تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 27 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دعايى كه با بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم شروع شود، رد نمى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816198613




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چای نوشیدن زیاد؛ بلایی خاموش که بر سر اقتصادمان می‌آید!


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: چای نوشیدن زیاد؛ بلایی خاموش که بر سر اقتصادمان می‌آید!
کمک بزرگ دولت تنها حکم مسکنی را یافته که اگر سالهای بعد تجویز آن ادامه نیافته و وارد فاز حل مشکلات اساسی چون افزایش سطح زیر کشت این محصول نشود، قادر نخواهد بود نیاز کشورمان به واردات این محصول را مرتفع کرده و در نتیجه احتمال آن می‌رود که بار دیگر لابی های وارد کنندگان چای بتوانند تولیدکنندگان داخلی را پس زده و جای ایشان را بگیرند.
کد خبر: ۴۱۲۳۶۸
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۳۹۳ - ۲۳:۲۷ - 30 June 2014




به نظر جا دارد مصرف بالای چای در کشورمان را هم به رکوردشکنی ایرانیان در مصرف اقلامی چون نمک، نوشابه و... در جهان بیفزاییم تا به مدد این آمار و ارقام بزرگ که ناگفته مانده، ضرر بزرگی که از قبل این اتفاق نصیب‌مان می‌شود را دریابیم.

به گزارش «تابناک»، هرچه فرهنگ مصرف چای در کشورمان ریشه در گذشته‌های دور داشته و نوشیدن چای همواره به عنوان یکی از مولفه های شاخص جامعه ایرانی در ذهن جهانیان نقش بسته، شواهد و قرائن حکایت از آن دارند که این فرهنگ نیازمند بازبینی سریع است چراکه مدت‌هاست حکم یکی از نقاط ضعف کشورمان را یافته و در سایه سانسور مسئولان و بی اطلاعی ما، کماکان روند آن تداوم دارد.

مشکل از آنجا شکل گرفته که طی بی توجهی های صورت گرفته به صنعت جای کشور در سال های گذشته، حجم بزرگی از زمین های زیر کشت این محصول تغییر کاربری یافته و یا رها شده است که این کاهش سهم به سزایی در تشدید عقب افتادگی تولید این محصول در کشور نسبت به نیاز به چای در بازار ایفا کرده است.

بدین ترتیب آن گونه که آمار و ارقام نشان می‌دهند، در حالیکه ایران فقط ۱ درصد از جمعیت کل جهان را دارا است، ۴ الی۴.۵ درصد مصرف چای جهان را به خود اختصاص می‌دهد؛ آماری که رتبه ایران را در بین کشورهای تولیدکننده چای در جهان، چیزی بهتر از رتبه دهم نشان نمی‌دهد که در قیاس با رتبه چهارم ایران در مصرف این محصول، نیاز به واردات چای را فریاد می‌کند.


چای نوشیدن زیاد؛ بلایی خاموش که بر سر اقتصادمان می‌آید!



با تکیه بر این آمار به سادگی می‌توان دریافت که فاصله عمیق میان 105 هزار تن مصرف سالانه چای خشک با 25 تا 30 هزار تن تولید این محصول در کشورمان، بهترین فرصت را در اختیار وارد کنندگان این محصول قرار می‌دهد تا اینقدر بی حد و حصر در این زمینه بتازند که حتی سهم اندک تولید داخلی را هم تحت تاثیر قرار داده و جای کشاورز و کارخانه دار ایرانی را در بازاری تا این اندازه پر سود، تنگ کنند.

وقتی به مشکلاتی که گریبان صنعت چای کشور را گرفته، سطح توقع بالا رفته مصرف کنندگان ایرانی، حمایت نکردن مسئولان از این صنعیت (شامل رها کردن نظارت در واردات این محصول، اعمال نکردن نرخ تورم در نرخ خرید تضمینی برگ سبز چای، خالی کردن پشت سرمایه گذاران و شاغلان در این عرصه که منجر به جا ماندن ایشان در بازار ارتقا تکنولوژی های مرتبط شده و...) و عواملی از این دست را بیفزاییم، عجیب نیست که بشنویم حمایت بی سابقه دولت روحانی از این صنعت هم نتوانسته تغییر شگرفی ایجاد کند.

منظور از حمایت بی سابقه، افزایش دو برابری نرخ خرید تضمینی برگ سبز چای از چای‌کاران است که هم توانسته اوضاع مالی این قشر را تکان دهد، هم زمینه ساز پرداخت بدهی های کارخانه های چای به ایشان شده، هم کارخانه ها و دیگر شاغلان در این عرصه را به نان و نوایی رسانده اما قادر نیست مشکلات عمده این بخش را مرتفع نماید.


هیات تحقیق و تفحص مجلس در اولین گام، بررسی وضعیت بدهی کارخانه‌های تولید کننده چای خشک به بانک‌ها و کشاورزان، عملکرد ضعیف این کارخانه‌ها در توزیع‌ چای خشک به تمام نقاط کشور، تولید و فروش چای ایرانی، خرید تضمینی چای از کشاورزان و فرمول قیمت‌گذاری چای، جلوگیری از حواله‌های بی‌رویه واردات چای خارجی و همچنین کاهش سطح زیر کشت چای به میزان هفت تا هشت هزار هکتار را در دستور کار خود قرار داده اما اینکه نتایج این بررسی ها چه شده، موضوعی است که تا این لحظه اعلام نشده است.


اینجاست که از یکسو برخی منتظرند نتیجه تحقیق و تفحصی که مجلسیان مهرماه سال ۹۲ با ۱۲۲ رای موافق، ۱۲ رای مخالف و ۱۱ ممتنع از ۲۰۴ نماینده حاضر به تصویب رساندند آشکار شود تا دریابند کدام یک از محورهای مطرح در این طرح به عنوان گره اساسی صنعت چای کشور شناخته خواهد شد و رفع و رجوع مشکلات آن در دستور کار مسئولان قرار خواهد گرفت و بعضی دیگر حتی به نتیجه این تحقیق و تفحص هم برای رفع مشکلات امیدی ندارند.

بدین ترتیب کمک بزرگ دولت تنها حکم مسکنی را یافته که اگر سالهای بعد تجویز آن ادامه نیافته و وارد فاز حل مشکلات اساسی چون افزایش سطح زیر کشت این محصول نشود، قادر نخواهد بود نیاز کشورمان به واردات این محصول را مرتفع کرده و در نتیجه احتمال آن می‌رود که به مانند سالهای گذشته، لابی های وارد کنندگان چای بتوانند وضعی که در سالهای اخیر به این صنعت داخلی تحمیل کرده بودند را، احیا کنند.

این در حالی است که آمارها حکایت از افزایش تقاضای چای در کشورمان را دارد که اگر با افزایش تولید همراه نشود، پیش بینی چربش بیشتر زور وارد کنندگان به تولیدکنندگان چای دور از ذهن نخواهد بود و می‌توان توقع داشت که شکست تولید کنندگان در این مصاف قریب الوقوع، به مراتب سخت تر از دفعات گذشته بوده و جبران آن دشوارتر از همیشه شود، مگر اینکه با ابزارهای دیگر، به جنگ واردات چای برویم.


کافی است کمی در این نکته دقیق شویم که در اثر مصرف بسیار زیاد چای در ایران، چه سودی عاید کشورمان شده و چه منفعت بزرگی به جیب واردکنندگان و تولید کنندگان خارجی این محصول سرازیر می‌شود، تا دریابیم که در سایه تبلیغات فراوان انواع چای ها در رسانه ملی و مشوق‌هایی (مانند جایزه‌های نفیس) که می‌توانند مصرف این محصول را افزایش دهند، در نهایت امر در ابعاد ملی سود خواهیم کرد یا زیان خواهیم دید؟

با این رویکرد، نه تنها می‌بایست پرهیزهایی داشته باشیم، بلکه لازم به نظر می‌رسد که در زمینه فرهنگ مصرف چای آموزش های مهمی را در دستور کار قرار داده و به گونه‌ای برنامه ریزی کنیم که کاهش مصرف چای به نوعی نقش جبران کننده کمبود تولید در این زمینه را عهده دار شود، دست کم تا زمانی که بتوانیم تولید این محصول را به حجم چند سال گذشته رسانده و لطمات وارد شده به صنعت چای در سالهای گذشته را تا حدودی جبران نماییم!





مطالب مرتبط
واردات چای ناسالم کنیایی به ایران
مدیریت سازمان چای زیر ذره بین تحقیق و تفحص
تحقیق و تفحص از صنعت چای در حال دم کشیدن است
نخستین کمک ۱۰۰ میلیاردی دولت به صنعت چای
ایران چهارمین مصرف کننده چای در جهان
کمیته تحقیق و تفحص از چای تشکیل شد
طرح موضوع اخذ حق ورودی گمرک برای چای
چای تقلبی با مارک‌های معروف دربازار
یک شرکت حواله‌های واردات چای را در بازار آزاد فروخت
۱۰۰ کارخانه چای تعطیل شده‌اند
مشکلات چای و چایکاران دم کشید!









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن