تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نماز در اول وقت خشنودى خداوند، ميان وقت رحمت خداوند و پايان وقت عفو خداوند است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804794331




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

67دلار برای یک‌مگ پهنای باند؛ دکل‌هایی که با نفت کار می‌کند!


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
67دلار برای یک‌مگ پهنای باند؛ دکل‌هایی که با نفت کار می‌کند!
پس از دوران حکومت طالبان بر افغانستان استفاده از اینترنت از سال 2002 میلادی آغاز شد و کاربران آن رفته رفته در سراسر این کشور افزایش یافت.


به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، پس از دوران تسلط طالبان بر افغانستان استفاده از اینترنت از سال 2002 میلادی آغاز شد و کاربران آن رفته رفته در سراسر این کشور افزایش یافت.

در گام نخست تنها دفاتر و سازمان‎های خارجی و همچنین برخی از ادارات دولتی از اینترنت استفاده می‎کردند و پس از آن رفته رفته مورد توجه جوانان این کشور نیز قرار گرفت.

** چه کسانی در افغانستان از اینترنت استفاده می‎کنند؟

جوانان افغان به ویژه قشر تحصیل‌کرده این کشور بیش از هر چیز به اینترنت علاقه‌مند شده و یکی از راه‌حل‎های مشکلات خودرا از این طریق دانستند به طوری که تمام اطلاعات آموزشی خود را از فضای مجازی یا اینترنت دنبال می‌کردند.

رفته رفته اینترنت در افغانستان جا باز کرد و دامنه استفاده آن از ادارات خارج و در دسترس شهروندان این کشور نیز قرار گرفت و هم‎اکنون شاهد پیشرفت سریع آن در افغانستان هستیم.

پس از حضور 12 ساله اینترنت هم‎اکنون علاوه بر ادارات دولتی و سازمان‌های خارجی اکثر افغان‎ها به ویژه دانشجویان، دانش‎آموزان و حتی شهروندان عادی به طور گسترده به اینترنت دسترسی دارند.

«نصرت رحیمی» سخنگوی وزارت مخابرات افغانستان در گفت‎وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در کابل، گفت: آمار کاربران اینترنت در 12 سال گذشته در افغانستان افزایش قابل توجهی یافته است.

رحیمی افزود: هم‎اکنون بیش از 2 میلیون افغان در 21 ولایت از اینترنت به طور روزانه استفاده می‌کنند و بیش از نیمی از جمعیت افغانستان به اینترنت دسترسی دارند.

سخنگوی وزارت مخابرات افغانستان در ادامه تأکید کرد: بیش از یک میلیون افغان حساب کاربری در شبکه اجتماعی (فیس‌بوک) داشته و صدها هزار نفر دیگر در (توییتر) نیز حساب کاربری دارند.

با این حال، پس از گذشت 12 سال فضا و سایت‎های اینترنتی نیز در افغانستان افزایش زیادی پیدا  کرده به طوری که ده‎ها سایت خبری، اجتماعی و فرهنگی در این کشور ایجاد شده است.

شبکه‎های اجتماعی و ارتباطی و همچنین آدرس‎های الکترونیکی نیز بیانگر پیشرفت اینترنت در افغانستان به شمار می‎رود.

گفتنی است، وزارت مخابرات افغانستان از سال 2002 میلادی تاکنون تمام سایت‎ها و  فضاهای اینترنتی را در دسترس افغان‎ها قرار داده و تنها سایت‎های مبتذل و ضد اخلاقی را فیلتر کرده است.

** ایجاد «کافی نت» در افغانستان

یکی دیگر از اقدامات دولت افغانستان برای استفاده از اینترنت طی 12 سال گذشته ایجاد کافی نت در سراسر این کشور بوده که استفاده از اینترنت را برای تمام شهروندان این کشور سریع و آسان کرده است.

شهروندان افغان با ایجاد کافی نت در چند سال اخیر قادر به استفاده از اینترنت به طور سریع و آسان در موارد مختلف شده‎اند.

بیشتر افغان‌ها از کافی نت‌ها برای جمع آوری اطلاعات مورد نیاز و همچنین تماس صوتی و تصویری با دوستان خود در داخل و خارج از این کشور استفاده می‎کنند.

بر اساس آماری که سخنگوی وزارت مخابرات افغانستان به خبرگزاری فارس ارائه کرده هم‎اکنون نزدیک به 6 هزار کافی نت در سراسر افغانستان فعال است.

این در حالی است که «امیرزی سنگین» وزیر مخابرات افغانستان چندی پیش در یک نشست خبری اعلام کرد که ایجاد کافی نت در سراسر ولایت‎های افغانستان و استفاده از آن در حال افزایش است.

** هزینه اینترنت در افغانستان

هزینه استفاده از اینترنت طی 12 سال گذشته ثابت نبوده و با گذشت هر چند سال هزینه آن با تلاش مسئولان وزارت مخابرات این کشور کاهش یافته است.

نصرت رحیمی، سخنگوی وزارت مخابرات در این مورد به خبرگزاری فارس گفت: هزینه هر مگابایت پهنای باند در سال 2002 میلادی 5 هزار دلار بود که این هزینه در سال 2004 میلادی به 4 هزار دلار، در سال 2008 میلادی به 3 هزار و 500 دلار و در سال 2010 میلادی به هزار و 500 دلار آمریکا کاهش یافت.

با این حال، امیرزی سنگین وزیر مخابرات افغانستان در سال 2012 میلادی اعلام کرد: وزارت مخابرات از سال 2010 میلادی تا کنون هر مگابایت پهنای باند را با هزینه 300 دلار آمریکایی به شرکت‌های مخابراتی ارائه می‌کرد که در سال 2012 این هزینه به 97 دلار کاهش یافت.

سنگین حدود 3 ماه پیش نیز در مراسم افتتاحیه استفاده از خدمات نسل سوم (تری جی) شبکه مخابراتی دولتی «سلام» هزینه هر مگابایت اینترنت در افغانستان را 67 دلار در ماه اعلام کرد.

این در حالی است که نصرت رحیمی سخنگوی وزارت مخابرات به خبرنگار خبرگزاری فارس در کابل گفت: قرار است تا چند ماه دیگر هزینه استفاده اینترنت باز هم در افغانستان کاهش یابد.

به گفته وی، وزارت مخابرات افغانستان مصمم است تا چند ماه دیگر هر مگابایت اینترنت را به قیمت 20 دلار به شرکت‎های اینترنتی ارائه کند.

رحیمی تأکید کرد: کاهش هزینه استفاده از اینترنت توسط وزارت مخابرات با همکاری یک شرکت خارجی در آینده نزدیک اعمال خواهد شد.

** کیفیت اینترنت در افغانستان

با گذشت زمان تعداد کاربران اینترنت در افغانستان افزایش می‎یابد و این امر سبب کاهش کیفیت اینترنت در این کشور شده و شهروندان افغان نیز بارها از این امر شاکی شده‎اند.

افغان‎ها بارها در گفت‎وگو با رسانه‎ها تأکید کرده‎اند که کاهش هزینه استفاده از اینترنت سبب بی‌کیفیتی آن به ویژه در چند سال اخیر شده که مقام‎های وزارت مخابرات نیز بی‌کیفیتی اینترنت در این کشور را پذیرفته‎اند.

رحیمی در این خصوص اظهار داشت: یکی از دلائل بی‌کیفیتی اینترنت در افغانستان نبود برق است.

به گفته وی، هم‎اکنون بیش از 5 هزار و 500 آنتن و دکل اینترنت در افغانستان فعال است که تمام آنها با سوخت فسیلی (نفت) کار می‎کنند.

سخنگوی وزارت مخابرات افغانستان در این خصوص تصریح کرد: اگر این دکل‌ها و آنتن‌ها از برق استفاده می‎کردند کیفیت اینترنت بهتر شده و در خصوص مکالمات تلفنی و جمع آوری اطلاعات، مردم قادر به انجام کار خود در اسرع وقت ‎بودند.

**‌ ارائه کنندگان خدمات اینترنت

اینترنت در افغانستان تنها توسط وزارت مخابرات در دسترس مردم قرار نمی‎گیرد بلکه شرکت‎های خصوصی دیگری نیز وجود دارد که به ارائه اینترنت می‎پردازند.

بر اساس آمار ارائه شده توسط وزارت مخابرات افغانستان، هم‎اکنون 53 شرکت در عرصه ارائه اینترنت در این کشور فعالیت دارند که تنها 5 درصد آن را شرکت‎های دولتی تشکیل می‎دهد.

شرکت‎های مخابراتی افغانستان نیز با استفاده از «تری جی» به شهروندان افغان اینترنت ارائه می‎کنند که این امر علاوه بر کاهش هزینه، افغان‎ها را قادر به استفاده اینترنت در هر مکانی کرده است.

شرکت‎های «روشن»، «اتصالات»، «ام تی ان» و «افغان تلکام» شرکت‎های مخابراتی هستند که هم‎اکنون اینترنت را از طریق نسل سوم خدمات ارتباطی در دسترس مردم افغانستان قرار داده‌اند.

شرکت «افغان بیسیم» یکی دیگر از شبکه‎های مخابراتی این کشور به تازگی مجوز ارائه اینترنت با استفاده از تری جی را با قیمت 25 میلیون دلار آمریکایی به دست آورده و قرار است تا چند ماه دیگر ارائه خدمات اینترنتی را آغاز کند.

گفته می‎شود روند استفاده از اینترنت در افغانستان رو به افزایش است و شرکت‎های بیشتری برای به کسب سود و درآمد در تلاش برای اخذ مجوز ارائه خدمات اینترنتی در این کشور هستند.



منبع: خبرگزاري فارس




تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۳۹۳ - ۰۸:۳۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن