تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زبان، درنده اى است كه اگر رها شود، گاز مى گيرد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837208636




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نقش آمریکا در تجزیه عراق


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


نقش آمریکا در تجزیه عراق وبلاگ > تاجیک، نصرت اله - رویدادهای تیر و تار دو هفته اخیر عراق را از منظرهای گوناگون میتوان دید و تحلیل کرد ولی در تصویر بزرگ و در سطح منطقه ائی و بین المللی اگر در هر تحلیلی به روند احتمالی تجزیه عراق و تشکیل سه کشور کرد، سنی و شیعه کم بها بدهیم و عوامل موثر در آن را در نظر نگیریم به خطا رفته ایم. از اهداف و یا نتیجه این سلسله تحرکات قدرتهای خارجی و بازیگران متعدد در صحنه عراق، تجدید نقشه خاورمیانه است که در شمای اینده منطقه قرار است دو عنصر کردی و سلفی بهم نزدیک شده و نقش آفرینی کنند تا بتوانند جلوی قدرت نمائی هلال شیعی را گرفته و از تکرار وقایعی نظیر مقاومت حزب الله لبنان در مقابل رژیم صهیونیستی در سال 2006 و یا ایستادگی در مقابل سیاستهای غرب در سوریه جلوگیری شود . به عبارت دیگر تحولات داخلی عراق صرفا" نمی توانند به توضیح و تبیین وقایع و پدیده ها بپردازند و نیاز به تبیین آنها در سطح منطقه ائی و بین المللی داریم


اینکه مثلا" مالکی در دوران نخست وزیری اش بد عمل کرده و یا روش و سیاستهایش کارآمدی نداشته است و یا حاکمیت شیعیان در بغداد به حاکمیت بلامنازع هشتاد ساله اهل سنت در این کشور پایان داده و باعث ایجاد نارضایتی در میان آنان و عشایر عراقی و وابستگان به حزب بعث شده هر کدام که بفرض درست باشد که بعضا" نیز درجاتی از صحت در این گزاره ها وجود دارد هیچکدام نمی تواند تحولات اخیر عراق را توضیح دهد. یعنی اگر چه سیاستها شخص مالکی و دولت او مظنون به تقاص گرفتن از گذشته و ظلمی است که صدام بر شیعیان روا داشته است ولی چنین ادعاها و دیدگاههائی نمی توانند توضیح دهند که چرا مالکی که علیرغم مخالفت بعضی از مقامات و گروههای شیعه توانست هم به جمع آوری بخشی از ارای اهل سنت و شیعه بپردازد و هم به رای اکثریت دست یاببد با چنین بحرانی روبرو شده اشت؟ طبیعی است که واقعیت عدم برابری قدرت اکثریت صندوق رای با قدرت و تأثیر اقلیت مسلح هم میتواند بها دادن بیش از حد به عامل مالکی در این بحران که نادرست است را توضیح دهد و هم این گزاره را.
بلا شک روند کنونی در عراق باعث بهم زدن بیشتر ساختار اجتماعی و ایجاد گسل سیاسی در کنار از هم پاچیده شدن ساختار سیاسی حکومت شده، روال کار را از دست سیاستمداران خارج و باعث خلاء قدرت در کنار سترون شدن سیاست و حکومت در عراق خواهد گردید، که خود تبعات کنترل ناپذیری در پی خواهد داشت. پیشروی داعش و فروپاشی ارتش عراق در چند منطقه و سقوط و تصرف چند شهر مهم که تا یک چهارم کشور تخمین زده میشود توسط یک گروه چریکی که شنیع ترین جنایات را مرتکب و صدائی از دنیا برنمی خیزد، سیاستهای دولت عراق و اطراف قضیه و کشورهای درگیر در این کشور را زیر سئوال میبرد و همه از ایران گرفته تا غرب باید پاسخگو باشند. اولین طرفی که باید مسئولانه به افکار عمومی توضیح دهد که چگونه چنین تحولی ممکن است رخ داده باشد دولت آمریکا است. حجم مخارجی که آمریکا از جیب ملت و به نیابت از دولت عراق بر گرده مردم این کشور گذاشته است کاملا" معلوم و مشخص است. میزان هزینه تسلیحاتی عراق در طول دوران اشغال نیز ارقام بالائی بوده که قابل تحقیق و دستیابی است. سئوال اساسی و مقدر اینست که این همه سرمایه گذاری و هزینه چی شد که ارتش یک کشور در مقابل گروهی ماجراجو اینگونه صحنه را خالی میکند؟
در حالیکه القاعده و نسخه های جدیدش همواره کارکردی ضد روسی در افغانستان، بوسنی، چچن، عراق و سوریه داشته اند و هم اکنون نیز روسها در قضیه اوکراین مشغول و درگیر هستند و آن فراغت بال چند ماه پیش را ندارند، بنابراین طبیعی است که آمریکا بخواهد از این شرایط به نفع پیشبرد سیاستهای منطقه ائی اش استفاده کند. از سوی دیگر ایران نیز به عنوان عمده ترین مخالف سیاستهای آمریکا در منطقه نیز خود سرگرم مسائل سیاست خارجی خویش و مهمتر از همه مسائل هسته ائی است که باز با سناریو نویسی از سوی غرب بوجود آمده است. آمریکا هم اراده و علاقه ائی برای دخالت و درگیری در تحولات کنونی ندارد و هم ترجیح میدهد کشورهای منطقه خود مشغول این موضوع باشند تا امنیت رژیم صهیونیستی با هزینه کمتری برقرار شود. امر یکا نه در مورد تعیین تهدیدهای سیاسی و امنیتی منطقه که در اثر دخالتهای آمریکا بوجود آمده جدی است و نه در حل آنها و اولویتش در شرایط کنونی مسائل اقتصادیش و در سیاست خارجی توجه به اسیای شرقی است.
اما در مورد خاورمیانه امریکا مسئله این منطقه را بصورت کلی میبیند و نه جزئی و هر کشور مختص به خود. یعنی در مسئله عراق روند امور ایران، سوریه و لبنان را مد نظر دارد و در یک بسته میبیند تا در یک روند کلی از طریق راهبرد کاهش قدرت کشورهای تاثیر گذار در مسائل منطقه از طریق تجزیه همه مشکلت را حل نماید. اهداف منطقه ائی تجزیه عراق نیز از سوی عربستان سعودی و ترکیه قابل فهم و تجزیه و تحلیل است. دو عنصر حامی و تاثیر گذار روی گروه داهش عربستان و ترکیه هستند. یکی از اهداف سعودی ایجاد یک کشور سنی تند رو در کنار ایران برای ایجاد مزاحمت داخلی و خارجی برای ایران و شیعیان منطقه است تا از فشار شیعیان قطیف و مناطق شرقی سعودی در امان باشد.
اما در مورد ترکیه نیز نزدیک شدن ترکیه به کردها برای تامین انرژی مورد نیاز توسعه اقتصادی، فراهم کردن راه دریائی برای آنها برای دسترسی به ابهای آزاد و فروش نفت، پس گرفتن فوری منطقه نفت خیز کرکوک از داعش توسط نیروی نظامی اقلیم کردستان، موافقت ترکیه با استقلال کردستان و در نهایت پیشنهاد نیچروان بارزانی به دبیر شورایعالی امنیت ملی ایران مبنی بر برخورداری اهل سنت از اقلیم خودشان و عدم بازگشت تحولات سیاسی به قبل از اشغال موصل و کرکوک سر سلسله اقداماتی خواهد بود که به تجزیه عراق خواهد انجامید. به دست اندرکاران سیاست خارجی توصیه میشود برای مدیریت کردن این روند و کم کردن اثرات منطقه ائی و ملی تجزیه عراق برنامه ریزی نموده و آمادگی داشته باشند. در سیاست خارجی و روابط بین الملل نمی توان عاشق ایده های خوب و اخلاقی بود و در بسیاری از موارد واقعیتهای صحنه خارجی خود را به سیاست کشورها تحمیل میکنند!



یکشنبه 8 تیر 1393 - 00:40:49





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن