واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ تير ۱۳۹۳ (۱۴:۴۱ب.ظ)
اتمام پروژه مدلسازي آلودگيهاي زيست محيطي مسيلهاي منوچهري و جاجرود مدير مطالعات و برنامه ريزي امور مناطق مرکز مطالعات و برنامهريزي شهر تهران از اتمام پروژه " مدلسازي آلودگيهاي زيست محيطي مسيلهاي منوچهري و جاجرود در منطقه 13 شهرداري تهران " خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، حميد قرباني با اعلام اين خبر به اهميت و ضرورت اين پروژه اشاره کرد و گفت: رشد روزافزون جمعيت و توسعۀ فعاليتهاي شهري، صنعتي و کشاورزي کيفيت منابع آب از جمله رودخانهها را به مخاطره انداخته است. از اين رو مديريت کيفيت رودخانه، امري اجتناب ناپذير براي ادامه حيات خصوصاً در مناطق شهري است. در حقيقت پهنه بندي كيفيت آب رودخانه اولين و مهمترين مرحله در مديريت كيفيت است. زيرا ديد تحليلگر را نسبت به روند و چگونگي تغييرات آلودگي نسبت به زمان، مكان و شرايط خاص روشن و مشخص ميسازد.
وي افزود: منطقه 13 شهرداري تهران يکي از مناطقي است که مسيلهاي شهري از داخل آن عبور ميکنند و از جمله مناطق مهم و تاثير گذار در هدايت روانابهاي شهري محسوب ميگردد. با توجه به اين موضوع اين مسيلها همانگونه كه به شكل بالقوه ميتوانند سودمند و موثر باشند، ممكن است بر اثر اهمال و بيتوجهي به محورهايي سيال براي انتقال آلودگيهاي زيست محيطي به مناطق پايين دست تبديل شوند. همچنين معضل زيست محيطي آلودگي آبها به سهولت قابل انتقال به مناطق عبوري پايين دست مسيل بوده و به تبع آن مشكلات عديدهاي براي شهروندان ايجاد خواهد شد. لذا انجام اين مطالعات زيست محيطي و ارايه راهبردهاي مرتبط به عنوان يكي از مهمترين اولويتهاي مطالعاتي منطقه 13 مورد توجه مرکز مطالعات و برنامه ريزي شهر تهران بوده است.
مدير مطالعات و برنامه ريزي امور مناطق مرکز مطالعات و برنامهريزي شهر تهران اظهار کرد: مطالعه انجام شده تلاشي است در جهت تحصيل اهداف زيست محيطي در راستاي کنترل تغييرات کيفي آب در مسيلهاي منوچهري و جاجرود و شناسايي عوامل موثر در بروز مشکلات زيست محيطي موجود در اين مسيلها و ارائه راهکارهايي جهت بهبود کيفيت شاخصهاي زيست محيطي اين دو مسيل.
فرباني ادامه داد: در اين پژوهش سعي شده است با استفاده از تئوري مجموعههاي فازي و سيستم اطلاعات جغرافيايي نسبت به مدلسازي زماني- مکاني شاخصهاي مذکور اقدام شود. از آنجا که در جريان انشعاب آبهاي سطحي موقعيتهاي مکاني مختلف ميتوانند مقادير مختلفي از متغيرهاي آلودگي را اختيار کنند، مدلسازي مکاني اين شاخص کيفي کمک شاياني به اتخاذ تصميمات مناسب مديريتي در خصوص حفظ و احياء محيط زيست خواهد کرد.
وي خاطر نشان کرد: اين پروژه بنا به پيشنهاد معاونت برنامه ريزي و توسعه شهري منطقه 13 و در قالب پروژه هاي مطالعاتي متوسط مقياس توسط مرکز مطالعات و برنامه ريزي شهر تهران انجام شده است و اميدواريم نتايج و خروجيهاي اين تحقيق در رفع مشکلات موجود به مسئولين منطقه کمک کند و دستاوردهاي علمي اين پژوهش موجب اتخاذ تصميمات موثر جهت کاهش و يا رفع آلودگيهاي زيست محيطي اين مسيلها شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]