واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ تير ۱۳۹۳ (۱۲:۴۸ب.ظ)
سازمان ملل: شيوع جهاني مصرف مواد مخدر ثابت است سازمان ملل متحد در گزارشي اعلام کرد با 243 ميليون معتاد، شيوع جهاني مصرف مواد مخدر ثابت است.
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج، بر اساس گزارش جهاني مواد مخدر سال 2014 دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد، شيوع مصرف مواد مخدر در سرتاسر جهان ثابت مانده است: حدود 243 ميليون نفر، يا 5 درصد از جمعيت 64-15 سال جهان، در سال 2012 مواد مخدر مصرف کرده اند. در همين حال، تعداد مصرف کنندگان مشکل ساز مواد مخدر 27 ميليون، حدود 6/0 درصد از جمعيت بزرگسال جهان، يا 1 نفر در هر 200 نفر، بوده است.
يوري فدوتوف، مدير اجرائي دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد، که به مناسبت روز جهاني مواد مخدر، اين گزارش را امروز در وين معرفي کرد، خواستار توجه بيشتر به سلامت و حقوق بشر تمام مصرف کنندگان مواد مخدر شد، به خصوص مصرف کنندگاني که مواد مخدر تزريق مي کنند و مبتلا به اچ آي وي هستند. او گفت: " همچنان در امر فراهم آوردن خدمات لازم خلأ هائي وجود دارد. در سال هاي اخير تنها 1 نفر از ميان 6 مصرف کننده در جهان خدمات درماني وابستگي به مواد را دريافت کرده و يا به آنها دسترسي داشته است." او همچنين تأکيد کرد که در سال 2012تعداد 200 هزار نفر بر اثر مصرف مواد مخدر جان خود را از دست داده اند.
رئيس دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد گفت که موفقيت پايدار در کنترل مواد مخدر مستلزم تعهد بين المللي قاطع است. يک رويکرد جامع و متوازن، که به عرضه و تقاضا مي پردازد، مي بايست با پاسخ هاي مبتني بر شواهد که بر پيشگيري، درمان و يکپارچگي و بازپروري اجتماعي توجه دارد، حمايت شود. آقاي فدوتوف اظهار داشت: "با نزديک شدن به اجلاس ويژه مجمع عمومي با موضوع مشکل مواد مخدر در سال 2016، اين امر از اهميت ويژه اي برخوردار است." او همچنين تأکيد کرد که مواد کنترل شده مي بايست براي اهداف پزشکي، از جمله براي اطمينان از دسترسي به داروهاي تسکين درد به طور گسترده قابل دسترس باشند، و در عين حال از سوء مصرف و انحراف آنها براي مصرف غير قانوني جلوگيري شود.
جايگزين هاي مرگبار شبه افيوني، کاهش عرضه جهاني کوکائين و تصويري آشفته از مصرف کانابيس
آقاي فدوتوف گفت که افزايش ناگهاني در توليد ترياک در افغانستان يک ضربه (شکست) را نشان مي دهد، چراکه بزرگترين توليد کننده ترياک در جهان، زمين هاي زير کشت خود را تا 36 درصد از 154 هزار هکتار در سال 2012 به 209 هزار هکتار در سال 2013 افزايش داده است. افغانستان با داشتن محصولي معادل 5 هزار 500 تن حدود 80 درصد از ترياک جهان را توليد مي کند. در ميانمار، سطح زير کشت ترياک 57 هزار 800 هکتار بود و افزايش در کشت از بعد از سال 2006 آغاز شد. در سال 2013، توليد جهاني هروئين با افزايش مجدد به ميزان بالاتري نسبت به آنچه در سال هاي 2008 و 2011 ديده شده بود، رسيد.
ايالات متحده، اقيانوسيه و برخي از کشورهاي آسيائي و اروپائي شاهد تغيير مصرف بين هروئين و مواد شبه افيوني داروئي بوده اند، روندي که به طور عمده به دليل قيمت هاي پائين و در دسترس بودن مواد به وجود آمده است؛ اما در حالي که مصرف کنندگان مواد شبه افيوني داروئي در ايالات متحده از شبه افيوني هاي داروئي به هروئين روي مي آورند، مصرف کنندگان در برخي از کشورهاي اروپائي روانگردان هاي شبه افيوني را جايگزين هروئين مي کنند.
به دليل کاهش توليد کوکائين از سال 2007 تا 2012، دسترسي جهاني به اين ماده کم شده است. اگرچه مصرف کوکائين در آمريکاي شمالي از سال 2006 کم شده است، اما همچنان بالاست. با وجود اين که به نظر مي رسد مصرف و قاچاق کوکائين در آمريکاي جنوبي در حال افزايش است، آفريقا شاهد ظهور مصرف کوکائين به دليل افزايش ميزان قاچاق از اين قاره بوده است، در حالي که قدرت خريد بيشتر، بعضي از کشورهاي آسيائي را نسبت به مصرف کوکائين آسيب پذير کرده است.
مصرف کانابيس به نظر مي رسد در جهان پائين باشد، اما تصور اين که اين ماده خطر کمتري بر سلامت دارد، مصرف آن را در آمريکاي شمالي بيشتر کرده است. اگرچه براي پي بردن به اثرات چارچوب هاي نظارتي جديد براي قانوني کردن مصرف تفريحي کانابيس در بعضي از ايالات آمريکا و اوروگوئه تحت شرايط خاص، زود است، افراد بيشتري به دنبال درمان اختلالات مربوط به کانابيس در بيشتر مناطق جهان از جمله آمريکاي شمالي هستند.
کشفيات متامفتامين بين سال هاي 2010 و 2012 در جهان بيشتر از دو برابر شده است. توليد متامفتامين يک بار ديگر در آمريکاي شمالي افزايش يافته است و بر تعداد آزمايشگاه هاي توليد متامفتامين در ايالات متحده و مکزيک افزوده شده است. نيمي از 144 تن محرک هاي نوع آمفتامين که در جهان کشف مي شود، در آمريکاي شمالي و يک چهارم اين مقدار در آسياي شرقي و جنوب شرقي کشف مي شود. تعداد مواد روانگردان جديد کنترل نشده در بازار جهاني از سال 2009 تا 2013 بيشتر از دو برابر افزايش داشته است و به 348 رسيده است.
کنترل پيش سازهاي شيميائي، کاهش عرضه مواد مخدر
جهاني کردن تجارت مواد شيميائي باعث آسانتر شدن انحراف مواد شيميائي از مصارف قانوني به مصرف غير قانوني شده است. هر چند، کنترل پيش سازها، مواد شيميائي مورد نياز براي توليد موادي که پايه گياهي دارند و يا روانگردان ها آشکاره چنين انحرافي را کنترل مي کند.
15 درصد از استيک انيدريد منحرف شده، که در توليد هروئين مورد استفاده قرار مي گيرد، و 15 درصد از پتاسيم پرمنگنات مورد استفاده در توليد کوکائين بين سال هاي 2007 و 2012 کشف شده اند. در طول اين سال ها، کشفيات پيش سازهاي آمفتامين و متامفتامين دو برابر کشفيات مواد مخدر بوده است. کاهش در مصرف موادي همچون ال اس دي و اکستاسي در سال هاي اخير را شايد بتوان مديون پيشرفت ها در کنترل پيش سازها دانست، چرا که قيمت مواد شيميائي منحرف شده را بالا مي برد که در نتيجه باعث افزايش قيمت توليد مواد مي شود. در افغانستان، قيمت استيک انيدريد از 8 دلار آمريکا به ازاي هر ليتر به 430 دلار آمريکا در سال 2011 رسيد، در حالي که قيمت آن در بازار هاي قانوني جهان 1 دلار و 50 سنت آمريکا به ازاي هر ليتر است.
از آنجائي که در رديابي پيش سازها پيشرفت هائي حاصل شده است، جنايتکاران به روش هاي جديدي، از جمله ايجاد يک شرکت ظاهري و انحراف پيش سازها در داخل کشورها براي دور زدن کنترل هاي بين المللي، متوصل شده اند. مواد شيميائي جديد کنترل نشده اي که قابل تغيير به پيش سازهاي شيميائي هستند، به سرعت به عنوان جايگزين هائي براي پيش سازهاي کنترل شده اي که در توليد محرک هاي نوع آمفتامين استفاده مي شوند، ظهور کرده اند. آقاي فدوتوف هشدار داد: "کنترل جريان هاي مواد شيميائي در جهان با توجه به افزايش توليد و قاچاق مواد روانگرداني که با رويکردهاي سنتي کاهش عرضه، همچون از بين بردن محصول، نمي توان کنترل کرد، بسيار مهم است." او گفت: "يک سيستم بين المللي صحيح بايد به عنوان يک راهکار اصلي کنترل عرضه باقي بماند."
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]