واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مدیرعامل سازمان آتش نشانی : وضعیت ایمنی ساختمان ها و مراکز تجاری بهشهر بحرانی است ساری – ایرنا – مدیرعامل سازمان آتش نشانی بهشهر گفت : وضعیت ایمنی ساختمان ها و مراکز تجاری بهشهر به دلیل نبود سامانه ایمنی و اطفای حریق نامناسب و در بحرانی است.
ˈ حسین سراجی ˈ روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : با توجه به بلند مرتبه سازی و ساخت مسکن و مجتمع های تجاری در ارتفاع ، داشتن دستگاه بالابر در زمان حوادث احتمالی در این ساختمان ها ضروری است.
وی ادامه داد : با توجه به این که آتش نشانی بهشهر فاقد دستگاه بالابر مناسب است و با تجهیزات کنونی فقط قادر به خدمات رسانی به طبقات سوم و تا ارتفاع 12 متری است ، آتش سوزی در ساختمان های مرتفع در بهشهر به فاجعه می انجامد.
سراجی گفت : آتش نشانان بهشهر حتی از داشتن یک جفت دستکش ایمن که در مواقع لازم بتوانند از آن برای گرفتن اجسام داغ استفاده کنند محرومند که این مثال نمونه کوچکی از کمبودهایی است که با آن دست و پنجه نرم می کنیم.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی بهشهر افزود : علاوه بر کمبود تجهیزات، با مشکل کمبود نیروی انسانی نیز مواجه هستیم که این مشکل می تواند در زمان وقوع حوادث،موجب تاخیر نیروها در رسیدن به محل حادثه شود.
وی گفت : علاوه بر آن ، خودروهای مورد استفاده آتش نشانی بهشهر قدیمی ، فرسوده و ناکارآمد است که اگر چه استاندارد خاصی برای استفاده از این خودروها وجود ندارد ، اما در کشورهای اروپایی از ماشین های با عمر بالاتر از پنج سال برای استفاده در اتش نشانی استفاده نمی شود و به جای آن خودروهای جدید و جایگزین مورد استفاده قرار می گیرد.
او افزود : آتش نشانی بهشهر به دلیل نداشتن بودجه کافی، عمری بسیار بیشتر از این دارند که به عنوان نمونه از یک ماشین آتش نشانی در ایستگاه شماره یک بهشهر با 48 سال سن همچنان استفاده می شود.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی بهشهر گفت : این ماشین ها به جز استهلاک فراوان و هزینه نگهداری زیادی که دارند ، عملکرد کمتری نسبت به خودروهای نسل جدید دارند و با سرعت کمتر و قدرت فشار آب پایین تر در مقایسه با ماشین های مدال بالاتر و جدیدتر ، تاثیر فراوانی در ارائه خدمت به مردم در زمان بروز حادثه می گذارد.
وی افزود : وجود این مشکلات را بارها و بارها به مسوولان اعلام کرده ایم اما تاکنون موفق به برطرف کردن آن ها با خرید تجهیزات لازم نشدیم که در این شرایط دشوار و در صورت وقوع هر گونه اتفاق و حادثه ای باید در انتظار عواقب تلخ و غیرقابل جبران آن نشست.
او ادامه داد : در حال حاضر شاید برخی اتفاق ها رخ ندهد اما تضمینی وجود ندارد که در آینده نیز حادثه ای رخ نخواهد داد.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی بهشهر گفت : مثلا الان در بهشهر حادثه گرفتار شدن در آسانسور اتفاق نیفتاده که دلیل آن ، نو بودن تجهیزات اکثر آسانسورها است اما به مرور زمان که این آسانسورها فرسوده می شود ،باید منتظر هر گونه حادثه ای در این زمینه باشیم .
وی تاخیر در رسیدن آتش نشانان بهشهری به محل حادثه را از نتایج ضعف در امکانات این سازمان دانست و افزود : آتش نشانان بهشهر از همه توان خود برای کمک به مردم در صحنه های حادثه انجام می دهند اما وقتی سرعت خودروها به دلیل قدمت زیاد کند است ، ایستگاه های موجود در مکان هایی بسیار نادرست ساخته شده و سرعت گیرهای زیادی در داخل شهر وجود دارد که موجب کند شدن حرکت خودروها می شود، چگونه می توان انتظار داشت آتش نشانان بموقع در صحنه های حادثه حاضر شوند.
