محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852895535
بحران آب در ایران جدی تر می شود/ جنگ آبی در راه است؟
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
بحران آب در ایران جدی تر می شود/ جنگ آبی در راه است؟
سرانه آب به اعضا هر نفر برای ایران طبق پیش بینی ها در سال 1400 به کمتر از 1400 مترمکعب در سال خواهد رسید و این به معنی ورود به بحران آبی است.
به گزارش نامه نیوز به نقل از خبرانلاین طبق آمارهای رسمی و به اعتقاد کارشناسان ایران درآستانه بحران آب به سرمی برد و طی سال های آینده تامین آب به یکی از بزرگ ترین چالش های کشوردربسیاری ازاستان ها، شهرها ومناطق تبدیل خواهد شد. ایران ازنظرجغرافیایی دربخش نیمه خشک و خشک جهان قرارگرفته به شکلی که میانگین بارش درایران حدود 250 میلیمتراست درحالی که میانگین جهانی حدود 850 میلیمتراست یعنی بیش ازسه برابرایران. دراین گزارش تلاش شده تا به بحران ها و تنش های سیاسی و اجتماعی پیش روی ایران در داخل و خارج از مرزها درارتباط با کم بود آب پرداخته شود و نقش منابع آب در توسعه صنعتی و اقتصادی کشور مورد توجه و بررسی قرار گیرد.
حدود دوهزار نفریک پارچه دراستادیوم فریاد می زدند:«آب نداریم، آب نداریم». محمود احمدی نژاد رئیس جمهور سابق درسالروزآزاد سازی خرمشهربه این شهرسفرکرده بود اما به نوشته خبرگزاری ها نه خبری از استقبال خیابانی بود ونه جمعیت چندانی دراستادیوم جمع شده بودند،کسانی هم که برای سخنرانی آمده بودند دائم به نشانی اعتراض فریاد می زدند :« بیکاریم، بیکاریم» و «شعاربسه، آب نداریم، آب نداریم».
مردم خرمشهر چند سالی است که حل مشکل آب آشامیدنی به خواسته اصلی شان تبدیل شده است. بخش های مختلف این شهرازجمله جزیره مینو و روستاهای بسیاری با قطع مداوم آب رو به روهستند و بیشترمردم ازمغازه های آب فروشی وتانکرها، آب آشامیدنی خود را می خرند. محمود احمدی نژاد سال 85 دراولین سفراستانی خود به خرمشهر روبه مردم با خنده گفت اگرتا سال آینده مشکل آب خرمشهرحل نشود وزیر(نامجو) را درلوله می کنم. اما نه تنها بعد از یک سال مشکل آب این شهرحل نشد که چند وزیردیگرهم دراین دوران عوض شدند ولی خبرازآب سالم درلوله های شهرنشد. یکی از نمایندگان استان خوزستان در مجلس گفته «خرمشهربدترین آب خاورمیانه» را دارد.
البته مشکل آب آشامیدنی تنها مسئله مردم خرمشهرنیست کمی آن سو ترازاین شهر، مردم آبادان هم ازمشکل آب آشامیدنی می گویند و 100 کیلومتر آن طرف ترمردم اهوازهم به نبود آب سالم در شهرشان اعتراض دارند. مردم روستاهای اطراف منطقه پلدختردراستان لرستان هم دو سال گذشته به دلیل مشکل آب جاده ترانزیت شمال و جنوب را برای ساعتی بستند. از سوی دیگر در شرق کشورهم حال و روز مردم بهتر ازخرمشهرو آبادانی ها نیست. برخی از اهالی منطقه حاشیه ای «همت آباد» مشهد که بیشترشان زن بودند سال پیش دراعتراض به مشکل آب جاده سیمان مشهد را بستند و مردم خراسان جنوبی و بخش های زیادی از سیستان و بلوچستان هم با مشکلات فراوان کم آبی دست و پنجه نرم می کنند. به اعتقاد کارشناسان ایران درآستانه بحران آب به سر می برد و طی سال های آینده تامین آب به یکی از بزرگ ترین چالش های کشوردربسیاری ازاستان ها، شهرها ومناطق تبدیل خواهد شد.
