واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ تير ۱۳۹۳ (۱۰:۲ق.ظ)
قدس تجزيه عراق تهديد يا آرزوي کشورهاي عرب
به گزارس خبرگزاري موج، روزنامه قدس چنين نوشت:
با پيشروي هاي سريع وشتابزده «داعش» در شهرهاي غربي عراق، به نظر مي رسد واهمه تجزيه عراق به واقعيت نزديک تر شده و اين کشور در معرض خطر تجزيه طلبي قرار گرفته است.
بايد توجه داشت بيشتر مردم عراق با هرگونه تجزيه طلبي و جدايي خواهي مخالف بوده وخواستار حفظ وحدت ملي هستند. با اين توصيف، بي شک تجزيه عراق به سه قسمت شيعه نشين، کرد نشين وسني نشين رؤيايي است که تنها دو گروه از آن بهر ه مند خواهند شد.
تجزيه عراق و کشورهاي عربي در اصل طرحي يهودي است که شايد از قديمي ترين اسناد يهودي باشد که به طور رسمي از تجزيه عراق و کشورهاي عربي سخن به ميان مي آورد.اين سند از برپايي دولت دروزي در منطقه الصحرا و جبل تدمير، دولت شيعي در جبل عامل لبنان، دولت ماروني در جبل لبنان، دولت علوي در لاذقيه در مرزهاي ترکيه، دولت کردي در شمال عراق و دولت خودمختار قبطي سخن به ميان آورده است. در حالي که عراق به همراه ايران و سوريه هسته مقاومت عليه طرحهاي توسعه طلبانه اسراييل را شکل داده اند، اسراييل طرح خارج کردن عراق از حلقه مقاومت، از طريق تجزيه اين کشور را در دستور کار قرار داده است.
در سالهاي اخير و پس از جنگهاي 22، 33 و 8 روزه رژيم صهيونيستي با جبهه مقاومت در غزه ولبنان اين رژيم جعلي تاب و توان گذشته را از دست داده است.از سوي ديگر، رژيم آل سعود با تشکيل و حمايت از گروهکهاي تروريستي و ضد اسلامي همچون داعش، النصره و القاعده براي تجديد قوا فضاي تنفسي مورد نياز را براي صهيونيستها به وجود آورده است. نيروهاي «داعش» به مدد کمکهاي مادي و معنوي رژيم آل سعود در ماه هاي اخير افزون بر آموزشهاي نظامي وچريکي حرفه اي به مدرن ترين و ويرانگرترين تسليحات نظامي مجهزشده و به واسطه اين امکانات نقش آفريني گسترده اي در سوريه و عراق داشته اند. نيروهاي داعش با حمايتهاي بي دريغ برخي اعراب مرتجع و قدرتهاي غربي در تلاش براي ايجاد آشوب وناآرامي با هدف تجزيه عراق هستند، زيرا آمريکا پس از حمله به عراق نه تنها به اهداف خود نرسيد، بلکه حوزه نفوذش را نيز از دست داد و با روي کار آمدن دولتي شيعي که در کنار کشورهاي جبهه مقاومت قرار گرفت، منافع خود را در خطري جدي قلمداد کرد و امروز با حربه اي به نام «داعش» که زير نظر سعودي ها فعاليت مي کند قصد انتقام گرفتن از ملت عراق را دارد. البته درباره آينده عراق و امکان تجزيه آن بايد به جايگاه کردها نيز توجه کرد.
در حال حاضر کردها گرچه بيشتر از هر زمان ديگري به شرايط خودمختاري نزديک شده اند، ولي خطر داعش و غيرقابل پيش بيني بودن شرايط امنيتي روزهاي آينده عراق آنها را بسيار محتاط کرده است. نکته دوم اينکه کردها تعاملات بسياري در دهه هاي اخير با شيعيان داشته اند و اينک اين دو گروه مهم و تأثيرگذار عراق دوباره در حال تجربه کردن برخي نگراني هاي مشترک هستند که سبب نزديکي بيشتر آنها به هم شده است. اين مسأله خود اصلي ترين عامل براي جلوگيري از تجزيه عراق است. نکته مهم ديگر اينکه در شرايط کنوني اغلب صاحبنظران چنين تجربه اي را بازي باخت-باخت براي همه عراق مي دانند. زيرا چنين رخدادي بر آسيب پذيري همه گروه هاي سياسي درون نظام عراق خواهد افزود.
پس از شکست سياستها و پيش بيني هاي کشورهاي ترکيه، عربستان و قطر در سوريه، آنها توجه خود را به سمت ديگر کشورهاي منطقه از جمله عراق متمرکز کرده اند. ترکيه، عربستان سعودي و قطر که مثلث تخريبي را عليه محور مقاومت در منطقه تشکيل مي دهند، در قبال تحولات منطقه اي خاورميانه بخصوص در سوريه و بتازگي نيز در رابطه با عراق، نشان داده اند تمام حرکات و فعاليتهاي خود را مطابق و همسو با سياستهاي آمريکايي و کشورهاي غربي انجام مي دهند. اساسا گروه هاي تکفيري به علت برداشت خشني که از اسلام دارند نتوانسته اند پايگاه اجتماعي گسترده اي پيدا کنند. بررسي هاي مسايل اخيرعراق نيز نشان مي دهد گرچه بسياري ازاعراب در اين حوادث منفعل بوده اند، ولي تمايل آشکار گسترده اي به داعش در آنها ديده نشده است. تجربه سوريه هم نشان داد اعراب در ميان مدت گروه هاي تکفيري را طرد خواهند کرد.
به عنوان ارزيابي نهايي بايد تأکيد داشت عراق بار ديگر تحت تأثير عوامل فتنه انگيز داخلي و خارجي دستخوش ناآرامي هاي بسياري شده است، تا بيش از پيش عرصه را براي حضور نوري مالکي، نخست وزير قانوني اين کشور، بر قدرت تنگ تر کنند و به اهدافي که از اين طريق در پي تحقق آن هستند، جامه عمل بپوشانند. بنابراين آنچه در اين بين بيش از پيش بايد مورد توجه قرار گيرد، عملکرد توطئه آميز فتنه گران داخلي و خارجي بخصوص اعراب مرتجع و ناراضي از حضور نوري مالکي در عراق است که از طريق ايجاد ناامني و تشديد بي ثباتي، در پي تضعيف و در نهايت از هم گسيختگي و فروپاشي عراق هستند.تهديدهاي داعش خطاب به حکام عرب مبني بر فروپاشي حکومتهاي آنها از آن حکايت دارد که اين گروه تندرو، سودايي جز غارتگري و سلطه طلبي ندارند و به نظر مي رسد هيچ يک از حکام عرب منطقه از تهديد و خطر داعش در امان نيستند.
اما آنچه در زمينه حوادث و رخدادهاي اخير عراق بيش از همه به چشم مي آيد، تحرکات بسيار مشکوکي است که در عراق جريان دارد، ضمن اينکه نگراني هاي عمده اي را در زمينه آينده سياسي اين کشور ايجاد نموده است. آينده اي که غرب و در رأس آن آمريکا با همراهي رژيمهاي مرتجع عربي بخصوص قطر و عربستان و ساير متحدان منطقه از جمله ترکيه، در صدد تحقق آن هستند، که مي توان از آن تحت عنوان تجزيه اين کشور اسلامي و تبديل آن به سه کشور شيعي، سني و کردي نام برد.
نويسنده:
دکتر محمد عبايي
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]