تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):انسان بايد براى آخرتش از دنيا، براى مرگش از زندگى و براى پيرى‏اش از جوانى، توشه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845344998




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هيچ کس نمي‌تواند ساعت را به عقب بازگرداند


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۱ تير ۱۳۹۳ (۹:۱۸ق.ظ)
ظريف در لوموند نوشت: هيچ کس نمي‌تواند ساعت را به عقب بازگرداند وزير خارجه در مقاله اش نوشت: ما تمايل داريم که تضمين کنيم ماهيت برنامه هسته‌اي انحصارا صلح‌آميز است، اما از پيشرفت‌هاي فني و دانشمندان خودمان نخواهيم گذشت.
به گزارش خبرگزاري موج، روزنامه لوموند فرانسه مقاله محمدجواد ظريف را در آستانه دور ششم مذاکرات هسته اي منتشر کرد.
در بخش هايي از اين مقاله آمده:
«دور آينده مذاکرات هسته‌اي بين ايران و گروه 3+3 اين هفته در وين در تاريخ 2 جولاي آغاز خواهد شد. اين آخرين دور – البته طولاني – قبل از اولين مهلت زماني (20 جولاي) توافق موقتي است که در تاريخ 24 نوامبر 2013 مورد موافقت قرار گرفت.
ايران اراده سياسي جهت «دستيابي به يک راه حل جامع دراز مدت مورد توافق طرفين» را دارد. لکن، گفت‌وگوها تنها زماني مي‌تواند به نتيجه موفقيت آميزي برسد که کليه طرف‌ها به يافتن راه حل‌هاي قابل قبول طرفين که در راستاي اهداف توافق شده مندرج در توافق موقت ما مي‌باشد، متعهد باشند: «تضمين اينکه برنامه هسته‌اي ايران انحصارا صلح‌آميز مي‌باشد» و «برداشتن جامع کليه تحريم‌هاي شوراي امنيت، همچنين تحريم‌هاي چندجانبه و ملي مرتبط با برنامه هسته‌اي ايران».
در حالي که که دورانديشي و تحليل معقول مي‌تواند موفقيت را تضمين کند، بالعکس خيالبافي و سوء محاسبه مي‌تواند موجب يک فرصت از دست رفته جديد شود.

آژانس بين‌المللي انرژي اتمي راستي آزمايي کرده است
طي 100 روز از قبول مسئوليت گفت‌وگوهايمان با شش قدرت جهاني، «برنامه اقدام مشترک» منعقد شد. اين معامله تاريخي – که اولين مورد طي يک دهه بوده است – بر دو محور اصلي مبتني است. نخست اينکه، غربي‌ها نسبت به حقانيت ما در دفاع از حقوق، حيثيت و احترام اذعان کنند. دوم آنکه، آمادگي مبني بر اينکه نشان دهيم فعاليت‌هاي هسته‌اي ما انحصارا صلح‌آميز مي‌باشند.
آژانس بين‌المللي انرژي اتمي راستي آزمايي کرده است که ما نسبت به قول‌هاي خود پايبند بوده‌ايم. همکاري که ما در حال حاضر با آژانس داريم طي سال‌هاي اخير بهترين همکاري است. ما همين مسير را در راستاي تحقق اولويت‌هاي امنيت ملي خودمان دنبال مي‌کنيم که از جمله شامل اين مي‌گردد که ما به موجب تعهداتمان در جستجوي بمب هسته‌اي نيستيم.
ما هيچ چيزي براي پنهان کردن نداريم. تمام برنامه و سياست هسته‌اي کلا صلح‌آميز است و اين برنامه به منظور پاسخگويي به نيازمندي‌هاي صلح‌آميز ايران در زمينه بهداشت، انرژي و حوزه‌هاي مشابه شکل گرفته است. در بسياري از موارد، متعاقب اينکه تلاش‌هاي بين‌المللي جهت دستيابي به بازار آزاد ناکام ماند، از جمله محروم شدن از بهره‌مندي از سهام خود در اوروديف فرانسه، ايران بر توسعه زيرساخت ملي تمرکز کرد.

اگر ايران تصميم داشت به سمت بمب هسته‌اي حرکت کند، اين کار را چند سال پيش مي کرد
با ناديده گرفتن اين واقعيات و ارائه نادرست حقايق، گروه‌هاي فشار اندکي البته صاحب قدرت در اروپا و ايالات متحده به طور بسيار مضحکي جبهه‌اي به راه انداخته‌اند که برنامه ايران داراي سمت و سوي تسليحات هسته‌اي است و ايران مي تواند طي يکي دو ماه مواد شکاف پذير کافي براي ساخت يک بمب را توليد کند. فلذا، استدلال آنها اين است که برنامه هسته‌اي ما مي بايست تا حدود زيادي محدود شده تا اينکه ايران از توسعه بمب‌هاي هسته‌اي فاصله گيرد. اين رويکرد بر ارائه نادرست مراحل، زمان و خطرات شتاب به سمت بمب مبتني است. همچنين اين رويکرد تعهدات و اولويت هاي ثابت شده ايران را ناديده مي گيرد.
يک بررسي علمي و فني جدي، برعکس کارتون جنجالي که در مجمع سازمان ملل متحد دو سال پيش بر سر زبان‌ها افتاد، به روشني نشان مي‌دهد که چنانچه ايران تصميم آن داشت که به سمت گريز هسته‌اي حرکت کند، اين کار را چند سال پيش مي کرد و نه ظرف چند ماه. همه بازرسان آژانس بين‌المللي انرژي اتمي مي‌بايست اخراج مي شدند. برنامه صلح‌آميز تحت نظارت بين‌المللي مي بايست به مواد شکاف پذير مناسب تسليحات باز طراحي مي‌شد. برنامه مذکور مي بايست به فلزات، در مدل مورد نياز يک بمب و انجام بسياري ديگر از فرايند تسليحاتي پيچيده تبديل مي گرديد.ايران هيچ يک از اين مراحل را انجام نداده است.

باورهاي اخلاقي، مذهبي، عقلاني ما را از تسليحات هسته اي دور کرده است
حتي زماني که ما وقت داشتيم، ما به سمت بمب نرفتيم. بين سال‌هاي 2005 تا 2013، هنگامي که روابط ايران با غرب و همکاري با آژانس بين‌المللي انرژي اتمي در سطح پائيني بود، ما زمان کافي داشتيم، کمتر محدوديت هاي بين‌المللي وجود داشت، نسبتا نظام نظارت ساده‌تري اجرا مي شد و سانتريفيوژ کافي براي رفتن به سمت يک بمب را داشتيم. ما حتي هزينه نظام تحريم هاي وسيع و ناعادلانه‌اي را پرداخت کرديم که حتي براي آنهايي که به سمت اشاعه سلاح‌هاي هسته‌اي حرکت کرده بودند مورد استفاده قرار نگرفت. اما همانگونه که دو گزارش ارزيابي اطلاعات ملي ايالات متحده در سال هاي 2007 و 2012 بر آن صحه گذاشته‌اند، ايران گامي به اين سمت برنداشته است.
نکته کليدي اين است که آنچه که ايران را از تسليحات هسته‌اي دور کرده است، باورهاي اخلاقي و مذهبي و همچنين محاسبات استراتژيکي عقلاني است و نه تعداد سانتريفيوژها و يا واحد شکافت هسته‌اي (SWU). عجيب آنکه برخي در غرب داده‌هاي علمي و عملکرد تاريخي را به نفع به راه انداختن افسانه خطرناک مبني بر اينکه ايران به منظور حفاظت از خويش نيازمند بمب بوده و تا دستيابي به يکي از آنها چند گام بيشتر فاصله ندارد، ناديده مي‌گيرند.

غرب اشتباه گذشته را تکرار نکند
ما امروز، فرصت منحصر به فردي در مذاکراتمان با 3+3 داريم تا اينکه اقدامات اعتمادساز درازمدت و همچنين اينکه ترتيبات نظارتي و راستي آزمايي گسترده‌اي جهت اعطاي تضمينات بيشتر مبني بر اينکه برنامه هسته‌اي ايران براي هميشه انحصارا صلح‌آميز باقي خواهد ماند، را اجرايي کنيم. براي از پيش رو برداشتن موانع تحقق اين دستاورد تاريخي، ما مي‌بايست به آينده نگاه کنيم. البته ما نمي‌توانيم و نبايست درس‌هايي که از تاريخ داشته‌ايم را ناديده بگيريم. درک اينکه چگونه مجموعه‌اي فرصت‌هاي از دست رفته با خيالبافي از دست رفت، اساسي است.
من مستقيما در مذاکرات مربوط به برنامه هسته‌اي از 2003 تا 2005 درگير بودم، که در آن زمان تحت مديريت رئيس جمهور کنوني ايران قرار داشت. بسياري از خيالبافي‌ها و مواضع مخرب که امروز من شاهد آن هستم به طور ترسناکي آنچيزي که من آن روزها مي‌ديدم را يادآور مي‌شود. در تاريخ 23 مارس 2005، من در پاريس يک بسته پيشنهادي را به همتاهاي اروپايي خودم ارائه کردم. آن بسته شامل مجموعه‌اي اقدامات طراحي شده توسط دانشمندان مستقل غيرايراني جهت تضمين اينکه برنامه هسته‌اي ما براي هميشه صلح‌آميز باقي خواهد ماند، مي‌شد.
پاسخي که ما دريافت کرديم، رد قاطع آن بود. با تحريک دولت بوش، همتاهاي اروپايي ما درخواست کردند که ما حداقل تا سال 2015 از غني سازي خودداري کنيم. اصرار واشنگتن بر غني سازي صفر در ايران دقيقا نتيجه عکس داشت اما در بهم زدن گفت‌وگوها موفق بود.
اکنون که به سال 2015 نزديک مي شويم، نتيجه زياده خواهي و گرفتاري‌هاي تحريم بسيار مبرهن است. ايران از 200 به در حدود 20،000 سانتريفيوژ رسيده است. ظرفيت غني سازي ما از 5/3 درصد به 20 درصد افزايش يافته است و راکتور تحقيقاتي آب سنگين اراک نيز يک سال تا راه‌اندازي فاصله دارد.
اکثر ناظران غربي علنا در مورد فرصت‌هاي از دست رفته مربوط به پيشنهاد سال 2005 من اظهار تاسف خورده‌اند. در واقع، سوء محاسبه غرب در آن زمان تا حدود زيادي مسئول آن چيزي است که ما امروز با آن مواجه هستيم. امروز، رئيس جمهور روحاني و من دوباره به ميز مذاکرات بازگشته‌ايم و رويکرد ما تفاوتي نکرده است.
متاسفانه، هنوز خيالبافي در برخي از طرف‌هاي مقابل وجود دارد. ما تمايل داريم که تضمين کنيم ماهيت برنامه هسته‌اي ما انحصارا صلح‌آميز است. اما از پيشرفت‌هاي فني و دانشمندان خودمان نخواهيم گذشت. علاوه بر اين عاقلانه نبوده و نفع نظام عدم اشاعه را نيز مورد توجه نخواهد داشت.

هيچ کس نمي‌تواند ساعت را به عقب بازگرداند
هيچ کس نمي‌تواند ساعت را به عقب بازگرداند. جانفشاني‌ها انجام شده است. توانمندي‌ها به طور وسيعي متفاوت است. دانش و تخصص به دست آمده است. هيچ کدام قابل فراموشي نيستند. فشار و تحريم نيز ناکارآمد بوده اند.
با توجه به اينکه ما به مقطعي رسيده‌ايم که مي‌تواند معامله هسته‌اي موقت را به راه حل جامع تبديل کند، من از همتايان خود مي‌خواهم که در مقابل تمايل ما در پرداختن به نگراني هاي مربوط به توانمندي هاي ما، نسبت به تقاضايمان براي حيثيت و احترام با درک برخورد کنند. بيش از همه، من از آنها مي خواهم از اينکه خيالبافي‌ها اجازه پيدا کنند تا مسير حرکت به سوي پايان بخشي به يک بحران غير ضروري و گشودن افق‌هاي جديد را خارج سازد، خودداري کنند. اينچنين رويکردي نه تنها منتج به راه حل جامع در زمينه برنامه هسته‌اي خواهد شد، بلکه زمينه ارتقاء همکاري ها جهت اعاده ثبات منطقه اي و افزايش صلح و امنيت بين‌المللي را فراهم خواهد ساخت.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن