واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ تير ۱۳۹۳ (۱۴:۲۶ب.ظ)
بررسي مشكلات تجارت خارجي كردستان در كميسيون تجارت اتاق سنندج چهاردهمين نشست کميسيون تخصصي تجارت، امور مرزي و مناطق ويژه اقتصادي اتاق سنندج با محوريت پيگيري مشکلات تجارت خارجي استان در محل اين اتاق برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، محمد هلاکو رئيس کميسيون تجارت اتاق سنندج گفت: کردستان با دارا بودن سه بازارچه و دو مرز رسمي با کردستان عراق و همچنين نزديكهاي فرهنگي با آنها از يک فرصت ويژه براي توسعه و افزايش تجارت خارجي برخوردار است و عراق نيز تمايل زيادي براي تداوم و افزايش تجارت با اين استان را دارد.
وي افزود: بر اساس آمار ارائه شده از سوي سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، عملکرد تجارت خارجي استان در بخشهاي مختلف صادرات، واردات و ترانزيت روند رو به کاهشي را در مقايسه با سال 1391 نشان داده است.
در ادامه اين جلسه اعضاي کميسيون با تحليل جوانب اين کاهش و مقايسه با وضعيت استانهاي همجوار عمدهترين علت اين کاهش را ناشي از سازماندهي و خدمات درون استاني و برخي مشکلات خارج از استان عنوان كردند.
«سيدعبدالرحمن علوي» عضو هيأت نمايندگان اتاق سنندج نيز در رابطه با وجود رقابتهاي ناسالم در ميان برخي از صادرکنندگان که موجب از دست دادن بازار هدف ( عراق) ميشود، گفت: در ايران کنترل بر کالاهاي صادراتي و قابليت پيگيري استانداردها وجود ندارد و ما در درون سيستم خود مشکل داريم و سازمان صنعت، معدن و تجارت به عنوان متولي اين امر بايد اين مسأله را پيگيري کند.
به گزارش روابط عمومي اتاق سنندج، سعدي احمدزاده، نماينده گمرک بيان کرد: با توجه به اينکه حدود 85 درصد از مواد اوليه صنايع کشور ايران از خارج وارد ميشود، اين مسأله بستر را براي واردات فراهم ميکند تا کردستان نيز به عنوان يک استان مرزي در عرصه واردات فعال باشد و با تأکيد بر واردات، فرصت را براي فعاليت در اين زمينه فراهم کند.
«محمد هلاکو» از ديگر مشکلات و علل کاهش تجارت خارجي کردستان را حضور غير هماهنگ و گاه متضاد ساير استانهاي غيرمرزي در بازار اقليم کردستان عراق، حضور قوي و قابل اعتماد کشور ترکيه در عراق و کاهش اعتبار کالا و خدمات فني مهندسي ايران، دانست و نبود بازاريابي و مطالعه درست از نياز هاي بازار، وجود نواقص اعمال نظارت و کنترل گمرکات استان در خصوص توقف کاميونها، کوتاه بودن ساعات کاري صادرات و تأثير آنها بر کاهش صادرات استان، نبود جادههاي استاندارد در استان که موجب دلسردي تجار از ورود به استان ميشود، پايين بودن سطح امکانات در مرزها در مقايسه با ساير استانها، ضعف مديريت و عدم آگاهي کافي مديران از مسائل بازرگاني و اقتصادي، عدم حمايت بانکها از صادرکنندگان، عدم توجه بخش دولتي به پيشنهادات بخشخصوصي در حل مشکلات و تسهيل روند صادرات، تعطيلي بازارچه سيف سقز را از جمله موانع بر سر راه تجارت خارجي عنوان كرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]