واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ تير ۱۳۹۳ (۹:۲۷ق.ظ)
جمهوري اسلامي: سفر وزير خارجه آمريکا و توطئه تجزيه عراق
به گزارش خبرگزاري موج، روزنامه جمهوري اسلامي چنين نوشت:
تلاش براي تجزيه عراق، هدف اصلي آمران گروه تروريستي داعش به تهاجم گسترده عليه استان هاي شمال غرب عراق است. اين واقعيت را سرانجام مسئولان اقليم کردستان عراق همزمان با سفر جان کري وزير خارجه آمريکا به عراق به زبان آوردند.
هر چند از اولين روز تهاجم داعش به استان هاي شمالي عراق اين تصور در اذهان ناظران سياسي وجود داشت که دست هاي پشت پرده اين تهاجم درصدد تجزيه عراق هستند، لکن اکنون اظهارات هماهنگ مسئولان اقليم کردستان عراق، اين تصور را به مرحله تصديق رسانده و ترديدي در اين توطئه چيني باقي نمانده است.
مسعود بارزاني، رئيس منطقه کردستان عراق در مصاحبه با شبکه آمريکائي سي. ان. ان گفت: عراق درحال فروپاشي آشکاري به سر مي برد و دولت مرکزي سلطه خود بر همه چيز را از دست داده است. وي افزود: "فروپاشي عراق به خاطر ما نيست بلکه ديگران سبب اين فروپاشي هستند. درحال حاضر زمان آن فرا رسيده که کردها، هويت و نقشه آينده خود را مشخص کنند." بارزاني در اين مصاحبه، فراتر هم رفت و هدف دروني خود را فاش کرد و ادامه داد: "استقلال براي کردها يک رويا نيست و با وجود اينکه کردستان دو دهه است به صورت مستقل اداره مي شود اما کردها هيچ گاه به تمايلشان براي تحقق استقلال اشاره اي نکرده اند." وي اين هدف تجزيه طلبانه را با صراحت بيشتري اعلام کرد و گفت: "ما در حال حاضر عراق جديدي را مي بينيم که با عراق روزها و هفته هاي پيش فرق مي کند. حوادث اخير عراق نشان داد که ملت کرد بايد درحال حاضر فرصت را غنيمت شمرده و آينده خود را مشخص کند."
بارزاني، به وجود دست هاي پشت پرده اين ماجرا نيز ناخودآگاه اعتراف کرد و گفت: ما موضوع استقلال کردستان را در گفت و گو با جان کري، وزير خارجه آمريکا که به عراق سفر کرده مطرح مي کنيم." اين، يعني تجزيه کردستان از عراق، با آمريکا هماهنگ است، کما اينکه اعلام مخالفت بارزاني با ادامه حکومت نوري مالکي نيز با آمريکا هماهنگ است. بارزاني در اين زمينه نيز با صراحت گفت: "اوضاع عراق بسيار پيچيده است و کسي که مسئول اين اوضاع است بايد کنار برود."
همزمان با رئيس اقليم کردستان عراق، نخست وزير وي نيز در گفت و گو با "بي بي سي" سخنان مشابهي گفت. نيچروان بارزاني گفت: "تقريباً غيرممکن است که عراق به زمان قبل از اشغال موصل باز گردد. ضمن اينکه عربهاي اهل تسنن حق دارند که يک منطقه ويژه مانند کردستان براي خود داشته باشند." وي، سخنان رسانه هاي غربي و کشورهاي عربي عليه مالکي را تکرار کرد و گفت: بعيد است با نخست وزير "نوري المالکي" به راهکاري مناسب دست يابيم، وي افزود: "البته نمي توان انکار کرد که داعش در بروز وضعيت کنوني موثر بوده اما فقط موضوع داعش نيست. وضعيت فعلي نتيجه سياست هاي اشتباه بغداد در قبال مناطق سني نشين است." نخست وزير اقليم کردستان نيز در پايان اظهارات خود، ناخودآگاه به توطئه تجزيه عراق اعتراف کرد و گفت: "به نظر ما، با توجه به آنچه در موصل روي داده، بهترين وضعيت، ايجاد منطقه خودگردان سني نشين همانند شرايط ما در کردستان است."
هوشيار زيباري وزير خارجه عراق، که وي نيز کرد است، گفت: عراق به سوي يک نظام فدرالي گام بر مي دارد. وي در مصاحبه اي مطبوعاتي افزود: "مسير تحقق نظام فدرالي منحصر به منطقه کردستان نيست، بلکه در آينده همه مناطق و استانهاي ديگر عراق را در بر خواهد گرفت."
منطور هوشيار زيباري از منحصر نبودن نظام فدرالي به منطقه کردستان اينست که عراق بايد به سه بخش تقسيم شود؛ کردستان، منطقه شمال غرب براي اهل سنت و منطقه جنوب براي شيعيان. اين طرح قبلاً در قالب تجزيه عراق به سه کشور با همين مختصات توسط دشمنان اين کشور مطرح شده بود و هدف آنان تقسيم عراق به کشورهاي کوچکي بود که هر کدام لقمه چربي براي قدرت هاي استعماري باشند و زير سلطه نگهداشتن آنها کار دشواري نباشد.
درحال حاضر، آمريکا، انگليس، عربستان سعودي، رژيم صهيونيستي و بعضي شيخ نشين هاي خليج فارس، بدون آنکه با صراحت چيزي بگويند، درصدد تحقق تجزيه عراق و تقسيم آن به سه کشور هستند. اين توطئه هر چند ممکن است در اثر هوشياري مردم و اقدامات مرجعيت به مرحله عمل نرسد، ولي از سخنان ديروز رهبران کردهاي عراق کاملاً پيداست که به مرحله اي رسيده که مي تواند براي مسئولان عراقي و مردم اين کشور دردسرساز باشد.
نکته مهم اينست که اگر توطئه تجزيه عراق به سه کشور کردستان، عراق اهل سنت و عراق شيعه به اجرا درآيد، اين واقعه بيش از همه به زيان کردها خواهد بود. کردها هر چند ممکن است اين واقعه را گام اول براي يکپارچه ساختن کردستان شامل مناطق کردنشين عراق، سوريه، ايران و ترکيه بدانند، ولي اولاً تحقق چنين رؤيائي بسيار دور از واقعيت است و ثانياً هر قدم که در اين زمينه برداشته شود، کردها را با مشکلات فراواني مواجه خواهد کرد که قطعاً از ادامه چنين طرحي پشيمان خواهند شد. آمريکا، انگليس، رژيم صهيونيستي و همراهان منطقه اي آنها که از تجزيه عراق حمايت مي کنند، نه خيرخواه کردها هستند نه اهل سنت عراق و نه شيعيان اين کشور. غربي ها مطامع استعماري خود را دنبال مي کنند، صهيونيست ها به دنبال امنيت و گسترش قلمرو نفوذ خود در منطقه خاورميانه و تحقق شعار "از فرات تا نيل" هستند و شيوخ مرتجع عرب نيز چشم ديدن يک عراق قدرتمند با حکومت مردمي را که حجتي است براي ملت هاي منطقه ندارند.
به نظر مي رسد سفر وزير خارجه آمريکا به عراق، هدفي بيش از فشار وارد کردن به مالکي براي کناره گيري از قدرت دارد. آمريکا برخلاف اظهارات ديروز وزير خارجه اش که از عراق واحد گفت، درصدد است توطئه تجزيه عراق را عملي سازد، اقدامي که کشورهاي قدرتمند منطقه مانند جمهوري اسلامي ايران با آن مخالفند و با تمام توان براي جلوگيري از آن تلاش خواهند کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]