تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بهترين اعمال، خداشناسى است، زيرا با وجود علم و معرفت، عمل، كم يا زياد تو را سود مى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843867422




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تغییر فرهنگ و افزایش نرخ باروری زمان بر است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

مدیرکل دفترسلامت جمعیت،خانواده و مدارس وزارت بهداشت: تغییر فرهنگ و افزایش نرخ باروری زمان بر است تهران-ایرنا-مدیرکل دفترسلامت جمعیت،خانواده و مدارس وزارت بهداشت با بیان اینکه تغییر فرهنگ زمان بر است، گفت:چالش های سلامت را باید برطرف کنیم تا به میزان باروری کلی به بالای حد جایگزینی برسیم.


افزایش جمعیت و رساندن نرخ باروری کلی به سطح جانشینی و بالای 2، این روزها یکی از داغ ترین موضوعات در حوزه اخبار سلامت است.
به گزارش ایرنا از دانشگاه علوم پزشکی مشهد ،دکتر محمداسماعیل مطلق اظهار داشت:هر روز درباره جمعیت در دفترسلامت جمعیت وزارت بهداشت جلسه داریم و پیرامون آن بحث های کارشناسی و تبادل نظر و برنامه ریزی می کنیم.
وی افزود:یکی از چالش های موجود در این زمینه، وضعیت باروری
کلی کشوری است،با تصویب قانون تنظیم خانواده در سال 71، میانگین نرخ باروری به 3.4 رسید و اکنون این میزان به 1.6 تا 1.8 کاهش یافته است؛ حال آنکه برای رسیدن به سطح جانشینی، نرخ باروری کلی باید بالای 2باشد.

***تعریف نرخ باروری
وی با بیان اینکه نرخ باروری به معنای ˈمتوسط تعداد فرزندی که یک زن در طول دوران باروری خود بدنیا می آوردˈ است، افزود:برای پیشگیری از منفی شدن نرخ جمعیت، میزان باروری باید حداقل یک فرزند باشد تا به میزان سطح جانشینی که مقام معظم رهبری فرموده اند دست یابیم.

***افزایش میانگین سن ازدواج حتی تا 10سال
مطلق با بیان این که «برای رسیدن به نرخ باروری بالای 2، کاهش سن ازدواج و حمایت از زوج های جوان حایزاهمیت است»، گفت : اکنون وضعیت مناسبی در این زمینه نداریم؛ میانگین سن ازدواج در سال 1345 در مردها، 25 و در خانم ها 18سال بوده که بر اساس آخرین آمارهای ارایه شده، در حال حاضر به ترتیب به 27 و 24سال رسیده و در برخی استان ها، افزایش سن ازدواج حتی تا 10سال رخ داده است.

***11 میلیون زوج جوان در آستانه ازدواج
مدیرکل دفترسلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت به ˈتأخیر در ازدواجˈ اشاره کرد و افزود :آمارها نشان می دهد 11میلیون زوج جوان در آستانه ازدواج در کشور وجود دارد و بخش قابل توجهی از آنها در حال پشت سر گذاشتن سنین مناسب ازدواج و باروری هستند و به این ترتیب بهترین زمان باروری که سنین 20 تا 30سال است، را از دست می دهیم.

***روند ازدواج مطلوب نیست
مطلق به اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر «رفع موانع، تسهیل و ترویج تشکیل خانواده و افزایش فرزندآوری، حمایت از زوج های جوان، توانمندسازی آنها در تأمین هزینه های زندگی»، خاطرنشان کرد:روند ازدواج از سال 85 تا 92، مطلوب نیست، بطوری که در سال 92 نسبت به 91، حدود 70هزار مورد ازدواج کمتر در کشور اتفاق افتاده است.

***فاصله ازدواج تا تولد فرزند اول بیش از 3.5 سال
وی همچنین یاد آور شد :فاصله ازدواج تا تولد فرزند اول بیش از 3.5سال و فاصله تولد فرزند اول و دوم، 5.4 سال است، حال آنکه از نگاه سلامت، هرچه این فاصله ها بیشتر باشد، احتمال بروز اختلال و آسیب برای فرزند و مادر بیشتر می شود.

***افزایش میزان طلاق در کشور
«تحکیم بنیان و پایداری خانواده با تأکید بر آموزش مهارت های زندگی و ارتباطی و خدمات مشاوره ای»، سیاست ابلاغی دیگر مقام معظم رهبری است و جزو شرح وظایف وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی است .
مطلق گفت :یکی از چالش های پیش رو، افزایش میزان طلاق در کشور است و بر اساس آمارها، سال 92، 155هزار و 369 مورد طلاق به ثبت رسیده است و این میزان هر سال بیشتر می شود.

***افزایش میزان باروری
مدیرکل دفترسلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با اشاره به بررسی انجام شده در سال 90 درباره تغییرات میزان باروری کل در کشور، اظهار کرد: با در نظر گرفتن میزان باروری فعلی یعنی 1.8، چنانچه همه سازمان ها و مردم دست به دست هم بدهند تا سالانه 10درصد کاهش افراد بدون همسر براثر فوت در تصادفات و حوادث، 10درصد کاهش افراد بدون همسر بدلیل طلاق و 10درصد کاهش تعداد افراد مجرد با وقوع ازدواج را شاهد باشیم، میزان باروری کلی به 2.65 افزایش می یابد.

***وجود سه میلیون زوج نابارور در کشور
وی همچنین از وجود سه میلیون زوج نابارور در کشور خبر داد و گفت: این زوج ها دوست دارند، فرزند داشته باشند، اما در حال حاضر پوشش بیمه ای درمان ناباروری کافی نیست و باید نسبت به تکمیل آن اقدام شود.

***سقط و عوارض فراوان آن
«سالانه، 220هزار مورد سقط در کشور اتفاق می افتد که باید با آگاه سازی زنان از بروز این آسیب اجتماعی پیشگیری کنیم.»؛ این تأکید دکتر مطلق بود که اعتقاد دارد: سقط ، عوارض جسمی و روحی زیادی برای زنان به همراه دارد و سلامت معنوی آنها را به خطر می اندازد.

***هیچ زنی حاضر به سقط نیست
وی افزود: بررسی ها نشان داده، هیچ زنی حاضر نیست سقط کند و بعد از این اتفاق، شاداب نیست.

***کمتر از 7هزار سقط با مجوز پزشکی قانونی صورت می گیرد
به گفته دکتر مطلق، از مجموع سقط های انجام شده، 120هزار سقط، غیرقانونی و یکصدهزار مورد بدلایل پزشکی و تنها کمتر از 7هزار سقط با مجوز پزشکی قانونی صورت می گیرد. 20درصد سقط ها بدلیل مسائل اقتصادی و 5درصد بدلیل مشکلات آموزشی و تداخل فرزندآوری با تحصیل است که می توان روی آن کار و برنامه ریزی کرد.

***پیامد رفتارهای پرخطر بر ازدواج و فرزندآوری
مدیرکل دفترسلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت درباره پیامد رفتارهای پرخطر که به ازدواج، فرزندآوری و مادران باردار آسیب می رساند، اعلام کرد: حدود نیم درصد از جامعه یعنی از هر 200نفر، یک نفر مبتلا به هپاتیتC است.
همچنین تراکم هپاتیتC در افراد با رفتارهای پرخطر، ابتلای حدود دو درصد جامعه به هپاتیت B، وجود بالغ بر 90هزار آلوده به ویروس ایدز از دیگر موارد آسیب زا در این حوزه است.
وی هشدار داد که بر اساس آخرین یافته ها، طی دو سال گذشته، ابتلا به ویروس HIV مثبت بر اثر تماس جنسی از مرز 30درصد عبور کرده و نگران کننده است.

***مرگ 8 جوان بر اثر اعتیاد در هر شبانه روز
مطلق به تأثیر اعتیاد در فرزندپروری و ایجاد اختلال در سیستم خانوادگی اشاره کرد و افزود: در هر شبانه روز، 8جوان بر اثر اعتیاد جان خود را از دست می دهد و در بحث سلامت خانواده باید به این مقوله نیز بپردازیم.

***در هر شبانه روز، یک مادر باردار می میرد
وی تأکید کرد: باید روی سلامت مادران باردار بیشتر کار کنیم، چرا که در هر شبانه روز، یک مادر باردار و سالانه 26هزار کودک زیر 5سال جان خود را از دست می دهند.

***شتاب پیرشدن استان ها، شتاب خوبی نیست
وی به سیاست ابلاغی مقام معظم رهبری، «ارتقای پویایی و بالندگی جمعیت» اشاره کرد و گفت :در حال حاضر 8.2 درصد جمعیت کشور، سالمند هستند و بطورکلی شتاب پیرشدن استان ها، شتاب خوبی نیست و روند پیرشدن در برخی استان ها مانند گیلان، آذربایجان شرقی، مرکزی، مازندران و .. خیلی بیشتر از میانگین کشوری و سیستان و بلوچستان جوان ترین استان کشور است.

***رویکردهای وزارت بهداشت
وی توجه به محورهای ارتقای مشاوره های هنگام ازدواج و پس از آن با تأکید بر مهارت های زوجین و سلامت جنسی با رعایت چارچوب مذهبی، فرهنگی و اجتماعی و افزایش آگاهی جامعه درباره اهمیت فرزندآوری سالم و خودداری از تک فرزندی و مشاوره رعایت فاصله زمانی بین ازدواج تا فرزند اول و به بعد، پیشگیری از بارداری پرخطر و سقط، تعمیم مراقبت های کیفی دوران بارداری، جلوگیری از مرگ مادر و نوزاد از رویکردهای وزارت بهداشت عنوان کرد.
علمی (1)**1354**1440

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




07/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن