واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
کشتارگاه ویژه کبک در خراسانجنوبی وجود ندارد
کبک خراسان جنوبی در مجتمعهای پرورش کبک تولید میشود و این در حالی است که کشتارگاه ویژه کبک در استان وجود ندارد.
به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، کبک پرندهای زیبا و خوشخوان است که در دامنه کوهها، صخرهها، شیبهای کوهستانی و تپه ماهورها زندگی میکند. این پرندگان زیبا در نواحی خشک اغلب صبح زود و یا عصر در اطراف چشمهها جمع میشوند و به آوازخوانی میپردازند؛ این پرندگان در میان بوتههای کوتاه بین صخرهها آشیانه میسازند. این پرنده به هنگام احساس خطر از کوهها به سرعت بالا میرود و معمولاً این کار را به پرواز ترجیح میدهد، کبک همیشه در دامنهها و شیبهای کوهستانی باز و سنگلاخ یافت میشود و معمولاً در نواحی پردرخت دیده نمیشود.
در خراسان جنوبی کبکها به صورت گروهی زندگی میکنند و فصل بهار بر روی کوهها به آوازخوانی میپردازند. رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در گفتوگو با خبرنگار فارس در بیرجند گفت: پیشبینی میشود امسال 150 هزار قطعه کبک در خراسان جنوبی پرورش یابد. هاشم ولیپورمطلق با بیان اینکه میزان گوشت استحصالی کبکها 59 تن برآورد شده است، تصریح کرد: ارزش ریالی این تولیدات 10 میلیارد ریال برآورد میشود. وی با بیان اینکه نخستین واحد پرورش کبک در سال 1390 در بیرجند با زیربنای مسقف هزار و 800 مترمربع به بهرهبرداری رسید، افزود: سربیشه با دارا بودن یک واحد پرورش 40 هزار قطعهای پرواری و 5 هزار و 300 قطعه مولد بیشترین میزان تولید را به خود اختصاص داده است. رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه پرورش کبک در استان زمینه اشتغال 12 نفر را به طور مستقیم فراهم کرده است، ادامه داد: ظرفیت تولید کبک در استان سالانه 150 هزار قطعه است. ولیپورمطلق با بیان اینکه حدود 80 درصد از تولیدات کبک استان به تعداد 120 هزار قطعه به استانهای سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و تهران صادر میشود، یادآور شد: ارزش صادرات گوشت کبک حدود هشت میلیارد ریال برآورد شده است. وی با بیان اینکه پرورشدهندگان کبک نیز میتوانند مانند سایر مشاغل کشاورزی از تسهیلات بخش کشاورزی برای بهینهسازی واحد خود استفاده کنند، خاطرنشان کرد: گوشت کبک به سبب داشتن پروتئین بالا و درصد چربی پایین ارزش غذایی بالایی دارد و در درمان برخی از بیماریها مانند ضعف اعصاب موثر است. رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: عناصر معدنی کمیاب و ویتامینهای متعدد در گوشت این پرنده آن را به دارویی معجزهآسا برای درمان امراض صعبالعلاجی مانند آسم، تشنج، فشار خون و ضعف اعصاب تبدیل کرده است.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی در گفتوگو با خبرنگار فارس در بیرجند گفت: گوشت کبک به سبب داشتن تمامی اسید آمینههای ضروری برای بدن، دارای چربی و کلسترول پایین و غنی از پتاسیم بوده و کمک خوبی به قوای جنسی و تقویت حافظه میکند. محمدعلی رضایی مهمترین بیماریهای شایع در بین کبکها را مایکوپلاسما، زخم روده، کلامیدیا، انگلهای داخلی مانند کرم ذرت، کرم سکتال و نیوکاسل دانست و تصریح کرد: دامپزشکی با انجام بازدیدهای بهداشتی، اخذ نمونهگیری در مواقع بروز بیماری، انجام آزمایشات سرولوژی و میکروبی و تشخیص تفریقی عامل بیماری و تجویز دارو به پرورشدهندگان طیور و کبک خدمات ارائه میدهد. وی اضافه کرد: نظارت دامپزشکی بر واحدهای پرورش کبک با ارائه پروانه بهداشتی بهرهبرداری، صدور مجوز جوجهریزی، مجوز حمل و نقل و نظارت بر تخلیه و ضدعفونی کامل واحدها همراه است. مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با بیان اینکه سالانه 9 تن گوشت کبک در استان با نظارت دامپزشکی تولید میشود، ادامه داد: در سال جاری 2.25 تن گوشت کبک در استان تولید شده است. رضایی با بیان اینکه کبکها بسته به شرایط محیطی یک مرتبه در سال تولیدمثل دارند، یادآور شد: فصل تولید از فروردینماه آغاز شده و بسته به منطقه جغرافیایی ممکن است تا اواخر تیرماه و اوایل مردادماه نیز در مناطق سردسیر ادامه پیدا کند. وی با بیان اینکه کبک ماده در سن 28 هفتگی تخمگذاری میکند، خاطرنشان کرد: کبک در هر بار تخمگذاری 7 تا 21 تخم گذاشته و 24 روز بر روی تخمها میخوابد. مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: بازاریابی برای فروش، گران بودن نهادههای خوراکی و نبودن کشتارگاه ویژه کبک در استان از جمله مشکلات پرورشدهندگان کبک در استان است. پرورشدهنده کبک خراسان جنوبی در گفتوگو با خبرنگار فارس در بیرجند گفت: مجتمع پرورش کبک من با 5 هکتار زمین و 3 هزار و 840 متر زیربنا در جلگه ماژان سربیشه قرار دارد و ساخت آن را از سال 89 آغاز کردم و کار ساخت آن سه سال به طول انجامید. همایون شاکری با بیان اینکه در این مجتمع کبک تخمگذار نیز پرورش میدهم، تصریح کرد: تولید جوجه در داخل مجتمع انجام میشود. وی با بیان اینکه تخمها بعد از اینکه از دستگاه بیرون میآیند به داخل سالن پرورش منتقل میشوند و پرورش طبیعی کبک به مدت چهار ماه است، اضافه کرد: کبک بعد از آن به صورت زنده یا کشتار شده به فروش میرسند. پرورشدهنده کبک خراسان جنوبی با بیان اینکه روزانه هزار تخم کبک در مجتمع تولید میشود، ادامه داد: این تخمها در داخل دستگاه جوجهکشی به مدت هفت تا 10 روز نگهداری میشوند.
شاکری از تولید سالانه 180 هزار جوجه کبک در مجتمع خود خبر داد و یادآور شد: تولیدات کبک خود را به تمام استانهای کشور و همچنین کشورهای افغانستان، تاجیکستان، قرقیزستان و پاکستان صادر میکنم. وی افزود: سالانه 450 میلیون تومان درآمد از این راه به دست میآورم. پرورشدهنده کبک خراسان جنوبی با بیان اینکه خوراک کبکها بیشتر سویا، ذرت و گندم است، گفت: خوراک آنها از بندرعباس تامین میشود و قیمت خوراکشان در حال افزایش است؛ به طوری که 60 درصد تولید تنها برای خوراک آنها هزینه میشود. شاکری مشکلات خود را تغییر نرخ دان و نبود کشتارگاه تخصصی کبک در خراسان جنوبی عنوان کرد. وی با بیان اینکه دستگاه جوجهکشی ظرفیت نگهداری 157 تخم را دارد، خاطرنشان کرد: حدود 72 درصد از تخمهایی که وارد دستگاه میشود تبدیل به جوجه خواهد شد. انتهای پیام/69010/ز40
93/04/10 - 09:58
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]