واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رییس اداره دامپزشکی:سلامتی مردم بهشهر با مصرف گوشت های آلوده در خطر است ساری - ایرنا - رییس اداره دامپزشکی بهشهر گفت : شرایط فعلی عرضه گوشت های آلوده و مردار در قصابی ها به گونه ای است که متاسفانه باید پذیرفت سلامتی مردم بهشهر به دلیل مصرف این گوشت های آلوده در خطر قرار دارد و باید هر چه سریعتر برای حل آن برنامه ریزی و چاره اندیشی کرد .
به گزارش خبرنگار ایرنا ˈ هایده باقری ˈ روز پنجشنبه در جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی بهشهر که در فرمانداری این شهر برگزار شد از عرضه گوشت های آلوده در قصابی های این شهر به شدت انتقاد کرد و خواستار برخورد جدی تر با متخلفان و سودجویان این شغل شد.
وی بیان کرد : تامین سلامت غذای شهروندان ، دغدغه همیشگی مسوولین است اما متاسفانه برخی افراد برای تامین منافع شخصی خود و بدون توجه به لزوم رعایت نکات بهداشتی ، اقدام به عرضه گوشت های آلوده و مردار و قسمت های غیرقابل استفاده حیوانات در قصابی ها می کنند.
رییس اداره دامپزشکی بهشهر افزود: راهکار اصلی برای حل دائمی این مشکل ، جلوگیری از کشتار حیوانات توسط قصابی ها و تشدید نظارت ها است .
وی گفت : گروه های نظارتی این اداره در پی بازرسی از یک قصابی متخلف ، بیش از 40 کیلو گرم گوشت فاسد آماده عرضه را کشف و معدوم کردند اما همخوانی نداشتن جرم با جریمه ، موجب فعالیت مجدد این متخلفان و از سر گرفتن عرضه گوشت های آلوده و فاسد می شود .
باقری ادامه داد : بارها به مسوولان اعلام کرده ایم ، جریمه هایی که برای این افراد در نظر گرفته می شود بسیار کم و ناچیز است و نمی تواند عامل بازدارنده ای برای جلوگیری از تکرار تخلفات شود .
رییس اداره دامپزشکی بهشهر بیان کرد : در دو ماه گذشته بیش از 30 قصاب متخلف روانه دادگاه شدند اما با پرداخت جریمه ها ، بار دیگر فعالیت خود را آغاز کرده و به تخلفات خود ادامه می دهند.
باقری به انجام کشتار توسط قصابان اشاره کرد و گفت : توجیهی برای انجام کشتار در منازل و مراکز غیر مجاز سنتی وجود ندارد و باید همه دام های شهرستان در کشتارگاه صنعتی جویبار ذبح شوند.
وی اظهار کرد : بیش از 850 بیماری میان انسان و دام مشترک است که بخشی از این بیماری ها بسیار خطرناک و کشنده است .
فرماندار بهشهر نیز در این جلسه گفت : تکمیل کشتارگاه صنعتی شرق مازندران در شهر نکا که سهم بسیار زیادی در جلوگیری از بروز بیماری های مشترک انسان و دام دارد ، نیازمند تزریق بودجه های دولتی است .
ˈ محمدتقی نورزاد ˈ اظهار کرد : بودجه پنج شهرداری بهشهر، نکا ، گلوگاه ، رستمکلا و خلیل شهر به عنوان صاحبان اصلی سهام این واحد صنعتی ، کفاف ساخت و تکمیل آن را نمی کند و باید مسوولان استانی و کشوری توجه بیشتری به تامین بودجه آن داشته باشند .
فرماندار بهشهر بر لزوم نظارت بیشتر بر ذبح دام تا زمان راه اندازی این کشتارگاه صنعتی تاکید کرد و گفت : هم اکنون ، کشتارگاه صنعتی جویبار مسوولیت کشتار دام شهرهای شرق مازندران را بر عهده دارد اما دامداران و قصابان به دلیل بعد مسافت و هزینه فراوان حمل دام و لاشه حیوان کشتار شده ، رغبتی برای انجام کشتارهای خود در این واحد صنعتی ندارند .
عضو شورای اسلامی شهر بهشهر نیز در این جلسه بر ضرورت شناسایی دلایل اصلی بی میلی قصایان به ارسال دام به کشتارگاه صنعتی جویبار تاکید کرد .
ˈ اسفندیار اسدی ˈ اظهار کرد : یکی از راه های حل این مشکل ، ایجاد انگیزه میان قصابان برای همراه شدن با مسوولین سلامت شهرستان و آگاه کردن آنان از مشکلات احتمالی کشتارهای سنتی است .
وی گفت : استفاده از قدرت قهریه برای ممانعت از کشتارسنتی که در منازل انجام می شود ، به تنهایی کافی نیست و نمی توان با تکیه بر آن، مشکلات موجود را برطرف کرد .
عضو شورای شهر بهشهر از روند کند ساخت کشتارگاه صنعتی نکا انتقاد کرد و گفت : به رغم گذشت پنج سال از آغاز عملیات ساخت این واحد صنعتی ، هیچ فعالیتی که نشان دهنده وجود انگیزه تکمیل این واحد باشد مشاهده نشده و امیدی برای بهره برداری از آن تا حداقل 10 سال آینده وجود ندارد.ک/3
7331/608
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
12/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]