واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
اخلال در جلسات، گامی به عقب - محمد سلطانمرادی اخلال و ایجاد مزاحمت در برگزاری برخی جلسات و آیین ها مدتی به وادی فراموشی سپرده شده بود اما دوباره در برخی نقاط کشور رخ نمایان کرده و فضای سیاسی را تحت تاثیر قرار داده است .
اخلال، تنش آفرینی و مزاحمت در جلسات سیاسی و اجتماعی که در واقع نوعی حرکت و فعالیت سیاسی غیر رسمی و افراطی محسوب می شود، از ابتدای امسال در شهر اصفهان دیده می شود.
گرچه در این نوشتار مجالی برای بررسی سیر تاریخی موضوع نیست اما می توان به صراحت گفت که اخلال در نشست ها و جلسات به عنوان روش مقابله جویانه با ماهیت سیاسی، همواره شاهد افت و خیز بوده است.
تجربه گذشته نشان می دهد که اخلال در اجتماعات همواره با بهانه های مختلف صورت گرفته، اما کارکردهای مشترک و واحدی را به دنبال داشته که ایجاد اخلال در مدیریت سیاسی جامعه و تولید بهانه های خبری و تحلیلی برای رسانه های مختلف از جمله این کارکردها بوده است.
البته این روش با همه فراز و فرودها، طی دوران دو دولت نهم و دهم تا اندازه ای فروکش کرد، اما این روزها در برخی نقاط کشور از جمله اصفهان بار دیگر درحال خیزش است .
از ابتدای سال جاری تاکنون در شهر اصفهان سه اجتماع عمومی سیاسی برگزار شده است که دو مورد آن همراه با اخلال و تنش بود و یکی با آرامش برگزار شد.
از طرفی کارشناسان سیاسی و صاحب نظران امور اجتماعی صرف نظر از هر گونه گرایش سیاسی، نتایج و بازتاب حرکت های خود سرانه و ایجاد هرگونه تنش در اجتماعات و همایش ها را نامناسب و تضعیف کننده قوانین و مقررات می دانند .
به گفته این صاحبنظران، آرامش سیاسی - اجتماعی، از شاخصه های برجسته نظام جمهوری اسلامی است و برهم زدن آن در واقع آب ریختن به آسیاب دشمن است، لذا ایجاد مزاحمت و تنش در همایشهای عمومی از جانب هر گروه و جناح، در واقع التهاب آفرینی در جامعه و تهدیدی جدی برای فضای سیاسی و زیر سئوال بردن فرهنگی سیاسی برتر جامعه است .
از طرفی ، برگزار کنندگان اجتماعات و همایشهای مختلف نیز باید قوانین ومقررات را در تمامی طول برگزاری بدقت رعایت کنند، و با اتخاذ تدابیر لازم زمینه های ایجاد تنش را از بین ببرند.
فضای سیاسی واجتماعی جامعه ما بشدت نیازمند آرامش ، منطق و اعتدال است ،لذا سخنرانان و گردانندگان همایشها نیز باید اعتدال را نصب العین قرار دهند و از سخنرانیهای احساسی وهیجان آفرین در این اجتماعات پرهیز کنند.
در این رهگذر آسیب شناسی ، اتخاذ تدابیر هوشمندانه ،رعایت اعتدال و انصاف، ایجاد فضای نقد و نظر با رویکرد ارتقای فرهنگ سیاسی، مورد تاکید کارشنان سیاسی و اجتماعی قرار دارد .
گفتگو با فعالان و نخبگان سیاسی ، بهره گیری از کلام شخصیت های با نفوذ، هم افزایی و مفاهمه با سران احزاب و جناح ها، تاکید بر قانون پذیری و تبعیت محض از قانون به عنوان ارزش سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، ضرورت حفظ نشاط اجتماعی و سیاسی از جمله راهکارهایی که برای حل مساله پیشنهاد شده است .
/ 546 /
*رییس مرکز اصفهان*
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
05/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]