محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829238551
بخور نخورهای ایام روزه
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
بخور نخورهای ایام روزه
داریدر ماه رمضان انواع خوراکیهای چرب و شیرین به مقدار زیاد تهیه، طبخ و مصرف میشوند و مهمترین مشکلشان این است که این خوراکیها کالری زیادی به بدن میرسانند و مصرف زیاد خوراکیهای شیرین گرسنگی را زیاد میکنند.
به گزارش نامه نیوز، در ماه رمضان انواع خوراکیهای چرب و شیرین به مقدار زیاد تهیه، طبخ و مصرف میشوند و مهمترین مشکلشان این است که این خوراکیها کالری زیادی به بدن میرسانند و مصرف زیاد خوراکیهای شیرین گرسنگی را زیاد میکنند که روی دریافت غذا تاثیرات نامطلوبی بر جای میگذارد بنابراین، توصیه میشود که در این ماه برنامه غذایی مناسبی داشته باشید و همه گروههای غذایی را به میزان کافی در وعدههای افطار تا سحر جای دهید.
سحری ایده آل
بهترین حالت روزهداری این است که صبحها یک ساعت قبل از سحر از خواب بیدار شوید و در وعده سحری از میوههای مختلف استفاده کنید. توصیه میشود وعده سحری شبیه ناهار باشد اما نکته مهم این است که در این زمان غذاهای گوشتی را زیاد مصرف نکنید. مقداری کمی سبزی و صیفی به همراه برنج، نان یا خورش میتواند سحری خوبی باشد. بهتر است سهم اصلی پروتئین مورد نیاز روزانه در فاصله افطار تا شام قرار گیرد و در وعده سحری مقدار پروتئینها به حداقل برسد. به دلیل اینکه متابولیسم پروتئینها پیچیدهتر است و به آب بیشتری نیاز دارد، در نتیجه مصرف زیاد پروتئین در وعده سحر، در طی روز سبب احساس تشنگی میشود. علاوه بر این سهم اصلی چربیهای مفید مانند روغنهای مایع گیاهی را هم در وعده سحری قرار دهید چون چربی از جمله آخرین موادی است که از معده خارج میشود و ماندگاری آن در معده سبب ایجاد سیری بیشتر در طول روز میشود.
یک لیوان شیرگرم
برای افطار از مایعات ولرم مانند شیرکم چرب، چای کمرنگ ولرم یا آب گرم با مقدار کمی از مواد شیرین طبیعی مانند خرما، کشمش، انجیر خشک استفاده کنید. این ترکیبات ایده آل ترین خوراکیها برای سفرههای افطار هستند تا بدین ترتیب کمبود آب و کاهش قند بدن جبران شود.
لبنیات آخر شب
نیم ساعت قبل از خواب یک کاسه ماست کم چرب یا یک لیوان شیر ولرم کم چرب برای روزه داران مفید است و به تامین پروتئین و کلسیم مورد نیاز بدن کمک میکند.
غذاهای ممنوعه
در تمام وعدهها و بهویژه در زمان خوردن سحری از مصرف غذاهای شور، ترش، تند و پر ادویه دوری کنید چون تمام این خوراکیها تعادل مایعات بدن را بر هم میزند و احساس تشنگی را تشدید میکند. همچنین در وعده سحر مقادیر زیاد چای و قهوه و نوشیدنیهای مشابه مصرف نکنید چون تمام این نوشیدنیها باعث دفع بیشتر آب از بدن و در نهایت احساس تشنگی بیشتر در طول روز میشوند.
شام، یک پرس کباب سالم
برای تامین پروتئین مورد نیاز بدنتان در وعده شام گوشت و مرغ یا ماهی بخورید. این غذاها میتواند با انواع غلات مانند برنج یا نانهای سبوسدار همراه شود. اگر برنج سبوسدار در دسترس ندارید حتما مقداری سبزی، کاهو یا صیفی را همراه غذا مصرف کنید تا ویتامینها، املاح و فیبرهای بدن شما به خوبی تامین وکمبود سبوس برنج سفید جبران شود.
نوشیدنیهای نامناسب
ترجیح دیگر این است که در وعده سحر تا حد امکان از مصرف چای، نسکافه و قهوه پرهیز کنید چون این نوشیدنیها مدر هستند و سبب میشوند در ساعتهای اولیه روز بخش اصلی آب بدن دفع شود. بهتر است این نوشیدنیها در فاصله افطار تا شام مصرف شوند.
شیرینیهای مفید
زمان مصرف قندهای ساده (مانند خرما، عسل و...) در ایام روزه داری شروع افطار است که مصرف آنها به مقدار کم توصیه میشود. بهطور مثال میتوانید حداکثر 2 یا 3 عدد خرما یا یک قاشق غذاخوری عسل را داخل شیر حل کنید تا قند بدن تان تامین شود. بدین ترتیب قندهای ساده که در بدن افت کردهاند هنگام افطار دوباره به بدن میرسد. نکته دیگر این است که مصرف قندهای ساده هنگام سحر به هیچ عنوان توصیه نمیشود چون بهطور ناگهانی قند خون را بالا میبرند، ترشح انسولین زیاد میشود و در ساعتهای اولیه روز فرد به شدت احساس گرسنگی میکند. بنابراین مقادیر زیاد قند ساده در وعده سحر توصیه نمیشود.
حلیم و آش
روزهدارانی که میخواهند حلیم و آش را در برنامه غذایی داشته باشند بهتر است این مواد غذایی را در سفرههای افطاری جای دهند. البته حلیم را میتوان به عنوان سحری مصرف کرد ولی در مجموع غذاهایی که مایع هستند اگر در وعده سحر مصرف شوند، ممکن است حالت سوء هاضمه ایجاد کنند. بنابراین، پیشنهاد میشود که مصرف این غذاها را به مقدار کم در فاصله افطار تا سحر بگنجانید. بهطور کلی غذاهای مایعی که به جویدن نیاز ندارند سبب میشود که روزهداران دیرتر سیری را احساس کنند و شاید کنترل غذا خوردن را از دست بدهند و بعد از پایان افطار به این نتیجه برسند که وعده غذای مفصلی نوش جان کردهاند. نفخ، دل درد و سوء هاضمه از جمله مشکلاتی هستند که شاید در این شرایط پیش بیاید. علاوه بر این توصیه میشود که این غذاها در وعده سحر به هیچ عنوان مصرف نشوند و اگر روزهداران نسبت به مصرف شان تمایل زیادی دارند، این غذاها را به مقدار کم در وعده افطار قرار دهند.
افطاری با نان، پنیر و سبزی
بعد از یک لیوان نوشیدنی ولرم بهتر است ادامه افطار با خوارکیهای سالمی مانند، پنیر کم چرب، نان سبوسدار، گردو و سبزیجاتی مانند خیار، هویج، گوجه، کاهو و... همراه باشد. پس از 10 تا 20 دقیقه میتوانید میوه و صیفیجات فصل مانند هندوانه و طالبی یا سایر میوههای تابستانی را مصرف کنید و نیم ساعت بعد شام بخورید.
چقدر آب برای روزهداران کافیست؟
حتما شنیدهاید که روزانه باید 8 تا 10 لیوان آب بنوشید، اما این میزان فقط یک راهنماست چون میزان واقعی نیاز به آب بستگی به دفع آب از بدن دارد و به دلیل اینکه در گرمترین ماه سال هستیم اگر فردی در طول روز زمان بیشتری را بیرون ازخانه سپری کند بهطور حتم آب بدنش را بیشتر از دست میدهد. در واقع شاید روزه داری برای افرادی که بیشتر ساعت روز را زیر نورخورشید مشغول به کار هستند، تا حدودی خطرناک باشد چون آب زیادی از بدن شان دفع میشود بنابراین باید با پزشک مشورت کنند. در مجموع باید گفت که حتی در حالت عادی هم نیاز افراد به آب متفاوت است. اولین نشانه نیاز بدن به آب خشکی مخاط دهان و لب است. پس افراد باید حس تشنگی خودشان را احساس کرده و به دنبال از دست دادن آب، نیاز بدن شان را در فاصله افطار تا سحر جبران کنند. ممکن است فردی بر اساس میزان تعریق بدنش حتی تا 18 لیوان آب هم نیاز داشته باشد. بهطور حتم از دست دادن بخش زیادی از آب بدن با کاهش مقداری از الکترولیتها مانند سدیم، پتاسیم، بی کربنات و سایر املاح همراه میشود. در نتیجه نوشیدنیهای دیگری که حاوی این املاح هستند برای حالتهای کم آبی شدید بدن ضروری هستند و توصیه میشود این افراد از نوشیدنیهایی مانند آبمیوهها، چای و قهوه کمرنگ و شیر، دوغ و مایعات مشابه استفاده کنند تا تعادل مایعات بدنشان حفظ شود. آب تنها قادر به جبران مشکل ناشی از کم آبی شدید بدن نیست.
مغزهایی با چربی مفید
بخشی از رژیم غذایی ماه رمضان را چربیها تشکیل میدهند. چربیها در دو دسته مضر و مفید جای میگیرند. هر گرم چربی 9 کیلوکالری انرژی دارد که نسبت به سایر خوراکیها مقدار زیادی است. کره، دنبه، مارگارین، دوغ محلی، ماستهای پرچرب و... چربیهای اشباع شده مضر دارند. فردی که روزانه رژیم غذایی دوهزار کیلو کالری را دنبال میکند لازم است که 25 تا 30 درصد کالری مورد نیازش را از چربیها تامین کند. در این صورت بهتر است که سراغ چربیهای مفید مانند روغن زیتون، کلزا، آفتابگردان، روغن هسته انگور یا مغز دانهها برود و از روغنهای نباتی، لبنیات پرچرب، گوشت قرمز پرچرب و... دوری کند.
خوشمزههای مضر
شیرینی معروف ماه رمضان زولبیا و بامیه است که البته در گروه مواد غذایی ناسالم جای میگیرد. در مجموع هر گرم از شیرینیجات 4 کیلو کالری انرژی دارند اما زمانی که بعد از چند ساعت گرسنگی به مقدار زیاد مصرف میشوند، در بالارفتن ناگهانی قند خون تاثیر میگذارند و بدین ترتیب افراد سالم نسبت به این افزایش قند خون واکنش نشان میدهند که پیامد آن افزایش ترشح انسولین است. بدین ترتیب در فاصله کوتاهی قند خون به شدت افت کرده و نوساناتی در قند خون بهوجود میآید. این موضوع با گرسنگی شدید همراه است. در نتیجه فرد مجبور میشود در فواصل کوتاه غذا بخورد و سیری مطلوبی بهدست نمیآورد که همه این موارد در مجموع روی کالری دریافتی بدن اثر منفی بر جای میگذارد. همچنین زولبیا و بامیه حاوی مقادیر قابل توجهی از چربیهای مضر بهدلیل فرآیند سرخ کردن در روغن و در دمای بالاست که کالری دریافتی را بالاتر میبرد و جزء چربیهای بسیار مضر است.
روزهداران مکمل مصرف کنند؟
مکمل مولتی ویتامین برای افرادی که مشکل یا کمبودی ندارند ضرورت ندارد. در واقع اگر برنامه غذایی روزهداران به گونهای تنظیم شود که مواد غذایی مورد نیاز به مقدار کافی به بدنشان برسد و همه گروههای غذایی شامل گروه شیر و لبنیات تازه، گروه نان و غلات سبوسدار، گروه سبزیها، میوه و صیفیها، گروه گوشتهای کمچرب و پنیر و تخم مرغ و مغزدانهها حتما در برنامه روزانه گنجانده شود این افراد هم به مکمل ویتامین نیاز ندارند چون شرایط ایدهآل تغذیه این است که همه افراد بتوانند تمام مواد مغذی مورد نیاز خودشان را از خوراکها تامین کنند. کسانی که در معرض خطر هستند و به دلایلی این احتمال وجود دارد که دچار کمبودهای خاص شوند، باید با نظر متخصص مربوطه مکملها را برای مدتی خاص مصرف کنند و نباید خودسرانه سراغ این قبیل مکملهای مولتی ویتامین بروند.
1393/4/11
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]
صفحات پیشنهادی
بخور نخورهای ایام روزه داری
بخور نخورهای ایام روزه داری در ماه رمضان انواع خوراکیهای چرب و شیرین به مقدار زیاد تهیه طبخ و مصرف میشوند و مهمترین مشکلشان این است که این خوراکیها کالری زیادی به بدن میرسانند و مصرف زیاد خوراکیهای شیرین گرسنگی را زیاد میکنند مجله زندگی ایده آل در ماه رمضان انواعبخور نخورهای مهم برای روزهای گرم
بخور نخورهای مهم برای روزهای گرمروزهای گرم از راه رسیده است دمای بیرون به 30 40 درجه و حتی بیشتر هم میرسد رطوبت و گرمای هوا روی شانهها سنگینی میکند اینگونه هست که همه دنبال راهی برای خنک شدن و خلاصی از این گرمای بیامان میگردند به خاطر داشته باشید که در گرمای زیاد از مصرماه رمضان چی بخوریم و جطور روزه بگیریم تا بیمار نشویم؟
ماه رمضان چی بخوریم و جطور روزه بگیریم تا بیمار نشویم تغذیه در ماه رمضان برای روزه داران بسیار مهم است از این رو در این گزارش توصیه هایی به کسانی که قرار است در این روزها روزه بگیرند وجود دارد به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر به نقل از خبرآنلاین فردا یکشنبه اولین روز از مابخورنخورهای افطاری و سحری
بخورنخورهای افطاری و سحریآشهای سنگین برای وعده افطاری و شروع باز کردن روزه اصلا مناسب نیستند حتما شما هم تا به حال توصیههای زیادی در مورد یک وعده سحری یا افطاری مناسب و سالم شنیدهاید مثلا اینکه در صورت امکان یک ساعت پیش از اذان از خواب بیدار شوید تا وقت کافی برایبخور و نخورهای ماه رمضان
یکشنبه ۸ تیر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۰۵ یک کارشناس تغذیه در چهارمحال و بختیاری با تاکید بر زیادهروی نکردن روزهداران در مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحری گفت مصرف متعادل همه گروههای غذایی در ماه رمضان بیش از سایر ماههای سال به افراد توصیه میشود عنایتالله کلیج در گفتوگو با خبرنگارخبردراین مواقع روزه یتان را بخورید!
دراین مواقع روزه یتان را بخورید شاید برای فرد روزه دار این سؤال مطرح شود که اگر مسافرت در ماه رمضان برایم پیش آمد چگونه حد مسافت را برای خود تعیین و حکم روزه گرفتن من چگونه است ما در اینجا جواب این سوالات را به طور کامل برای شما بیان می کنیم به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاردر این مواقع «روزه» خود را بخورید!
در این مواقع روزه خود را بخورید شاید برای فرد روزه دار این سؤال مطرح شود که اگر مسافرت در ماه رمضان برایم پیش آمد چگونه حد مسافت را برای خود تعیین و حکم روزه گرفتن من چگونه است ما در اینجا جواب این سوالات را به طور کامل برای شما بیان می کنیم به گزارش باشگاه خبرنگاران مسافتتوصیههای تغذیهای برای روزهداران در ایام ماه مبارک رمضان
شنبه ۷ تیر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۴ مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت وزارت بهداشت به مناسبت ماه رمضان توصیههای تغذیهای برای روزهداران در این ماه را ارائه داد به گزارش سرویس سلامت ایسنا دکتر زهرا عبداللهی با بیان این که مطالعات متعدد نقش موثر روزه داری را در بهبود بیماریهای مختروزه داران چه بخورند تا مبتلا به یبوست نشوند
روزه داران چه بخورند تا مبتلا به یبوست نشوند تهران-ایرنا-متخصص تغذیه با بیان اینکه یبوست شایع ترین مشکل گوارشی روزه داران است گفت رژیم غذایی پر فیبر و تحرک مانع از بروز یبوست در روزه داران می شود غزاله اسلامیان روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود رژیم غذایی پر فیبخور و نخورهای دوران قاعدگی
بخور و نخورهای دوران قاعدگیمصرف به اندازه نمك برای بدن لازم است اما مصرف زیاد آن میتواند باعث نفخ كمآبی و تحریك بیشتر پستانها در دوره عادت ماهانه شود نشانگان پیش از قاعدگی از مشكلات شایعی است كه بیشتر خانمها از آن رنج میبرند و تغذیه میتواند آثار مثبت وتوصيههاي تغذيهاي براي روزه داران در ايام ماه مبارك رمضان
از سوی مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت عنوان شد توصيههاي تغذيهاي براي روزه داران در ايام ماه مبارك رمضان مدیر دفتر بهبود تغذيه جامعه معاونت بهداشت وزارت بهداشت به مناسبت ماه رمضان توصیه های تغذیه ای برای روزه داران در این ماه را ارائه داد به گزارش گروه علمي پزدراین مواقع روزه یتان را بخورید!
دراین مواقع روزه یتان را بخورید شاید برای فرد روزه دار این سؤال مطرح شود که اگر مسافرت در ماه رمضان برایم پیش آمد چگونه حد مسافت را برای خود تعیین و حکم روزه گرفتن من چگونه است ما در اینجا جواب این سوالات را به طور کامل برای شما بیان می کنیم به این مطلب امتیاز دهید حضرت محمدبخور نخورهای گرم مزاجان در رمضان
بخور نخورهای گرم مزاجان در رمضان یک کارشناس طب سنتی توصیههای غذایی و رفتاری برای صاحبان مزاج گرم خشک در ماه مبارک رمضان را تشریح کرد یک کارشناس طب سنتی توصیههای غذایی و رفتاری برای صاحبان مزاج گرم خشک در ماه مبارک رمضان را تشریح کرد سید جواد علوی در گفتوگو با خبرنگار ما تودر روزهای باقی مانده تا رمضان چگونه غذا بخوریم؟
در روزهای باقی مانده تا رمضان چگونه غذا بخوریم نباید در ماه رمضان وعدههای غذایی را حذف کرد یک کارشناس تغذیه معتقد است باید در فرصت باقی مانده تا ماه مبارک رمضان از ناخنک زدن به تنقلات کاسته شود تا در روزهای نخست روزهداری دستگاه گوارش کمتر دچار مشکل شود مریم شیرمستی با اشروزهای آخر مانده به ماه رمضان کمتر تنقلات بخورید!
روزهای آخر مانده به ماه رمضان کمتر تنقلات بخورید باید در فرصت باقی مانده تا ماه مبارک رمضان از ناخنک زدن به تنقلات کاسته شود تا در روزهای نخست روزه داری دستگاه گوارش کمتر دچار مشکل شود به این مطلب امتیاز دهید امام صادق ع فرمودند هر كس سه روز آخر ماه شعبان را روزه بگيرد و به33 هزار و 840 قطعه جوجه یک روزه در کاشمر توزیع شد
استانها شرق خراسان رضوی صوابی 33 هزار و 840 قطعه جوجه یک روزه در کاشمر توزیع شد کاشمر - خبرگزاری مهر مدیرجهاد کشاورزی کاشمر گفت به منظور احيای سنت پرورش مرغ بومي در روستاها تعداد 33 هزار و 840 قطعه جوجه یک روزه مرغ بومي بین روستائیان کاشمری توزیع شد به گزارش خبرنگار مهرآتش بس 20 روزه در منطقه الوعر حمص/ امکان تمدید آتش بس تا عید فطر
آتش بس 20 روزه در منطقه الوعر حمص امکان تمدید آتش بس تا عید فطر مخالفان مسلح و ارتش سوريه در منطقه الوعر در حمص به آتش بس دست يافتند به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه الجزیره مخالفان مسلح سوری و ارتش سوریه در منطقه الوعر در حمص آتش بس اعلام کرد-
گوناگون
پربازدیدترینها