واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
یک کارشناس : با اجرای قانون بهره وری می توان 20 درصد بهره وری کشاورزی را افزایش دهیم مشهد - ایرنا - رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی خراسان رضوی گفت : در صورتی که قانون بهره وری در بخش کشاورزی اجرایی شود می توان بیش از 20 درصد بهره وری این حوزه را افزایش داد.

علی اصغر علیزاده روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه مشکل اصلی بخش کشاورزی پایین بودن راندمان است ، افزود : با وجود آنکه این قانون در سال 89 در بخش کشاورزی مصوب شد اما تاکنون اجرایی نشده است.
وی بیان کرد : ما مدعی هستیم که در صورت اجرای قانون ، ما شاهد افزایش بهره وری در بخش های تولیدی دام و طیور و زراعت و باغبانی در حد قابل توجهی خواهیم بود.
وی ادامه داد : در واحدهای گلخانه ای که توسط برخی از سرمایه گذاران و یا کشاورزان عمومی احداث شده و سطح تحصیلات آنان پایین تر است و یا از سایر مشاغل، بدون تجربه و تخصص وارد این حوزه شده اند، راندمان پایین است.
وی بیان کرد : اگر در این واحدها یک مدیر فنی به کارگرفته شود هم زمینه اشتغال دانش آموختگان بخش فراهم شده هم به لحاظ تخصصی زمینه افزایش بهره وری ،کاهش هزینه های و قیمت تمام شده را خواهیم داشت .
وی در بحث کشت های آبی هم گفت : راندمان آبیاری محصولات ما کمتر از 50 درصد است در حالی که ورود کارشناس متخصص در این بخش می تواند موجب افزایش قابل توجه بهره وری از آب شود ضمن آنکه در نگهداری و به کار گیری سیستم های آبیاری نوین هم موثر است.
وی با بیان اینکه ضعف نسبی مدیریت واحدهای تولیدی موجود پایین بودن راندمان است، افزود : نیاز است همه دست به دست هم داده و بحث تولید را دانش محور کنیم.
علیزاده از جمله چالش های دیگر این بخش را عمومی بودن آن و عدم ورود و اظهار نظرهای افراد غیر متخصص عنوان کرد و گفت : مسائل فنی باید به اهل فن آن سپرده شود.
وی گفت : در واقع برای افزایش راندمان و بهره وری باید از دریچه دانش و تخصص مباحث را پیگیری کرد.
وی ادامه داد : از جمله دیگر مشکلات ما در بخش کشاورزی کاهش تعداد تولید کنندگان است که با روند مهاجرت از روستاها به شهرها عملا این جمعیت به شدت کاهش یافته و می یابد.
وی گفت : در گذشته 70 درصد جمعیت ما روستایی و تولید کننده بودند و امروز این شرایط تغییر یافته و 70 درصد مصرف کننده و 30 درصد تولید کننده شده اند که باید از سوی مسوولان به این موضوع توجه جدی شود.
وی توانمند سازی و آموزش نیروها را از جمله اقداماتی دانست که در کنار توسعه مکانیزاسیون می تواند به ارتقا وضعیت تولید منجر شود.
2713/659
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير

[email protected]
08/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]