واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رییس جهاد دانشگاهی: 45 درصد تولید دکل های حفاری نفت در کشور صورت می گیرد تهران-ایرنا- رییس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه طراحی و ساخت دکل های حفاری یکی از برنامه های در دست اجرای جهاد دانشگاهی در حوزه بالادستی است، افزود:اکنون 45 درصد از این دکل ها در داخل کشور تولید می شود.
حمیدرضا طیبی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار کرد: همچنین جهاد دانشگاهی تلاش دارد با عقد قراردادهای جدید برای ساخت دکل های حفاری، همزمان حجم تولید داخل را به حدود 70 درصد برساند.
وی گفت: از آنجایی که نفت، گاز، پتروشیمی، پالایش و پخش از زمینه های اصلی توسعه صنعتی کشور به شمار می رود، برنامه های اصلی جهاد دانشگاهی در تولید فناوری های مورد نیاز در این صنعت در دو بخش بالادستی و میان دستی متمرکز شده است.
طیبی افزود: جهاد دانشگاهی در حوزه بالادستی علاوه بر تولید دکل های حفاری صنعت نفت، در زمینه تولید نرم افزارهای مورد نیاز برای توسعه معادن و ازدیاد برداشت از مخازن نفت پروژه هایی را با بخش های مختلف صنعت نفت در دست اجرا دارد.
رییس جهاد دانشگاهی ادامه داد: جهاد دانشگاهی در حوزه میان دستی نیز در زمینه ساخت تجهیزات مختلف صنعت نفت مانند بازوهای بارگیری نفت، طراحی و ساخت سامانه جلوگیری از تشکیل رسوب در کف مخازن نفت، طراحی و ساخت تجهیزات برای عملیات حفاری تکمیلی و کسب تکنولوژی برای حفاری افقی درحال برنامه ریزی و عقد قرارداد با شرکت نفت است.
طیبی گفت: در زمینه تولید مواد شیمیایی و پتروشیمیایی نیز فعالیت هایی در پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی و جهاد دانشگاهی واحد تهران در دست اقدام است.
وی افزود: همچنین تاکنون چند کاتالیست و چند نوع از دیمولسیفایرها را که برای جداسازی آب و نمک از نفت در هنگام استخراج لازم است، در جهاد دانشگاهی تولید شده است.
طیبی برخی دیگر از فعالیت های جهاد دانشگاهی را یادآور شد و گفت: در حوزه علوم پایه اقداماتی در همکاری با صنعت نفت در زمینه رفع آلودگی خاک و آب از مواد نفتی انجام شده است و این فعالیت ها در حال توسعه است.
وی افزود: در زمینه الکترونیک قدرت، طراحی و ساخت الکتروموتورهای دورمتغیر در طرح جایگزینی توربین های گازی که کار رانش پمپ ها و کمپسورها در ارسال نفت و گاز را برعهده دارند، برای صنعت نفت در جهاد دانشگاهی در حال اجرا است.
طیبی در مورد علت جایگزینی این تجهیزات به جای توربین های گازی توضیح داد: با توجه به پایین بودن کارایی توربین ها و گسترش شبکه برق، موتورهای دور متغیر را جایگزین توربین ها می کنند.
وی توضیح داد: الکتروموتورهای دورمتغیر علاوه بر صنعت نفت در سایر صنایع نیز کاربرد دارد و تولید آن در داخل می تواند صرفه اقتصادی زیادی برای کشور داشته باشد.
طیبی طراحی و ساخت مبدل فرکانسی موتورهای دورمتغیر را از دیگر فعالیت های جهاد دانشگاهی با بخش صنایع عنوان کرد و گفت: جهاد دانشگاهی طراحی و ساخت مبدل فرکانسی موتورهای دورمتغیر را برای اولین بار در ایران طی قراردادی با شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران در حال اجراست که تاپایان سال جاری به بهره برداری می رسد.
علمی(4)1834**1599
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
05/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]