واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ تير ۱۳۹۳ (۹:۱۷ق.ظ)
قدس تجزيه عراق و تهديد منافع منطقه
به گزارش خبرگزاري موج، روزنامه قدس چنين نوشت:
درست از زماني که نتيجه انتخابات در عراق مشخص و معلوم شد که تندروها، غرب گرايان و سکولارها مورد اقبال عمومي واقع نشده اند، شرايط در اين کشور بسرعت رو به تغيير رفت.
در حالي که هنوز دولت جديد مستقر نشده بود و زمزمه هاي برخي اختلافات به گوش مي رسيد، گروه تروريستي داعش بسرعت شهرهاي مختلف را به تصرف در آورد و ارتش عراق که از آمادگي کافي برخوردار نبود و به اذعان برخي مقامهاي اين کشور حتي دچار خيانت هم شده بود، شهرها را از دست داد.
تروريستها ابتدا به سامرا و سپس به سمت استانهاي شرقي و شمالي کشور حمله کردند . کاملاً مشهود بود که آنها با برنامه ريزي دست به اين اقدام زده اند. در حقيقت آنها شهرهاي سني نشيني را هدف قرار دادند که اولاً اشغال آنها کار سختي نبود و دوم اينکه به چاه هاي نفت بسيار نزديک بودند.
موصل داراي يک پالايشگاه نفت مشهور است و شهرهاي شمالي هم داراي چاه هاي نفت هستند. جالب اينجاست که بنا به اذعان منابع خبري، برخي از مقامهاي شهرهايي مانند موصل هم از اين حملات آگاه بوده و شهر را به تروريستها سپرده اند.
چند روز بعد از اين اتفاقات، يکي از مقامهاي کرد ديدارهاي مشکوکي را برگزار کرد و حتي شنيده شد با منافقين ايراني مستقر در عراق هم ديدار داشته است. همزمان با اين ديدارها، مقامهاي غربي به وجود اشکال در دولت جديد اذعان کرده و خواستار تشکيل دولت وفاق ملي شدند . اين اظهارات همزمان در داخل اين کشور هم توسط عده اي از رجال سياسي تکرار شد و در حالي که دولت در تلاش است با تجهيز ارتش مردمي، راه را بر تروريستها ببندد، اکنون مسعود بارزاني با بي بي سي مصاحبه کرده و خواستار تشکيل دولت مستقل کرد در شرق اين کشور شده است.
اعلام بارزاني هرچند آشکار سازي يک برنامه ريزي طولاني مدت براي تجزيه عراق است، اما واقعيت آن است که از مدتها پيش چنين نقشه اي براي عراق کشيده شده بود و به همين دليل هم آمريکايي ها از آن سوي دنيا نگران اين هستند که ايران با کمک به دولت عراق از تجزيه اين کشور جلوگيري کند.
درواقع ايران به خوبي مي داند که تجزيه عراق آغاز حرکتي براي تکه تکه کردن سرزمينهاي مسلمانان است و مي تواند تمام منطقه را تهديد کند. رشد سلفي گري ، نفوذ گروه هاي تروريستي و ايجاد پايگاه براي رژيم صهيونيستي قطعاً به نفع هيچ يک از کشورهاي منطقه نيست و اين همان سناريوي خطرناکي است که غرب و اسراييل براي منطقه درنظر گرفته اند.
در حقيقت بايد اذعان کرد که داعش و امثال آن دست پرورده سيستمهاي جاسوسي مشخص هستند که کارکرد اصلي آنها در ايجاد آشوب و جاده گشايي براي تجزيه کشور عراق و سوريه است. مطمئنا بزودي کارکرد اين گروه ها نيز پايان مي يابد و غرب در يک فرصت مناسب سران آن را به بهانه تروريسم نابود کرده و شاکله آنها را منهدم خواهد کرد، چرا که مي داند افراد کم عقلي که به راحتي هموطنان و هم کيشان خود را به خاک و خون مي کشند، ابايي از اقدامهاي تروريستي بدتر در غرب نخواهند داشت.
ملت عراق بايد با درک اين واقعيت اختلافات را کنار بگذارد و بداند که مشکل عمده اين کشور از روزي که از عثماني جدا شد تا کنون يا انگليس بوده و يا آمريکا. دولتمردان ايراني هم لازم است با همه توان و ظرفيت خود مانع از تجزيه اين کشور شوند.
ايران بايد از تمام قدرت رايزني و ديپلماسي خود براي جلوگيري از تجزيه عراق استفاده کرده و مانع از ايجاد تنشي جديد در منطقه شود، حتي بايد آماده باشد که در صورت نياز فوري تسليحات نظامي را به درخواست عراق در اختيار آنها قرار دهد تا تروريستها قبل از تهديد ايران کاملاً سرکوب شوند.
نويسنده:
- دکتر محسن پيرهادي
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]