واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
دبیر شورای عالی زکات : هیچ سازمان جز کمیته امداد حق جمع آوری اعانات و زکات را در کشور ندارد مشهد - ایرنا - دبیر شورای عالی زکات کشور گفت : بر اساس قانون و شرع ،هیچ سازمانی جز کمیته امداد امام خمینی (ره) حق جمع آوری اعانات و زکات را ندارد.
به گزارش ایرنا ، حسین نبی لو روز جمعه در همایش ائمه جماعات خراسان رضوی در مشهد، افزود : در حکومت اسلامی بحث اعانات زیر نظر ولی فقیه است و تا این لحظه هیچ مجموعه ای جز کمیته امداد امام خمینی (ره) این مجوز را نداشته است.
وی افزود : در این میان کمیته امداد امام (ره) موظف است با خیریه هایی که می خواهند عمل خیر انجام داده و به نیازمندان کمک کنند تعامل داشته و به آنها کمک کند.
وی در بحث زکات هم افزود : برابر متن صریح قانون و حکم رهبر معظم انقلاب فقط کمیته امداد امام خمینی (ره ) مجاز به جمع آوری زکات می باشد .
وی اظهار کرد : بر این مبنا این نهاد در پی آن است که جمع آوری و توزیع اعانات بویژه زکات با محوریت مساجد و محلات باشد و در همان منطقه که جمع آوری شده، هزینه گردد.
وی افزود : هر سازمانی که می خواهد در بخش زکات فعالیت کند باید بر اساس اجازه دبیرخانه شورای زکات کشور باشد ضمن اینکه این امر امکان مدیریت وجوه جمع آوری شده را فراهم می کند
این مسوول اظهار کرد :باید در حوزه زکات با فرهنگ سازی گسترده وارد شد و ضرورت آن برای مردم تبیین کرد زیرا اگر زکات ادا شود بسیاری از ناهنجاری ها در جامعه اصلاح و رفع می شود.
وی ادامه داد : در این راستا تلاش می شود از جامعه روحانیت بعنوان قشری تاثیر گذار در این زمینه بویژه در سطح روستاها استفاده شود چنانکه حضور بیش از 700 روحانی شیعه و سنی خراسان رضوی در این همایش نمونه ای از عزم ملی در این بخش است.
وی گفت : علمای دینی هر یک در نقطه ای مستقر هستند و بعنوان عالم دین و رهبر منطقه خود از سوی کمیته امداد امام (ره) دارای اختیاراتی شده اند و بسترهایی هم فراهم شده تا شرایط تحقق این تاکید مقام معظم رهبری به نتیجه برسد.
این مسوول با اشاره به اهمیت زکات افزود : باید در تبلیغ و تعامل با مودیان این موضوع مورد تاکید باشد که زکات به سمت امور نیازمندان سوق یابد.
وی بیان کرد : محور هزینه کرد وجوه حاصل از زکات تامین نیازهای نیازمندان و مساکین است و از علما هم انتظار است در مناطق خود در تعامل با مودیان و تبلیغ امر زکات فقرا را مد نظر داشته باشند.
وی در ادامه با تاکید بر مستندسازی و ساختار سازی وصول و هزینه کرد و نیز برگردان زکات ، گفت : ما اعلام کردیم که هیچ مجموعه ای حق وصول زکات بدون ارایه رسید ندارد و اگر این گونه شود جرم و خلاف است .
نبی لو گفت : دبیرخانه باید این مستند سازی را انجام دهد و ناظرینی هم برای کنترل و نظارت وجود دارد.
وی افزود: بر اساس قانون زکات ملک ولی فقیه می باشد و باید به اذن ایشان باشد اما با توجه به اینکه ایشان همه جا حضور ندارند، برنامه ریزی شده تا در هر منطقه عقلای قوم تصمیم گرفته و پیشنهاد دهند و در مرکز استان به تایید نماینده ولی فقیه برسد.
وی گفت: تا زمانی که به تایید ولی فقیه نرسیده باشد کمیته امداد مجاز به خارج کردن این پول از صندوق نیست.
این مسوول با بیان اینکه ،حضور روحانیون در این حوزه بویژه روستاها پذیرفته تر است ، افزود : در دو ، سه سال اخیر علمای اهل سنت استان هم در این زمینه نقش مهمی ایفا کردند و از سال گذشته بحث زکات در سیستان و بلوچستان راه اندازی شده است.
وی بر تبیین و تشریح اهمیت زکات برای مردم تاکید کرد و گفت : ضرورت های این حوزه هم باید شناسایی گردد که در این رابطه علما نقش مهمی دارد.
رییس ستاد اقامه نماز کشور هم در این جلسه گفت : اگر مردم زکات دهند مسلمان فقیری در جامعه وجود نخواهد داشت.
حجت الاسلام محسن قرائتی افزود : مردم از محل وجوه زکات می توانند مساجد مورد نیاز مناطق مختلف خود را احداث کنند.
وی گفت : خراسان رضوی در نخستین گام باید ساخت حداقل 10 مسجد را در نقاط مختلف روستایی استان بر عهده بگیرد.
وی افزود : موضوع زکات و فرهنگ سازی در این زمینه باید جدی گرفته شود ضمن اینکه اولویت نخست هزینه کرد زکات فقرا و نیازمندان و بعد مساجد است.
حجت الاسلام قرائتی بیان کرد : زکات همتای نماز است و در 27 جای قرآن کریم این کلمه در کنار کلمه نماز قرار گرفته است.
وی افزود : 32 بار کلمه زکات در قرآن و به همین میزان برکت عنوان شده که این بیانگر اهمیت و تاثیر مثبت آن بر زندگی است.
وی تاکید کرد : در حوزه زکات و توسعه و ترویج آن در جامعه ما کوتاهی کرده ایم .
حجت الاسلام قرائتی در ادامه با بیان اینکه از جمله اقدامات مهم امروز ما قرآن آموزی است که همه افراد بتوانند قرآن را بدون غلط بخوانند ضمن آنکه افراد توانمند در این حوزه را نیز شناسایی نموده تا در آموزش ها کمک کنند.
وی با اشاره به وجود 12 میلیون کودک و نوجوان در کشور گفت : باید یک نهضت قرانی در سطح جامعه برای ارایه این آموزش ها راه اندازی شود.
وی در ادامه افزود : پسندیده نیست که معلمان قرآن ما خود نتوانند قرآن بخوانند.
وی همچنین بر نماز آموزی تاکید کرد و گفت : نماز آموزی و اصلاح قرائت حمد و سوره واجب اما قرآن آموزی مستحب است.
در همایش یک روزه ائمه جماعات خراسان رضوی بیش از 700 روحانی از شهرستان های مختلف استان حضور داشتند.
2713/659/ 546
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
06/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]