واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
تیم کارشناسی دفترمنطقه ایWHO از برنامه های کنترل سل گلستان بازدیدکرد گرگان - ایرنا - مشاوران بین المللی و تیم کارشناسی از دفتر منطقه ای WHO در ایران از برنامه های کنترل سل استان گلستان بازدید بعمل آورد.،
به گزارش روز دوشنبه ایرنا، در این تیم دکتر ˈسرجیو اسپیناچیˈ بعنوان مشاور بین المللی و دکتر ˈعلیرضا شغلیˈ مشاور ملی ارزشیابی نهایی پروژه گلوبال فاند و دکتر ˈناصحیˈ رییس اداره سل و جذام و دو نفر از کارشناسان این اداره حضور داشتند.
اعضای این تیم روز گذشته در ابتدا نشست مشترکی با معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان برگزار نموده و در آن شاخص های سل در استان ارائه و در ادامه به منظور ارزیابی چگونگی و روند اجرای پروژه گلوبال فاند و برنامه کنترل سل، مرکز بهداشتی درمانی جلین و آزمایشگاه کشت و آنتی بیوگرام گرگان مورد بازدید قرار گرفت.
در ادامه بازدید، فعالیت های پروژه در آق قلا مورد ارزیابی قرار گرفت که در این خصوص جلسه ای با مدیر شبکه بهداشت و درمان برگزار و شاخص های کنترل سل این شهرستان ارائه و ارزیابی شد.
همچنین با مراجعه به مرکز بهداشتی درمانی شهری آق قلا فعالیت های گوناگون در راستای کنترل سل بررسی و میزان آگاهی پزشکان مورد ارزیابی قرار گرفت و در پایان از فعالیت ها و اقدامات آزمایشگاهی سل در شهرستان بازدید بعمل آمد.
ˈسل یا توبر کلوزˈ یک بیماری واگیر است؛ باسیل این بیماری میکوباکتریوم توبرکلوزیس یا باسیل کخ نام دارد که در سال 1882 میلادی توسط رابرت کخ، دانشمند آلمانی کشف شد.
نوعی از این بیماری که به سل گاوی موسوم است، میان انسان و چهارپایان مشترک است.
سل در کشورهای جهان سوم از معضلات بهداشتی محسوب می شود و یکی از بیماری های مهلک در جهان است.
در بیماری سل معمولا ریه ها مورد حمله قرار می گیرند، این نوع سل را تی بی ریوی نیز گویند ولی از سایر اعضای درگیر در سل می توان سیستم عصبی مرکزی، غدد لنفاوی و گردش خون، دستگاه تناسلی و ادراری، دستگاه گوارش و معده، استخوان ها، مفاصل و پوست را نام برد.
از انواع نشانه های سل می توان به سرفه مزمن همراه با خلط سینه آغشته به خون، تب، تعریق شبانگاهی و کاهش وزن اشاره کرد.
سل را می توان با رادیوگرافی قفسه سینه، تست پوستی توبرکولین، بررسی میکروسکوپی خلط و کشت میکروبی خلط و مایعات بدن در آزمایشگاه تشخیص داد.
درمان سل مشکل است و به دوره های طولانی و استفاده از آنتی بیوتیک های متفاوت نیاز دارد؛ علاوه بر آن باید رفتار و تماس افراد کنترل شود.
کنترل تماس های افراد و همچنین واکسیناسیون با واکسن ب. ث. ژ بهترین شیوه مبارزه با سل است.
باکتری های سل می تواند توسط عطسه، سرفه و یا آب دهان افراد آلوده به سل در محیط پخش شود.
هم اکنون گفته می شود حدود یک سوم جمعیت جهان به باکتری های سل نوع ضعیف آلوده اند و سرعت آلوده شدن افراد یک نفر در هر ثانیه است، هر چند بسیاری از این عفونت ها به صورت نهانی هستند، اما حدود یک دهم آن به سل فعال تبدیل می شود.
اصلی ترین راه ابتلا، استنشاق ترشحات یا غبار آلوده به باسیل سل است که بیشتر ناشی از تماس با بیمار مبتلا به سل درمان نشده ،می باشد.
سل گاوی می تواند از طریق مصرف لبنیات آلوده و غیر پاستوریزه نیز انسان را آلوده نماید.
بیماری سل به وسیله قطره های ریز موجود در هوا از فردی به فرد دیگر منتقل می شود و اغلب افرادی را که در ارتباط نزدیک با فرد بیمار باشند ،درگیر می کند، لذا باید بیمار به بیمارستان منتقل شود و یا تحت درمان صحیح قرار بگیرد.
سل از طریق غذا، آب، تزریق خون یا نیش حشرات منتقل نمی شود.
این باکتری می تواند تمامی اعضای بدن را گرفتار کند، اما بیشتر ریه ها را درگیر می کند.
601
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
09/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]