واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ تير ۱۳۹۳ (۹:۳۵ق.ظ)
تخصيص اعتبارات ملي راهکار حل مشکلات پرديس؛ معضلات فاضلابي که پنجمين سد تامين کننده آب شرب پايتخت را تهديد مي کند گروه اجتماعي
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، شهرستان پرديس يکي از شهرستان هاي استان تهران است که خود از 55 آبادي تشکيل مي شود.
محدوده جغرافيايي اين شهرستان از روستاي "تلو" در سرخه حصار آغاز و تا انتهاي بخش بومهن ادامه دارد.
اين شهرستان طي سال هاي گذشته و از زماني که بحث ساخت مسکن هاي مهر در آن قوت گرفت، مورد توجه قرار گرفته، اما؛ هيچ گاه آنطور که بايد به معضلات آن رسيدگي نشده است.
وضعيت آب و فاضلاب اين شهرستان، موضوعي است که بيش از ساير مباحث از قبيل ساخت و سازهاي بي رويه، ميزان عوارض آزاد راه تهران – پرديس و مباحث مربوط به احداث مترو براي ساکنان و حتي مناطق اطراف اين شهرستان مشکل ساز شده است.
شهرستان پرديس که هم اکنون جمعيتي در حدود 130 تا 140 هزار نفر دارد از لحاظ زير ساخت ها با ضعف هاي عمده اي رو به رو است.
زير ساخت هايي که هم اکنون براي خدماتي از قبيل آب و برق و گاز در اين شهرستان در نظر گرفته شده به هيچ وجه پاسخگوي نيازهاي ساکنان آن نبوده و مشخص نيست با افتتاح فازهاي جديد مسکن مهر اين شهرستان که سبب افزايش جمعيت آن به 600 تا 700 هزار نفر خواهد شد، وضعيت در اين شهرستان چه طور خواهد شد.
کارشناسان محيط زيست از بحران هاي زيست محيطي که در انتظار اين شهرستان است خبر مي دهند و اعلام کرده اند هنوز براي اين شهرستان فاضلاب شهري در نظر گرفته نشده و کارشناسان شهري نيز مرتبا به لزوم تقويت زيرساخت ها در اين شهرستان تاکيد مي کنند.
مهدي چمران، رئيس شوراي عالي استان ها با ارائه هشداري به مسوولان به دليل وضعيت نامشخص فاضلاب شهرستان پرديس در گفت و گو با خبرنگار موج مي گويد: اکنون شاهد هستيم که فاضلاب شهرستان پرديس مشکلاتي را براي ساکنان آن و ساير مناطق اطراف اين شهرستان ايجاد کرده و بايد براي آن برنامه ريزي شود.
وي مي افزايد: فاضلاب شهرستان پرديس هم اکنون در نقطه اي جمع آوري شده که به راحتي وارد رودخانه ها مي شود و همين محدوده نيز تنها براي فاز نخست اين شهرستان در نظر گرفته شده بوده و حال که شاهد ساخت و ساز ساير فازهاي اين شهرستان هستيم، بايد براي آن فکر جديدي شود.
رئيس شوراي عالي استان ها با اشاره به اقدامات صورت گرفته شده در دوره سوم شوراي شهر تهران به منظور سر و سامان دادن به وضعيت فاضلاب شهرستان پرديس مي گويد: در دوره ي گذشته شوراي شهر تهران، براي بهبود وضعيت فاضلاب شهرستان پرديس برنامه ريزي شد و نتيجه آن نيز مشخص شدن اعتبارهاي مورد نياز براي فراهم کردن زير ساخت هاي فاضلاب شهري بود.
چمران در خصوص محل قرار گرفتن دستگاه تصفيه فاضلاب شهرستان پرديس مي گويد: اين دستگاه تصويه فاضلاب که در جنوب جاده قرار گرفته و مجاور پارک فناوري شهرستان پرديس است، پاسخگوي تصفيه تمام فاضلاب شهرستان پرديس نيست و هم اکنون شاهد ورود فاضلاب شهرستان پرديس به جنوب شرق استان تهران و در نهايت سد ماملو هستيم.
وي مي افزايد: حل معضل فاضلاب شهرستان پرديس نيازمند عزم مسوولان است و اميدوار هستيم در آينده نزديک شاهد حل اين مشکل باشيم.
بدون شک حل مشکل فاضلاب شهرستان پرديس، موضوعي نيست که در توان يک ارگان باشد و براي تامين اعتبار و برنامه ريزي براي آن نياز است همکاري هاي گسترده تري ميان دستگاه هاي متولي حل اين مشکل صورت گيرد.
بايد به اين موضوع توجه شود که بهبود وضعيت فاضلاب شهرستان پرديس، از طريق اعتبارات شهرستاني محقق نمي شود.
محمد قانبيلي، عضو شوراي اسلامي شهر پرديس نيز تاکيد ويژه اي به موضوع اعتبارات مورد نياز براي برطرف شدن مشکل فاضلاب شهرستان پرديس دارد.
وي در اين باره مي گويد: امروز فاضلاب پرديس به يکي از بزرگترين مشکلات نواحي روستايي پايين دست تبديل شده است. هم اکنون برخي نواحي روستايي از جمله "کرشت"، "باغکميش"، "گل خندان" و "طاهرآباد" به واسطه ي فاضلاب شهرهاي پرديس و بومهن تهديد مي شوند و کشاورزان اين مناطق از اين موضوع ابراز نگراني مي کنند.
عضو شوراي عالي استان ها راهکار حل مشکل فاضلاب شهرستان پرديس را در نظر گرفتن اعتبارات ملي براي اين طرح مي داند و مي افزايد: معضلات ناشي از فاضلاب شهرستان پرديس تنها به مناطق واقع در محدوده اين شهرستان ختم نمي شود بلکه در ادامه مسير خود به جنوب شرق استان و سد ماملو مي رسد، از اين رو رفع مشکلات منطقه اي و فرامنطقه اي معضل ياد شده نيازمند اختصاص بودجه هاي ملي است.
نبود تصفيه خانه براي فاضلاب در بسياري از مناطق شهري و حتي شهر تهران معضل چندان بزرگي نيست اما زماني که از شهر جديد مستقر در دامنه رشتهکوههاي البرز، شمال شرق استان تهران و 25 کيلومتري پايتخت سخن به ميان مي آيد شرايط تا حدود زيادي تغيير مي کند.
محمد هادي حيدرزاده، مديرکل محيط زيست استان تهران نيز، پيش از اين و در نشست خبري با خبرنگاران در رابطه با وضعيت فاضلاب شهرستان پرديس ابراز نگراني کرده بود.
وي 18 خردادماه به معضلات فاضلاب شهرستان پرديس اشاره و در اين باره گفته بود: شهرستان پرديس فاقد فاضلاب شهري است که با توجه به جمعيتي که قرار است در اين شهرستان مستقر شود اعلام خطر ميکنم.
ظرفيت شهرستان پرديس 200 هزار نفر برآورد شده ولي هم اکنون قرار است حدود 700 تا 800 هزار نفر در اين شهرستان مستقر شوند که هنوز براي آن فاضلاب شهري در نظر گرفته نشده است و به همين دليل بحران زيست محيطي شديدي در آن شهرستان به وجود خواهد آمد.
بايد به اين موضوع توجه شود که تنها مدت زمان اندکي از فاجعه مسمويت تعداد زيادي از شهروندان ساکن شهرستان پرديس به دليل آلودگي آب که تعداد زيادي از آنها را کودکان تشکيل مي دادند گذشته است و حال که فاضلاب پرديس بدون احتساب معضلات مناطق روستايي پاييندست و بوي تعفن نوار کناري اين شهر جديد به طور مستقيم سد ماملو، پنجمين سد تامين کننده ي آب شرب پايتخت را هدف قرار داده بايد براي آن برنامه ريزي جامع تري در دستور کار مسوولان قرار گيرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]