واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
پشت پرده زمین خواری ها فاش می شوند؟ تهران - ایرنا - ویژه خواری و فساد اقتصادی مدتی است که دامان کشور را گرفته است. تجربه ثابت کرده که همواره فساد و سوءاستفاده های اقتصادی در شرایط سخت و تنگنای اقتصادی امکان بروز و ظهور بیشتری دارد و به همین علت است که تحریم ها بستر بیشتری برای ویژه خواران فراهم کرد تا به بهانه تحریم های اقتصادی سود های کلانی به جیب بزنند.
سایت پارسینه موضوع زمین خواری را چالشی دیگر برای دولت روحانی خوانده و در ادامه یادداشت خود آورده است: به این ترتیب بود که با افزایش تحریم ها در سال های اخیر و بی تدبیری ها، برخی اختلالات در سیستم اقتصادی کشور ایجاد شد چرا که دولت سابق مجبور بود برای کسب درآمد ارزی با هدف تامین منابع مالی مورد نیاز برای جبران هزینه های مختلف از جمله واردات کالاهای مورد نیاز، تحریم ها را دور بزند که برخی از این موارد توسط برخی افراد بی تجربه انجام شد که این اقدام نه تنها بحران تحریم را کاهش نداد بلکه به اقتصاد کشور هم صدمات جبران ناپذیری وارد کرد.
به دنبال بروز این پدیده، زمینه سوء استفاده های کلان برای برخی افراد نو کیسه فراهم آمد و این افراد توانستند با پشتوانه های خاص و در مدت زمان کوتاهی به سرمایه های کلان دست پیدا کنند.
اما موضوع جابه جایی پول های هنگفت در شرایط تحریم در ایران، آن هم با کارمزد های بالا در نهایت رئیس دولت یازدهم را تا آنجا نگران کرد که دستور شناسایی و مجازات ویژه خواران و صاحبان درآمدهای غیرموجه را صادر کرد و از معاون اول خود خواست موضوع را با جدیت پیگیری کند .
به این ترتیب بود که ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی در دولت تشکیل شد اما در طی همین زمان کوتاه رونمایی از اختلاس 650 میلیون یورویی وزمین خواری های گسترده نشان داد که دولت یازدهم برای مبارزه با فساد راه درازی در پیش دارد!
هنوز از یادها نرفته است که 11آذر 92 بود که رئیس کمیسیون اصل90 مجلس از وجود زمین خواری گسترده ای در 5استان تهران، گیلان، مازندران، سمنان و البرز خبر داد و هرچند او تاکید کرد این کمیسیون در حال بررسی پرونده این زمین خواری هاست اما رئیس کمیسیون اصل 90 تا کنون هیچ گزارشی از زمین خواری ها و پرونده هایی که از آن گزارش می داد ارائه نداده است.
محمدعلی پورمختار در گزارش آذر ماه سال گذشته خود وسعت زمین خواری ها را کم ندانسته بود. به گفته وی در این زمین خواری ها اشخاص و تعاونی ها دخیل هستند.
رئیس کمیسیون اصل90 مجلس همچنین گفت که این کمیسیون به پرونده زمین خواری سه استان گیلان، سمنان و البرز نیز ورود پیدا کرده و کارشناسانی را به این استان ها برای بررسی فرستاده و منتظر گزارش آنها است.پورمختار تاکید کرد که در جریان بررسی موضوع زمین خواری از گزارش دیوان محاسبات نیز استفاده خواهد کرد.
گفتنی است رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس پیش از آن از دستگیری زمین خوارانی در استان تهران خبر داده بود که برای آنها حکم جلب صادر شده و قرار بود افرادی نیز از بین شخصیت های دولتی در مورد این پرونده در آینده ای نه چندان دور بازداشت شوند اما از آذر ماه 92 تا کنون مقامات قضایی اخبار چندانی از دستگیری، نام افراد و میزان جرم آنها منتشر نکرده اند.
به دلیل عدم شفافیت این پرونده اما اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، به این ماجرا که از حسن روحانی دستور ویژه پیگیری پرونده های فساد را دارد، ورود کر تا باردیگر مسئله زمین خواری را به بحث روز رسانه ها تبدیل کند.
وی در دستورالعملی به وزرای جهادکشاورزی، راه و شهرسازی و صنعت، معدن و تجارت، خواستار مقابله و برخورد جدی این وزارتخانه ها با پدیده زمین خواری شد.
در هر حال نکته اینجاست که هر چند پرونده زمین خواری در کلانشهرها و حاشیه دریای خزر پرونده ای قدیمی و قدمتی دهها ساله دارد اما هیچ گاه این موضوع به سرانجام نرسیده و اگر سرنوشت این نامه هم مانند دیگر نامه ها،دستورها و پرونده ها دچار فراموشی نشود، می توان امید داشت که با پدیده زمین خواری برخوردی جدی صورت گیرد.
اول**1104
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
11/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]