واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
برای نخستین بار در کشور تبدیل کیک لجن به کود کمپوست در تصفیه خانه فاضلاب نوشهر امکان پذیر شد ساری - ایرنا - معاون بهره برداری شرکت آبفای شهری مازندران از تولید کیک لجن و تبدیل آن به کود کمپوست با فرایند ورمی کمپوست برای نخستین بار در کشور در تصفیه خانه فاضلاب نوشهر و چالوس خبر داد.
به گزارش روز شنبه روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب شهری مازندران ، ˈرضا فکریˈ گفت : طرح تحقیقاتی تبدیل کیک لجن به کود کمپوست در دفتر تحقیقات شرکت آبفای مصوب و پس از مراحل تحقیق، در سال جاری وارد مرحله بهره برداری شد.
وی افزود : تولید کیک لجن و تبدیل آن به کود کمپوست از جمله مراحل پیچیده در فرایند تصفیه خانه فاضلاب است که با تکنیک ورمی کمپوست لجن حاصل از تصفیه خانه به کود کمپوست تبدیل می شود.
فکری گفت : در آینده این کود برای گسترش فضای سبز در محوطه های تحت پوشش شرکت استفاده می شود.
وی طرح های جمع آوری و تصفیه فاضلاب را از جمله طرح های زیست محیطی معرفی کرد و افزود : تامین و حفظ کیفیت منابع آب های زیرزمینی ، بازچرخانی آب ( برگشت مجدد آب به محیط زیست)، تولید کود کمپوست و پساب برای مصارف کشاورزی از مهم ترین اهداف اجرای طرح های جمع آوری و تصفیه فاضلاب است.
فکری با بیان اینکه 99 درصد فاضلاب ها را آب تشکیل می دهد، اظهار داشت: فاضلاب خانگی شامل فاضلاب های سرویس بهداشتی، آشپزخانه و حمام است که از طریق انشعابات خانگی به شبکه های جمع آوری در کوچه ها و خانه ها متصل و برای فرایند تصفیه به تصفیه خانه ها فرستاده می شوند.
معاون بهره برداری شرکت آبفای شهری مازندران با بیان اینکه پساب و کمپوست دو محصول تصفیه خانه ها هستند، گفـت: پساب یا همان فاضلاب تصفیه شده برای مصارف کشاورزی و کمپوست به عنوان کود ارگانیک در صنعت سبز کاربرد فراوانی دارد.
وی افزود : در برخی از تصفیه خانه ها مانند تصفیه خانه بزرگ جنوب تهران، مکانیزم تولید انرژی از فرایند تصفیه لجن فراهم شده است.
معاون بهره برداری شرکت آبفای شهری مازندران گفت : این نهاد آمادگی دارد تکنیک ورمی کمپوست را در اختیار سایر استان ها نیز قرار دهد.
وی پساب ها را محصول نهایی تصفیه فاضلاب خانگی دانست و افزود : پساب ها از طریق کانال ها و مجاری تقسیم کننده در مصارف کشاورزی کاربرد دارد.
او ادامه داد : درحال حاضر پساب تصفیه خانه های استان به رودخانه های پذیرنده مانند تجن ساری، شازده رود بابلسر، رودخانه چالوس ، بابل رود و سیاهرود قائمشهر سرریز می شود.
فکری با تاکید بر اینکه پسابها در واقع آب های تصفیه شده ای هستند که هیچ ضرری برای محیط زیست ندارند، گفت: درکشورهای جنوب شرقی آسیا از این پسابها برای مصارف گوناگون به غیر از آشامیدنی استفاده می شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 165 هزار نفر از جمعیت مازندران زیر پوشش شبکه خانگی جمع آوری و تصفیه فاضلاب های خانگی قرار دارند ، افزود : هم اکنون پنج شهر ساری، جویبار، بابل، بابلسر، نوشهر و چالوس و شهرک نساجی قائمشهر مجهز به تصفیه خانه فاضلاب خانگی هستند.
معاون بهره برداری شرکت آبفای شهری مازندران، با اشاره به اینکه 24 هزار خانوار در شهر ساری زیر پوشش طرح جمع آوری و تصفیه فاضلاب خانگی قرار دارند ، گفت : طرح فاضلاب ساری روزانه 10 هزار متر مکعب فاضلاب شهروندان را جمع آوری و تصفیه می کند.
وی افزود : تصفیه خانه ها علاوه بر فاضلاب های خانگی، فاضلاب های بیمارستانی، درمانگاه ها، هتل ها و رستوران ها را نیز جمع آوری و تصفیه می کند.
شرکت آب و فاضلاب شهری مازندران بیش از یک میلیون مشنترک را زیر پوشش دارد./1
2501/1654
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
07/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]