و انتساب مطالب خلاف واقع اشاره شده که مواد 697 تا 700 به طور مبسوط به این موضوع ها و نتیجه این موارد پرداخته است.
ماده 698 قانون مجازات اسلامی این گونه مقرر می دارد: «هر کس به قصد اضرار به غیر یا تشویش اذهان عمومی یا مقامات رسمی به وسیله نامه یا شکواییه یا مراسلات یا عرایض یا گزارش یا توزیع هر گونه اوراق چاپی یا خطی، یا امضاء یا بدون امضاء، اکاذیبی را اظهار نماید، یا با همان مقاصد اعمالی را بر خلاف حقیقت، راساً یا به عنوان نقل قول به شخص حقیقی یا حقوقی یا مقامات رسمی، تصریحاً نسبت دهد اعم از این که از طریق مزبور به نحوی از انحا ضرر مادی یا معنوی به غیر وارد شود یا نه، علاوه بر اعاده حیثیت در صورت امکان، باید به حبس از دو ماه تا دو سال و یا شلاق تا 74 ضربه محکوم شود.»
ماده 697 قانون مجازات اسلامی نیز در مورد جرم افترا چنین می گوید: «هر کس به وسیله اوراق چاپی یا خطی بوسیله درج در روزنامه و جرائد یا نطق در مجامع یا به هر وسیله دیگر به کسی امری را صریحاً نسبت دهد یا آنها را منتشر نماید که مطابق قانون آن امر جرم محسوب شود و نتواند صحت اسناد را ثابت نماید جز در مواردی که موجب حد است به یک ماه تا یک سال حبس و تا 74 ضربه شلاق یا یکی از آنها حسب مورد محکوم خواهد شد.»
در ماده 700 این قانون نیز آمده است: «هرکس با نظم یا نثر یا به صورت کتبی یا شفاهی کسی را هجو کند و یا هجویه را منتشر نماید به حبس از یک تا شش ماه محکوم می شود.»
قانون مجازات اسلامی به روشنی سرانجام کار کسانی را که مرتکب جرائم افترا و دروغ بستن و مطالب خلاف واقع علیه فرد یا افراد چه حقیقی و چه حقوقی می شوند، مشخص کرده است پس باید مواظب بود و بدون تحقیق و بررسی و وجود ادله و مستندات کافی بی محابا با سلاح قلم شخصیت ها را ترور نکرد اگر این چنین نشود به طور قطع قصد و نیت طرف نه خدمت و اصلاح امور بلکه خیانت و گام نهادن در وادی جرم است، جرمی که علاوه بر شاکی خصوصی می تواند پای شاکی عمومی را نیز به ماجرا وارد کند.
یکی از مدیران دستگاه های اجرایی ایلام در این مورد می گوید: شوربختانه برخی خبرنگار نماها حیثیت و بزرگی کار خبر و جایگاه اطلاع رسانی به عنوان رکن چهارم دموکراسی را زیر سوول می برند.
وی که نخواست نامش فاش شود، به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: مدیران پایبند به اصول و قوانین باید بدانند که از قلم برخی از افراد نباید ترسید زیرا صاحب آبرو خداوند است و کسی به ناحق نمی تواند خدمتگزاری را زیر سووال برد.
وی ادامه داد: اگر همه مردم به ویژه مدیران و مسوولان دستگاه های اجرایی عالم را محضر الهی بدانند مگر می شود به گناه تن داد و با امضاء خواسته ای نامعقول، حق دیگران را تباه کرد.
این مدیر اجرایی ایلام تاکید کرد: باید اقدام کارشناسی و منطقی در راستای بررسی درستی و نادرستی برخی نوشته هایی که علیه مسوولان به نگارش در می آید انجام گیرد، تا حقیقت و واقعیت به طور شفاف برای همگان نمایانده شود.
وی افزود: افکار عمومی خود بهترین محکمه برای قضاوت است و باید بیشتر به آن بها داد تا خبرنگار نماها سعی نکنند با انتشار مطالب غیر واقعی حرمت و شخصیت اشخاص را زیر سووال برند.
این مدیر استان ایلام از همه فعالان عرصه اطلاع رسانی و صاحبان قلم خواست که با حفظ قداست قلم خود سعی کنند که واقعیت ها را انعکاس دهند.
وی ادامه داد: شوربختانه برخی یادداشت ها، مقاله ها و انتقادها در نشریه ها و رسانه های استان بدون بررسی و مستند بوده و تنها به علت غرض شخصی نگارنده با مسوولان منتشر می شود که این مساله به حرفه و جایگاه خبرنگاران و قلم آنان آسیب جدی وارد می کند.
این مدیر ایلامی اظهار کرد: اگر خبرنگاری جایزه، هدیه و حتی لوح تقدیری از مدیری دریافت کند و چشم بر خطا و ضعف او ببندد در حق همه مردم جفا و خیانت کرده است و روزی باید در پیشگاه عدل الهی پاسخگو باشد.
وی افزود: باید با آموزش و تبیین قوانین رسانه ای هر نویسنده ای از عواقب نوشته هایش و درستی و نادرستی آن اطلاع داشته باشد تا به خود اجازه ندهد که در نزد افکار عمومی با توجه به جایگاه و اهمیتی که رسانه ها و مطبوعات در نظام های مردم سالار از جمله ایران اسلامی دارد، کسی یا جایگاهی را تخریب کند.
وی از دیگر مسوولان استان خواست که به این مساله و اهمیت و ارزش اطلاع رسانی دقیق و درست توجه ویژه داشته باشند و در نقد اتهام ها و مطالب غیر مستند و نادرست جوابیه لازم و کافی تهیه و به رسانه و نشریه ای که این مطالب را منتشر کرده ارسال کنند تا افکار عمومی با مقایسه هر دو خود قضاوت و داوری کند.
این مقام مسوول اضافه کرد: خبرنگار واقعی و قلم به دستی که تنها دغدغه وی مردم است باید حرفه، قلم و جایگاهش را با هیچ قیمتی مبادله نکند و در مقابل کم کاری و بی توجهی مسوولان کوتاه نیاید زیرا در قبال جامعه و نظام مسوول است.
کارشناس مطبوعات ارشاد اسلامی ایلام نیز در این مورد گفت: قلم و نوشته از جایگاه بسیار ارزنده و والایی برخوردار است که باید نویسنده، صاحب نظر و خبرنگار به آن اعتقاد و باور داشته باشد.
«یونس قیطونی» در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: خبرنگاران نباید با حب و بغض و دوستی و دشمنی به انتقاد از مسوولان بپردازند زیرا این مساله افزون بر لکه دار کردن آبروی حرفه ای افراد، حرمت قلم را نیز زیر سووال می برد.
وی ادامه داد: نویسندگان و خبرنگاران باید خود را در مقابل مطالب و نوشته های خود مسوول بدانند و به این موضوع در نوشته هاشان توجه ویژه داشته باشند.
وی از خبرنگاران و صاحبان قلم خواست که با حفظ اصول حرفه ای شغل خویش و رعایت ضوابط و مقررات به انعکاس واقعیت ها بپردازند و تا زمانی که از درستی و نادرستی مطلبی یقین حاصل نکرده اند از چاپ و نشر آن در جامعه خودداری کنند.
کارشناس مطبوعات فرهنگ و ارشاد اسلامی ایلام اضافه کرد: رسانه ها و مطبوعات به عنوان رکن چهارم مردم سالاری که افکار عمومی را آگاه می کنند از جایگاه ویژه ای در نظام جمهوری اسلامی برخوردارند که باید به هیچ قیمتی حاضر نشوند خدشه بر آن وارد کنند.
قیطونی گفت: حرمت و آبروی مومن در دین مبین اسلام حتی از پرده کعبه والاتر شمرده شده که باید قلم به دست ها به آن توجه ویژه داشته باشند.