سراجی گفت : یکی از مواردی که متاسفانه در سال های گذشته توجهی به آن نشد ، ساخت آپارتمان هایی کاملا ایمن با رعایت کردن همه موارد ایمنی بود.
وی افزود : عمر آپارتمان سازی در بهشهر طولانی نیست اما در همین مدت نیز همه نگاه ها به ساخت و ساز بود و هیچ توجهی به امنیت ساختمان ها نشد.
او ادامه داد : آتش نشانی هیچ برنامه ای برای الزام سازندگان منازل نداشت اما از مدتی پیش و با مطالعه فراوان و کمک گرفتن از آتش نشانی دیگر شهرها، دستورالعمل با 125 بند تدوین و با هماهنگی شهرداری تمام کسانی که اقدام به ساخت منزل و هر بنای دیگری می کنند باید این موارد را رعایت کنند.
سراجی گفت : با انجام یک بررسی به این نتیجه رسیده ایم که بیش از 80 درصد ساختمان های بهشهر فاقد موارد ایمنی و در واقع مستعد بروز حادثه است.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی بهشهر اظهار داشت : به رغم آن که این خبر می تواند برای مردم نگران کننده باشد ، اما در صورت بروز حادثه در یکی از این ساختمان ها بخصوص در طبقات بالا، هیچ امکانات و تجهیزاتی که بتواند موجب خاموش کردن آتش شود در اختیار نداریم .
وی افزود : مهم ترین راهکار برای جلوگیری از مهار آتش در این ساختمان ها،ارائه آموزش های لازم به شهروندان است و شاید تنها از این طریق بتوان شهروندان را قانع کرد تا برای ایمن کردن ساختمان های خود اقدام کنند.
او ادامه داد : یکی از بهترین روش ها ، ارائه آموزش های لازم به مردم و همچنین فراگیر کردن کپسول های آتش نشانی است.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی بهشهر گفت : این کپسول ها قیمت بسیار پایینی دارند اما قادرند در زمان بروز حادثه ، تاثیر بسیار زیاد و غیرقابل انتظاری بگذارند.
وی افزود : شاید کمکی که یک کپسول کوچک در اولین لحظات پس از بروز اتش سوزی می تواند بگذارد از فایده یک ماشین آتش نشانی که چند دقیقه پس از بروز آتش به صحنه حادثه می رسد بیشتر باشد.
سراجی گفت : یکی از برنامه هایی که به دنبال اجرا و فراگیر کردن آن هستیم ، مجهز شدن همه تاکسی های درون شهری،به کپسول آتش نشانی است و در آغاز اجرای این طرح ، 25 دستگاه تاکسی به این کپسول مجهز شدند و امیدواریم در آینده ای نزدیک، همه خودروهای عمومی دارای این تجهیزات بسیار مهم باشند.
وی افزود : این خودروها به دلیل آن که همواره در حال تردد در نقاط گوناگون شهر هستند، می توانند مانند یک آتش نشان سیار عمل کرده و با حضور به موقع خود از گسترش دامنه آتش جلوگیری کنند .
سراجی بر لزوم تاسیس سومین ایستگاه آتش نشانی در بهشهر تاکید کرد و گفت : شهر بیش از یکصد هزار نفری بهشهر به دلیل نامناسب بودن محل استقرار ایستگاه های موجود ، به حداقل یک ایستگاه دیگر در شرایط فعلی نیاز دارد و اگر ایستگاه شماره سوم آتش نشانی بهشهر تا پایان سال ساخته و مورد بهره برداری قرار بگیرد، اندکی از دغدغه های موجود برطرف خواهد شد.
وی افزود : علاوه بر ارائه خدمات به حوادث درون شهر، حریق و اتفاقات روستاهای شهرستان نیز توسط آتش نشانان بهشهری مهار می شود که با توجه به بعد مسافت تا این روستاها، همواره آتش نشانان پس از پایان حریق به محل حادثه حاضر می شوند.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی بهشهر گفت : در میان همه روستاهای بخش کوهستانی و دشت بهشهر،فقط روستای زاغمرز دارای یک ماشین آتش نشانی است که از این خودرو هم به دلیل در اختیار نداشتن آتش نشان تمام وقت ، استفاده کامل نمی شود . ک/3
7331/1654
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
07/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]