ایران ازنظرجغرافیایی دربخش نیمه خشک و خشک جهان قرارگرفته به شکلی که میانگین بارش درایران حدود 250 میلیمتراست درحالی که میانگین جهانی حدود 850 میلیمتراست یعنی بیش ازسه برابرایران. ازسوی دیگربیشترین میزان پتانسیل آب شیرین تجدید شونده کشورهم 130 میلیارد مترمکعب درسال است که در مقایسه با کشورهای مهم آبی جهان همچون برزیل، روسیه، کانادا، چین و اندونزی عدد بسیارکمی محسوب می شود و حتی نسبت به همسایه غربی، ترکیه هم حدود 70 میلیارد مترمکعب کم تراست. البته پتانسیل آب تجدید شونده ایران نسبت به کشورهای دیگرهمسایه همچون عراق با 96 میلیارد مترمکعب، قطربا 0.15 میلیارد مترمکعب، کویت 02/0 میلیارد مترمکعب و یا امارات با 3/0 میلیارد مترمکعب بیشتراست. ایران بعد از ترکیه ازنظر پتانسیل آب تجدید شونده درجایگاه دوم خاورمیانه قرارگرفته است.
البته همه این محدودیت ها درشرایطی اتفاق می افتد که ایران از نظرمدیریت منابع آبی و مصرف دربخش های مختلف هم با مشکلات بسیاری روبه رواست واتلاف منابع آب درایران دربخش های کشاورزی و شهری بسیار بالاتراز استانداردهای جهانی است. برای مثال طبق استاندارد جهانی میانگین مصرف آب به ازای هرنفردرشبانه روزحدود 150 لیتراست درحالی که درایران این عدد بیش از 250 لیتراست.
ازسوی دیگرمقایسه نحوه مدیریت منابع آب درکشور با استاندارهای جهانی نشان می دهد که مدیریت منابع و ذخایرآب کشورکه کالایی استراتژیک محسوب می شود، بسیار ضعیف است. طبق آمارهای وزارت نیرو درکشوراز130میلیارد مترمکعب پتانسیل سالانه آب تجدید شونده 92 درصد دربخش کشاورزی، 6 درصد در بخش شرب شهری و روستایی و تنها 2 درصد دربخش صنعت مصرف می شود درشرایطی که طبق میانگین جهانی سهم کشاورزی از پتانسیل منابع آب تجدید شونده 70 درصد، سهم مصرف 8 درصد و سهم صنعت 22 درصد است.
آب چه نقشی در توسعه بخش صنعتی و اقتصادی دارد؟
به اعتقاد کارشناسان رابطه بین توسعه صنعتی واقتصادی با شرایط آبی یک کشور رابطه مستقیم است به شکلی که کشورهایی همچون برزیل با 8200 میلیارد مترمکعب، روسیه با 4200 میلیارد مترمکعب، کانادا با 2900 و چین با 2800 میلیارد مترمکعب پتانسیل آب تجدید شونده سالانه واستفاده ازاین توانمندی دربخش صنعتی درسال های گذشته توانسته اند با جهش بسیار زیاد توسعه اقتصادی رو به رو باشند.
توسعه صنعتی از راه اندازی کارگاه های کوچک تا ایجاد شهرک های صنعتی و کارخانه های بزرگ مادرمانند پتروشیمی وفولاد بدون منابع آب امکان پذیرنیست و ازهمین رو به اعتقاد کارشناسان کشورهایی می توانند در آینده از نظر صنعتی به سوی توسعه گام بردارند که منابع آبی کافی دراختیار داشته باشند و سهم مناسبی از منابع خود را به توسعه صنعتی اختصاص دهند. موضوعی که درتوسعه صنایع ایران رعایت نمی شود؛ ازیک سو درحاشیه شهرهایی که وضعیت چندان مطلوبی از نظرمنابع آبی ندارند، صنایع ای ایجاد می شود که وابستگی بسیاری به آب دارند و ازسوی دیگرهم دولت سهمی مناسب از منابع آبی کشور را به صنایع اختصاص نمی دهد. درحال حاضرسهم آب مراکز صنعتی درایران حدود 2.6 میلیارد مترمکعب در سال است درحالی که طبق استاندارد جهانی این عدد باید 28.6 میلیارد مترمکعب باشد یعنی حدود 11 برابربیشتر.
بررسی ها نشان می دهد تنها با مدیریت یکپارچه منابع آب کشور، داشتن چشم انداز مدیریت آب طی سال های آینده، اصلاح و تغییر روش های آبیاری کشاورزی از روش سنتی به روش مدرن و صرف جویی در منابع آب در تمام بخش ها و اختصاص سهم بیشتر منابع آب به بخش صنعتی می توان به توسعه صنایع امیدوار بود. تحقیقات انجام شده درتعدادی ازمراکز صنعتی هم حتی نشان می دهد که دراین مراکز هم با اتلاف منابع آب رو به رو هستیم؛ برای مثال مطالعه روی مدیریت منابع آب در پالایشگاه تهران نشان داد، می توان میزان آب مصرفی دراین پالایشگاه( روزانه 20 هزار متر مکعب) دربخش های مختلف مانند تولید بخار، تزریق به بخش خنک کننده، شستسوی واحدها و مصارف دیگر را به اندازه 35 درصد کاهش داد یا بررسی دیگری درکارخانه قند اصفهان نشان داد می توان میزان آب مصرفی را به شکل قابل توجهی با مدیریت منابع در این کارخانه کم کرد.
بحران آب و تنش های جانبی
همچنین یک تحقیق موردی روی تنش آبی درمنطقه خشک و درحاشیه کویرگناباد دراستان خراسان نشان می دهد آب می تواند جرقه ای باشد برای درگیری های بی جهت میان اهالی منطقه به شکلی که درسال 59 بین بخشی از اهالی گناباد با منطقه مجاورآن «کاخک» سربرداشت آب ازمنابع زیرزمینی درگیری مسلحانه پیش آمد و 6 نفرکشته شدند. بررسی های کارشناسان نشان می دهد که در مناطق کم آب و خشک درسال های پر باران درمجموع میزان تنش، درگیری و دعاوی قضایی کمترازسال های کم باران است. برهمین اساس بررسی های پرونده های قضایی درباره درگیری و مناقشات سرآب نشان می دهد که درتابستان ها که خشک سالی تاثیر بیشتری دارد و منابع آبی محدود تراست پرونده های قضایی بیشتری در این باره تشکیل می شود.
ازسوی دیگرمشکل کم آبی و آلودگی آب آشامیدنی می تواند تاثیرات گسترده ای را بر روند افزایش مهاجرت و تغییر مشاغل به دنبال داشته باشد. کارشناسان و مسئولان برای نمونه ازاصفهان نام می برند ومعتقدند خشک شدن آب زاینده رود طی سال های گذشته و نبود آب کافی برای کشاورزی درحاشیه رودخانه باعث از بین رفتن برخی مزارع، تغییرشغل کشاورزان و مهاجرت آن ها به شهر اصفهان شده است.
اما به اعتقاد کارشناسان تنش های اجتماعی به دلیل مشکلات آب درحالی در کشور رو به افزایش است که بررسی های منابع آب کشورنشان می دهد ایران از نظرمنابع و وضعیت ذخایر آبی درآینده با مشکلات بیشتری رو به رو خواهد شد و اگر کشوربا افزایش جمعیت رو به رو شود درسال های آینده از نظر تامین آب در وضعیت بحرانی قرارمی گیرد. در90 سال گذشته با رشد جمعیت ازحدود10 میلیون نفردرسال 1300 به بیش از75 میلیون نفردر سال 90 سرانه سهم آب کشوربه ازای هرنفرهم به شدت کاهش یافته است. به طوری که پتانسیل آبی هر ایرانی درشروع این قرن شمسی 13 هزارمترمکعب بوده که درسال 1340 به 5500 مترمکعب کاهش یافته و درسال 1356 و درآستانه انقلاب به 3400 مترمکعب رسیده و در سال 1367 به 2100 و در سال 1386 به 1900 مترمکعب رسیده است و اگر همین روند ادامه پیدا کند طبق پیش بینی ها در سال 1400 به کمتر از 1400 مترمکعب در سال خواهد رسید و این به معنی ورود به بحران آبی است.
رودخانه های مرزی
ایران در شرایطی درمناطق مختلف داخلی با بحران آب رو به رو خواهد شد که در خارج از مرزها و با کشورهای همسایه هم می تواند طی سال های آینده سرحق آب رودخانه های مرزی مشکلات متعددی داشته باشد. ایران با پنج کشورعراق (کارون)، ترکمنستان (اترک)، آذربایجان (ارس)، ارمنستان (ارس) وافغانستان ( هیرمند) رودخانه مشترک دارد و طبق آمارهای وزارت نیرو سالانه حدود 12میلیارد مترمکعب آب از طریق رودخانه های مرزی وارد کشورمی شود و این می تواند بستری برای تنش و اختلاف باشد، موضوعی که ایران درجریان جنگ تحمیلی با آن رو به رو شد و درحال حاضر سر حق آب رود هیرمند، بین ایران و افغانستان با آن رو به رواست.
کشورافغانستان درسال های گذشته با تغییر مسیر و زدن سد سهم آب ایران از رودخانه هیرمند را نداده و این موضوع باعث خشک شدن رودخانه هیرمند و دریاچه هامون درایران و بروزمشکل شدید کم بود آب در منطقه سیستان و بلوچستان شده است و اختلاف هایی را بین ایران و افغانستان به وجود آورده.
اما از طرف دیگر به جز مشکلات احتمالی سر حق آب با همسایگان، ایران در منقطه ای از نظرجغرافیایی قرار گرفته که بین کشورها اختلافات شدید سرمنابع و تقسیم بندی آب وجود دارد. در غرب ایران عراق، سوریه و ترکیه بر سر تقسیم بندی آب رودخانه های دجله و فرات اختلاف دارند، درجنوب شرقی پاکستان و هند سرحق آب رود سند مشکل دارند و در شمال شرقی درآسیای میانه هم بین کشورهای ازبکستان، قرقیزستان و تاجیکستان سرحق آب و زدن چند سد تنش وجود دارد و قرار گرفتن ایران بین این کشورها خود می تواند یک مشکل از نظرجغرافیای سیاسی باشد.«عادل درویش»، روزنامه نگارعرب و نویسنده کتاب «جنگ آب: نبردهای آتی در خاورمیانه» معتقد است جنگ بعدی میان یمن شمالی و جنوبی به احتمال زیاد برسرآب رقم خواهد خورد و کشورهای دیگری هم در خاورمیانه درگیر جنگ آب خواهند شد. او گفته:« تجربه من از اولین جنگ خلیج فارس میان عراق و کویت این است که منابع طبیعی همواره در بطن درگیری ها وجود دارند».
طبق تحقیقات سازمان ملل تا سال 2025 تعداد کشورهایی که از کمبود آب رنج خواهند برد به 30 کشور می رسد که 18 کشور از میان آن ها درخاورمیانه و شمال آفریقا جای گرفته و این می تواند حساسیت منطقه خاورمیانه که ایران هم در آن جای گرفته برای بروز«جنگ آب» یا «جنگ پنهان» را در ده های آینده نشان دهد.
