واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:
استاد حوزه علمیه قم:
خطبه متقین الگوی تربیتی مؤمن واقعی است خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام مهندسی با اشاره به شیوه گفت و گوی امیر مؤمنان(ع) و همام گفت: یکی از دلایل امیرمؤمنان(ع) در درنگکردن در سخنانشان این بود که همام اشتیاق بیشتری در روح و جانش شکل بگیرد تا درک و دقت صحیح از صفات متقین در جان خود راه دهد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام سید عباس مهندسی، سخنران مسجد خاتم الانبیا(ص) پردیسان قم به بیان سلسله مباحثی در خصوص خطبه متقین پرداخت و با اشاره به پاسخ امیرمؤمنان(ع) به همام در خطبه متقین و این که چرا پاسخ حضرت خلاصه بود، گفت: حضرت به حساس بودن روحیه همام آگاه بود. یکی از دلایل امیرمؤمنان(ع) در درنگکردن در سخنانشان این بود که همام اشتیاق بیشتری در روح و جانش شکل بگیرد تا درک و دقت صحیح از صفات متقین در جان خود راه دهد.وی در ادامه با تأکید بر توجه به فرازهای پایانی خطبه متقین اظهار داشت: حضرت در این خطبه می فرماید به خدا قسم از چنین پیش آمدی بر او مى ترسیدم از این حالتی که به همام دست داد.
محفوظ ماندن سخنان امام از دست بدخواهان
وی با اشاره به این که در مجلسی که حضرت علی(ع) و همام حضور داشتند حضرت نمی خواست این سخنان پاک شیعه دست نا اهلان قرار بگیرد تا نتوانند این نا اهلان از این سخنان سوء استفاده کنند.
حجت الاسلام مهندسی با بیان این که اهل بیت(ع) توصیه کردند حکمت را به اهل حکمت بگوییم، ابراز داشت: در سیره امیر مؤمنان(ع) هم مشاهده می شود که مطالب ارائه شده به سلمان و اباذر متفاوت بوده است. علت درنگ کردن امیرمؤمنان جذب مخاطب در کلام
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به این که حضرت با این درنگ کردن باعث شد که همام بیشتر برای شنیدن با شور شوق فراوان شیفته سخنان حضرت بشود، گفت: انسان وقتی تشنه مطلبی شد در عمق و جان او بیشتر می نشیند تا این که یک مطلب به راحتی به انسان برسد.
ارج نهادن علم در مقام حکمت حجت الاسلام مهندسی با ابراز به این که ادب در سوال و جواب اقتضا می کرد که امیرمؤمنان(ع) این گونه درنگ بکند و زود شروع نکند.
وی با اشاره به این که امام علی (ع) در نهج البلاغه می فرماید زبان انسان عاقل پشت عقل و قلبش است اما منافق اول حرف می زند بعد فکر می کند، ابراز داشت: سخن گفتن باید زیر سایه عقل باشد./978/پ202/س
۱۳۹۳/۴/۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]