واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: کاظمیقمی در گفتگوی ویژه خبری مطرح کرد
بعثیها با کشورهای مرتجع منطقه در تعامل مثبتاند/ساختار دفاعی و امنیتی ملی در عراق شکل میگیرد
"قرارگاه مشترک میان جنگطلبان غربی - عربی با تروریستهای تکفیری در عراق و شام" شب گذشته 26 خرداد با حضور حسن کاظمیقمی سفیر پیشین جمهوری اسلامی ایران در بغداد در گفتگوی ویژه خبری مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران؛ حسن کاظمیقمی در ابتدا در پاسخ به سوال مجری مبنی بر اینکه پدیده تروریستی بعثی- تکفیری داعش چگونه قابل تعریف است، گفت: شروع اپیدمی تروریستها به صورت گسترده همزمان با اشغالگری در افغانستان و عراق با محوریت آمریکا بوجود آمد.
وی با تاکید بر اینکه پیش از این نیز موضوعاتی چون طالبان را در افغانستان شاهد بودیم ادامه داد: پس از حادثه 11 سپتامبر آمریکا به بهانه رهبری جهان به مقابله با تروریست پرداخت و به بهانه به خطر افتادن امنیت بینالمللی وارد منطقه حساس خاورمیانه شد.
سفیر پیشین جمهوری اسلامی ایران در عراق با بیان اینکه آمریکا در عراق نیز به اتهام اینکه دیکتاتور با تروریسم رابطه دارد و این دیکتاتور سلاح کشتار جمعی در اختیار دارد وارد عراق شد، تصریح کرد: آمریکاییها مدعی بودند که ممکن است سلاح کشتار جمعی عراق به دست تروریستها بیفتد و با ادعای اینکه امنیت جهانی به خطر نیفتد به عراق حمله کرد.
* آمریکاییها به آنچه که تعهد کرده بودند عمل نکردند
وی با بیان اینکه پدیده تروریسم همزمان با اشغالگری در عراق شکل گرفت اضافه کرد: مقاومت مشروع مردمی به صورت همزمان در برابر اشغالگران ایجاد شد.
سفیر پیشین جمهوری اسلامی ایران در عراق با اشاره به اینکه مقاومت مردم باید در برابر اشغالگران به وجود میآمد ادامه داد: عراقیها از همان ابتدا در برابر اهداف آمریکا زاویه گرفتند.
کاظمی قمی تصریح کرد: آمریکاییها به آنچه که تعهد کرده بودند عمل نکردند و زیر قولهای خود زدند.
وی با اشاره به اینکه آمریکاییها وارد معرکه به صورت نظامی شدند گفت: قرار بود آمریکا حکومت عراق را شکل بدهد، اما شاهد بودیم که ژنرال نظامی را در عراق آورد و به دنبال ایجاد شورای مشورتی بود.
سفیر پیشین جمهوری اسلامی ایران در عراق با اشاره به اینکه عراقیها شورای مشورتی را به شورای حکومتی تبدیل کردند ادامه داد: از همان ابتدا شاهد شکل گیری مقاومت مردمی بودیم و خوشبختانه مقاومت مشروع در برابر اشغالگران به وجود آمد تا از حریم خصوصی خود دفاع کند.
وی با بیان اینکه رهبران سیاسی و مردم به دنبال ایجاد عراق جدید بودند، اظهار داشت: جبهه مردمی به دنبال این بود که عراق جدیدی را بنا سازد البته نه بر مبنای آنچه که آمریکاییها میخواستند.
* بازماندگان رژیم صدام عامل بوجود آمدن تروریسم در عراق
سفیر پیشین جمهوری اسلامی ایران در عراق در تشریح اینکه پدیده تروریسم از سوی چه کسانی هدایت میشود، افزود: بازماندگان رژیم گذشته از جمله کسانی هستند که پدیده تروریسم را به این کشور آوردهاند.
کاظمیقمی تاکید کرد: بعثیها 35 سال در عراق حاکم بودند و امروز به دنبال بازگشت هستند.
وی با بیان اینکه بعثیها با کشورهای مرتجع عربی در منطقه تعامل مثبت دارند، اظهارداشت: اینها کسانی هستند که با سیاستهای آمریکا در منطقه هیچگونه تقابل و تضاد ایدئولوژیک نداشتند.
* آمریکاییها با شعار دموکراسی وارد عراق شدند
سفیر پیشین جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه آمریکا در خاورمیانه جدیدی که میخواست ایجاد کند با تابلوی دموکراسی وارد عمل شد، اضافه کرد: آمریکا نمیتوانست با تابلوی دیکتاتوری گام اولش را در عراق بردارد، لذا با شعار دموکراسی و انتخابات وارد عراق شد.
وی با بیان اینکه بازماندگان رژیم گذشته درصدد به هم زدن شرایط بودند افزود: بعثیها اکنون در شرایطی هستند که از لبه تیغ مردم عبور میکنند.
سفیر پیشین جمهوری اسلامی ایران در عراق با اشاره به اینکه جیشالاسلام پدیده مربوط به بعثیهاست، گفت: جریانهای ساختگی جهادی انقلابی و اسلامی از سوی آمریکا در عراق شکل گرفت.
* ترور دانشمندان عراقی در جوخههای اسرائیلی
کاظمی قمی با بیان اینکه بعثیها در شکل گیری گروههای تروریستی نقش اساسی دارند، افزود: دانشمندانی که در عراق ترور شدند توسط جوخههای اسرائیلیها صورت گرفت.
وی با اشاره به اینکه آمریکا جوخههای مرگ را درست کرده بود افزود: آمریکا به دنبال مدیریت اوضاع بود چه اینکه فضا امن باشد و یا اینکه منطقه در ناامنی بسر ببرد.
سفیر پیشین جمهوری اسلامی ایران در عراق با تاکید بر اینکه آمریکا درصدد بود تا در داخل عراق حضور نظامیاش را دائمی کند خاطرنشان کرد: آمریکا درصدد بود ساختار دفاعی امنیتی عراق را یکپارچه آمریکایی کند.
کاظمی قمی با اشاره به اینکه آمریکاییها در رسیدن به اهداف خود کم کم ناکام شدند، ادامه داد: ملت عراق در مقابل دسیسههای آمریکا مقاومت کردند و سپس مراجع دینی وارد عمل شدند.
وی با بیان اینکه مردم در تظاهرات خودشان را نشان دادند افزود: جمهوری اسلامی ایران همراه و همسو با مردم عراق وارد عمل شد.
سفیر پیشین جمهوری اسلامی ایران در عراق با اشاره به دگرگون شدن شرایط آمریکاییها تصریح کرد: آمریکا مدعی ایجاد امنیت در عراق بود.
کاظمی قمی با بیان اینکه سربازان آمریکایی نیازمند حمایت از سوی دولتمردانشان بودند، اظهار داشت: آمریکا به دولت عراق اجازه تشکیل بسیج مردمی را نمیداد، به طوری که در قبال این اقدام آمریکاییها درصدد برآمدند تا شورای بیداری را تشکیل دهند.
وی افزود: آمریکا عمدتاً در مناطق بحرانی تشکیلات را ایجاد کرد.
* عدم تشکیل ارتش ملی نمونهای از خیانت آمریکایی در عراق بود
سفیر پیشین جمهوری اسلامی ایران در عراق یکی از خیانتهای آمریکاییها به کشورهایی که مردمانشان آزاد میشدند را عدم تشکیل ارتش و پلیس ملی دانست و عنوان کرد: عراق ارتش وفاداری ندارد، به طور یکه با اولین تشر پراکنده میشوند. البته باید گفت در بین نیروهای ارتش افراد وفادار هم وجود دارند.
کاظمی قمی با تاکید بر اینکه شاکله ارتش عراق بر مبنای حرفهای و ملی شکل نگرفته است خاطرنشان کرد: آمریکا درصدد بود تا هژمونیاش را به نظام دفاعی و امنیتی تحمیل کند و حضور نظامیاش را در عراق تثبیت سازد.
وی با تاکید بر اینکه آمریکا در بروز ناامنی عراق مقصر است گفت: آمریکا در تحریک احساسات شیعه و سنی ذی نقش بود.
* سفیر آمریکا پس از انفجار سامرا بر طبل جنگ شیعه و سنی کوبید
سفیر پیشین جمهوری اسلامی ایران در عراق ادامه داد: سفیر آمریکا پس از انفجار سامرا بر طبل جنگ شیعه و سنی کوبید پس باید گفت آمریکا در این مسئله مقصر است.
این خبر تکمیل میشود...
تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]