1393/4/11
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]
صفحات پیشنهادی
بحران اب در ایران جدی تر می شود/ جنگ آبی در راه است؟
بحران اب در ایران جدی تر می شود جنگ آبی در راه است اقتصاد > صنعت - سرانه آب به اعضا هر نفر برای ایران طبق پیش بینی ها در سال 1400 به کمتر از 1400 مترمکعب در سال خواهد رسید و این به معنی ورود به بحران آبی است ولی خلیلی طبق آمارهای رسمی و به اعتقاد کارشناسان ایرانمیزگرد بحران آب و راههای مقابله رتبه ایران در مدیریت منابع آبی بین 133 کشور 132 است/آب در ایران بیارزش است/کا
میزگرد بحران آب و راههای مقابلهرتبه ایران در مدیریت منابع آبی بین 133 کشور 132 است آب در ایران بیارزش است کاهش ۴۶درصد روان آبهارئیس کمیته آب کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان این که آب در ایران بی ارزش است گفت رتبه ایران در مدیریت منابع آبی از بین 133 کشور 132 است به گزارش خبرگزارینماینده سازمان ملل در ایران: مشارکتهای مردمی راه خروج از بحران دریاچه ارومیه است
نماینده سازمان ملل در ایران مشارکتهای مردمی راه خروج از بحران دریاچه ارومیه است ارومیه - ایرنا - نماینده مقیم سازمان ملل در ایران گفت استفاده از مشارکتهای مردمی تنها راه حل خروج از بحران زیست محیطی دریاچه ارومیه است گری لوییس روز چهارشنبه طی نشستی با مسوولان جهاد کشاورزی و سازهمراه روسیه و ایران ساختار جدید امنیتی تشکیل میدهیم
چین همراه روسیه و ایران ساختار جدید امنیتی تشکیل میدهیم خبرگزاری پانا رئیس جمهور چین خواستار تشکیل ساختار امنیتی تازه ای با شرکت روسیه و ایران و حذف آمریکا شد ۱۳۹۳ شنبه ۷ تير ساعت 23 20 به گزارش خبرگزاری پانا به نقل از ای بی سی نیوز شی جینپینگ در مراسم به مناسبت شصتمین سالگرفرهنگ صرفه جویی ، تنها راه برون رفت از بحران کم آبی
مدیر عامل آبفا استان فارس فرهنگ صرفه جویی تنها راه برون رفت از بحران کم آبی شیراز - ایرنا - مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان فارس گفت با توجه به کاهش شدید منابع آب شرب و عدم دسترسی آسان به منابع آب پایدار و بلند مدت تنها راه برون رفت از بحران کم آبی اشاعه ی فرهنگ صرفه جویافت سالانه یک متر از سفره های آبی دشت شهریار/ بحران آبی جدی است
استانها مرکز تهران کارگری با مهر مطرح کرد افت سالانه یک متر از سفره های آبی دشت شهریار بحران آبی جدی است شهریار - خبرگزاری مهر معاون فنی و مهندسی شرکت آب و فاضلاب شهرها وشهرکهای غرب تهران گفت میزان سالانه مصرف آب در شهرستانهای شهریار قدس و ملارد برابر 368 5 میلیون مترمکعچرا امریکا علاقمند است همراه ایران با داعش بجنگد؟
چرا امریکا علاقمند است همراه ایران با داعش بجنگد سیاست > دیپلماسی - روزنامه جمهوری اسلامی نوشت پيشنهاد همكاري ايران و آمريكا چند هدف همزمان را دنبال ميكند نخست آنكه ميتواند بر نقش آمريكا در شكل گيري گروههاي تروريستي و افراطي در منطقه و اينكه آمريریابکوف: انتظار می رود مذاکرات جدید ایران و "۱+۵" همراه با پیشرفت باشد
ریابکوف انتظار می رود مذاکرات جدید ایران و "۱ ۵" همراه با پیشرفت باشد معاون وزیر امور خارجه روسیه و سرپرست هیأت مذاکرهکننده این کشور در مذاکرات ۱ ۵ گفت انتظار میرود دور جدید این مذاکرات با پیشرفت همراه باشد به گزارش نامه نیوز سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه رمدیریت مصرف راهکار اصلی گذر از بحران کم آبی در هرمزگان است
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای هرمزگان مدیریت مصرف راهکار اصلی گذر از بحران کم آبی در هرمزگان است بندرعباس- ایرنا- مدیرعامل شرکت آب منطقه ای هرمزگان با اشاره به افزایش دمای هوای استان و افزایش میزان مصرف آب تاکید کرد شهروندان باید در نظر داشته باشند که با توجه به شرایط آبی استان ورهنمودهای مراجع تقلید راهگشای بحران کم آبی درکشور است
استاندار قم رهنمودهای مراجع تقلید راهگشای بحران کم آبی درکشور است قم ـ استاندار قم گفت رهنمودهای مراجع تقلید درخصوص لزوم صرفه جویی درمصرف آب راهگشای بحران کم آبی در کشور است به گزارش ایرنا حجت الاسلام محمد صادق صالحی منش روز پنجشنبه درحاشیه دیدار وزیر نیرو با آیت الله مکارمشایان آرانی در گفتوگو با فارس: روند فعلی بورس بحرانی نیست/ شرط تبدیل بورس ایران به بازار برتر آسیا/ راهکار خر
شایان آرانی در گفتوگو با فارس روند فعلی بورس بحرانی نیست شرط تبدیل بورس ایران به بازار برتر آسیا راهکار خروج از زیانکارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه در صورت کسب نتایح مثبت از مذاکرات هستهای بورس ایران به یکی از سه بازار برتر منطقه تبدیل خواهد شد گفت روند نزولی فعلی قفارس گزارش میدهد دست بالای دولت در مبارزه با خشونت در منطقه/ وقتی طرح ایران تنها راهحل خاتمه بحران در عراق ا
فارس گزارش میدهددست بالای دولت در مبارزه با خشونت در منطقه وقتی طرح ایران تنها راهحل خاتمه بحران در عراق استطرح جهان علیه خشونت که حدود 6 ماه پیش در سازمان ملل و با پیشنهاد ایران تصویب شد امروز در شرایط خشونت بار منطقه تنها راه برای پایان دادن به خشونتها در عراق به نظر میرسنیاز به ۱۸ میلیون مترمکعب آب جدید در افق چشم انداز/سالی ۱۰ دشت آبی کشور بحرانی شد/راندمان آب در کشاورزی ۳۲درصد
نیاز به ۱۸ میلیون مترمکعب آب جدید در افق چشم انداز سالی ۱۰ دشت آبی کشور بحرانی شد راندمان آب در کشاورزی ۳۲درصد لزوم حفظ آبهای مرزیعضو کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی با بیان این که در افق چشم انداز ۱۴۰۴ باید ۲۰۰ میلیون تن تولید کشاورزی داشته باشیم گفت برای این منظور نیاز به ۱منابع مالی گذر از بحران آبی تأمین نشده/ مدیریت مصرف آب تنها راه مقابله با تنش آبی
معاون وزیر نیرو در امور آب منابع مالی گذر از بحران آبی تأمین نشده مدیریت مصرف آب تنها راه مقابله با تنش آبی معاون وزیر نیرو در امور آب گفت منابع مالی مورد نظر برای گذر از بحران آبی تاکنون تأمین نشده است همچنین با توجه به شرایط موجود برای عبور از شرایط فعلی مدیریت مصرف آب تنهااستفاده از اینترنت 3G در همه اپراتورهای تلفن همراه/ جدیدترین آمار کاربران اینترنت در ایران
مروری بر اخبار فناوری اطلاعات ٥ تیر استفاده از اینترنت 3G در همه اپراتورهای تلفن همراه جدیدترین آمار کاربران اینترنت در ایران کدهای تلفن آذربايجان غربی به 044 یکسان سازی شد هشدار جدی اپل به کاربرانش ایران دچار ۵۰ هزار حمله سایبری شد روشهای سرقت از کارتهای بانکی و مهمترتولید برق ایران افزایش یافت/ راهاندازی 2 واحد جدید نیروگاهی
اقتصادی انرژی تولید برق ایران افزایش یافت راهاندازی 2 واحد جدید نیروگاهی با بهره برداری از دو واحد جدید نیروگاهی با ظرفیت 324 مگاوات ظرفیت تولید برق ایران در آستانه فصل تابستان به بیش از 71 هزار مگاوات افزایش یافت به گزارش خبرنگار مهر در آستانه فصل تابستان و پیش بینی افزایشبیمارستان جدید ایرانی در مدینه منوره راه اندازی می شود
بیمارستان جدید ایرانی در مدینه منوره راه اندازی می شود معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت جمعيت هلال احمر از شروع عملیات آماده سازی بیمارستان جدید مرکز پزشکی ایرانی در مدینه خبر داد عادل مقصودی نژاد در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه قرار-
گوناگون
پربازدیدترینها