پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1849752617
تفکیک زباله ، درسی که زباله دزدها به شهروندان بهشهری آموختند
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
تفکیک زباله ، درسی که زباله دزدها به شهروندان بهشهری آموختند ساری - ایرنا - وقتی زباله گردی همانند بسیاری از پدیده های مثبت و منفی دیگر با تاخیر از پایتخت و کلان شهرها به شهرهای متوسط و کوچک رسید ، هیچ کس فکر نمی کرد این کار کثیف روزی در نقطه ای از کشور کارکرد آموزشی هم پیدا کند.
زباله دزدی که بعدها جای زباله گردی را گرفت تا ارزشمندی کار تفکیک زباله به همگان گوشزد شود ، بسیار دیرتر از آنچه انتظارش می رفت به شهر بهشهر مازندران رسید ولی دستاوردی که برای بهشهری ها داشت ، کمی متفاوت از دیگر جاها بود.
عمر زباله دزدی در بهشهر چندان زیاد نیست ولی در همین مدت کوتاه چنان درس تفکیک زباله را برخی از شهروندان دوستدار بهداشت محیط آموختند که شهرداری با سال ها تلاش ، تبلیغ ، آموزش و تشویق قادر به انجامش نبود.
زباله گردی ، شغل تعریف نشده ای است که ابتدا با هدف پیدا کردن اشیای گرانبها یا جمع آوری ته مانده مواد غذایی قابل استفاده در دامداری ها از میان زباله ها رواج یافت ولی بعدها با اجرای طرح های بازیافت ، چنان گسترش یافت و فراگیر شد که زباله دزدی را به پشت در خانه شهروندان کشاند.
اگر چه به نظر می رسد حضور زباله گردها موجب زشت شدن چهره شهرها شده و به آن ها به چشم افراد مزاحم آرامش بصری شهر نگریسته می شود ، اما بررسی دقیق عملکرد این افراد بیانگر آن است که این افراد با درک صحیح ارزش بالای مواد قابل بازیافت درون زباله ها ، فعالیتی را انجام می دهند که در سال های اخیر از آن به عنوان تفکیک زباله از مبدا یاد می شود.
** درسی که آموخته شد
افزایش روز افزون زباله گردهای گونی به دست خم شده در مخازن زباله که تعدادشان در بهشهر روز به روز بیشتر می شود ، گویای صرفه فراوان اقتصادی این کار است ، موضوعی که ظاهرا مسوولان شهرداری بهشهر را برای اتخاذ راهکار مناسب متقاعد نکرده است.
فعالیت زباله دزدها کاری غیرقانونی و مهم تر از همه غیر بهداشتی است و دقیقا همین موضوع غیربهداشتی بودن آن سبب شد تا شهروندان دوستدار بهداشت محیط برای جلوگیری از پیامدهای آن اقدام به تفکیک زباله در منزل و سپس بیرون گذاشتن آن از منزل کنند.
یک شهروند بهشهری در این باره به خبرنگار ایرنا گفت : هر شب ساعت 21 ، پلاستیک زباله خود را در مخازن مخصوص می گذازیم اما دقایقی بعد زباله دزدها با پاره کردن پلاستیک ، زباله ها را در کوچه و خیابان پراکنده می کنند.
مرتضی صادقی افزود : معلوم نیست این افراد دنبال چه چیزی می گردند ، اما آن چه برای ما مشخص است ، پارگی همیشگی پلاستیک های زباله و پخش شدن آن ها در کوچه است.
وی ادامه داد : برای جلوگیری از این کار ، زباله های قابل بازیافت را در پلاستیک جداگانه ای قرار می دهیم و آن را در کنار مخازن زباله می گذاریم تا مانع از پراکنده شدن زباله ها توسط زباله دزدها شویم.
این شهروند بیان کرد : با اجرای این کار توسط همه اهالی کوچه ، روز به روز از تعداد پلاستیک هایی که توسط زباله دزدها پاره می شود ، کاسته شده است.
** تفکیک از مبدا لازم است
آن چه بیش از همه برای جلوگیری از تداوم و گسترش فعالیت این زباله دزدها مهم است ، لزوم تفکیک کامل زباله از مبدا ، فعالیت مداوم شرکت های بازیافت با هدف جمع آوری زباله های قابل بازیافت از مردم و همچنین راه اندازی کارخانه در دست ساخت کمپوست زباله است.
هرگاه جمع آوری زباله و تفکیک آن به صورت کامل و به شکلی مطلوب انجام شود ، چیزی برای دزدیدن وجود نخواهد داشت و به این ترتیب زباله دزدها هم در شهر فعالیت نخواهند کرد.
اگر چه پراکنش آلودگی زباله توسط زباله دزدها در بهشهر به تفکیک زباله در منال برخی از شهروندان دوستدار محیط زیست انجامید ، ولی مشکلات دیگر ناشی از این کار همچنان ادامه دارد.
یکی ازمشکلات ناشی از زباله دزدی ، آسیب دیدن مخازن زباله توسط زباله دزدها است و برای جلوگیری از این مشکل هم راهی جز تفکیک زباله در مبدا یا به کارگیری زباله دان ها چندگانه است.
شهردار بهشهر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اجرای طرح تفکیک زباله از مبدا را یکی از راه های مناسب برای کاهش زباله های شهری دانست و گفت : بخشی از زباله هایی که مردم در سطل های زباله می ریزند ، قابل بازیافت است اما متاسفانه توجهی به این ظرفیت بالای تبدیل زباله به پول نمی شود.
حمید آزموده افزود : شهرداری بهشهر به دنبال اجرای طرحی است که با اجرای آن شهروندان بهشهری آموزش های لازم را برای تفکیک زباله از مبدا فرا خواهند گرفت.
شهردار بهشهر بر لزوم تفکیک زباله از مبدا تاکید کرد و گفت : یکی از فواید اجرای این طرح ، کاهش زباله است .
وی افزود : فرهنگ مصرف ، فرهنگ تولید ، شیوه بسته بندی محصولات و مانند این ها هم بر کاهش تولید زباله موثر است.
شهردار بهشهر گفت : از ارکان اصلی موفقیت تفکیک زباله در مبدا این است که مردم نقش خود را بدرستی ایفا کنند و تفکیک زباله های تر و خشک را انجام دهند و به اصطلاح آب را از چشمه تمیز نگه دارند و آلوده نکنند.
وی به فعالیت مداوم زباله دزدها اشاره کرد و افزود : عموما بخشی از زباله خشکی که می تواند بازیافت شود توسط همین زباله دزدها جمع آوری می شود.
شهردار بهشهر گفت : این اقدام در نگاه اول یک کار مثبت ارزیابی می شود چون باعث کاهش حجم زباله می شود و این مواد را وارد چرخه بازیافت می کند ، ولی معلوم نیست این کار از لحاظ زیست محیطی و بهداشتی چه آسیب هایی را به وجود می آورد.
او افزود : مشکل این است که زباله دزدها به طور غیر رسمی درگیر این کار هستند و به صورت بدوی برای بازیافت اقدام می کنند.
** کارخانه کمپوست ، بخشی از راه حل
شهردار بهشهر راه اندازی کارخانه کمپوست شرق مازندران را که در این شهرستان در حال ساخت است بخشی از راه حل زباله دزدی و مشکل زیست محیطی ناشی از زباله برشمرد.
وی گفت : یکی از مضرات تاخیر در ساخت این کارخانه ، تداوم دفن غیر اصولی و غیر بهداشتی زباله است که هر روز بر ابعاد فاجعه آمیز آن افزوده می شود.
راه اندازی کارخانه کمپوست بهشهر نیازمند پیش زمینه هایی از جمله اجرای کامل طرح تفکیک زباله از مبدا است ؛ کاری که شهرداری تاکنون موفق به اجرای آن نشده اما زباله دزدها توانسته اند بخوبی از عهده این مسوولیت سنگین برآیند.
افزایش روز افزون مشکلات ناشی از دپوی غیربهداشتی زباله در مکانی در حوالی شهر بهشهر موسوم به ˈ آشغال تپه ˈ هم از دیگر آسیب های تاخیر در بهره برداری از کارخانه کمپوست است.
این مکان که سال ها است از آن برای دپو و دفن زباله استفاده می شود، از زمینی کاملا مسطح به کوهی از زباله تبدیل شده و بوی نامطبوع و همیشگی آن ، زندگی را برای مجاورین این مکان و رهگذاران و مسافران بسیار سخت و غیرقابل تحمل کرده است.
محل کنونی دپوی زباله بهشهر به دلیل قرار گرفتن در ورودی مجموعه تاریخی عباس آباد و مجاورت با جاده سراسری ، چهره ای زشت و نازیبا به این منطقه داده است.
علاوه بر این ، بیمارستان جایگزین امام خمینی (ره) بهشهر و همچنین مبدا ایستگاه تله کابین این شهر نیز در فاصله ای اندک با این کوه زباله احداث می شود و به همین دلیل تسریع در ساخت کارخانه کمپوست ضروری تر از هر زمان دیگری به نظر می رسد.
زباله های تولید شده بهشهر ، نیازمند سیستم مناسب جمع آوری است ، سیستمی که بتواند در زمان مناسب این زباله ها را به محل دپوی فعلی و در آینده به کارخانه کمپوست منتقل کند.
در حال حاضر این کار با فعالیت 20 دستگاه خودرو و 85 نفر نیروی انسانی در حال انجام است.
جمعیت بیش از 105 هزار نفری بهشهر به طور متوسط در روز 70 تن زباله تولید می کنند که به نظر می رسد با توجه به فراوانی کوچه ها و معابر و همچنین نصب 650 زباله دان ، جمع آوری بموقع و به هنگام زباله ها،کاری بسیار دشوار باشد.
** زمانی برای دزدی زباله ها
یکی از دلایل رشد بی سابقه زباله دزدی در بهشهر ، طولانی شدن روند جمع آوری زباله در شبانه روز است.
بر اساس آن چه که مسوولان شهرداری همواره به مردم اعلام می کنند ،ساعت 21 هر شب کار جمع آوری زباله از شهر آغاز می شود ، اما به دلیل کمبود ماشین های حمل زباله ، در برخی مناطق شهر ،زباله ها چند ساعت بعد توسط ماموران به درون ماشین ها منتقل می شود.
فاصله زمانی انتقال زباله ها توسط مردم به درون سطل های زباله و جمع آوری به وسیله ماشین های شهرداری ، بهترین زمان برای فعالیت زباله دزدها است.
زباله دزدها در این فرصت مناسب به سراغ سطل های زباله رفته و با جست و جو در آن که همواره توام با پاره کردن پلاستیک های زباله و ریختن آن به اطراف سطل های زباله است ، مواد بازیافتی مورد نظر خود را پیدا می کنند و بدون برگرداندن زباله ها به درون سطل ها ، محل را به مقصد زباله دان بعدی ترک می کنند.
بر اساس استانداردهای جهانی ، زباله دان های نصب شده در شهر بهشهر که ظرفیت 750 کیلو زباله را دارد برای زباله های تولید شده حدود یکصد خانوار مناسب است .
با احتساب جمعیت 105 هزار نفری بهشهر ، این تعداد سطل آشغال برای زباله های منازل کافی است اما بخش زیادی از مشکلات زباله های بهشهر،مربوط به زباله های تولید شده ساختمان های تجاری و مغازه ها است.
در کنار آن، انتقال نخاله های ساختمانی به مکان مناسب توسط ماموران جمع آوری زباله های شهرداری نیز موجب صرف نیروی زیادی است که موجب می شود رسیدگی به مسوولیت اصلی انتقال زباله های خانگی با مشکل مواجه شود.
** بازگشت به فرهنگ فراموش شده
تاکنون برنامه های متعدد تفکیک از مبدا به اجرا درآمده است که البته در تمام این برنامه ها هدف یکی است : جداسازی مواد در محل تولید قبل از آنکه آلوده شوند.
از قدیم انجام عملیات بازیافت در کشور ما به شکل فرهنگ اصیل و دستور مذهبی اجتناب از اسراف و تبذیر مرسوم بود.
شغل کهنه فروشی و تعویض نان با نمک در شهرها و کاربرد فضولات انسانی حیوانی و گیاهی برای تهیه کود در روستاها تاکیدی بر این مدعاست .
آن چه که مسلم است این که ،راه اندازی کارخانه کمپوست زباله بهشهر ، بهترین فرصت برای افزایش آموزش های شهروندی به مردم برای تفکیک زباله از مبدا و حل همیشگی مشکل زباله دزدها و تبعات منفی ناشی از آن است. ک/4
گزارش از : میثم محسنی کوتنایی
7331/1654 /675
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
12/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
ارتقای 30 درصدی مشارکت شهروندان قمی در تفکیک زباله از مبدأ
استانها مرکز قم بامداد اصل مطرح کرد ارتقای 30 درصدی مشارکت شهروندان قمی در تفکیک زباله از مبدأ قم - خبرگزاری مهر رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم از ارتقای سطح میزان 30 درصدی مشارکت شهروندی با ارائه 160 تن پسماند خشک به صورت ماهانه در بخش تفکیک زباله در مبدأ خبر داد بهمدیرعامل سازمان پسماند آمل خبر داد افزایش اقبال شهروندان آملی به تفکیک زباله از مبدا
مدیرعامل سازمان پسماند آمل خبر دادافزایش اقبال شهروندان آملی به تفکیک زباله از مبدامدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری آمل گفت رشد تناژ جمعآوری شده زباله خشک در آمل نشان میدهد که شهروندان نسبت به تفکیک زباله از مبدا اهتمام دارند محمد للهی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس درشهردار بهنمیر خبر داد اجرای طرح تفکیک زباله از مبدا در بهنمیر
شهردار بهنمیر خبر داداجرای طرح تفکیک زباله از مبدا در بهنمیرشهردار بهنمیر گفت طرح تفکیک زباله از مبدا در شهر بهنمیر اجرا میشود به گزارش خبرگزاری فارس از بابلسر حسینجان جهانی صبح امروز در جلسه اجرای طرح تفکیک زباله از مبدا در سالن اجتماعات این شهرداری اظهار داشت در جهان امروزتفکیک زباله از مبدا در گیلان جدی گرفته شود
استانها شمال گیلان برجی تفکیک زباله از مبدا در گیلان جدی گرفته شود رشت – خبرگزاری مهر مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان گفت شهروندان سراسر استان طبق تکلیف قانونی باید تفکیک زباله از مبدا را جدی گرفته و به این مهم توجهی ویژه داشته باشند به گزارش خبرنگار مهر محمد رضا برجی صبح دزبالههای قابل بازیافت برای کاشمر معضل شدهاند
سهشنبه ۱۰ تیر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۰۲ رییس اداره محیط زیست کاشمر گفت بعضی از زبالههای قابل بازیافت هماکنون برای طبیعت و زندگی ما به یک معضل تبدیل شده است به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه خراسان مهدی جمعه پور در جلسه ساماندهی زبالهگاه کاشمر گفت اگرچه شهرداری کاگزارش تصویری - آسیبرسانی زبالهها به جنگلهای شمال کشور
آسیبرسانی زبالهها به جنگلهای شمال کشور عکس نامدار بابایی - ایسنا سهشنبه ۳ تیر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۵۷46 بیمارستان استان فارس به دستگاه بی خطر سازی زباله مجهزند
46 بیمارستان استان فارس به دستگاه بی خطر سازی زباله مجهزند شیراز - ایرنا - معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس گفت از مجموع 69 بیمارستان در استان فارس تا کنون 46 بیمارستان مجهز به دستگاه بی خطر سازی زباله های بیمارستانی و اتوکلاو شده اند به گزارش خبرنگارایرنزندگی اسفناک این زن در میان زباله ها! +عکس
زندگی اسفناک این زن در میان زباله ها عکس این تصاویر پیرزنی را نشان می دهد که به دلیل فقر مسکن و ماوایی نداشته و در کنار یکی از خیابان های شهرمکه در حاشیه زباله های شهرداری این شهر زندگی می کند رسانه های عربی زبان کشورهای عربی حوزه خلیجفارس طی دو روز گذشته اقدام بهبیمارستان امام خمینی( ره ) خمین مجهز به دستگاه امحای زباله شد
بیمارستان امام خمینی ره خمین مجهز به دستگاه امحای زباله شد خمین – ایرنا - سرپرست شبکه بهداشت و درمان خمین گفت معضل زباله های عفونی این شهرستان با تجهیز بیمارستان امام خمینی ره به دستگاه اتوکلا یا امحای زباله عفونی در هفته گذشته حل شد حشمت الله رضایی روز شنبه در گفت و گوفاضلاب 70 درصدبیمارستانها غیراستاندارد است/ عدم بیخطرسازی زباله در 23 درصد بیمارستانها
شنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۵ مدیرکل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست آخرین وضعیت بیخطرسازی زبالههای بیمارستانی و امحای آن و تصفیه فاضلابهای این واحدها را تشریح کرد حسن پسندیده در گفتو گو با خبرنگار محیط زیست خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا با بیان این که 871 بیمارستانگزارش تصویری - زبالهها در ساحل خلیج فارس - بندرعباس
زبالهها در ساحل خلیج فارس - بندرعباس عکس ساناز ابراهیمی - ایسنا شنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۲بخشدار نوشهر تاکید کرد توجه دهیاران به ساماندهی پسماند زباله
بخشدار نوشهر تاکید کردتوجه دهیاران به ساماندهی پسماند زبالهبخشدار مرکزی شهرستان نوشهر گفت تمام مدیران شهرکها و دهیاران روستاهای بخش مرکزی موظفند در ساماندهی پسماند زباله در بخش مرکزی توجه کنند به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان نوشهر مصدق آزادیان صبح امروز در جلسه هماندیشی دهعضو شورای بخش مرکزی نوشهر: زباله مهمترین دغدغه بخش مرکزی نوشهر است
عضو شورای بخش مرکزی نوشهر زباله مهمترین دغدغه بخش مرکزی نوشهر استعضو شورای بخش مرکزی نوشهر معضل زباله را مهمترین دغدغه بخش مرکزی نوشهر عنوان کرد و گفت ریختن زباله در حاشیه جادهها در حقیقت بیاحترامی و توهین به همه مردم است به گزارش خبرگزاری فارس از نوشهر محمدرضا قمی صبح امرزبالههای بیمارستانی را به شوخی گرفتهاند
زبالههای بیمارستانی را به شوخی گرفتهاند همین چند ماه پیش بود که وزارت بهداشت اعلام کرد حدود 80 درصد بیمارستانهای کشور به دستگاههای زبالهسوز تجهیز شدهاند دستگاههایی که زبالههای بیمارستانی را بهزبالههای بیخطر تبدیل میکند و وجود این تجهیزات برای هر بیمارستانی ضرورتی غیاجرای طرح ساماندهی زبالهگردها در اراک
اجرای طرح ساماندهی زبالهگردها در اراک مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اراک از اجرای طرح ساماندهی زبالهگردها در اراک خبر داد محمدحسین سادهوند مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اراک در جلسه ساماندهی زبالهگردها اظهار داشت معضل زبالهگردها پیامدهای اجتماعی بسیاری به دشهردار بروجرد: ناوگان و ماشینهای حمل زباله در بروجرد باید بازسازی شوند
شهردار بروجرد ناوگان و ماشینهای حمل زباله در بروجرد باید بازسازی شوندشهردار بروجرد گفت ناوگان و ماشینهای حمل زباله در بروجرد باید بازسازی شوند منوچهر یوسفی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در بروجرد ضمن تبریک ایام ماه مبارک رمضان با اشاره به گستردگی حوزه خدمات شهری اظهار داشلاهيجان و روستاهايش در محاصره جدي زباله
لاهيجان و روستاهايش در محاصره جدي زباله شهرداري لاهيجان پيش از خريد زمينهايشان و انباشت زباله در جنگل به روستاييان گفته بود برايتان كارخانهيي خواهيم زد كه براي روستا هم خوب است مشكل بيكاري جوانان روستا را با استخدامشان در كارخانه حل خواهيم كرد کد خبر ۴۱۲۷۱۶ تاریخ انتشار ۱۱-