وی اظهار کرد: چه اشکال دارد که با انتقاد سازند و ارائه راهکار مناسب مسوولی را مورد خطاب قرار داد و با این کار وی را برای جبران و رفع ضعف و کاستی دستگاه برای خدمت بیشتر و بهتر به مردم کمک کرد.
وی از همه دست اندرکاران رسانه ها، مطبوعات و صاحبان قلم خواست که با مذموم شمردن و طرد افرادی که خواسته ها و اهداف شخصی را بر خواسته های عمومی ترجیح می دهند و صرف برآورده نشدن خواسته خود اقدام به ایراد تهمت و انتشاز محتوای دروغ علیه مسوولان می کنند، نیت واقعی این افراد را افشا کنند و اجازه فعالیت به آنان ندهند.
قیطونی تاکید کرد: بدون شک در جمهوری اسلامی برای نشر اکاذیب و نوشته های غیر واقعی و همچنین خدشه دار کردن شخصیت و جایگاه افراد حقیقی و حقوقی قوانینی وجود دارد که باید مورد نظر باشد و همه صاحبان قلم و خبرنگاران به آن واقف باشند.
رییس خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز ایلام نیز گفت: اصل و پایه حرفه خبرنگاری بر صحت، دقت و سرعت است که باید هر خبرنگار به آنها توجه ویژه ای داشته باشد.
«جلال اسکندری» اظهار کرد: اطلاع رسانی دقیق، شفاف، بیان مشکلات، نارسایی ها و تبیین و انعکاس توانمندی ها و نقاط قوت و کاستی ها از وظایف اصلی صاحبان قلم است که باید به آن پایبند باشند.
وی افزود: حرمت قلم و پاسداشت حرفه خبرنگاری به علت جایگاه ارزنده ای که در اسلام و قانون اساسی دارد از وظایف مهم فعالان این عرصه است.
وی اضافه کرد: قلم خبرنگار به سبب قداست و حساسیت نزد افکار عمومی و مخاطبان بسیار گرانبهاست و قابل معاوضه و فروش نیست به همین علت باید هم بدون غرض شخصی مشکلات را بیان کرد و هم با پرهیز از چاپلوسی و مجیزگویی به بیان خدمات نظام و دولت و نیز معرفی ظرفیت ها و فرصت ها و تبیین مشکلات، دغدغه ها و نیازهای مختلف جامعه همت گمارد ضمن اینکه اگر انتقادی وارد است باید نقدها سازنده و با رویکرد اصلاح امور و خدمت بیشتر به مردم طرح شود.
اسکندری ابراز امیدواری کرد که همه خبرنگاران با حفظ حرمت و قداست قلم به مسوولیت مهم و وظیقه خطیر خود در قبال نوشته هایشان پایبند باشند و با این کار در کنار مدیران و خدمتگزاران دولت و نظام در استان بازوان کمکی برای توسعه و آبادانی ایلام باشند.
وی افزود: خبرنگاری چون روح آگاهی بخشی، امید به آینده و مدارا و تحمل به جامعه تزریق می کند، حرفه ای مقدس است که نباید برخی از آن برای جلوبردن نیات شخصی و خواسته های نامعقول و غیرقانونی خود سوءاستفاده کنند؛ هنر خبرنگار قلم اوست پس اگر قلم مانند نیشتر عمل و دیگران را تخریب کند، نباید به کسی که این گونه عمل می کند خبرنگار گفت، بنابراین وی دیگر در این جرگه جای نخواهد گرفت.
اسکندری ادامه داد: خبرنگار واقعی حتی حاضر است برای رستگاری و آگاهی بخشیدن به جامعه و ملت بیشترین و بالاترین هزینه را هم تحمل و تقبل کند و با این تعریف کسانی که به نام خبرنگار دنبال خواسته های شخصی، تخریب دیگران، باج گرفتن و سواستفاده از هنر و حرفه خود هستند به طور اخلاقی، عقلی و شرعی از دایره خبرنگاران اخراج می شوند. ک/4
7177/565

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




13/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن