واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
اوقات فراغت جوانان در تابستان فرصت یا تهدید تبریز - ایرنا - همه ساله با پایان یافتن سال تحصیلی مدارس و شروع تعطیلات تابستانی خانواده ها با مساله و دغدغه ای به نام اوقات فراغت فرزندان و نحوه مدیریت آن مواجه هستند.
در نظام تعلیم و تربیت ایران دانش آموزان در مقاطع مختلف تحصیلی بعد از اتمام امتحانات خرداد ماه تعطیلات تابستانی خود را آغاز می کنند که بین سه تا سه ماه و نیم طول می کشد.
این دوره و وقفه طولانی در شرایطی که دانش آموزان و جوانان در اوج فعالیت و آمادگی جسمی، ذهنی و روانی قرار دارند می تواند برای آن ها تبدیل به ضایعه و تخریب فرصت ها و از دست رفتن آمادگی های ذکر شده شود.
تعطیلات مدرسه ای بعد از تقریبا 9 ماه فعالیت آموزشی البته طبیعی و اجتناب ناپذیر است.
در همه نظام های تعلیم و تربیت چنین وقفه هایی وجود دارد.
آن چه که لازم است روی آن متمرکز شویم نحوه استفاده از اوقات فراغتی است که نظام تعلیم و تربیت برای فرزندان ما ایجاد کرده است.
شاید بعضی ها تصور کنند راحت شدن از درس و مدرسه حق دانش آموزان است و آن ها پس از ماه ها تلاش و کوشش و رفت و آمد به مدرسه باید در این دوره استراحت کنند تا بتوانند خود را برای سال تحصیلی جدید آماده کنند.
در اوقات فراغت نوع فعالیت تغییر می کند و در مورد دانش آموزان با تمایلات و خواسته های آن ها همسو و هم جهت می شود به همین دلیل می تواند لذت بخش باشد.
اوقات فراغت ظرفی است که تعلیم و تربیت و مدرسه خالی در اختیار خانواده قرار می دهد و پدر و مادر هستند که باید آن را به بهترین شکل پر کنند.
اوقات فراغت در تابستان شمشیر دو لبه ای است که هم می تواند ضرر و زیان فراوانی را متوجه فرزندان کند و هم می تواند سازنده، کمک کننده و احیاگر توانایی هایی باشد که در طول سال تحصیلی بنا به دلایلی از آن غفلت شده است.
پدر و مادر در گام نخست باید راجع به اوقات فراغت به تعریف واحد و روشنی برسند، آن گاه فرزند خود را متقاعد سازند که اگر گفته اند تابستان تعطیل هستید نه به این معنا که صبح تا شب بخوابید یا بی هدف دور خود بچرخید.
اگر فضای اوقات فراغت به درستی توسط خانواده برنامه ریزی نشود و دانش آموز در طول روزها و هفته ها معطل یا سرگردان باشد، بعد از مدت کوتاهی نسبت به شرایط موجود معترض و نارضایتی خود را بروز خواهد داد.
باید فرصت تابستان را غنیمتی بزرگ برای فرزندان دانست.
دانش آموز مجبور است عمده وقت خود را صرف دروس عادی و مدرسه کند در حالی که این تنگناها در تابستان وجود ندارد و آمادگی کافی برای انجام سایر فعالیت های دلخواه فراهم است.
اوقات فراغت حکم سبدی را دارد که باید در آن انواع فعالیت های متنوع، دوست داشتنی و لذت بخش قرار گیرد، به نحوی که فرزندان از انجام آن احساس لذت کنند و نه عذاب و اجبار.
در این سبد می توان فعالیت های ورزشی، کامپیوتر، کلاس های تقویتی، دروس مدرسه ای، مسافرت به نقاط مختلف، دید و بازدید از کسانی که مدت ها به دلیل مشغله کاری فراموش شده اند، کلاس های هنری و آموزش خط و نقاشی و شنا و هر فعالیت دیگری که در حوزه امکانات و توانایی های محیطی و منطقه ای قرار دارد.
با این اوصاف امید می رود روزها و هفته های مفرح، پربار و نشاط انگیزی برای خانواده ها و دانش آموزان عزیز در تابستان امسال پیش رو باشد.
7222/587
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
11/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]