واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
اعتدال بهشتی تهران - ایرنا - امروز، هفتم تیر ماه، سی و سومین سالروز شهادت مظلومانه آیت الله بهشتی و 72 یاور انقلاب اسلامی در فاجعه انفجار دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی است. در شرایط امروز کشور و منطقه، مهم ترین درسی که لازم است از شهید مظلوم آیت الله بهشتی بیاموزیم، اعتدال است.
روزنامه جمهوری اسلامی در ادامه سرمقاله روز شنبه آورده است:زیرا هم جامعه ما مدتی است از افراط و تفریط رنج می برد و هم منطقه خاورمیانه به ویژه کشورهای عربی در گردابی از افراط دست و پا می زند.
تنها داروئی که می تواند این بیماری مهلک را درمان کند، اعتدال است، خصلتی که شهید بهشتی با آن زندگی کرد و در گفتار و رفتار خود، آن را به ما آموخت.
امت اسلامی اکنون گرفتار گروه های تروریستی وهابی و سلفی است که به دلیل قطع رابطه با سیره پیامبر اکرم، با معیارهای اخلاق اسلامی و اصول سلوک اجتماعی توصیه شده در قرآن و سیره نبوی بیگانه هستند و با رفتارهای خشن و دور از اخلاق انسانی، چهره اسلام را در افکار عمومی جهان مخدوش می کنند.
پدیده ˈداعشˈ را نباید یک تصادف تلقی کرد. این، پدیده، مولود فاصله گرفتن وهابی ها و سلفی ها از سیره اخلاقی پیامبر اسلام است، پیامبری که خدای متعال در قرآن کریم او را به ˈخلق عظیمˈ می ستاید و با صراحت اعلام می کند که اگر بد اخلاق و تندخو بودی مردم از تو گریزان می شدند.
وهابی ها حتی حاضر نیستند برای پیامبر اسلام در سالروز تولد آن حضرت جشن تولد برگزار کنند و از مناقب آن حضرت بگویند. آنها این قبیل اقدامات را شرک می دانند و پیروان مذاهب اسلامی را نیز از برگزاری مراسم جشن تولد پیامبر و رهبران دینی منع می کنند و حتی معتقدند هیچ اثری از آنها نباید باقی بماند و همه باید در گمنامی مطلق باشند.
این اعتقادات جاهلانه و دور از منطق، پیروان وهابیت، که امروز در قالب گروه های تکفیری مانند ˈداعشˈ به جان مسلمانان افتاده اند، را چنان از اخلاق اسلامی دور کرده که با رفتارهای جاهلانه و متحجرانه خود، از اسلام چهره ای خشن، بداخلاق و دور از تمدن ترسیم می کنند و بزرگ ترین ضربه ها را به دین خدا و امت اسلامی وارد می سازند. این، در واقع نوعی جنگ با اسلام به نام اسلام است.
در داخل ایران نیز روش داعشی ها با پوشش دلسوزی برای دین و انقلاب و نظام جمهوری اسلامی در جریان است. در طول سه دهه و نیم گذشته یعنی از صبح پیروزی انقلاب اسلامی تا امروز، همواره افراد و گروه هائی وجود داشتند و هم اکنون نیز هستند که با رفتارهای افراطی و بداخلاقی های سیاسی مشکلات زیادی برای اسلام و انقلاب و نظام جمهوری اسلامی پدید آوردند و در عین حال خود را مدافع واقعی و اصیل و بی بدیل اسلام جلوه داده اند و می دهند. اینهم با اسلام جنگیدن به نام اسلام است و نتیجه ای غیر از بدنام کردن اسلام و دور ساختن مردم از دین خدا ندارد.
البته کسانی که با واقعیت دین آشنائی دارند، از مشاهده عملکرد افراطیون به دین بدبین نمی شوند ولی این روش به تدریج جامعه را به سوی بی تفاوتی نسبت به سیاست می کشاند و تز استعماری جدائی دین از سیاست را به صحنه باز می گرداند، خطر بزرگی که امام خمینی بارها درباره آن هشدار دادند و همواره با آن مبارزه کردند و ملت ایران را به ایستادگی در برابر آن سفارش نمودند.
وجود افرادی همانند شهید مظلوم آیت الله بهشتی در میان ما با روش اعتدالی و اخلاق پیامبرگونه ای که داشت، باید برای جامعه امروز ما سرمشق باشد تا نسل کنونی و نسل های آینده به اعتدال گرایش پیدا کنند و با پرهیز از افراط و تفریط، به پاسداری از ارزش های اسلامی، آرمان انقلابی و تداوم نظام جمهوری اسلامی ادامه دهند.
این، کاری است که شهید بهشتی به مدد اخلاق اسلامی و اعتدالی که از آن برخوردار بود انجام داد و در فرصت کوتاهی که برای خدمت به مردم در نظام جمهوری اسلامی داشت، توانست عده زیادی از مردم، اعم از پیر و جوان و نوجوان را جذب کند.
شعار شهید بهشتی در این چارچوب که با روشن ترین بیان، اعتدال را فریاد می زند این بود که می گفت: جاذبه در حد اعلای امکان و دافعه در حد ضرورت، از ویژگی های خط امام است.
ویژگی بارز شهید بهشتی که موجب می شد برای عموم جاذبه داشته باشد این بود که به آنچه می گفت عمل می کرد و خود اولین عامل به همین شعار جاذبه در حد اعلای امکان و دافعه در حد ضرورت بود. با اینکه تبلیغات زیادی علیه آیت الله بهشتی توسط منافقین، غرب گراها، متحجرین و مخالفان اسلام فقاهی صورت می گرفت، وی علاقمندان و شیفتگان زیادی داشت.
این جاذبه، به دلیل معنویتی بود که وجود شهید بهشتی را پر کرده بود و اعمال و گفتار او را در خط اسلام استوار نموده و او را در مسیر اعتدال به توفیقات چشمگیری رسانده بود.
امروز، جامعه ما به اعتدال بهشتی نیاز شدیدی دارد. بداخلاقی ها و افراط ها اکنون در جامعه ما به حدی رسیده که برای آینده این کشور و این ملت یک تهدید به حساب می آید. راه خنثی کردن این تهدید، ترویج افکار و سیره شهید بهشتی در میان نسل جوان و مهم تر از آن، پای بندی مسئولان نظام در رده های مختلف به این افکار و سیره می باشد. با اینکه شهید بهشتی از ارکان انقلاب اسلامی و محوری ترین شخصیت تدوین قانون اساسی نظام جمهوری اسلامی بود، متأسفانه هنوز در میان مردم به ویژه نسل جدید شناخته شده نیست و از این جهت نیز مظلوم است. این مظلومیت را می توان به کمک رسانه ملی و سایر رسانه ها برطرف ساخت و با ترویج افکار شهید بهشتی و آشنا نمودن مردم با سیره عملی او، جامعه به ویژه نسل جوان و نسل های آینده را به سوی اعتدال و اخلاق اسلامی سوق داد.
واقعیت اینست که رسانه ملی نیز در این زمینه کوتاهی کرده است. این کوتاهی فقط با اراده ای قوی در سطوح مختلف نظام قابل جبران است، اقدامی که سلامت نظام جمهوری اسلامی و آینده همراه با توفیق آن را تضمین کند.
اول**1104
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
07/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]