تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833232792
کردستان استانی معدنی اما فاقد صنایع فرآوری
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
کردستان استانی معدنی اما فاقد صنایع فرآوری سنندج - ایرنا - معادن غنی فراوانی در استان کردستان وجود دارند که به دلیل نبود صنایع فرآوری، مواد موجود در این معادن به صورت خام به بازار عرضه می شود که می توان با ایجاد صنایع فرآوری در کنار این معادن، به ایجاد اشتغال بیشتر و رونق اقتصادی استان کمک فراوانی کرد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، بسیاری از مسوولان استان کردستان و همچنین نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی در اظهار نظرهای خود خواستار جلوگیری از خام فروشی در معادن و ایجاد صنایع فرآوری در کنار معادن استان هستند و معتقدند از این طریق علاوه بر ایجاد اشغال برای جوانان بیکار می توان به افزایش ارزش افزوده و رونق اقتصادی استان نیز کمک کرد.
تنوع موجود در معادن استان کردستان این قابلیت را می دهد که در کنار هر معدن، صنایع فرآوری نیز ایجاد کرد و این مهم در سایه همکاری و تعامل بخش خصوصی و دولت میسر است.
استان کردستان دارای ذخایر قابل توجه معدنی است و سنگ های تزئینی با تنوع فراوان در رنگ، شاخص ترین ماده معدنی در سطح منطقه ای را تشکیل می دهند.
سنگ های تزئینی مانند مرمریت، مرمریت قرمز، گرانیت و تراورتن و عناصر ساختمانی از جمله کوارتز، فلد سپار، میکا، دولومیت، فلورین، بریل، نمک آبی، عناصر فلزی مانند سنگ آهن، منگنز آنتیموان، مس ، طلا و باریت را می توان از دیگر پتانسیل های معدنی استان کردستان ذکر کرد.
هم اکنون سهم استان کردستان از بهره برداری و استخراج مواد معدنی به دلیل خام فروشی مواد، برجای گذاشتن هزینه های سنگین راهسازی، استهلاک و فرسوده کردن راه های آسفالته و آلودگی ناشی از تردد بیش از اندازه خودروهای سنگین و نیمه سنگین در محورهای استان است.
استان کردستان در حوزه معدن نیازمند سرمایه گذاری خارجی در دو بخش مطالعات زمین شناسی و اکتشافات تکمیلی است و ایجاد مجتمع های فولاد و ایجاد فرآوری سنگ کردستان با ظرفیت های بالا از جمله اقدامات اساسی در زمینه ایجاد صنایع جانبی و فرآوری است.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان در ارتباط با وضعیت معادن استان می گوید: مجموع ذخایر معدنی استان 600 میلیون تن است که سالانه از این میزان 15 میلیون تن برداشت می شود.
محمد پورنگ اظهار کرد: تا کنون در بخش معدن 341 پروانه بهره برداری صادر شده است که 268 مورد از این تعداد فعال است و بقیه با درصد کمتری به فعالیت خود ادامه می دهند.
وی افزود: از این تعداد 10 معدن آهن در شهرستان های بیجار و قروه، 10 واحد پوکه معدنی و 10 معدن سنگ های مرمر در قروه وجود دارد که میزان اشتغالزایی در آنها را به سه هزار و 148 مورد می رساند.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان، میزان وصول حقوق دولت و بهره مالکانه از این معادن را سالانه 40 میلیارد ریال عنوان کرد و با اشاره به بازگشت 65 درصد از این مبلغ به استان، گفت: در سال 92 حدود 91 پروانه اکتشاف و 26 گواهی کشف در حوزه معادن صادر شده است.
پورنگ با اشاره به وصول 263 درخواست در سال گذشته برای معادن استان اظهار کرد: برای 157 مورد از این درخواست ها، موافقت اولیه صادر شده است.
وی با اشاره به ساماندهی محدوده های معدنی در سال 92 گفت: در پهنه بندی، شرکت های حقوقی دارای توان بالا از اکتشاف تا فرآیند تولید را درگیر کار می کنیم.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با اشاره به اینکه بومی و غیربومی بودن بهره برداران معادن استان همیشه برای مردم سوال است، گفت: از مجموع بیش از 300 معدن استان کردستان تنها چهار مورد آن توسط افراد غیر بومی بهره برداری می شود و مابقی بهره بردارن بومی هستند.
پورنگ با تایید خام فروشی در معادن استان، از مسوولان برنامه ریزی استان خواست کمک کنند تا واحدهای فرآوری در استان ایجاد شود که این صنایع با سرمایه پایین نیز ایجاد خواهد شد.
در ایران از 64 ماده معدنی جهان، 55 نوع آن شناسایی شده است و در استان کردستان نیز تعداد 18 نوع مواد معدنی کشف و شناسایی شده است.
معادن کردستان با توجه به نوع مواد معدنی موجود در آن، یکی از معادن با کیفیت و با درجه خلوص بسیار بالاست که در چند سال اخیر قدم های بسیار خوبی جهت فرآوری این معادن در استان صورت گرفته تا این مواد بصورت خام از استان خارج نشود و ارزش افزوده حاصل از آن نصیب مردم استان و کشور گردد اما تاکنون منجر به ایجاد صنایع فرآوری نشده و جا دارد مسوولان در این ارتباط بیشتر تلاش کنند.
معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان نیز گفت: با برنامه ریزی های صورت گرفته سال 93 را سال فرآوری معادن نام گذاری کرده ایم و شرکت های بزرگ استان، برنامه فرآوری معادن را پیاده می کنند.
مهدی مرادی اظهار کرد: هم اکنون با توجه به تغییر دستورالعمل ها، متقاضی حوزه معدن از عام به خاص تبدیل شده است که این مساله به دلیل پرهیز از تکرار اتفاقات ناخوشایند گذشته است.
وی در توضیح این مسئله گفت: فیلترهای مختلفی برای کسانی که می خواهند در این حوزه فعالیت کنند قرار داده شده است که از آن جمله می توان به توانایی مالی در حد خاص و لزوم وجود مدارک لیسانس و فوق لیسانس در رشته های مرتبط با معدن اشاره کرد.
معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان تدوین فیلتر برای صدور نامه بلامعارض و تعریف تعرفه مالی مجدد برای صدور پروانه اکتشاف را از دیگر تغییرات صورت گرفته در حوزه معادن در ماه های اخیر عنوان کرد.
مرادی با بیان اینکه در این شرایط هر متقاضی تنها به اندازه نیاز خود درخواست خواهد داشت، ادامه داد: نظمی که از این طریق به وجود آمده نابسامانی های گذشته را سر و سامان داده است.
وی با بیان اینکه سال گذشته 300 مورد درخواست ثبت معدن در استان کردستان وجود داشته است، گفت: این در حالی بود که تنها در چهار ماه پایانی سال 92 ثبت معدن آزاد شده بود.
معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان از صدور 93 پروانه اکتشاف در سال گذشته خبر داد و افزود: 44 پروانه در بخش پلی متال بوده است که اگر حتی 30 درصد آن ها نیز به مرحله گواهی کشف برسد، تحول بزرگی در حوزه فلز در استان به وجود خواهد آمد.
مرادی با بیان اینکه این مساله منجر به افزودن حداقل 15 معدن آهن جدید در سال جاری می شود، بیان کرد: 20 درصد فعالیت در معدن های استان توسط شرکت های سرمایه گذاری فعال در حوزه معدن استان انجام می شود.
وی با دفاع از حضور سرمایه گذاران خارجی در پروژه های معدنی کردستان، گفت: این مساله که آنها طلای معادن ما را می برند درست است اما در مقابل آن دلار و فناوری وارد کشور می کنند.
معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان افزود: البته باید توجه کرد که این موضوع به شیوه ای صحیح مدیریت شود و نظارت کافی بر فعالیت آن ها وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه در شهرستان سقز راه اندازی واحد کنستانتره را در پیش رو داریم، اظهار کرد: قیمت مواد معدنی در دنیا افت کرده است بنابراین افزایش فعالیت در بعد فرآوری معادن به صرفه خواهد بود.
معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با بیان اینکه بیشتر مواد معدنی که به تازگی در استان کشف شده آهن است، گفت: سه پروانه اکتشاف معادن طلا شامل معادن کسنزان، حمزه قرنین و میرگه نقشینه در سال جاری در شهرستان سقز اجرایی می شود.
مرادی با بیان اینکه اکتشاف طلا بودجه سنگین و کارشناسی فنی نیز دارد، گفت: به دلیل آنکه بخش خصوصی در حد اکتشاف معادن طلا رشد زیادی نکرده اند، لازم است دستگاه های دولتی از بودجه های ملی و استانی برای تکمیل این فعالیت ها استفاده کنند.
وی در ادامه وجود معارضان محلی را مانعی بر سر راه توسعه فعالیت های معدنی دانست و گفت: در حال برخورد قانونی با این اشخاص هستیم و لازم است در این راستا از استاندار کردستان نیز تشکر کنم.
معاون امور معادن و اکتشافات معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان در ادامه گفت: در حال حاضر کردستان با ذخیره 600 میلیون تنی به لحاظ ارزش ذخایر معدنی جز استان های برتر کشور است.
مرادی با بیان اینکه کار واگذاری معادن به دو صورت ثبت و مزایده از طریق سازمان صنعت، معدن و تجارت انجام می شود، بیان کرد: کار ثبت معادن در کردستان به صورت سیستمی و به روز است.
استاندار کردستان در جلسه حمایت از سرمایه گذاری بخش خصوصی و نیز بررسی وضعیت طرح های در دست اقدام در استان کردستان نیز در مورد واگذاری معادن گفت: در واگذاری امتیاز معادن باید دقت بیشتری صورت گیرد و در این راستا شرط اصلی واگذاری باید ایجاد صنایع تبدیلی در حاشیه این معادن برای ایجاد اشتغال و ارزش افزوده بیشتر برای مواد معدنی در استان باشد.
عبدالمحمد زاهدی افزود: تلاش برای توسعه استان با استفاده از توان بخش های دولتی و خصوصی در اولویت برنامه ها قرار دارد و در این راستا از مشارکت بخش خصوصی در همه عرصه ها استقبال می کنیم.
وی اظهار کرد: از وجود ظرفیت های سرمایه گذاری بخش خصوصی از جمله در بخش های خدمات، گردشگری، صنعت و معدن و سایر بخش ها حمایت کرده و تسهیلات و امکانات زیربنایی لازم را در اختیار سرمایه گذاران قرار می دهیم.
زاهدی گفت: برای اجرای طرح های مولد و اشتغالزا باید همه دستگاه های اجرایی و به ویژه بانک های عامل استان همکاری لازم را با بخش خصوصی برای اتمام سریع تر این طرح ها به عمل آورند.
استاندار کردستان ادامه داد: در این راستا دستگاه های خدمات رسان باید زیرساخت های این طرح ها از جمله آب، برق، گاز و راه مواصلاتی و سایر امکانات مورد نیاز را فراهم کنند.
زاهدی همکاری فرمانداری ها، بخشداری ها و دهیاری های استان برای فراهم کردن شرایط همکاری مردم و نیز هماهنگی های لازم برای ترغیب سرمایه گذاران بخش خصوصی برای اجرای طرح های اقتصادی و تولیدی در سطح استان را ضروری دانست.
وی با تاکید بر مشارکت مردم در مسیر توسعه استان خواستار همکاری مردم و به ویژه اهالی روستاهای استان در واگذاری اراضی برای اجرای طرح های اقتصادی و تولیدی و نیز تملک اراضی مسیرهای دسترسی به این طرح ها شد.
استاندار کردستان در پایان مخالفت خود را با خامفروشی مواد معدنی استان ابراز داشت و گفت: در گذشته امتیاز استخراج معادن به برخی از افراد فاقد شرایط صورت گرفته که عملا تاثیری در روند رشد اقتصادی مناطق اطراف این معادن نداشته است بنابراین باید در واگذاری امتیاز معادن دقت بیشتری صورت گیرد و در این راستا شرط اصلی واگذاری باید ایجاد صنایع تبدیلی در حاشیه این معادن برای ایجاد اشتغال و نیز ارزش افزوده بیشتر برای مواد معدنی در استان باشد.
استان کردستان از نظر میزان درآمد سرانه در وضعیت نامناسبی قرار دارد و همچنین نرخ بیکاری در کردستان اکنون بیش از 30 درصد است و استفاده از ظرفیت ها و پتانسیل های استان در راستای رفع این مشکلات می تواند موثر باشد.
بخش معدن یکی از ظرفیت های بسیارخوب استان کردستان محسوب می شود که در صورت ایجاد صنایع فرآوری و صادرات محصولات آن از طریق مرز رسمی باشماق مریوان می توان به افزایش میزان درآمد سرانه و ایجاد اشتغال پایدار کمک کرد.
امید می رود مسوولان استان کردستان با حمایت از بخش خصوصی در زمینه ایجاد صنایع فرآوری در تمام بخش هایی که ظرفیت آن در استان وجود دارد، به تسریع در روند توسعه استان کمک نمایند.ک/4
7346/570
گزارش از فرزاد نویدی
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
12/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]
صفحات پیشنهادی
آذربایجان غربی، استانی معدنی با غنای بسیار و بهره کم
آذربایجان غربی استانی معدنی با غنای بسیار و بهره کم ارومیه - ایرنا - معادن امروزه به عنوان فرصتی بزرگ برای پیشرفت مناطق مختلف هستند که در کنار سرمایه گذاری های صورت گرفته اشتغالزایی و توسعه پایدار را به دنبال دارند و می توانند زمینه رشد درآمدهای منطقه ای و کاهش مشکلات اقتصادیظرفیت های معدنی گیلان برای تامین مواد اولیه صنایع استفاده می شود
ظرفیت های معدنی گیلان برای تامین مواد اولیه صنایع استفاده می شود رشت - ایرنا - رییس اداره امور معادن سازمان صنعت معدن و تجارت گیلان با اشاره به وجود صنایعی منحصربفرد در استان گفت ظرفیت های معدنی گیلان برای تامین مواد اولیه واحدهای صنعتی استفاده می شود رامین میرصادقی روز سه شهمه ظرفیت ها برای پیشرفت صنایع فرآوری سنگ فارس به کارگرفته می شود
همه ظرفیت ها برای پیشرفت صنایع فرآوری سنگ فارس به کارگرفته می شود شیراز- ایرنا- معاون امور صنایع کوچک شرکت شهرک های صنعتی استان فارس گفت ازهمه ظرفیت ها برای پیشرفت و رونق صنایع فرآوری سنگ دراین استان بهره گرفته می شود به گزارش دریافتی روز سه شنبه ایرنا سید مصطفی هاشمی در نشستی افرماندار رابر: معدن درآلو به صنایع فرآوری نیاز دارد
فرماندار رابر معدن درآلو به صنایع فرآوری نیاز دارد کرمان - ایرنا - فرماندار رابر گفت معدن مس درآلو با 150 میلیون تن ذخیره اثبات شده به سرمایه گذاری در بخش صنایع فرآوری نیاز دارد به گزارش ایرنا علیجان سلیمانی روز سه شنبه در بازدید از معدن مس درآلو افزود احداث کارخانه مس درآلومرحله استانی المپیاد دادرس در کردستان آغاز شد
مرحله استانی المپیاد دادرس در کردستان آغاز شد سنندج- ایرنا- مرحله استانی المپیاد دور روزه دادرس با حضور 300 دانش آموز دختر و پسر روز دوشنبه در اردوگاه شهید سلیمان خاطر سنندج اغاز شد مدیرعامل جمعیت هلال احمر کردستان در حاشیه برگزاری این المپیاد در گفت و گو با ایرنا گفت این طرح دمدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان: تدوین اطلس صنایع دستی 13 روستای کردستان/ شناسایی 1600 هنرمن
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کردستان تدوین اطلس صنایع دستی 13 روستای کردستان شناسایی 1600 هنرمند صنایعدستیمدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان کردستان گفت در 13 روستای استان یک هزار و 600 صنعتگر فعال شناسایی شده و اطلس صنایعدستی این روستاها تدوین و تسرپرست سایت نمایشگاه کاسپین زنجان خبر داد برگزاری دومین نمایشگاه بینالمللی «صنایع معدنی و متالوژی و صنای
سرپرست سایت نمایشگاه کاسپین زنجان خبر دادبرگزاری دومین نمایشگاه بینالمللی صنایع معدنی و متالوژی و صنایع وابسته در زنجانسرپرست سایت نمایشگاه کاسپین زنجان گفت دومین نمایشگاه بینالمللی صنایع معدنی و متالوژی و صنایع وابسته در زنجان برگزار میشود محمد فاطمی امروز در گفتوگو با خبزمینه فرآوری مواد خام معدنی در خراسان جنوبی فراهم شود
استانها شرق خراسان جنوبی شیوا زمینه فرآوری مواد خام معدنی در خراسان جنوبی فراهم شود بیرجند- خبرگزاری مهر مسئول سازمان نظام مهندسی معدن خراسان جنوبی گفت باید زمینه فرآوری مواد خام معدنی در خراسان جنوبی فراهم شود چرا که کارکردن عمومی روی معادن استان باعث هدررفتن فرصت ها می شمعاون امور عمرانی استاندار کردستان تأکید کرد فعالیت معدنی در کوه آبیدر سنندج متوقف میشود
معاون امور عمرانی استاندار کردستان تأکید کردفعالیت معدنی در کوه آبیدر سنندج متوقف میشودمعاون امور عمرانی استاندار کردستان با اشاره به وجود پروانه بهرهبرداری فعالیت برای معدن موجود در کوه آبیدر گفت آبیدر محل فعالیت معدنی نیست و با توجه به قوانین میراث فرهنگی باید فعالیت در اینرئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان جنوبی خبر داد راهاندازی واحدهای فرآوری مواد معدنی از راهکارهای توسعه بخش
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان جنوبی خبر دادراهاندازی واحدهای فرآوری مواد معدنی از راهکارهای توسعه بخش معدنرئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان جنوبی گفت راهاندازی واحدهای فرآوری برای مواد معدنی مهم یکی از راهکارهای توسعه بخش معدنی استان است به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجکارشناس مردمشناسی ادارهکل میراثفرهنگی کردستان مطرح کرد اتمام اطلس صنایع دستی هورامان سروآباد / شناسایی 1600
کارشناس مردمشناسی ادارهکل میراثفرهنگی کردستان مطرح کرداتمام اطلس صنایع دستی هورامان سروآباد شناسایی 1600 هنرمند صنایع دستیکارشناس مردمشناسی ادارهکل میراث فرهنگی صنایعدستی و گردشگری کردستان گفت طرح تهیه اطلس صنایع دستی در سطح کردستان برای اولین بار با شهرستان سروآباد کلاطلس صنايع دستي در شهرستان هاي كردستان تدوين مي شود
استانها غرب کردستان اشتودان اطلس صنايع دستي در شهرستان هاي كردستان تدوين مي شود سنندج – خبرگزاري مهر مدير كل ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري كردستان از تدوين اطلس صنايع دستي در شهرستانهاي اين استان خبر داد به گزارش خبرنگار مهر رسول اشتودان ظهر امروز در گردهمائي معاونينظرفیت های صنعتی و معدنی استان کردستان
ظرفیت های صنعتی و معدنی استان کردستان ذخایر معدنی استان کردستان 600 میلیون تن است که تنها 15 میلیون تن آن برداشت می شود 8 10 تير 1393 17 29 عکس کد خبر 2720001 19 عکس نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلتاید اعضای کمیسیون صنایع بر بازپس گیری زمینهای شهرکهای صنعتی از افراد فاقد صلاحیت
نعمت زاده به سوالات نمایندگان پاسخ داد تاید اعضای کمیسیون صنایع بر بازپس گیری زمینهای شهرکهای صنعتی از افراد فاقد صلاحیت تهران-ایرنا- عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی از تاکید اعضای این کمیسیون بر بازپس گیری زمینهای شهرکهای صنعتی از افراد فاقد صلاحیت خبر داد و گفت دربا حضور مسئولان استان نمایشگاه بینالمللی صنایع معدنی در زنجان افتتاح شد
با حضور مسئولان استاننمایشگاه بینالمللی صنایع معدنی در زنجان افتتاح شدنمایشگاه بینالمللی معدن صنایع معدنی متالوژی و صنایع وابسته در زنجان با حضور مسئولان استان افتتاح شد به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان مراسم افتتاحیه دومین نمایشگاه بینالمللی معدن صنایع معدنی و متالوژی و صتوسعه صنایع فرآوری گل گاوزبان در رودسر ضروری است
استانها شمال گیلان مشتاق توسعه صنایع فرآوری گل گاوزبان در رودسر ضروری است رودسر - خبرگزاری مهر مدیر جهاد کشاورزی رودسر بر ضرورت توسعه صنایع فرآوری محصول گل گاوزبان در این شهرستان تاکید کرد به گزارش خبرنگار مهر احسان الله مشتاق در جلسه کشاورزی این شهرستان افزود رودسراهاندازی کارگاههای صنایع دستی بستر اشتغالزایی در کردستان
راهاندازی کارگاههای صنایع دستی بستر اشتغالزایی در کردستان مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان کردستان گفت باهدایت راهاندازی کارگاههای صنایع دستی بستر اشتغالزایی فراهم و تهیه اطلس صنایعدستی میتواند بستری برای احیای دوباره هنرهای فراموش شده در روستاها باشد به-
اقتصادی
پربازدیدترینها